Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

NASZE MICRY.......

Gość mrówa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

akort, tak poliftowe mialy tak dziwnie listwy fikusnie wykonczone po bokach

coyot, no to teraz wiesz z jakim wydechem jezdzilem w dwoch autach :diabel2: :diabel2: teraz mlodej wstawiam ori tlumik bo dziewczyna sie meczy, a w zielonej :kosci: sasiedzi mieli mi zazle jak wracalem kolo polnocy z nagrzanym wydechem.

nagrzej pozadnie wydech i pozniej zobacz jak fajnie strzela niedopalone paliwo jak lekko bedziesz dodawac gaz ;)

a dzwiek sie spotegowal jak wybebeszylem zielona i byl przelocik :one: :diabel2:

nagrzej pozadnie wydech i pozniej zobacz jak fajnie strzela niedopalone paliwo jak lekko bedziesz dodawac gaz
u mnie strzela prawie caly czas :) ...

jutro jade bez silencera ... zobaczymy jak bedize :P

ale!! przy 80kmh na 5 biegu jest kulturka.. cisza jak w seryjnym ... ale za to od 100-... juz nie pogadasz :diabel2:

u mnie strzela prawie caly czas :) ...
ale za to od 100-... juz nie pogadasz
Po co właściwie zakładać coś takiego? To już chyba lepiej obniżyć dach, przyrost przyspieszenia będzie podobny, komfort jednak większy :P.

• 3 tygodnie później...

rok 1993

silnik 1300 cm

5d

kolor jak biedroneczka

przebieg az 120 000km

sprowadzony z fuhrerlandu

ogolnie autko mojej zony.

prezent na walentynki i cos mniejszego w czym bedzie sie czula dobrze doskonalac technike prowadzenia pojazdu po zdanym 2 tygodnie temu za pierwszym podejsciu, egzaminem na kierowce :D

jak na razie zona przejechala nim 80km i jest zachwycona...ja zreszta tez! to pierwszy japonski samochodzik w naszej rodzinie...

do tej pory byly tylko renaulty i fiaty :wink

45229572ds1.th.jpg 68602443gt9.th.jpg 57975639ug8.th.jpg 4255b34c60e202cam.jpg 7aa8c486845e9db0m.jpg cd91042f271dd800m.jpg 652a720528835762m.jpg

i juz po pierwszych zakupach!

blondas, gratuluje zakupu, gdzies chyba widzialem podobne w ogloszeniach na allegro/otomoto. ma wspomaganie ? i to az przejechane 120tys to nic ;) na forum sa wieksze przebiegi, w zony micrze np 220tys ;) 97r ;)

aż ? moja ma 285 tysiecy i śmiga jak złoto :P

p.s ładny kolor ;) i widać że auto dobrze utrzymane, oby sie dzielnie sprawowalo !

U mnie w domu Micrusy są od zawsze , to bardzo super niezawodne autka. Osobiście na chwile obecną mam micre k11 super eske , która ma niby przebieg 142.000. Jednak autko jest w domu dopiero miesiąc :> , póki co wymieniony tłumik końcowy i przegłub lewy. poprzednia k11 1.0 94r w momencie sprzedaży miała ponad 280.000 , z rzeczy wymienionych to tylko tłumik i dwa przegłuby oraz przepustnica zregenerowana domowym sposobem.. Moja najwcześniejsza micra k11 1.3 super s < RiP.. > w momencie zawinięcia się na zakręcie przez mojego brata , miała przebieg wg licznika 98.000 , była w rodzinie 2 lata , w tym aucie to nawet tłumik nie był wymieniany z tego co pamiętam :)

Kurcze gdybym wiedział że trafi mi się identyczna w takim samym kolorze Super eska , jak ta rozbita to bym ani jednej części nie sprzedał z niej ;/ !! a tak teraz musze szukać drzwi od strony kierowcy , bo w momencie przywiezenia miała wgnieciony lekko próg i drzwi koloru zielonego :> a znajomy lakiernik nie całkiem identycznie kolor dobrał.. wobec czego wole znaleźć identyczne drzwi zeby nie bawić się w cieniowanie względem boków i błotnika ..

Moja pierwsza super Essska ;(.... :

http://img12.imageshack.us/img12/1274/01072007nb2.jpg

http://img527.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0533lv8.jpg

http://img19.imageshack.us/my.php?image=01072007002ro3.jpg

http://img21.imageshack.us/my.php?image=slupkisv3.jpg

Witam i ja się pochwale :-)

narazie jeszcze bez zdjęć, ale nadrobimy :-)

Micra 1.0 16v 54 KM z 95 roku, auto kupione od 1 właściciela w kraju z przebiegiem 170kKM,

wersja Sound (czy była w ogóle taka wersja?) kolor niebieski, auto z naklejkami w kształcie stóp na tylnych błotnikach niedaleko klapy. Auto ogólnie prawie bezwypadkowe, przytarte z prawego boku. Stan autka określam na doby, na chwile obecną do wymiany rozrząd bo delikatnie już go słychać, problem z nawiewem ale już się z nim uporałem dzięki forum :-D.

Auto zostało zakupione dla żony, ale z racji faktu ze jakoś nie bardzo do niego przywykła jeżdżę nim ja i jestem pozytywnie zaskoczony tym autkiem, silnik nie powala ( wcześniej jeździłem 1,9 TDI :-D) ale zbiera się lepiej niż Corsa 1,4 90 KM którym jeździ małżonka.

Auto wymaga drobnej polerki, ale to na wiosnę i trzeba zrobić kilka poprawek lakierniczych na prawym boku, poza tym jeździ :-D

muszę zakupić jeszcze jakieś kapcie bo aktualnie jeżdżę na wytartych letnich.

Ogólnie autko bardzo pozytywne i mam nadzieje ze pozostanie u mnie przez następne 14 lat :-D

Pozdrawiam,

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich użytkowników micry, właśnie przywiozłem micrusię dla małżonki - http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=190290320824

Jest tam troszkę blaszek do wymiany, a tak poza tym jest w super stanie, od pierwszej właścicielki, książka serwisowa, przebieg prawie żaden ;-), jadę kupić akumulator, bo u gebelsów byle stluczka kończy się ingerencją straży pożarnej i odcięciem zasilania w tym przypadku dosłownym :/ zobaczymy jakie niespodzianki mnie jeszcze czekają.

• 2 tygodnie później...

A moja mala to K11 1.0E 3HB E2 16V...zielony metalik z 1997 z przebiegiem 123500km.

Skromne to ale kochane. Wkurza mnie tylko ze niema nawet gdzie w bagazniku podnosnika utknac. Na klamotki musialem wiec kupic platikowe pudelko na narzedzia coby minie jezdzily po kufrze podczas jazdy. Najbardziej mnie zaskoczyl korek paliwa..normalnie wtykany bez gwintu..no i to ze ma immo a niema centralnego zamka i kazdy zamek trzeba oddzielnie otwierac i zamykac.

Poza tym OK...jezdzi super i zachlanna nie jest.

Wkurza mnie tylko ze niema nawet gdzie w bagazniku podnosnika utknac
jak nie ... jak tak :) po prawej stronie jest miejsce ...

........

a moje malenstwo przeszlo juz letnia metamorfoze :)

d8772bf6d41a826b.jpg

399bb47c2e58d922.jpg

15aabcb49c43a689.jpg

a220485953529991.jpg

Moja (a własciwie nie moja tylko siostry ale użytkowana przeze mnie od dłuższego czasu i w sumie jeszcze jakiś czas będzie ;p) micra to 1.0 czerwona przebieg 130 000

bez zadnych przeróbek, wszystko seria. V-max 160km/h na obwodnicy Puław ale nigdy więcej jej tego nie zrobie :)

aktualnie jeżdze nią codziennie ok 60km (dojazd do Lublina 25km) i jest ok, przy oszczednej jezdzie pali mi koło 6l. Jak mi sie spieszy pokonuje te trase w 15min ale wtedy juz na pewno nie pali 6 litrów :P pozdrawiam wszystkich

• 2 tygodnie później...

Oczywiście naj bardziej nie zawodne autko NISSAN MICRA K-11 1.0 16v 1995 rok ,170 tyś przebiegu sprowadzone 2lata temu ,jedyna naprawa to wymiana przepływomierza powietrza ,opony ,olej itp,ostatni przegląd techniczy ,przeszła bez mrugnięcia okiem a to dlatego że trzeba było wymienić tylna lampkę stopu ,reszta bez problemu,facet na przeglądzie powiedział że jest sam zdziwiony że auto jest w takim dobrym stanie ,po mimo upływu tylu lat ,,,,ja osobiście autko odziedziczyłem po żonce ona teraz ma opla :/ ,mi nissanik się podoba a jeździ się nim odlotowo szczególnie na swiatłach nie jednego zostawia w tyle ,,pozdro podopat

wstawił bym fotkę ale nie wiem jak