carbomer Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Posiadam t30 136KM i jestem zadowolony, nalatane ponad 100k km. Komfort zadowalający, najwyższy na tylnej kanapie, na minus hałas. Z wyposażenia brakuje podgrzewanej kierownicy i masażu w fotelach Koszty serwisu ok, nigdy nie stanął w trasie. Trasy mieszane, czasem bezdroża i cepka. Z głównych wad to ruda szmata ale w frankestainie nie ma co się dziwić. W wyznaczonym budżecie szukałbym jednak t31 ostatecznie t30 z halogenorelingami bo najfajniej wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 oczywiście jeśli 2.0tdci to tylko PSA... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad89 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Dzięki Panowie za cenne odpowiedzi i już odpowiadam każdemu Piotrek - jednak polecasz X-Traila niż Mondeo Berater - kusisz tym Mondeo, pytanie jak ogólnie sprawuje się ten silnik 2.0, ale to nie będę spamował już na tym forum. Bardzo proszę o podanie namiarów do tego tunera, na zaś. Bartezm - Nie spieszy mi się, także na spokojnie. A co do przebywania w ZS, to tak jak wcześniej pisałem niedługo będę tam mieszkał na stałe także spoko Carbomer - No ruda to chyba jak w prawie każdym japończyku. A na trasie jak z tym komfortem? Bo zadowalający nie jest zbyt dobrym określeniem Karibox - w takim razie jeśli decydowałbym się na X'a to tylko w dieslu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Tylna kanapa w T30 jest mega wygodna i basta. Hałas jest w seryjnym spory i trzeba nad tym troszkę popracować aby było ciszej. Sposoby znajdziesz na forum np http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/86216-wyciszanie-wyg%C5%82uszanie-x-trail-fotorelacja/?hl=wyciszenie zdjęcia zdechły a ja nie mam uprawnień do edycji starych postów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Tylna kanapa w T30 jest mega wygodna i basta. Hałas jest w seryjnym spory i trzeba nad tym troszkę popracować aby było ciszej. Sposoby znajdziesz na forum np http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/86216-wyciszanie-wyg%C5%82uszanie-x-trail-fotorelacja/?hl=wyciszenie zdjęcia zdechły a ja nie mam uprawnień do edycji starych postów... Podrzuć foty to je wrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 daj mi maila na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Dzięki Panowie za cenne odpowiedzi i już odpowiadam każdemu Piotrek - jednak polecasz X-Traila niż Mondeo Berater - kusisz tym Mondeo, pytanie jak ogólnie sprawuje się ten silnik 2.0, ale to nie będę spamował już na tym forum. Bardzo proszę o podanie namiarów do tego tunera, na zaś. Bartezm - Nie spieszy mi się, także na spokojnie. A co do przebywania w ZS, to tak jak wcześniej pisałem niedługo będę tam mieszkał na stałe także spoko Carbomer - No ruda to chyba jak w prawie każdym japończyku. A na trasie jak z tym komfortem? Bo zadowalający nie jest zbyt dobrym określeniem Karibox - w takim razie jeśli decydowałbym się na X'a to tylko w dieslu. Oby...potrzebujemy tu więcej fotorelacji z napraw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Oby...potrzebujemy tu więcej fotorelacji z napraw... Właśnie, bo coś nie chcą oleju brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad89 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Panowie, a powiedzcie mi proszę, czy warto w ogóle zwrócić uwagę na Merca ML W163?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Panowie, a powiedzcie mi proszę, czy warto w ogóle zwrócić uwagę na Merca ML W163?? Tez kiedyś po pozbyciu sie pierwszego X-traila T30 myslalem nad ML. Nawet kilka objeździłem.W środku dużo miejsca ,komfort w miarę ale silnik 2,7 mułek w tej budzie(w kręgu moich zainteresowań były i są tylko diesle) Nie grzeszy tez ekonomią spalania . Bardzo duży minus tego auta ,ze strasznie rdza go zżera. Wsród handlarzy usłyszałem ,ze ML W163 nazywany jest- psia buda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad89 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 O proszę... A szkoda, bo auto bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Potwierdzam, kolega na wiosce ma 2.7 i nietrwałe jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad89 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Karibox - ML'a? Co mu się najczęściej sypie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 (edytowane) most napędowy i tylny dyfer oraz rdza i sterowanie silnikiem. O katalizatorze nie wspomnę. Edytowane 13 Marca 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nomad89 Opublikowano 13 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 No to wesoło. A jak to kosztowo wygląda orientujesz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Nie mam pojęcia. My na wiosce sami wszystko robimy na zasadzie: jak umimy i co na podwórku leży. Także tu nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Cześć, Zastanawiam się nad X Trialem ale jest zawsze jakieś ale ... Który z silników jest najmniej problematyczny a i za razem paliwożerny? Czy ogólnie auto jest problematyczne czy raczej jeździ się jak Maximą? Co mam wybrać LPG czy ON? Czy prawdą jest to co napisane poniżej: 2.2 diesel 136 km(silnik japończyk) bez DPF i Dwumasy Dodałem też link do ogłoszenia. https://www.olx.pl/oferta/x-trail-2-2-diesel-2004-rok-158-tys-CID5-IDsjLtB.html#d101fafd57 Na co zwracać szczególną uwagę podczas oglądania auta? LPG ponoć oba silniki BP słabo znoszą gaz, ale mam primerę P11.144 2.0 z LPG i jest ok od 4 lat.... No ale po to piszę, żeby ktoś mnie zaciągnął na ziemię (najpierw celowałem w 2500 Z lpg ale to chyba nie jest najlepszy pomysł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Benzyna bez gazu z dobrych rąk, poniżej 100 tysi przebiegu, daje 100% satysfakcji. Bezawaryjne. Dizel dużo gorzej. Poziom nowszych tdi. Znacznie słabiej od 2.0 HDI. Jest trochę przyjemniejsza jazda w trasie dizlem niż benzyną ale spalanie już 9-10. Edytowane 19 Marca 2018 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Wypadałoby się zapytać sprzedającego gdzie podziała się dwumasa. Sam wymieniał? Z dieslem jest tak jak w każdej innej marce. Jak dobrze trafisz to chodzi aż miło. Jeśli idzie o spalanie na trasie, Kari jak zwykle przesadził. 10 na trasie to chyba przy Vmax non stop. Nie udało mi się do tego zbliżyć. W mieście jak najbardziej się zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 10 w trasie jest jak najbardziej realna. Wystarczy troszkę szybciej jechać (prędkości autostradowe) i liczyć odległość z gps a nie z licznika. Mój jadąc "normalnie' czyli do 90-120, z średnim wyprzedzaniem ciężarówek bierze 8,5-9l średnio. Przy ecodrivingu schodzę do 7-7,5 (bliżej 7,5). Miasto muszę liczyć ok 11 ale krótkie odcinki. Rozbieżności wynikają z obwodu koła - seria ma opony 215/60/16 (albo 65) i przy tym rozmiarze licznik zawyża prędkość. Jadąc 100km/h tak naprawdę jedziemy 90 kilka, co przekłada się na kilometry, że liczymy spalanie z licznika na 100km a w rzeczywistości na 90... czyli 10% mniej... co do ogłoszenia... tablice CRY (z ang.) już mnie przerażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Rozumiem że brak dwumasy w tym silniku to jakaś bajka, a DPF ? No i na co zwracać uwagę ? 2.2 diesel 136 km(silnik japończyk) bez DPF i Dwumasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Są tacy na forum, którym paliło 6,5. Ja spalanie przeliczam od "pod korek" do "pod korek" oczywiście paliwa Stąd moje wyniki pod profilem, nie jakieś komputery/gps-y Dpf był w tych autach po 2005 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Czyli dwumasa jest w każdym ON. A jak napędy? Problematyczne ? Jak sprawedzić sprzęgło? Gdzie szukać dziuryw całym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Jest w tym temacie dość opisane czego się czepiać. Dla informacji, w benzynie też jest koło dwumasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foorest1 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 To jaki silnik byscie polecili? Za czym się rozglądać? Czego unikać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi