rafsty Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Brzyku jak widzisz miałem inne doświadczenia A co do ceny opony to nie patrz co tam pisze gdyż cenę mi troszkę obniżyli podczas rozmowy Montaż czujników TPMS, założenie opon na felgę, wyważenie zapłaciłem 50 zł więc można powiedzieć grosze. Największym wydatkiem były oryginalne nissanowskie felgi i opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 To rzeczywiście promocyjnie.Z tego co pamiętam za komplet zimówek w ASO ale nie firmowych dalem w sumie chyba 3500 z montażem. Do sprawdzenia w poprzednich moich postach.Na marginesie.Firm nacigajacych jak czytam ( przypadkowo oczywiście ) jest b dużo w Krakowie. Mnie naciągnęli na akcesoria zwierzęce. Też w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Dlatego zawsze zamawiałem z płatnością u kuriera No mnie troszkę drożej to wyniosło niż 3500 Ale jakbym zmienił na opony na takie jakie w serwisach proponowali to spokojnie bym się w tym budżecie zmieścił Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez rafsty Miałem na myśli cenę za wszystko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 No ja zamawiałem "moje ulubione od 3 lat".Pewnie trochę tańsze niż M.Ale także sprawdzone..Chęć oszczędzenia 20 zł na 1000 zł czasem mnie samego zaskakuje.tzn sam oszczędzam:-)Ale to przypadłość starych lat gdzie na wszystkim się oszczędzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Brzyku bo wiesz wydać 100k na samochód nie boli tak bardzo jak 2k na opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Panowie czy ktoś użytkuje lub coś słyszał o oponie Fulda Kristall Control SUV, opona jest już rok na rynku a opinii jak na lekarstwo. Jeżeli wierzyć etykiecie to ma fajne parametry zużycie paliwa C, przyczepność na mokrym B, no i hałas 70 dB. No i cena całkiem przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Drodzy koledzy, jeżdżę na 19" i proszę o poradę co założyć na zimę zostawić felgę i kupić zimówki (jakie) czy też wymienić na komplet 17"? Nadmieniam że ważny jest dla mnie wygląd i bezpieczeństwo komfort mniej dużo nie jeżdżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 W zimie nie patrz na wygląd,jak chcesz utrzymać wygląd,na który prawie nikt w zimie nie zwróci uwagi to kup 19',natomiast jak chcesz mieć i w miarę komfort i bezpieczeństwo i wygląd ,to kup 17" i załóż na alusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 8 minut temu, JACKO29 napisał: W zimie nie patrz na wygląd,jak chcesz utrzymać wygląd,na który prawie nikt w zimie nie zwróci uwagi to kup 19',natomiast jak chcesz mieć i w miarę komfort i bezpieczeństwo i wygląd ,to kup 17" i załóż na alusy... Ok a jak się ma sama kwestia bezpieczeństwa tzn dlaczego 17 jest bezpieczniejsze? I co na to ubezpieczyciel jeśli by się coś stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Takich pytań jest bez liku,a jeszcze nigdy nie spotkałem się z kwestią podważenia ubezpieczenia.Przecież felgi 17,tak jak i 16 na stalówkach ,jak i 18 i 19 to jest to wszystko co daje producent,dealer.Więc gdzie tu jakaś niezgodność??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Pytam bo z nimi rożnie bywa jak coś szukają nawet paliwa w baku no a co z tym bezpieczeństwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Opona o wyższym profilu,a co za tym idzie o mniejszym obwodzie felgi jest na pewno lepsza w zimie .miększa.A co do kwestii bezpieczeństwa to powiem kolokwialnie ,zależy jak jeździsz i jakie gumy założysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Czy te ewentualnie będą ok? Klasa premium Pirelli SottoZero Serie 3 czy lepiej inne a jeśli tak to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Te opony mają dobre opinie,ale ja się nie wypowiem na ten temat,nie używałem ich.W zimie jeżdżę na Nokian WR D4 i mogę powiedzieć,że są na prawdę dobre.Mam je właśnie na felach 17" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 A ja po raz nty będę chwalił moje uniroyale.Ale Pirelli to półka wyzej.Sąsiad od lat jeździ tylko na Pirelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Brzyku Uni też są de best,miałem letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Ja mam UR letnie i sobie chwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 A ja pozostałem wierny na zimę michelinkom Chociaż w tym roku po testuję alpin5 i mam nadzieję że dalej im pozostanę wierny Już czekam na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 kurcze. a ja tylko zimówki :) ale w 6 wozach. Ale o takie pytał. :) Letniaki dopiero pewnie za rok jak wyjeżdże fabrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 W dniu 7.09.2015 o 11:54, Karminadel napisał: To masz jeszcze na zimówkach 19" http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/70851-galeria-naszych-qq/page-4?do=findComment&comment=1024944 i jak zwykle dodam: nigdy nie rozumiałem i nigdy nie zrozumiem tego strachu U!!! UuuUUUUuu!!!! (przeszły ciarki? he? hihihi) przed tą niedobra zimą i kombinowanie z oponami i felgami. No właśnie jak się jeździ na 19 w zimie i ewentualnie jakie opony polecasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Ja jeżdżę na 19" zimówkach i żyję... Pomijając brak zim i brak perspektyw by były takie jak za mojego dzieciństwa (przynajmniej poza miejscowościami górskimi) - to ryzykuję życie i nawet na narty jeżdżę.... zimą... :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nutrix Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Też zaryzykuje tylko co polecasz jakie opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Polecić Ci nie polecę - ale odradzę te, które miałem - Falken HS449. Wg mnie nie złe gówno - strach było w zakręty wchodzić. W tym roku już ich nie zakładam, choć mają głęboki bieżnik. Opchnę na OLX. A mam zamiar kupić NOKIANy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli120 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 12 godzin temu, Karminadel napisał: Polecić Ci nie polecę - ale odradzę te, które miałem - Falken HS449. Wg mnie nie złe gówno - strach było w zakręty wchodzić. W tym roku już ich nie zakładam, choć mają głęboki bieżnik. Opchnę na OLX. A mam zamiar kupić NOKIANy. Ja również że swojego doświadczenia polecam Nokiany, obecnie w 3 samochodach mam na zimę WR D3 i naprawdę są znakomite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi