Gość Prusiak Opublikowano 19 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2006 Witam Dolaczam (a raczej moja zona) do grona posiadaczy micry K11. Po naprawie lozysk w skrzyni w warsztacie w Siedlcach i wrzuceniu nowgo sprzegielka autko wpelni sil wyruszylo na nasze polskie drogi. A autko przedstawia sie nastepujaco: - wersja jive - niebieski metalik - poj. 998 ccm (manual) - 1995 rok - prawie 150 tys. km W wyposazeniu posiada: + poduszke kierowcy + wspomaganie (duzy plus) + szyberdach + regulacja wysokosci kierownicy (nie ma co) + elektrycznie reg. swiatla - niestety czarne zderzaki - nieuchylane tylne szybki - niedzielona kanapa tylna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 dzisiaj zalozylem do malenstwa nowy ster - troche zabawy z naba bylo ale sie udalo calkiem fajnie sie prowadzi i z wygladu jest suuper [jak dla mnie ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 Jak dla mnie, to średni się komponuje z plastikami wewnątrz. Ale może to tylko na zdjęciu tak dziwnie wygląda . Witam kolejną 1.3 w klubie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kretka Opublikowano 20 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2006 witam wszystkich dołączam do Was z moją Micrą K11 rocznik 2001 1.0 benzyna skrzynia ręczna 998 pojemność silnika moc 60 KM przebieg oficjalny 90000 km (ale zakładam, ze większy:( kolor srebrna perła 5 drzwi poduszka kierowcy reg. kolumny kierownicy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tymek Opublikowano 2 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 WITAM Mam na imię Darek właśnie przesiadłem się z Sc 0,9 na Micrę K11 dzis pierwszy dzień jazdy wrażenia super a wracając do tematu A WIĘC KUPIŁEM NISSANA MICRA k11 1998r SZKRZYNIA MANUALNA 5 DRZWIOWA ZIELONY METALIK Z WYPOSARZENIA MA CENTRALNY, IMMOBILAIZER, WSPOMAGANIE KIEROWNICY, ELEKTRYCZNE SZYBKI, EL. REG. ŚWIATEŁ,REG. KOLUMNY KIEROWNICY :? , A NIE MA RADYJKA MUSZĘ KUPIĆ JAKIEGOŚ GRAJKA :smile: POZDRAWIAM MICRUSÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 17 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Mamy przez chwilę piękną jesień, więc trzeba uwiecznić w ostatnim pięknym słoneczku tej pory roku swoje maleństwo (na zdjęciach jeszcze na zjazdówkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinosss Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 k-11 96r 1,0(narazie)zupełny golas,wymienione siedzenia na bardziej sportowe(rover 200 coupe)kierka Raid 280mm,szerokie aluski,tłumik od motoru,układ hamulcowy Brembo-Ferodo zmienione podswietlenie bardzo dobry samochod polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 k-11 96r 1,0(narazie)zupełny golas,wymienione siedzenia na bardziej sportowe(rover 200 coupe)kierka Raid 280mm,szerokie aluski,tłumik od motoru,układ hamulcowy Brembo-Ferodo zmienione podswietlenie bardzo dobry samochod polecam wszystkim wrzuc jakies fotki ) - jak malenstwo "gada" z tlumikiem od motoru? :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 13 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Witajcie wszyscy NISSOMANIACY. Jestem posiadaczem Micry K11 1.0 dopiero od 2-óch miesięcy(dziś mija 2-ga miesięcznica zakupu). Teraz trochę o Jubilatce: Typ nadwozia: 3DR Hatchback CZARNY metalic Rocznik: 2000 - Jestem 3-cim właścicielem Wyprodukowana w Amsterdamie. Kupiona w salonie w Polsce. Typ silnika: CG10 Wtrysk paliwa TAK Pojemność: 998cm Paliwo: Benzyna Moc: 44kW (60KM) przy 6000obr Prędkość maksymalna: 150km/h - nie miałem okazji sprawdzić. Skrzynia biegów: MANUALNA Fotki: http://www.polskajazda.pl/?a=cars&idpo...mp;opcja=detail Dziś była na corocznym przeglądzie i tylko regulacja prawego reflektora !!!! [center:cb909112bb]JUŻ KOCHAM TO AUTKO[/center:cb909112bb] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja_good Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 To i ja moze przedstawie swoja Micrunie :diabel: Micra K10 Silnik 1.2-obecnie zagazowany Rok: 1991 czerwona w wersji LX autko posiadam jakies 1,5 miesiaca w tym czasie zmienione zostalo: fotele,kanapa,kierownica,zegary z obrotomierzem-wszystko z SS zostal usuniety katalizator i wstawiona rurka oraz ostatni tlumik jest przelotowy i ma zmieniony caly dekiel na taki z wspawanymi dwiema koncowkami fi 36mm(bardzo ciekawie to gada powiem szczerze :diabel2: ) na zamontowanie czekaja i leza w domu: -przedni i tylny bumper -poszerzenia nadkoli(mam tylko 3 wiec jesli ktos cos wiec gdzie mozna zakupic to bede bardzo wdzieczny za info) -prawy prog z SS(sytuacja analogiczna jak z nakladkami nadkoli) -zegarek pod lewarek z SS -boczki dzwi i tylne (czarne z SS) -granatowe pasy bezpieczenstwa do przodu i do tylu -lotka na klape bagaznika czekam rowniez na kolejna paczke z gratami to micruska a w niej: -deska rozdzielcza -wykladzina bagaznika -tunel srodkowy -wszystkie plastiki z bagaznika -podsufitka wszystko rzecz jasna czarne(u mnie wszystko to jest szare :zly2: ) w kolejce rowniez czeka radyjo,wzmak i sub ale to dopiero jak deska i reszta bedzie juz na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Ja_good zapodaj jakies fotki bo jestem ciekaw jak to wyglada u Ciebie. A propos mam jakby co do sprzedania komplet nakładek na błotniki i progi od super s w kolorze czarnym. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 To i ja moze przedstawie swoja Micrunie Micra K10 Silnik 1.2-obecnie zagazowany Rok: 1991 Wrzuć jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ja_good Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 jak porobie fotki to postaram sie wrzucic w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinosss Opublikowano 18 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2006 coyot, gada moze troszke glosniej niz seria,tlumik kupilem przypadkiem na złomie za cale siedem zlotych wyglada oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość geiger Opublikowano 24 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2006 witam serdecznie wszystkich pragne pochwalic sie moja micra k11 shape 1.0 16v 97` wyposazenie...hmmm brak wyposazenia przebieg 62k mil - mysle ze bylo wiecej bo ktos sie bawil licznikiem niefachowo bity z przodu i z tylu, brak znaczka i zlamana plastikowa raczka do podnoszenia klapy (juz zamowiona na ebay) radio alpine - cd nie dziala :-) ogolnie - stan mechaniczny - bardzo dobry predkosc max. 100 m/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 Lada moment nastąpi przesiadka z K10 na K11. Autko czeka na tablice i prace kosmetyczne (czyt. odniemczanie). Z K10 zostanie nick i wdzięczność za nieocenione wrażenia jakie to autko pozostawia wszystkim, którzy mieli z tym modelem do czynienia. Zapomniałem dodać: rok prod. '94 poj. 998 cm3 przebieg 102500 km elektrycznie otwierany daszek drewniana kierowniczka i gałka uchylne szybki z tyłu radia brak - wysunęło się po drodze do Polski :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 7 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 A ja w końcu wrzucam zdjęcie swojej k10 po obniżeniu i założeniu alu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeNkA Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam wszystkich. jestem tu nowa więc na poczatek pochwale się swoja Micrą. Micra K11 1993 rok silnik 1,0 16V wersja LX (tak więc wyposażenie praktycznie zerowe, jedynie wspomaganie kierownicy i immobiliser) skrzynią CVT (na dodatek właśnie padło w niej sprzęgło i czeka mnie poważna naprawa). Jak juz doprowadzę moje maleństwo do stanu używalności i zacznę drobne modyfikacje , na pewno nie omieszkam o tym wspomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witaj LeNkA , jak juz doprowadzisz swoje autko do porządku to zapraszam na Lubelskie spoty nissan klubu wiecej w tym wątku http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=14865 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schumi03 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witamy, witamy i na spoty zapraszamy, bo micr w lubelskiej grupie jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeNkA Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Dziękuję za zaproszenie i na pewno z niego skorzystam. Niestety naprawa mojego maleństwa potrwa dłużej niż sądziłam, o ile wogóle będzie to mozliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LeNkA Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zastanawiam się na tym. Do końca tygodnia poświęce czas na szukanie przęgła a jeśli nic z tego nie wyjdzie to czeka mnie szczepienie manuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość R@DI Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Micrusek K10 1.2L 92r. 160km/h na liczniku i zamyka licznik brak wspomagania (jest tak lekka że nie potrzeba jej wspomagania) w zasadzie to brakuje jej troche bajerów takich jak (cantralny zamek, szyberdach czy elektryczne szyby) Ma felgi aluminiowe z szerokimi oponkami (wystają troche poza surmanke ) na 2 idzie 90 km/h na 3 idzie 130 km/h na 4 idzie 150 km/h na 5 biegu zamyka sie licznik :500: (troszke mu na piątce już mocy brakuje i wymaga sporej prostej aby sie rozpędzać na piątce) Tyle że od 140 km/h zaczyna sie kiepsko prowadzić :/ byle wiaterek byle górka są mocno odczuwalne Coś miała robione z tłumikiem bo jak spuszcza sie z wysokich obrotów to warczy (zapłon świerzo ustawiany) jak miałem przestawiony troszke zapłon to ryczał i strzelał jak WRC :D Bardzo fajna furka, porzy ekonomicznej jeździe poza miastem pali dokładnie 4,5l/100km w miescie na dzień dzisiejszy z 9l :/ to dlatego ze ssanie wyłancza sie po prawie 10 minutach :/ i włancza nawet na rozgrzanym silniku (zamierzam sie za to zabrać bo wkurza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Rz Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 Moja micra http://rgr.blog.onet.pl Klip 1-> http://video.google.pl/videoplay?docid=4614215425523522323 Klip 2-> http://video.google.pl/videoplay?docid=4233494294716911637 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Taps Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Moja Micra jest z 96 roku.Skrzynia manualna,posiada parę przednich dzwi i jedną klapę od bagażnika. Silnik 1.0.Autko jest z dużą butlą gazu,bo aż 40l.Spala go około 7,5 l (cykl mieszany).A wiec za bardzo nie szarpie mi portfela.Moja micra na bezawaryjny ABS,wspomaganie kierownicy i klimę.Poprostu jej nie ma, wiec raczej nie bedę miał problemu z jej naprawą. Nie jechałem nią szybcej niż 130 km/h ,bo sie boję szybkiej jazdy. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła,i mam nadzieję ,ze tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi