Gość andzia23 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 z poznania jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A co się takiego psuje w Twojej micruni :?: :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andzia23 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 nie dawno złamała mi sie łapa przy silniku, przeguby choc ostatnio byly wymieniane znów coś puka no i gasnie na wolnych obrotach, zerwana linka od licznika, sa momenty ze nie pali na wszystkie gary:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 andzia23, na moj wizus zaniedbana przez poprzedniego wlasciciela ... dlatego sie psuje ... jak jestes z Poznania to wpadnij moze na spocik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andzia23 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a drazek panharda jak zrobiles?? sruba rzymska czy tylko skrocony?? znajomy mowil mi ze tylko go skrecal. :065: mowil ze na pewno go nie skracal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 jak skręcany to zrobiony na srubie rzymskiej :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 coyot, tak moze byc nie ja to robilem, przekazalem Ci co dowiedzialem sie od poprzedniego wlasciciela , jutro robie dolot, wiec odezwe sie w temacie wklasdki sportowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 a jeszcze jedna prosba o zdjecie wrzucisz mi fote tego drazka jak on u Ciebie wyglada?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 coyot, wrzuce ci nie ma problemu, tylko pogoda sie troszke poprawi bo kurde leje od 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 spoko sie nie pali ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martinez Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 eX, a jaki koszt takiej dokladki od laguny ? tez takie cosik mnie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 coyot, a kiedy robisz zawias? Martinez, ja placilem 50zl, ale odkupowalem od znajomego ktory mial to w cytrynie wrzucone na allegro czy innych serwisach aukcyjnych takie sa w roznych cenach, najlepiej po szrotach poszukac, ja bede chcial jakas taka gumowa dolozyc a nie plastik bo krawezniki nie sa moimi przyjaciolmi, a gumowa jakos by pracowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Smoła Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witam! Mój Microlot to K11 z 93 roku. Silniczek 1.3 16V 5D. Z wyposażenia to ma: ABS, wspomaganie, centralny zamek, autoalarm, elektryczne szyby i elektrycznie regulowane światła oraz asymetrycznie dzielona kanapa. Od tygodnia mam w Niej JVC KD-G721 + głośniczki Pioneera z przodu, do tyłu już mam kupione Pioneerki, ale czekają na montaż. Dźwięk jest po prostu NIESAMOWITY!! Jestem jej trzecim właścicielem. Kupiłem ją od ciotki w listopadzie jak miała 170kkm. Do tej pory zrobiłem 181kkm i jedyne co musiałem wymienić to klocki z tyłu i pompe wspomagania. Jutro wymienię olej + plus wszystkie filtry i świece. Jestem z niej BARDZO ZADOWOLONY i nie zamieniłbym jej na żadną inną. Jest wygodna, zwinna, a silnik pozwala naprawdę na niezłą jazdę. Ostanio zostawiłem w tyle VW Lupo . Niestety ciotka zaliczyła dzwona z przodu, a blacharz nie postarał się i troszkę "krzywo" wygląda z przodu . No ale w miarę możliwości będę ją doprowadzał to porządku. Powiem Wam jeszcze, że ojciec ma Forda Focusa kombi i jak usiadł z tyłu Micry, to stwierdził, że może tam spokojnie jechać w dłuższą trasę, a facet waży jakieś 100 kilo i troche miejsca zajmuje. Napradę nie moge powiedzieć złego słowa na mojego Microlota!! Jest to mój pierwszy samochód więc się ucze. Czy w okolicach Katowic, albo w Katowicach są organizowane jakieś spotkania MicroManiaków? Bo chętnie bym wpadł i wysłuchał kilku rad bardziej doświadczonych użytkowników. Pozdrawiam wszystkich użytkowników Microlotów P.S. Postaram się umieścić jakieś zdjęcia jak tylko załatwie sobie aparat. P.S.2 Co do wymiany filtrów, to po przeczytaniu wielu postów i kilku rozmowach kupiłem wszystkie filtry Mann'a, świece NGK BCP5E, bo takie mam teraz i olej GM mineralny. Jak już będę po wymianie to napisze kilka słów jak się Micra sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 coyot, a kiedy robisz zawias? caly czas szukam czegos odpowiedniego ... ale prawdopodobnie kupie sprezynki robione na zamowienie zeby byly krotkie - tylko musze wtedy przywiezc im jedna sprezyne na wzor ... a bez auta to jak bez reki.... ) chcialem zalatwic sobie gwint ale zadna firma ktora go oferuje albo moze miec w swoim asortymencie nie raczyla mi odpisac ... sie nazywa profesjonalne podejscie do klienta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 coyot, mam znajomego ktory moglby poszukac ale juz mowie ze cena bedzie kolosalna :/ sam chcialem cos namieszac pozadnie ale odpuscilem temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 ja sobie dam rade ) w Poznaniu jest firma ktora robi sprezyny ... i to dosc tanio :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 jak skręcany to zrobiony na srubie rzymskiej :diabel: mam pytanie odnośnie tego. Może to głupie, ale interesuje mnie jak to działa? Jak za pomocą takiej śruby "skraca się" amory i sprężyny? Czy jest to proces odwracalny? W sensie czy wystarczy zdemontować to i owo przy sprzedaży? Jaki jest tego przybliżony koszt oraz czy wpływa to na jakość tłumienia, bezpieczeństwo (Poza tym że skoro jest 3cm niżej to skok jest krótszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Nikon, to nie tak jak myslisz .... jak obnizysz micre o 3cm to o iles cm tylna os sie przesunie ... prawdopodobnie w prawo.... i zeby to zniwelowac musisz skrocic drazek panharda ... sruba rzymaska bylaby bardzo przydatna w przypadku gdy masz gwint i mozesz sobie regulowac wysokosc zawieszenia ... jednak pojawia sie malutki problem ... za kazdym razem gdy podniesiesz lub obnizysz auto musisz ustawiac zbieżność tak wiec pod tym wzgledem micrus jest bardzo niewdzieczny, wrecz upierdliwy.... najlepiej zglebic na stale... przyblizony koszt hmmm... taki regulowany drazek firmy whiteline na srubie rzymskiej to koszt 149 .... funtow a taki ktory sie reguluje po odkreceniu go od auta to ok 76 funtow ... + przesyłka do Polski zdjecia ze sklepu micrasport.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 tak jak pisze coyot, z drazkiem. ogolnie, wydaje mi sie ze bezpieczenstwo wzroslo. jak jezdzilem pozniej micra z oryginalnym zawiasem to byl szok. bujalo jak nic. na tyl jeszcze moze doloze dystanse po 1cm na strone. w temacie o kublach dodalem fotele ktore kupilem. niestety temat o belce z tarczmi zostal zamkniety (nie wiem na jakiej podstawie) a belke widzialem juz mam na miejscu, a chcialem pozniej zrobic relacje co i jak. ogolnie do auta zamowilem rowniez fartuchy (takie biale chlapacze jak maja na rajdach) i po weekendzie montuje nareszcie dolot (przynajmniej zakupie czesci potrzebne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 z checia kupilbym ten drugi drazek ... tylko przeraza mnie koszt transportu ...prawie tyle samo co koszt drazka ... :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ŻonkaMaFII Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 witam kilka dni temu stałam sie posiadaczka nissana micry rocznik 2000 ale 190tys przejachane , dopiero poznaje to autko, nie znam sie zbytnio na tej marce ale z tego co wyczytałam to chyba k11 . silniczek mam 1.0 16V z gazem sekwencyjnym, nie planuje tutaj zadnego tuningu predzej odtuningowanie niektórych zwieśniaczeń narazie zakupiłam do niego alufelgi :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 ŻonkaMaFII, witamy ) ladny micrus ... ile to pali na gazie?? :diabel: btw. dzisiaj przyjechala do mnie dokladka od golfa III .... troche zabawy i bedzie pasowac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sawyer_ Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witam Wszystkich! Moja piękna złota micra :kosci: Jak się podoba? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nikon Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 ja zazdroszczę nawet lakierowanych zderzaków Pokazałbym swoje "brzydkie kaczątko" ale jest wersja bida, polska '96 No i kolorek masz jakiś rozsądny, nie jak ja, czerwony matowy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi