adasko1 Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Zakupiłem kilka dni temu Note z silnikiem 1,4 benzyna i dopiero teraz zauważyłem że na tylnej klapie niema "znaczka- napisu" NOTE ? Ech te emocje ! Teraz myślę czy aby tylna klapa nie była wymieniana czy malowana ? Czy możliwe jest że wypuszczono z fabryki taką wersję bez napisu ? W miejscu napisu jest symbol ryby ? Jaki olej silnikowy polecacie do Notka ? Coś 5W30 ? Jaki olej do skrzyni biegów ? Edytowane 15 Marca 2017 przez adasko1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Wszystkie miały NOTE na klapie tylnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Ja cie nie pier.... ryba zjadła napis Odklej tego suma i naklej Note Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Edek...miałem ciężki dzień i myślałem że pójdę spać bez pocieszenia ale nie....na Ciebie można zawsze liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Niski przebieg 115.000 . Posiada instalację CNG której chciałbym się pozbyć i pozostać tylko na benzynie. cng to najtańsze jeżdżenie instalacja drozsza wiec nikt nie zakłada jej żeby od tak śmigać rocznie 10-12tys , znajomy kupował jakąś pompę nie za tanią i tankowal to sam w garażu, jeździł za grosze, bandyta nie płacił akcyz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 rybę miały wersje specjalne i limitowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Wersje specjal edition taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Dziękuję za wszelkie porady od łowców ryb . Czyli napis NOTE jest poprostu przyklejany. Jako żem chrześcijanin ryba zostaje . Poradzcie bez sarkazmu który olej 5w30 wybrać do mojego Notka 1.4 benzyna ? Mam na oku SHELL HELIX ULTRA ECT C3 5W30 czy CASTROL EDGE TITANIUM LL 5W30 ? Czy 4 litry oleju wystarczy na wymianę ? Jaki płyn do układu chłodzenia polecacie ? Chłodnica jest aluminiowa ? Czy 5 litrów wystarczy na wymianę ? Czy warto wymieniać olej w skrzyni biegów ? Notek ma już 130 tyś. przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Jak lubisz Sumy zamiast napisu NOTE no cóż 1) Elf Evolution 5W30 SXR 4l wystarczy . 2) Prestone gotowy płyn do chłodnic -37, ile tam wchodzi do was nie wiem 3) Elf 75W80 NFJ 3l i trochę zostanie (olej w skrzyni wymienia się co 60.000km !!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 18 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 U mnie od poczatku byl zalany Shell Helix ultra extra/ect 5w30 i przy nim zostalem, wchodzi ok. 3l, w chlodnicy i skrzyni nie wymienialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Ze względu na ilość podrabianych mobili, castroli , warto lac oleje mniej markowo-popularne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 (edytowane) W instrukcji pisze iż olej silnikowy powinien być o klasie API SG , SH lub SJ . Nowoczesne oleje są już klasy SL , czyli klasy wyższej . Czy to lepiej czy gorzej ? Teoretycznie myślę że lepiej ale czy nie za dobrze ? Edytowane 19 Marca 2017 przez adasko1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 teoretycznie myślisz dobrze generalnie obecnie oleje się produkuje pod silniki, a te są coraz bardziej wysilone z litra, mają coraz więcej dodatkowych mechanizmów, urządzeń proekologicznych, czy muszą pokonywać większe interwały między zmianami, więc nowsze normy kładą większy nacisk na mniejsze utlenianie, większą ochronę antykorozyjną, lepszą czystość silnika, oleje zaczynają się specjalizować pod konkretny silnik, rodzaj paliwa, zastosowaną technikę. owszem może się zdarzyć taka sytuacja, że lanie drogiego, najnowszego normami oleju w starszym technologicznie silniku, nic nam nie da, w pewnych procesach, może nawet on mieć minimalnie słabsze parametry niż olej starszej generacji. dla przykładu ja mam fordowski small block V8 5.8l. pro boss cobra MPI, tam nie można lać najnowszego oleju , bo uszkodzą się chyba popychacze, z tego co pamiętam to muszę zawsze lać olej z dodatkami chyba cynku (już nie pamiętam, ale spełnia te wymagania lany prze zemnie Shell ROTELLA) ja zawsze powtarzam, że nie rodzaj oleju a częste zmiany i ta zasada jest najlepsza w autach rodzinnych normalnie eksploatowanych. Lanie syntetyku i zmiany w przedziale 10-15tys. km to idealna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasko1 Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Czy wymieniając płyn w układzie chłodzenia (Note 1.4)trzeba coś odpowietrzyć czy odpowietrzenie następuje samoczynnie ? Note nie posiada zegara temperatury i niechciał bym czegoś przeoczyć , może to grozić przegrzaniem silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 zegara nie ma ale przy przegrzaniu zapala sie lampka. a na zasadnicze pytanie nie odpowiem bo nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Czy wymieniając płyn w układzie chłodzenia (Note 1.4)trzeba coś odpowietrzyć czy odpowietrzenie następuje samoczynnie ? Note nie posiada zegara temperatury i niechciał bym czegoś przeoczyć , może to grozić przegrzaniem silnika . Teoretyczne w nowych samochodach układy chłodzenia odpowietrzają się samoczynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infiniti1 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Witam forumowiczy, chciałem zapytać co sądzicie o tym egzemplarzu:https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-note-sliczny-note-oryginal-przebieg-stan-jak-nowy-piekny-kolor-ID6yRJAX.htmlDzisiaj już go oglądałem. Jest faktycznie cały w oryginale, co do bezwypadkowości nie mam najmniejszych wątpliwości. Widoczne jest zapocenie spod pokrywy zaworów i bardzo delikatne z połączenia skrzynia - silnik. Właściciel posiada dokumentację na przebieg i wygląda to wszystko wiarygodnie. Z minusów jeszcze to brak alusków i falowanie obrotów na około 1500-2000 obrotów, na jałowych wszystko w porządku. Przeczytałem, że jest to prawdopodobnie sonda lambda lub przepływka do wymiany. Czy według was warto jest zapłacić 17000 za ten egzemplarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike12345 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Ten rocznik stoi srednio 15tys., jest duzo krajowych egzemplarzy, jakos nie mam zaufania do aut sprowadzonych z takim przebiegiem, ale twoj wybor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zalko Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Jaka jest różnica między E11 A i B ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaArek77 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Witam! W skrócie, zauroczył mnie Note 2, chce kupic używany z silnikiem diesla, nie bedzie z tym problemu w Niemczech. Auto na dojazdy do pracy i 3 razy w roku trasa Poznań-Hamburg. Mam pewne pytania i watpliwosci: - silnik 1.5 dci, renault ale chyba poprawiony i nie ma sie co obawiac. Jedyny sensowny dla mnie bo jesli benzyna to tylko 4 cylindry, turbo i moc co najmniej 110 koni. Wyboru brak - jak z filtrem DPF ? Mam doswiadczenia z 8 letnim fiatem bravo i 2 letnim vw golfem i zero problemów z tym filtrem - czy Note 2 ma stary czy nowy czynnik klimatyzacjiR 1234yf ? Podobno nissan stosował nowy we wszystkich autach od roku 2014 - czy Note 2 ma czujnik cisnienia opon montowany w kazdej wersji? Znajduje sie on w kole czy przy module ABS (jak np Vw). Jesli w kołach to oewnie droga sprawa i łatwo uszkodzic - jak jest z systemem bezkluczykowym ? Czy w najbogstszej wersji, bodajze Tekna jest w standardzie ? Nie chce tego ustrojstwa, bez sensu jest i takie auto łatwo ujrasc, media przestrzegają. Jedyne rozwiazanie to owijanie kluczykavw folie aluminiowa - jak sprawuje sie nawigacja ? Czy mapy sa w miare aktualne ? Instalowane na karcie SD? Skąd pobrac nowe i jaki koszt? Wiadomo ze za 200 zł da sie to zaktualizowac prywatnie Jakies inne rady i sugestie. Dziekuje Wszyscy spią, maja mnie w D czy nikt nic nie wie. 2 dni i zero odzewu Edytowane 8 Maja 2017 przez MaArek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NazgulXL Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Chyba nikt nic nie wie. Na to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaArek77 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Gowniane to forum a ludzie ciemni i nieuprzejmi. Rozumiem ze nikt tu nie ma Notev2 z silnikiem diesla Ale na pizostale oczywiste pytania mogliby odpowiedziec inni uzytkownicy. To po co to forum ? Miesiac minal i cisza Na forum vw jest życie i spora wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Tra ta ta.....życzę powodzonka na forum vw Gaz jest do kuchenek, ropa do traktorów a samochody jeżdżą na benzynie więc nikt nie odpowiedział. Note i dizel to profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Poza tym, NOTE 2 nie zbyt popularny na tym forum. Prawie nikt z posiadaczy NOTE I nie przesiadło się na II generację. I jeżeli dodamy do tego jeszcze diesla, to może się okazać, że nie ma tu nikogo z takim samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi