Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Android Auto bezprzewodowo.

F15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że prędzej sprawdzałeś, że nie ma aktualizacji do samodzielnego pobrania?

Możesz zdradzić jakie to ASO?

6 minut temu, JaroSz napisał:

Zadzwoniłem do ASO i zapytałem, czy coś wiedzą o aktualizacji. Pan odpowiedział, że oczywiście, robią aktualizację i że serdecznie zaprasza.

Wersja Tekna+ ze stacją multimedialną z jednym pokrętłem centralnym. Ale pan nie pytał jaka wersja.

Cała operacja trwała niecałą godzinkę

Czy mógłbyś zrobić i zamieścić zdjęcie z wersją oprogramowania systemowego i mapy?

20240220_143007[1].jpg

Edytowane przez JaroSz

Dziękuję. U mnie ta sama wersja oprogramowania i te same stare mapy z czerwca 2022, ale aby używać Androida Auto bezprzewodowo muszę używać Carlinkit-a. Oczywiście przez OTA nie ma żadnej aktualizacji.

20240202_121850.jpg

Też miałem Carlinkit.

Zadzwoniłem do ASO, zaprosili do siebie, wgrali jeszcze raz oprogramowanie stacji multimedialnej i jest AA bezprzewodowo ...

OTA nie ma aktualizacji, bo wersja oprogramowania się nie zmienia, moim zdaniem rozszerzyli jedynie jej możliwości.

Jedno jest pewne - ASO zaktualizowało i mam ?

PRIMAR dzwoń do ASO i się umawiaj na aktualizację

Edytowane przez JaroSz
  • Like 1

15 minut temu, PRIMAR napisał:

Dziękuję. Zrobię tak. ?

Niech kolega da znac po aktualizacji czy dziala AA

Teraz, fruko napisał:

Niech kolega da znac po aktualizacji czy dziala AA

Że niby nieprawdę mówię/piszę ? ??

18 minut temu, JaroSz napisał:

Że niby nieprawdę mówię/piszę ? ??

Ależ nie śmiem tak twierdzic. Zadzwonilem do ASO Lodz i Kalisz a tam temat tabu.....

Oczywiście zawiadomię jak poszło, tylko muszę znaleźć czas, żeby pojechać do ASO. Stację mam nową - z jedną gałą na środku.

U mnie aktualizacja na stacji z jednym centralnym pokrętłem, ale jak się umawiałem na aktualizację, to nie pytali jaka stacja.

W sumie to ciekawe, że ASO Ełk potrafi temat ogarnąć, a Kalisz i Łódź nie ogarniają. Może trzeba ranking ASO zrobić, które co i jak ogarnia ? Będzie wiadomo, gdzie jeździć ;)

Edytowane przez JaroSz

Pytałem dzisiaj w Łodzi, Pani ma jutro wrócić z informacją. Dzisiaj nic na ten temat nie wiadomo 

2 godziny temu, mokado napisał:

Dajcie też znać jaka wersję stacji macie czy stara czy nową

Jaka to jest stara, a jaka nowa i od jakiego czasu jest montowana nowa?

5 godzin temu, JaroSz napisał:

20240220_143007[1].jpg

Może to kwestia update jednostki komunikacyjnej. U mnie na wersji 283C36PB9A nie działa bezprzewodowo AA a QQ jest z września i VIN przed aktualizacją w fabryce.

JaroSZ wrzuć info jaką wersję softu jednostki komunikacyjnej masz po update w ASO. U mnie wygląda to tak

QQ.png

6 minut temu, r.u.m.c.a.j.s napisał:

JaroSZ wrzuć info jaką wersję softu jednostki komunikacyjnej masz po update w ASO

O Boziu kochana .....

Jeszcze raz:

- zdjęcie, które wrzuciłem pokazuje wersję softu PO aktualizacji w ASO

- PRZED aktualizacją miałem TĘ SAMĄ wersję softu

- wersja softu się NIE ZMIENIŁA, dlatego nie ma tej aktualizacji "OTA"

- PO AKTUALIZACJI w ASO mam bezprzewodowe AA ...

56 minut temu, aquariusmax napisał:

Jaka to jest stara, a jaka nowa i od jakiego czasu jest montowana nowa?

Stacje multimedialne są 3 do 2022r była 8 cali bez navi,9 cali z navi-obie maja 2 pokrętła i od 2022r 12,3 cala z navi i 1 pokrętło- wszystkie z andraid auto i apple carplay

• Thanks 1

12 minut temu, Robert_B napisał:

@JaroSz, a mógłbyś zweryfikować, czy masz taką samą wersję jednostki komunikacyjnej, jak ma @r.u.m.c.a.j.s

Taka moja sugestia: nie pytajcie w ASO, czy mają aktualizację, tylko proście o powtórne wgranie softu jednostki multimedialnej. ASO mają już nowe oprogramowanie, ale NIE JEST TO AKTUALIZACJA.

Tak to u mnie wygląda:

20240220_203000[1].jpg

Screenshot_20240220_202852_One_UI_Home[1].jpg

Edytowane przez JaroSz
  • Upvote 1

28 minut temu, Olo napisał:

Stacje multimedialne są 3 do 2022r była 8 cali bez navi,9 cali z navi-obie maja 2 pokrętła i od 2022r 12,3 cala z navi i 1 pokrętło- wszystkie z andraid auto i apple carplay

No i obecnie jest także 8 cali bez navi w Acenta, chyba, że jest to to samo co stare 8 cali bez navi?

Czyli nowe/stare bez navi nie będzie miało pewnie AA Wireless, a może jednak jest też nowy soft pod to?

Edytowane przez aquariusmax

Zrobiłem małą gównoburzę na infolinii Nissan.

Zadzwoniłem i zapytałem, czy jest możliwe, żeby wgrać "cokolwiek" żeby w QQ z 2023 roku można było korzystać z bezprzewodowego AA.

Jak się domyślacie, pani odpowiedziała, że niestety nie i że żadna aktualizacja nie jest planowana.

No to wyjechałem, że pani opowiada wierutne bzdury, bo właśnie wczoraj w jednym z ASO zrobiono mi nadgranie oprogramowania i mam bezprzewodowe AA. Przez telefon widziałem jej wielkie zdziwione oczy :) :).

Grzecznie przeprosiła, upewniła się, co było zrobione i powiedziała, że przekaże do odpowiednich działów, żeby taka informacja dotarła do Dealerów. Może to coś da ...

• Like 2
  • Upvote 1