Pieer Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Im wjecej się jeżdzi autem zwłaszcza jak jest służbowe jak u Ciebie Edek to każdy lumen dodatkowy jest cenny. Zwłaszcza jak się jedzie zmeczony kilka godzin nocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Faktycznie drogie są http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-mcf-dyn-v2-uni-1-1-1218&search_scope=&string=Osram%20night%20breaker%20H11 Ale życie ludzkie jest bez cenne!!!! I jeśli ktoś jeździ w tym tak niebezpiecznym kraju jakim jest Polska, to warto dołożyć parę złoty i widzieć lepiej i dalej Pieer u mnie każdy lumen na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 U mnie każdy menel też na wagę złota. Dziś w nocy pewnie znów paru spotkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Gdyby dawali tyle złota ile każdy waży,już byś nie pisał na NKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ojjj, czasem dają z siebie naprawdę dużo. I to ze wszystkich rur. Ale o tym może nie przy obiedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Dobrze by było gdyby ci płacili od Menela , to miał byś forsy jak lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Komplet!!! e, chyba chiński.. Heh, doczytałem do końca i widzę że kasa wszystkich poruszyła. Ja dostałem za 100pln + wysyłka. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Jurand15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 U mnie każdy menel też na wagę złota. Masz płacone od zaopatrzonego łebka ? .kurde akord w słuzbie zdrowia , "Nastepny Proszę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 To nie tak. Lubię z nimi przybywać aby zdobyć nowe doświadczenia życiowe. Niemal każdy z nich zaskakuje "złotymi myślami". Dlatego kontakt z każdym z nich jest na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 No bardziej doświadczonych przez życie to nie ma jak oni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka z takim czymś: http://allegro.pl/zestaw-led-cree-h8-h9-h11-60w-7200lm-zarowki-3-gen-i5853525074.html Założone,świecą pięknie,o niebo jaśniej od Osramu,W ciemni garazu brak poświaty nad światłocieniem,natomiast przy Night breakerach jest minimalna poświata.Odcięcie jest silne i wyraźne. Udało mi się wylicytować za 200zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Pytanie tez czy przy takim idealnym odviecu b3da znaki oswietlac wystarczajaco. Jak uzywalembroznych zarowek roznie z tym bywalo czasamznaki az mnie oslepialy a czasem byly ledwo widoczne... No i co na to policja/diagnosta... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jacko potestuj z kolega/kolezanką jak to będzie wpływało na innych uczestników ruchu jadac 2 autem przed/z przeciwka itp. Najważniejsze jest czy ognisko żródło światła w tych żarówkach jest maksymalnie zbliżone do halogenu - przynajmniej ja tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Właśnie to dzisiaj bedę czynił,zaraz się wybieram po małżowinkę i do kumpla,będziemy testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Moze dobrze bedzie zaczac od jednej zarowki na poczatek. Wtedy ladnie widac roznice... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Moze dobrze bedzie zaczac od jednej zarowki na poczatek. Wtedy ladnie widac roznice... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Jacko po miescie tak testuj ok? i pytaj sie kierowcow która lampa ich oslepila Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Właśnie to dzisiaj bedę czynił,zaraz się wybieram po małżowinkę i do kumpla,będziemy testować. Testować małżonkę, kumpla czy może jakiś trójkącik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Moze dobrze bedzie zaczac od jednej zarowki na poczatek. Wtedy ladnie widac roznice... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Smakor powaliłeś mnie,leżę i nie wiem czy dam radę podnieść się i jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Co w tym dziwnego? Ja zawsze tak sprawdzam jak wymieniam... Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Posprawdzane,nie ma jakiegokolwiek odbicia,nie oślepiam z tyłu,światło jest bielutkie.Na karoserii Thalii widać wyraźne odcięcie na wysokości załamania klapy,światło (z odbicia gdyby było) nie wnika w kabinę.Kolega stwierdził(a jest choleryk) że myślał przed testem,że założyłem Hidy,a już raz testowaliśmy i dość dobitnie wyraził się o takich światłach.Tu był zaskoczony i jako kierowca poprzedzający nie miał żadnych uwag. Tak więc mimo,że nielegalne,zdaję sobie z tego sprawę ,więc ten wątek porzućmy ,mogę je szczerze polecić jako światła mijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowakm Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jako swiatla drogowe to sie zgodze. W drogowe wszystko mozna pchac. . Montujac Hidy jak i ledy do swiatel mijania lampa traci homologacje. Mozemy jedynie w przypadku montazu led kontra hid o ile udowodnimy pałkarzom wydrukiem z luksometra ze stacji diagnostycznej ze strumien swietlny jest w granicy 2000 lumenow unikac czepiania sie o spryskiwacze i poziomowanie. Mimo to lampa ma na naklejce oznaczenia kierunku swiecenia i zrodlo , typ zarowki jaki powinien miec. Led tak jak hid jest niezgodny z przepisami Ale zamonotowany w soczewce nie oslepia mamy linie odciecia nie to co w pelnych kloszach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Prosiłem,by nie komentować w ten sposób.Zaznaczyłem,że znam przepisy i wiem z czym się to wiąze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A co z grzaniem się, nie ma z tym problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jacko daj lepiej fote jak świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A co z grzaniem się, nie ma z tym problemu? No właśnie - masz Jacko jakiś pirometr żeby zmierzyć temperaturę gniazda / odbłyśnika? Jak tego problemu nie ma no to... Jako swiatla drogowe to sie zgodze. W drogowe wszystko mozna pchac. . Montujac Hidy jak i ledy do swiatel mijania lampa traci homologacje. Mozemy jedynie w przypadku montazu led kontra hid o ile udowodnimy pałkarzom wydrukiem z luksometra ze stacji diagnostycznej ze strumien swietlny jest w granicy 2000 lumenow unikac czepiania sie o spryskiwacze i poziomowanie. Mimo to lampa ma na naklejce oznaczenia kierunku swiecenia i zrodlo , typ zarowki jaki powinien miec. Led tak jak hid jest niezgodny z przepisami Ale zamonotowany w soczewce nie oslepia mamy linie odciecia nie to co w pelnych kloszach. Trzeba pamiętać, że soczewkowe światła z definicji "zjadają" znaczną część światła przesłoną.. coś 40 - 50% nawet, z tego co pamiętam. To 7200 to światło pary, czyli jedna 3600. Z tego 60% daje 2160 lm.. To pomnożyć przez współczynnik marketingowy i mamy poniżej 2000 lm Co do źródła światła lampy - to nie do końca chyba tak jest, bo Philips przecież ma homologowane na drogi LEDy (tyle że do lamp przeciwmgielnych), ale jednak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi