JACKO29 Opublikowano 6 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Co do panelu dotykowego,to juz się nic nie zmieni,nowoczesność w domu i zagrodzie wkroczyła .Co do jakości,czy flagowy smartfon? Mam zwykłego VORDONa Chińczyk jak się patrzy,tani a na głowę bije wynalazek Nissana,jak chcesz jakości 4K to chyba jeszcze u Chińczyka niedostepne.Tak jak napisał Misil,kto nie ryzykuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Nie nie, nie zależy mi na 4k bardziej chodzi mi o funkcjonalność i stabilność android na dobrych telefon ładnie śmiga za to na telewizorach kompletnie nie (nawet flagowych) często się zawiesza itp . Moje pytanie właśnie głownie dotyczy stabilności czy po czasie nie zaczyna przymulać i zawieszać się ?:) nie potrzeba mi w aucie 4 k ani nawet full hd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Nic nie zamula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2022 Czy może ktoś wie gdzie jest antena DAB w J11A (2016). Chcę zmienić bat anteny na płetwę z 11B i jest tam jedna wtyczka mniej - podobno nie ma podpięcia pod DAB. W zasadzie mi to nie potrzebne, ale lubię mieć wszystko OK. Czy antena DAB jest w elektronice bata, czy w radiu? Kombinował już ktoś takie szacher macher? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 9 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2022 W dniu 7.12.2022 o 22:42, drds napisał: Czy może ktoś wie gdzie jest antena DAB w J11A (2016). Chcę zmienić bat anteny na płetwę z 11B i jest tam jedna wtyczka mniej - podobno nie ma podpięcia pod DAB. W zasadzie mi to nie potrzebne, ale lubię mieć wszystko OK. Czy antena DAB jest w elektronice bata, czy w radiu? Kombinował już ktoś takie szacher macher? Antenę DAB masz w bacie lub w płetwie z 11A . W 11B antena dab jest po za płetwą . Sprawdzone , bo sam zmieniałem . Tak po za tym do 11A zdobyć płetwę to jest wyczyn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 No dobra, wiem, że jest poza płetwą, ale gdzie? Nad podsufitką czy gdzieś za konsolą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 Patrząc na wiązkę z 11B musi być gdzieś blisko anteny FM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 A czy do tej daisaty da się podłączyć fabryczny zestaw głośnomówiący?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 7 godzin temu, JasiQ napisał: A czy do tej daisaty da się podłączyć fabryczny zestaw głośnomówiący?:) "Fabryczny' to chyba jest w fabrycznym radiu ? chyba że się mylę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Nie mylisz się. Chyba że @JasiQ miał na myśli fabryczny mikrofon. Odpowiadając - fabrycznego mikrofonu nie da się podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 W dniu 17.12.2022 o 02:31, JasiQ napisał: A czy do tej daisaty da się podłączyć fabryczny zestaw głośnomówiący?:) Dasita jak chyba każdy Chińczyk ma swój zestaw głośnomówiący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 W dniu 17.12.2022 o 10:37, Robert_B napisał: Nie mylisz się. Chyba że @JasiQ miał na myśli fabryczny mikrofon. Odpowiadając - fabrycznego mikrofonu nie da się podłączyć. Tak tak miałem na myśli mikrofon :):) no to spora wada jak dla mnie ;/ ten fabryczny jest całkiem sensowny a jednak wole mieć lepszą jakość rozmów w aucie niż lepsze radio ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Witam w klubie. Ja z tego powodu nie zdecydowałem się na wymianę radia. Choć Dasaita bardzo mnie kusi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 JasiQ,mam mikrofon od chińczyka i działa,bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Ja też z powodu kiepskiego mikrofonu w chińczyku wróciłem do fabrycznego radia. Mandaty za telefon są teraz zbyt wysokie ?. Jak się ociepli wymienię tylko fabryczne głośniki na coś lepszego a nawigacji używam w telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Nie wiem o co się tutaj rozbija dyskusja, mam Dasaite i nie zakładałem żadnego mikrofonu, wszystko działa tak jak powinno, nikt nie narzeka, że mnie słabo słychać.Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 W dniu 25.12.2022 o 12:25, Guzior napisał: Nie wiem o co się tutaj rozbija dyskusja, mam Dasaite i nie zakładałem żadnego mikrofonu, wszystko działa tak jak powinno, nikt nie narzeka, że mnie słabo słychać. Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Tak jak u kolegi nie montowałem dodatkowego mikrofonu z Dasaity starcza ten z panelu radia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djzj Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 ja też używam wbudowanego w dasaite mikrofonu i nikt z rozmówców nie narzeka. A nawet jakby, to zalety przewyższają wady kilkukrotnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Ja mam najprostszą wersję chinola z jego własnym mikrofonem i nigdy nie było problemów z jakością dźwięku.Moim zdaniem panowie,chcecie być bardziej papiescy,niż papież. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Ja nie wiem jak to dokładnie działa ale na pewno nie lepiej niż ten fabryczny stąd moje obawy:) w końcu jakiś mikrofon wbudowany w samo radio na pewno zbiera więcej dźwięków z otoczenia i jest marnej jakości:/ Nie oczekuje cudów ale wiele negatywnych opinii słyszałem na ten temat po prostu a że dla mnie większą zaletą jest dobra jakość połączeń niż bajery w radiu to mam dylemat średnio mi się też podoba ta nakładka vivid czy jak jej tam ale to już osobna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzior Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Ja nie wiem jak to dokładnie działa ale na pewno nie lepiej niż ten fabryczny stąd moje obawy:) w końcu jakiś mikrofon wbudowany w samo radio na pewno zbiera więcej dźwięków z otoczenia i jest marnej jakości:/ Nie oczekuje cudów ale wiele negatywnych opinii słyszałem na ten temat po prostu a że dla mnie większą zaletą jest dobra jakość połączeń niż bajery w radiu to mam dylemat średnio mi się też podoba ta nakładka vivid czy jak jej tam ale to już osobna kwestia Mając takie "problemy" i obawy został bym przy oryginalnym archaiku Wysłane z mojego IN2013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano 7 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2023 Dlatego tak zrobię na te chwile tylko zainwestuje w wyciszenia auta po drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek 1 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 (edytowane) Drodzy majsterkowicze. Mam jak mi się wydaje nowy problem do którego potrzebuję pomocy. W mojej Dasaicie pod koniec zeszłego roku wystąpił problem z działaniem: janosika, g-maila, you-tuba , google mapsów itp. sądziłem że to problem z jakąś aktualizacją co z resztą było opisywane na innych forach związanych z telefonami. Jou Tube nie wyświetla obrazków w oknie głównych a dzwięk działa mapsy wyznaczają trasę ale prowadzą jak chcą. Więc zrestartowałem tz. przywróciłem stację do ustawień fabrycznych zablokowałem jak mi się zdawało aktualizację googla i wszystko było ok. Jednak jakiś miesiąc temu z powrotem ten sam problem - jednak coś się zaktualizowało. Wszędzie co nie działa wyskakuje ten sam komunikat przedstawiony na zdjęciach, przesyłam też zdjęcia danych stacji. Co robić !!!!!!!! Edytowane 8 Stycznia 2023 przez maniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 8 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2023 Przypuszczam, ze Twoim problemem jest "Android System WebView". Odinstaluj ostatnia aktualizacje i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek 1 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Kolego dziękuję za podpowiedź, wprawdzie w moim radyjku nie było odinstaluj ostatnią aktualizację ale było usuń "Android System WebView", tak zrobiłem i wszystko śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi