Thunder Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Problem może być z anteną - ciekawe ile w aso zawołają jesli w ogóle jest dostępna. Antena może być każda inna, byle ze wzmacniaczem. Możesz też naprawić tak jak tu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99745-naprawa-anteny-radiowej-nissan-x-trail-t30/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 szerokie gniazdo anteny przy mocowaniu dodachu skutecznie eliminuje zamienniki z konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) W tym radiu tuner nie ma prawa się zepsuć. To kwestia anteny. Wyjmij radio podłącz 5 metrowy przewód do gorącego (wew) styku anteny i wtedy poszukaj stacji. Ale na postoju. To radio odbiera też na zwykłym bacie z bazaru ale długim (min. 1m) Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Działało tez na kawałku drutu miedzianego ok 1m. problem w tym ze w przewodzie antenowy jest masa i nie mozna całkowicie wywalić kabla antenowego z radia. z drugiej strony nie wiem dlaczego jeden spec powiedział ze nie działało radi na antenie przymocowywanej np do szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Masę anteny bierze się z blachy karosy albo czego innego. Musi to być goła blacha bez farby i ocynku Masa anteny ze wzm też idzie z blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Antena jest masowana w podstawie anteny i na radiu. Oplot koncentryka to nic innego jak masa z obudowy radia. Ocynk też przewodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 ostatecznie nie wiadomo czy ocynk przewodzi i czy tak samo dobrze, ale Grzmotu ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Okzaało się ze na śrubokrecie działa 5 razy lepiej niz na antenie. Zamówiłem inna z dłuższym batem i w sobote powinno być ok. Bat trochę dłuzszy i odkręcany a nie skladany taki montowany na dachach z tyłu. Moze urody nie doda ale ma grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Okzaało się ze na śrubokrecie działa 5 razy lepiej niz na antenie. Zamówiłem inna z dłuższym batem i w sobote powinno być ok. Bat trochę dłuzszy i odkręcany a nie skladany taki montowany na dachach z tyłu. Moze urody nie doda ale ma grać. Czyli padnięty wzmacniacz, jak u mnie. Na kawałku druta grało. Wyżej pisałeś że zamienniki nie pasują. szerokie gniazdo anteny przy mocowaniu dodachu skutecznie eliminuje zamienniki z konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 tak mi powiedział jeden magik od car audio, po zdjęciu oświetlenia w podsufitce okazuje się ze jest tylko otwór na śrubę chyba 22. dodam fotkę jak będzie po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Ten wzmacniacz można dać naprawić w zakładzie rtv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jest już nowa antena za 80 zł, działa pięknie teraz czas na zmianę radia na coś co czyta USB i BT Chciałbym wrócić do tematu radia. Pytanie czy oryginał z T31 pasuje do t30? widziałem ze można kupić w ciekawej cenie 200-350 zl używkę od T31 i ma bluetooth. Pytanie czy to tylko służy jako zestaw głośnomówiący czy też można słuchać muzyki tym kanałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 W chińczykach można słuchać muzy z telefonu przez usb jak w orginale nie wiem .Ale czy radia z T31 nie są zabezpieczone tak samo jak te z T30 i nie zadziała w innym aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 A jak jest T30 zabiezpieczone? masz na myśli NATS? nie jestem pewien ze obejmuje również radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 (edytowane) obejmuje i radio dlatego są takie tanie Edytowane 21 Października 2015 przez chudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Były radia z NAts i bez. Ja przykładowo mam 1din bez nats chociaż fabrycznie mam alarm nissana. Wydaje mi się ale nie jestem pewien, że radio+nats powinno mieć napis na panelu czołowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoos Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 czy posiadając kod do radia również nie zadziała? Jak z BT waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/90663-fabryczne-radio-t30-zamiana-na-model-fabryczny-ale-t31-z-aux/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Zapomniałem o radiach 1din. Ja miałem 2din i ma ono nats nie mając żadnego kodu. Zdaje mi się że wszystkie 2 din miały nats ale głowy nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bborn Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Witam Podepnę się pod temat. Czy takie radio:http://allegro.pl/radio-cd-6-cd-navara-note-tiida-qashqai-x-trail-i5101069264.html będzie pasować do X-traila 2003 zamiast kaseciaka ze zmieniarką? I czy muszę mieć kod do niego Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 16 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 1. pasować nie będzie. 2. nawet jakbyś miał kod to i tak nic z tego bo ten model jest parowany z VINem samochodu do którego został zamontowany na etapie fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam! Jako, że zmieniarka doprowadza mnie do nerwicy zainwestowałem nie dużo bo 100 złociszy w nowe radio 4x50 aux, sd, usb itp... Radio zakupiłem bez ściąganego panela ponieważ aż tak bardzo na tym mi nie zależy... Ponad to zakupiłem adapter/przejściówkę z oryginalnych wtyczek japońskich na wtyczkę ISO co by nic nie obcinać instalacji...a cały biznes z przejściówką wyszedł mnie zaledwie 13zł z przesyłką...Ok środy powinienem już dodać foty demontażu starego radia, plus montażu nowego... Do usłyszenia jak przyjdzie radyjko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Fotorelacje mile widziane tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/forum/196-x-trail/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Tomek trochę tych wątków o radiach już mamy. Ja tylko dodam, że nie kupujemy do xa chińskiego gówna. Jemu się należy coś markowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi