Gość MacKo Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 moja W10 2.0D spaliła ostatnio 6,2 przy prędkosciach 130-140 - porządnego paliwa z markowej stacji (nie polskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość esliwinski Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Ja po przeprowadzonych testach mam takie wyniki: miasto (tylko praca i powrot okolo 6 km w jwdna strone) - 11.2 l/100 km cykl mieszany 300 km trasa 300 km miasto - 8.6 l/100 km trasa tylko (130-150 km/h) - 7.6 l/100 km trasa tylko (90-100 km/h) - 6.4 l/100 km economy run (przez 250 km - wskazowka caly czas przy 80 km/h spokojne wyprzedzanie, wylaczona klima) - 5.7 l/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Ja ostatnio zrobiłem test i wyszło mi następująco: - miasto (LPG) - 11,6l/100km; -trasa (Benz.) - śr. 110km/h: 7,0l/100km. LPG dopiero założyłem więc niedługo na przegląd po 1000km pojade i myślę że po regulacji jeszcze trochę zjedzie w dół. Primera p11 2.0 16V 115KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BART55940 Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Moja rakieta Nissan Primera 94r,2.0 slx na gazie w trasie moj rekord to 8.8l/100km a w cyklu mieszanym 10.5l/100km ...ale mol z niej ze szkoda gadac,bo juz sily do niej nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MacKo Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 szykuje się"trasa" po niemieckich autostrdach... zobaczymy jak wyjdzie spalanko.. no i bee wiedział jak się spisuje w trasie pod względem komfortu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryś_71 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 P10 1,6 16V z 94 r. - na razie sprawdziłem rzetelnie tylko na trasie (A4) i wyszło mi 6,7 l benzynki przy utrzymywaniu stałej prędkości 140 km/h. Chyba może być...? Wkrótce próba miejska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 3 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 [center:d4758835c4]moja p11 2.0 16V na trasie 7,8 l a w mieście właśnie testuję - ale mam obawy, że wyjdzie sporo :-((( Ciekawe czy ktoś wyliczał przy jeździe średnio 12 tyś. km rocznie po jakim czasie zwróci się montaż instalacji gazowej? No i jest jeszcze ryzyko wzrostu akcyzy na gaz [/center:d4758835c4] No są wyniki końcowe na trasie 7,8 l po mieście 12,1 l benzynki oczywiście :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 ja wyliczałem u siebie - załozylem 2 generacji do silniczka 1,6 - sprawuje sie wprost świetnie (był bdb gaziarz - tez zakochany w primerkach) - od grudnia 2005 do wrzesnia 2006 zrobilem 30 tys - czyli 9 miesiecy 30 tys przejechane - instalacja kosztowala 1700zł - zwrócila mi sie po 6,5 miesiecu - jest ok i nawet lepiej !!! spalanie gazu w cyklu miejskim i z kilami i startami ze swiatel i predkosciami do 180 to 10,5 - 11 litrów. W trasie nad morze ze sląska na wakacjach spalil mi 8,3 litra gazu przy predkosciach do 170. Licze ze banzynki pali o 20% mniej wiec wyliczam ze benki spalil by mi okolo 6,6 litra.... wiec jest bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość longin27 Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 myślałem, że to większy wydatek :? Ja słyszałem, że to ok. 3.500zł kosztuje instalacja do mojego a to już w moim przypadku 2 - 3 latka aby się zwróciło :-((( Zeszliśmy z tematu sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Miasto 12.5 gazu Trasa 10 gazu Dynamiczna jazda. Wszystko co da sie wyciagnac z 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 1,6 rządzi !!! hihi - czytałemn niedawno ze fabryczna prędkość 1,6 z 90 konną jednostka to... 180 km/h.... powiem tyle: KłAMSTWO !!!!!!! I JUż !!!! zapraszam do degustacji mojej P10 1,6.... A4 - na gazie 195, na benzynce - 200 i jeszcze bylo troszke gazu ale musiałem zjechać na jaworzno... miłego!!! Do niedowiarków - nie ma tego słabego co by na lepsze nie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DuMonde Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Hmm , jeśli wierzyc temu co pokazuje komputer jelsi chodzi o spalanie to moja pali niewiarygodnie mało choc jakos poziom wachy w zbiorniku niebardzo odzwierciedla to co pokazuje komputer:)) LAtem jezdząc spokojnie po miescie tak do 80km/h pokazuje mi gora do 6 ltr na trasie na 5 biegu przy 120km/h pokazuje 6,3 litra.Teraz kiedy jest chlodniej pali kolo 8 litrow.Generalnie primery i w ogole japonczyki palą malo, byc moze dlatego ze są poprostu lekkie.Podam przyklad.Masa primery(przynajmniej mojej p-11) podana w ksiązce pojazdu to 1190kg czyli bardzo niewiele.Na ten przyklad masa auta tej samej klasy - opla vectry B to 1380kg wiec roznica jest ogromna - wiec spalanie napewno tez jest w niej wieksze.Moja metoda na fajną jazde to duzy silnik w primerze - najlepiej 2.0 16V 130KM - umiarkowane spalanie i dobre osiągi.Primera rulezzz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 1,6 rulezzz.......... hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max zander Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Moja CD 2.0 T 98r. kombi. Jazda turystyczna 6,3 l, jazda żywsza mieszana miasto-trasa 7,0 l. da sie przełknąc to spalanie..........pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 to nissanami da sie jezdzic turystycznie...? ja nie potrafie... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość max zander Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 Tym dieslem kombi,to najlepiej turystycznie ew. szybciej niż sztrucle na drodze. benzynka to cos innego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeusik Opublikowano 21 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2006 nie przesadzaj - ja mam "tylko" 1,6.... hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Primera.SLX.99 Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 A jak wygląda sprawa spalania jak samochód stoi? Miałem kiedyś w Oplu Omega MV6 komputer pokładowy, który pokazywał spalanie w litrach na godzinne jak się stało;) A jak to wygląda w Primerce? Ile może ciągną litrów gazu na godzinę stania na silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Generalnie primery i w ogole japonczyki palą malo, byc moze dlatego ze są poprostu lekkie.Podam przyklad.Masa primery(przynajmniej mojej p-11) podana w ksiązce pojazdu to 1190kg czyli bardzo niewiele.Na ten przyklad masa auta tej samej klasy - opla vectry B to 1380kg wiec roznica jest ogromna Ale ta waga to w książce sprawdzana co hehe! Moja waży 1355 sprawdzane na dwóch innych wagach A książkowe 1190 to na papierze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 W p10 gt ok 15l/100 miasto a trasa ok 10l/100 gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość j_jasiu Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Moja P11 2.0 TD ostatnio mnie zadziwiła. Przejechałem w trasie jakieś 1100 km i dwa razy po tankowaniach wyszło mi spalanie 6,5 l na setkę. Najlepszy wynik jaki osiągnęłem tym samochodem od początku jego posiadania. Jazda non stop z włączoną klimą prędkości 110 - 140 km/h. Oby tak dalej A jak ci pali w korkasach?? bo mi wychodzi 7,5-8.3 trasa Modlińska (od Aluzyjnej) na Miedzianą (w zależności od korków) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pierzowiak Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Hej. Mam Primerke 2.0 SLX z gazem II generacji. Spala mi mniej wiecej 10 litrow gazu na trasie i 14 w miescie. Ale czuje gaz jak mam otwarty szyberdach, wiec powinienem jeszcze sprawdzic szczelnosc Pozdrowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość al_rami Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 Witam! P11, 1,6 SLX, 6,5-6,7l benzynki (85% trasa 15% miasto), zimą 7,5, przy spokojnej jeździe, bez kręcenia obrotów. Jak dla mnie bardzo miło i sympatycznie. Myślałem o gazie, ale przy takim spalaniu raczej na razie nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 A jak ci pali w korkasach?? bo mi wychodzi 7,5-8.3 trasa Modlińska (od Aluzyjnej) na Miedzianą (w zależności od korków) 7,5 - 9 w zależności od tego jak dynamicznie ruszam ze świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 23 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2006 1,6 rządzi !!! hihi - czytałemn niedawno ze fabryczna prędkość 1,6 z 90 konną jednostka to... 180 km/h.... powiem tyle: KłAMSTWO !!!!!!! I JUż !!!! zapraszam do degustacji mojej P10 1,6.... A4 - na gazie 195, na benzynce - 200 i jeszcze bylo troszke gazu ale musiałem zjechać na jaworzno... miłego!!! Do niedowiarków - nie ma tego słabego co by na lepsze nie wyszło... zmierz urządzeniem gps a potem się chwal prędkościomierz zwłaszcza w starym aucie potrafi sporo dokładać, o za niskich oponach nie wspominając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi