tomkek1912 Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) Ja bym ledy wrzucił H8 osram np. za 200 zł. Pytałem czy przed czy polift bo do przedlifta są za 200-300 zł gotowe zestawy na zasadzie plug and play osram lub einparts i może jeszcze z innych też coś. Do polifta to nie widziałem. @Jacko, nie jest tak, że H11 ma inny układ skrzydełek od H8 w podstawce? Edit, dobra gdzieś doczytałem, że ponoć układ jest taki sam dla H8, H11 i H16. Edytowane 7 Marca 2021 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Jest to samo,nawet długością bańki się nie różnią 12 godzin temu, Brzyk napisał: polifta. 2018 teżtak chciałem zrobić . Nie wiem jak oceniasz zmianę żarówek? Ja na razie włożyłem mocniejsze tzn z " góry przełożyłem na dół" . Wiem że żarówki halogenów są słabsze. Nie używa się ich za często - więc obudowa raczej wytrzyma. Oceniam na plus,zwłaszcza że moje ledy mają 10tys lumenów.Teraz zastanawiam się nad doświetlaniem zakrętów,bo światło z halogenów na prawdę widać na drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Jak pisałem wrzuciłem z głównych do halogenów. To ta sama żarówka tylko słabsza ( oryginalnie ).Tak. Jest trochę lepiej. Ale musielibyśmy stanąć obok siebie żeby to ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 27 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 (edytowane) Qashqai J11 2016 Tekna Czy któryś z kolegów orientuje się czy jest bezpiecznik od czujników parkowania z przodu , a jeżeli tak to który ? Edytowane 27 Marca 2021 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Hak holowniczy do QQ j11 FL 2019 r. Szukałem ale nic nie znalazłem odnośnie haków do tego modelu. Czy ktoś może montował i może się podzielić informacjami, zdj jak ma zamontowany? Chodzi mi o taki żeby po zdemontowaniu nie było widać instalacji oraz żeby nie trzeba było podcinać zderzaka. Czy w ogóle jest to możliwe? Kompletnie nie wiem ja ugryźć ten temat. Jaka firma, model, wiązka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 13 godzin temu, Intruz napisał: Hak holowniczy do QQ j11 FL 2019 r. Szukałem ale nic nie znalazłem odnośnie haków do tego modelu. Czy ktoś może montował i może się podzielić informacjami, zdj jak ma zamontowany? Chodzi mi o taki żeby po zdemontowaniu nie było widać instalacji oraz żeby nie trzeba było podcinać zderzaka. Czy w ogóle jest to możliwe? Kompletnie nie wiem ja ugryźć ten temat. Jaka firma, model, wiązka itp. Mam hak z Westfalia, tzw automat, po jego zdemontowaniu musisz zajrzeć pod zderzak, żeby zauważyć przyłącze. Wiązka 13pin pod przyczepę kempingową. Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez buba1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 4 godziny temu, buba1982 napisał: Mam hak z Westfalia, tzw automat, po jego zdemontowaniu musisz zajrzeć pod zderzak, żeby zauważyć przyłącze. Wiązka 13pin pod przyczepę kempingową. Czy taki? W opisie jest ze trzeba podcinać zderzak https://www.ehaki.pl/westfalia-hak-holowniczy-nissan-qashqai-ii-j11-fl-2017-2021,sp,6,10588 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 3 godziny temu, Intruz napisał: Czy taki? W opisie jest ze trzeba podcinać zderzak https://www.ehaki.pl/westfalia-hak-holowniczy-nissan-qashqai-ii-j11-fl-2017-2021,sp,6,10588 dokładnie taki podcinać? - to już nie te czasy ? nic nie trzeba podcinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 W dniu 9.04.2021 o 18:03, buba1982 napisał: dokładnie taki podcinać? - to już nie te czasy ? nic nie trzeba podcinać To jak to wytłumaczyć? To jest z instr. montażu Wstfali. Pokazane podcięcie 8x10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 6 godzin temu, Intruz napisał: To jak to wytłumaczyć? To jest z instr. montażu Wstfali. Pokazane podcięcie 8x10cm Nie mam żadnego podcięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 9 godzin temu, buba1982 napisał: Nie mam żadnego podcięcia Możesz wrzucić zdjęcie jak to u ciebie wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 W dniu 13.04.2021 o 10:34, Intruz napisał: Możesz wrzucić zdjęcie jak to u ciebie wygląda? proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Oooo dzięki. No faktycznie sporo miejsca i luzu tam masz. Gniazdo puszczane z tego co widzę. Hmmmm... Może to jakiś inny model Westwali niż ten mój z linka. Sam już nie wiem. A jeśli można wiedzieć to jaki koszt haka i montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 To nie jest przypadkiem ten hak ? https://www.westfalia-automotive.com/pl/produkty/hak-holownicze/nissan-qashqai-qashqai-2/332327600001-565/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LELO_123 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Cześć, Odebrałem qashqai z salonu i mam takie pytania na szybko: 1. Czy każdy ma takie dziwne połączenie pasa na siedzeniu pasażera? Nie spotkałem się z tym wcześniej żeby to wychodzilo centralnie na brzuchu pasażera. 2. Mam wersje N-style doposazona w czujniki parkowania z przodu i z tyłu. Często na drodze czujniki piszczą gdy przejedzie samochód z naprzeciwka, czy to można jakoś wyregulować czy to normalne ? Jest to irytujące i wiem że można wyłączyć i włączyć podczas parkowania, ale napewno się o tym zapomni. 3. Zauważalny ruch drążka zmiany biegu w szczególności na 4 biegu, czytałem na forum że ten typ tak ma ? Dzieki i szerokiej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ten element pasanie nie jest łączeniem,ale sposobem na stukanie sprzączki pasa,gdy jest zwinięty.Gdyby nie ta "pętelka" klamra stukałaby o słupek,co do jej pozycji...to już zależy jaki kto ma brzuch,ewentualnie w którym miejscu.Co do czujników nie wypowiem się,bo było już o tym mnóstwo na forum i nie zagłębiałem się w tą lekturę bo z przodu nie posiadam,a z tyłu pikają jak wrzucę Rakietu...Zauważalny ruch drążka jest zauważalny i nie jest elementem roszczeniowym w serwisie,po prostu TTTM,jednemu drążek mocniej dyga innemu mniej,ale sumarycznie wychodzi że dyga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LELO_123 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Dzięki ? źle napisałem, to nie jest łączenie pasa tylko tak jak napisałeś. Ale na fotelu kierowcy jest to rozwiązane tak jak w większości samochodow,, pastylka ". Tutaj jest to tak zaszyte, dlatego z ciekawości pytam czy tylko wersję podstawowe tak maja czy każda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Przednie czujniki reagują tylko poniżej 10 km/h i biorąc pod uwagę ich słabszy zasięg niż tylnych czasem boję się podjechać pod np betonowy słupek bo nie wiem czy go nie widzą czy jest jeszcze za daleko ;/ Ale może dokładane działają cały czas? To byłoby dość dziwne faktycznie. Moje czasem pikną przy wolnej jeździe po dziurach, ale na jadące auto podczas jazdy to nie. A z pasem to księgowi zaoszczędzili 10 centów na plastikowym grzybku robiąc takiego patafiana na pasie? Np tu: https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-qashqai-nissan-qashqai-1-3-dig-t-140km-6mt-n-style-pakiet-technologiczny-ID6DDfHB.html#gallery-open widać grzybki Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Ja mam tego patafiana,jakoś mi nie przeszkadza,bo znam z autopsji wk***ce stukanie klamry,jak małżonka wysiadając potrafi skręcić pas w warkocz,ma talent.jak nie zauważę to na wybojach napiernicza klamra jak wściekły perkusista.Jak się pas schowa,to ten patafian robi dystans pomiędzy słupkiem a klamrą. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Mnie wkurza tylny pas jakos tak pastylka jest za nisko i często pas zostaje na plastiku. Nie umiem z tym jechać :/Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Koledzy chyba z tej opony juz nic nie będzie? Strach zakładać ?Właśnie się szykowałem do zmiany.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Nawet o tym nie myśl.... Opony uszkodzone w ten sposób są nienaprawialne, nawet jak wulkanizator twierdzi inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 32 minuty temu, 2pac napisał: Koledzy chyba z tej opony juz nic nie będzie? Strach zakładać ? Jak to nic nie będzie... oczywiście, że jeszcze będzie - możesz z niej zrobić pięknego łabędzia -> https://zszywka.pl/p/labedz-z-opony-727826.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Dzięki Jacoob już biorę nożyce i wycinamJak nic muszę teraz dwie nowe oponki kupić, bo jednej nie wymienię gdyz nastukane jest z 18kkmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Życie Wam ludzie niemiłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi