karibox1 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 (edytowane) no teraz to mnie tylko zmotywowałeś do zmiany przodu. Choć już raz zmniłem na 165 gt series blau i nie byłem zadowolony bo bas gdzieś uciekł a brzęczały drzwi no ale trzeba się wziąć porządniej. Edytowane 22 Czerwca 2014 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 jak gdzieś trafisz dobrą cenę to bierz serię K2 lub utopię jeśli możesz zainwestować to - to jest wypierd z przytupem: http://allegro.pl/glosniki-focal-k2-power-165kr-sklep-dabrowa-gorn-i4341004483.html a te urywają jaja przy samych oczodołach: http://allegro.pl/glosnik-focal-utopia-be-6-ative-high-end-gratis-i4326796465.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 za to można kupić t30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte.k Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Szanowni,jestem nowy, wiec delikatnie zaczynam od odkopania tematu, a przejrzałem już chyba wszystkie archiwalne.. W moim X jest 2dinowe radio kaseta/6cd changer. Problemem jest brak jakiegokolwiek dostępu do mp3.. dlatego po lekturze doszedłem do wniosku, że najlepsza byłaby zmianiarka mp3..oryginalne radio zostaje, wygląda niegroźnie, nie kusi wielkim dotykowym ekranem, a zmieniarka spokojnie w schowku schowana, ale.. no właśnie to ale.Powiedzcie proszę, bo nie potrafię tego ogarnąć - jak podłączyć to ustrojstwo? http://allegro.pl/nvox-zmieniarka-cyfrowa-mp3-nissan-almera-gw-30m-i4949675203.htmlOraz, to jak będę w stanie odsłuchiwać muzy z tego? - na panelu przednim wybieram po proastu "CD" ? czy to oznacza, że będę musiał odpiąć regularną zmieniarkę z płytami?dzięki z goryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 ** - Nie kompatybilne z radioodtwarzaczami z nawigacją / z wbudowaną zmieniarką CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barte.k Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 ** - Nie kompatybilne z radioodtwarzaczami z nawigacją / z wbudowaną zmieniarką CD. dziwne, że mogłem być aż tak ślepy:/ ale wydawało mi się, że ten pomysł (z emulatorem zmieniarki mp3) wyczytałem tu na forum. tylko może za mało dokładnie i chodziło radio 1-dinowe.. ehh.. dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Czy z oryginalnego 2din mozna wyprowadzić kabel aby np podłączyć tel czy mp3 przez jack lub inne gniazdo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) Tak, zrobią Ci to w zakładzie rtv. Każdy sprzęt ma sekcję zasilania/przedwzmacniacza i końcówki mocy. Wystarczy wpiąć się do przedwzmacniacza na tape. Zamiast tape będziesz miał aux. Można to też osiągnąć adapterem kasetowym jakiejś lepszej firmy. Jeśli nie przeszkadza Ci dźwięk z fabrycznej jednostki i głośników to ostatnia opcja będzie wystarczająca. Jednak lepiej będzie zmienić radio na 1DIN (tanio) lub 2din z aux/bluetooth. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzięki. Jakoś mi sie mie uśmiecha wywalać 1,5 tys na przyzwoite 2 din . Skończy sie chyba na lepszym 1 din z bt . za jakieś 500 prawdopodobnie mozna kupic coś w miarę dobrego. Doczytałem się w historii auta ze problemy z anteną zaczęły się po zamontowaniu zestawu głosno musiącego parrot. czy moze ktos miał podobne problemy z radiem? U mnie w ogóle nie odbiera radio. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez michoos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maklist Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Witam tak jak w temacie chciałbym wymienić swoje radio oryginalne wraz z GPS. Pierwsze pytanie to gdzie mógłbym znaleźć plastik środkowego panelu bez przycisków na GPS coś takiego: Drugie pytanie czy otwór na radio w tym plastiku to 7 cali Trzecie pytanie jakie radio polecacie mam do wydania 1000 zl nie wiem czy kupować używkę czy coś nowego. Chciałbym żeby to radio grało na poziome oraz wyglądało i miało możliwośc podłączenia kamery cofania. Cos w stylu tego radia: http://www.aliexpress.com/item/Rear-Camera-GPS-Navigation-3D-PIP-Map-7-In-Dash-2-Din-Car-DVD-Player-Bluetooth/631012760.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 ramke szukaj na allegro a radio takie będzie pasowało w dziurę po fabrycznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maklist Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 No to to ja wiemm ze by pasowało tylko na fabrycznym są przyciski które by słabo wygladały i by były po nic mam ten panel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 tez miałem taki pomysł i podobna kwotę. ostatecznie odpuściłem z uwagi na to ze 1000pln niekupieniem sensownego 2din z BT . jedynie jakieś No name w dodatku bez CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maklist Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) Ja musze to zrobić bo potrzebny mi jest GPS a nie bede kupował osobnego jezeli jest miejsce w samochodzie. Mam nadzieje ze ktos pomoze i sie znajdzie cos dobrego i odpowie na pytania. Ramki wogóle nie moge znaleźć na allegro itp Edytowane 26 Maja 2015 przez maklist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 A czytałeś to (#46) : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62288-navigacja-w-x-trail/page-3?do=findComment&comment=1052626 Ciekawe rozwiązanie. Ramka pewnie tylko na szrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Chodziło mi o to ,że te chińskie 2 din pasują w oryginalną ramkę z wersji bez navi nissana. W tę twoją nie wiem czy wjedzie 2 dni ale zawsze wydawało mi się ,że ta dziura na wyświetlacz jest mniejsza niż w wersjach bez klimy. Michoos nie spotkałem za wiele chińskich 2din bez wejścia na CD, większośc czyta dvd i cd-rw oraz ma obsługę mp3. Pamiętać należy ,ze cena nie jest wielka jeśli policzyć że dostajemy fajne radio, wyświetlacz do kamery cofania, nawigację i zestaw głośnomówiący w jednym. A jeśli znajdziesz radyjko z tunerem to dodatkowy bajer na postoju ( jeśli masz wybór to szukaj z cyfrowym bo kupno radia z analogowym to tak jak kupienie radia bez tunera ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maklist Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Spróbuje chyba z tym tabletem Dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekk Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 @maklist - odpisalem dzisiaj na wiadomosc - nie bylo mnie prawie 1,5 miesiaca na forum bo sie troche powozilem po swiecie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drewno666 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Ja zamontowanej ostatnio pioneera avh 270bt i dźwięk na fabrycznych glosnikach jest calkiem zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 http://allegro.pl/clarion-vx401e-dvd-mp3-bluetooth-kamera-16gb-i5552807185.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Cena ciekawa za tego Clariona pytanie jak z jakością. czy ktoś montował sprzęt z podobnej półki cenowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) no ja mam dokładnie tego clarka i polecam, a miałem w życiu więcej radyek niż wszyscy na forum razem wzięci (ponad 1000 sztuk, większość 1 din). Lepszy zauwazalnie jest tylko Ken z Navi i może najnowszy blau NewYork Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 zależy mi na dobrym odbiorze radia + CD. dodatkowa opcja BT lub inne zew zródło dźwięku bedzie bajka. Seryjne radio nie działa tylko cd zostało. myślałem ze to antena ale spec powiedział ze podłączał inna zew antenę i równie g... grało. Podobnomwina radia. a jak z montarzem do t30. pasuje w otwór czy konieczne sa dodatkowe ramki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Żadne radio markowe do żadnego auta nie pasuje idealnie. Ramka to za mało, w wielu w ogóle nie zmieści się ramka i wtedy trzeba pasować uchwyty metalowe radia. Ja musiałem przerabiać oryginalne ale to kwestia doświadczenia i narzędzi (wierci się dodatkowe otwory) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Jak na razie jest szansa reanimacji seryjnego radia. Jestem umówiony na sobotę ze specami od caraudio Na ten moment mówią ze jak radio zbiera sygnał lecz słabo i gubi, to samo radio raczej jest ok. Problem może być z anteną - ciekawe ile w aso zawołają jesli w ogóle jest dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi