TomekX-TRAIL Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Może i tak, ale warto przedstawić zdjęcia montażu i demontażu... co do radia to aż tak bardzo hajsu nie będę wywalał... miałem 2 auta do tyłu radio za 100zł również i grało bardzo przyjemnie więc uważam że topienie kasy w to nie ma najmniejszego sensu... ma po prostu grać, obsługiwać usb oraz kartę i tyle Ps.Radio już jest... dziś kurier przywiózł, jeszcze adapter iso jutro dojdzie i montuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 no zobaczymy. Dawaj foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 I pojawił się problem z nowym radiem... kupiłem adapter, przejściówkę na kostkę iso z instalacji japońskiej... włączam na zgaszonym aucie po przekręceniu kluczyka na 1 pozycję... radio gra... zapaliłem auto... grało ładnie... po minucie nagle przeraźliwy pisk... jak wyciszę radio cisza... jak tylko zacznę podkręcać głośność od razu piszczy jak szalone... tak jak by spadki napięcia czy co... bo już mnie szlak trafia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Podobny problem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/102148-t30-problem-z-radiem-nie-fabrycznym/?do=findComment&comment=1095255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Dodatkowo po przekręceniu na zapłon słychać pstryknięcie w głośnikach... już nie wiem w czym rzecz kurcze...powiem więcej, jak auto wchodzi na obroty, to ten pisk wkręca się również na obroty... jak obroty spadają auta to pisk również stopniowo spada i piszczy potem piskiem ciągłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) masa, albo uszkodzone radio, daj fote masy albo mase daj z aku Edytowane 21 Stycznia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 postaram się jutro ogarnąć bo na l4 jestem... grypsko... ;/ hmm ale nissanowskie radio chodziło ładnie... bez zakłóceń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 (edytowane) nie piszesz czy na radio czy innym źródle. Bo tu widzę jakiś problem ze wzmakiem anteny. Jeśli jednak jest to zawsze to radio ma problem, czyli jest uszkodzone. Tak się lubi dziać jak masa idzie przez przewód anteny bez podpięcia go do oddzielnej masy. Ewentualnie masa aku zielona albo w komorze, ktoraś słaba. Edytowane 21 Stycznia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Tak się dzieje kolego na radiu, jak i na karcie sd i pendrive... jak auto nie chodzi tylko dam mu kluczyk na pozycję 1 radio chodzi perfekcyjnie, jak tylko odpalę, pisk... bez znaczenia czy to radio czy sd czy usb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) Uszkodzone chińskie radio. Daj filtr na zasilanie ze sklepu rtv i oddzielnie mase do aku. Radio nissana clarion jest solidne a chińczyk nie jest jeszcze gotowy aby działać w tak szacownym aucie. Edytowane 22 Stycznia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) 100 zł go... nie pieniądze, więc może w siostry puncie będzie śmigać... daj jakiś link z dobrym radiem w miarę... co byś osobiście polecił... nie będę się wkurzał w tym padłemMyślę o czymś takim: http://allegro.pl/radio-samochodowe-pioneer-mvh-180ubg-usb-mp3-i5833249229.html Edytowane 22 Stycznia 2016 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 (edytowane) o ten to tak, ale przejrzyj masy, daj fote masy od aku Edytowane 22 Stycznia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Masę od aku mam zasmarowaną specjalnym smarem pod którym nic nie rdzewieje itp...Dodaję kilka fot masy plus radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 trzeba zdjąć smar i druciakiem przejechać klemę i biegun, potem zajrzyj na drugi koniec przewodu masy i tam oczyść do gołego. Sam kabel ma być błyszczący w tym miejscu i blacha musi być czyściutka i śruba też. Jak nie pomoże to nowe radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Problem radia rozwiązany...zakłócenia i pisk powodowały 4 śrubki którymi przykręcone jest radio z całą kieszenią do uchwytów montażowych, podłożyłem gumowe podkładki co by nie było przewodnictwa i skręciłem, radyjko gra, żadnych pisków i zakłóceń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 czyli śrubki dotykały czegoś w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Wygląda na to, że śrubeczki od osłony kieszeni dotykały radia w środku i stąd to zamieszanie...już wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Czyli przenosiły masę do jakiegoś układu i stąd słychać to było w głośnikach. Zdarza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Dokładnie tak, już wszystko ok, co nie zmienia faktu że po 10 zakupię radyjko to co dałem link aukcji co by mieć markowe Witajcie!Nabyłem radyjko, w tej chwili testuje, potem być może kupie bo mi pasuje...No i w końcu słychać prawdziwe brzmienie głośników nissana Model radia to CALIBER 571BTProblem mały ponieważ ucięte jest kilka drobnych przewodów i nie wiem jak dojść do tego, który odpowiada za podtrzymanie... po wyłączeniu zapłonu radio się resetuje...wszystkie funkcje które ustawię typu bass, typ brzmienia itp oraz godzina się kasuje...ktoś coś?foto radyjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) żółty będzie idące od radia od pamięci bo to radio ma kostkę iso, teraz musisz namierzyć 12v zawsze bez kluczyka, połączyć jedno z drugim i będzie git. Tu masz piny we wtyczce nissana http://baustralianxtrail.runboard.com/t131657 Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez karibox1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) żółty wychodzący z gniazda na kostkę iso ?Pisze na żółtym memory backup - kopia zapasowa pamięci... to jest to ? Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 to mam zamienione przewody z tej puszki czarnej do kostki iso, ten żółty memory backup jest połączony z czerwonym wchodzącym w kostkę iso, a dla odmiany żółty wychodzący z kostki iso połączony z czerwonym z puszki... wystarczy je zamienić? Zamieniłem, polutowałem, wszystko śmiga Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Tomaszu Tomaszu na forum jest narzędzie do dziękowania.....inaczej stracę motywację do działania..... to jest ta sytuacja o której wielokrotnie pisałem, a na którą nikt nie chciał zwrócić uwagi. Czasem w VW są w kostce zamienione kable albo w Panasonicach. I wtedy są takie złączki, co się je przepina jak inaczej prądy płyną. Poza tym Caliber w latach 90. to była firma marzeń. Pamiętam to dokładnie. Wygrywały wiele testów w car audio hifi. Teraz jest już w małych rączkach. Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekX-TRAIL Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Już plusik poleciał ;]Jak dla mnie to radio bardzo ładnie brzmi...no i te głośniki z xtrailu jednak potrafią ładnie grać z dobrym radyjkiem, jest ono 4x75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi