dylson Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 henioslupsk, przeczytaj to bo nie chce mi sie dwa razy tego samego pisac. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=34477 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benio36 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ŁAŃCUSZEK ROZRZĄDU JAK BYK.A NAWET DWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yariko Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 posiadam almera tino rok2001 ; 2,2 DCI silnik typ YD22DDTI 84kW v10 czy ktos moze ze 100% pewnością napisac czy w tych silnikach jest pasek czy łancuszek rozrządu bo pomału się gubię od tych wypowiedzi. [ Dodano: Sob 01 Mar, 2008 18:48 ] w artykule... http://www.auto-swiat.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=16780 zresztą bardzo pozytywnym.... piszą że łańcuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pumek Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 yariko masz prawdopodobnie silnik nie DCI a DI, DCI były montowane od 2003r. Obydwa mają łańcuszek - no chyba ze to jakis mutant. Było juz pisane na ten temat wielokrotnie. http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...i+rozrz%B1d+2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojtek.s1 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Dzięki Ci Many za instrukcję!!! Moją Gejszą Tiną zrobiłem ok.2000 i jest SUPER.Pozdrawiam wszystkich Tinowiczów i proszę pozdrawiajmy się na drodze! Fajnie jest jak mi mrugnie ktoś awaryjnymi lub pozdrowi ręką z jadącej Tino.Tym pomysłem chcę się "wkupić" do Waszego grona.Cześć. [ Dodano: Nie 02 Mar, 2008 10:17 ] Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Tino 2.2 di. Mam zalozone opony 205/55 na felgach 16. Czy na te felgi mozna zalozyc opony 195/65 ? . Tamte troche sa za glosne . Pozdrawiam Pewnie można jeżeli masz na myśli 195/65/16, ale szybkościomierz i licznik będą źle wskazywać. :-) Odpowiedniejszym rozmiarem byłoby 195/60R16 lub zmiana felg i 195/65 R15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josek69 Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Witam wszystkich,mam jedno małe pytanie -jakie opony na alu. 16 do Almerki Tino :?: :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyjka Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 U mnie oryginał 205/55/16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fotmen Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 U mnie oryginaly 205/55/16 ale zastanawiam sie nad 195/60/16 ze wzgledu na glośność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slasze Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Witam wszystkich, od wczoraj jestem posiadaczem Nissana Almery Tino 2.2 dci z 2003 roku, sprowadzony z Niemiec, nie będę oryginalny i poproszę o instrukcje obsługi do mego autka, po polsku. Z góry wielkie dzięki. Mój mail szefo5@wp.pl. A co do wrażeń z jazdy, przejechałem Tinką ok. 1000 ciągnąłem ją z Berlina do woj. podkarpackiego, prowadzi sie super. Jest mięciutka, po passacie, zaskakuje nie ciszą (chodzi o prace silnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacmar Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Wreszcie nabyłem wymażonego tinusia2,2Di 2002r spr. z Niemiec (wcześniej primeraP11) Super autko , mało opatrzone , ale mam "mały" problem na przeglądzie wyszło że mam luz na swożniu dolnego wahacza . W serwisie chcą za wahacz ok.1100zł . Podobno do AlmeryN16 pasuje swożeń (zamiennik YAMATO) od Primery P12 ale TINO ma inny wahacz niż AlmeraN16 . Czy ktoś to przerabiał i gdzie można kupić swożeń lub cały wahacz w rozsądnej cenie? Proszę o radę i oczywiście o instrukcję w j. polskim. Z góry dziękuję . jacmar06@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkom Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Zadzwoń tam i zapytaj: http://moto.allegro.pl/item317896346_sworz...lmera_tino.html Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt 38 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Witam mam też Tino 2.2 DI jeśli możesz to wyślij mi tą instrukcję. Jeśli dyłbyś zaiteresowany zwiększeniem mocy , to mam kolege który się tym zajmuje profesionalnie ma swoją hamownie . Pozdrawiam. Wojtek warwojt@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yariko Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 przepraszam, że głupio pytam ale czy żarówki H7 12V 55W która jest w światłach krótkich stosuje się też do świateł długich? czy ktoś wymieniał żarówki na jakieś xenon -podobne jakieś opinie????? np: http://www.allegro.pl/item322549271_osram_...je_gratis_.html http://www.allegro.pl/item312011159_zarowk..._postojowe.html http://www.allegro.pl/item319366263_zarowk...fekt_xenon.html http://www.allegro.pl/item323834721_zarowk...w_legalne_.html jakieś opinie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacmar Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Wielkie dzięki Kkom za namiary na swożeń ,jest i to w moim mieście . Zastanawiam się jeszcze bo jak narazie to jedyna firma która sprzedaje same swożnie (czy zdają egzamin? -poproszę o opinie) , inne firmy np. JC Auto sprzedają zamienniki wahaczy po650zł. Prśba do Many , jeżeli jeszcze się nie zasapałeś to proszę o instrukcję obsługi a zajakiś czas odwdzięcze się opinią na temat zawieszenia . jacmar06@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejpm Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 przepraszam, że głupio pytam ale czy żarówki H7 12V 55W która jest w światłach krótkich stosuje się też do świateł długich? czy ktoś wymieniał żarówki na jakieś xenon -podobnejakieś opinie????? Tak wszystkie 4 są H7. Ja założyłem wszystkie 4 BlueVision Philipsa. Świecą OK. Jak jechałem z UK do PL to nawet mniej oczy bolały bo bielsze światło. Kupiłem najtańsze jakie były na allegro pakowane pojedyńczo. Postojówki zostawiłem normalne. Co do bluevision to są legalne, świecą biało, a te tanie kiedyś widziałem to tragedia była. Kolega jeździ na Bluevision 1,5 roku i mówił że pierwsze wytrzymały mu rok (H1), ale jeździ co dzień bo takie przepisy :-]. Ja generalnie jestem zadowolony lepiej mi się jeździ na nich niż na zwykłych. Do halogenów włożyłem też Philipsa ale AllWeather bo ona są dobre przy złej pogodzie a przy dobrej złe, ale za mało ich używam żeby napisać w tej chwili coś więcej. Z tyłu do migaczy są "dziwne" zarówki i chyba się nie kupi się na byle CPNie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bbloh Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Many, Czy mi również mógłbyś przesłac taką instrukcję?. Od kilku dni posiadam TINO 2,2 di z 2002r i nie do końca znam jego możliwości. [ Dodano: Nie 09 Mar, 2008 20:17 ] magol, Czy mógłbyś mi również przesłac tę instrukcje?. Od kilku dni posiadam TINO 2,2 z 2002r i nie znam do końca jego możliwości. Z góry dziękuję. bbloh@tlen.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kdzimi Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 witam... jestem szczesliwym :diabel: posiadaczem Tino[b] 2.2Di[/b] 2002r. sprowadzony z niemiec dzieki uprzejmosci forumowiczow-posiadam polska instrukcje... przymierzalem sie do wymiany oleju silnikowego-sprawdzam w instukcji polskiej i obcojezycznej...a tu roznica w danych ok 0.5l.... jestem po wymianie....weszlo ok. 5.3l... moze ktos sie orietuje ile wchodzi do skrzyni biegow (manual)...i jaki olej polecacie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiertom Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam. Mam problem - nabyłem TINO (2001r 2,2,DI) lekko stuknięte (lewy przód) i nigdzie nie mogę znaleśc lewego przedniego błotnika w necie i na giełdach same plastiki (u mnie akurat blaszak). Mechanik powiedział że plastik nie będzie pasował. Czy ktoś może ma dostęp do lewego przedniego błotnika ( koniecznie blaszak ) chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gorgi Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witam Was. Nabyłem włąśnie Almerę Tino rocznik 2004 1.8. Instrukcje obsługi mam w języku niemieckim . Więc również prosiłbym o polską elektroniczną wersje instrukcji obsługi. Mój mail to gorgi19@tlen.pl z góry dzieki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacmar Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Kdzimi napisał : dzieki uprzejmosci forumowiczow-posiadam polska instrukcje... przymierzalem sie do wymiany oleju silnikowego-sprawdzam w instukcji polskiej i obcojezycznej...a tu roznica w danych ok 0.5l.... jestem po wymianie....weszlo ok. 5.3l... napisz jaki olej wlałeś i może teraz Ty będziesz uprzejmy i przyślesz mi polską instrukcje . Z góry wielkie dzięki. jacmar 06@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witam WSZYSTKICH forumowiczów Bede zapewne monotematyczny, ale prosiłbym o przeslanie PDF-ka instrukcji obsługi w języku polskim do Almerki Tino 2001r 2.2Di. Z góry dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomek1267 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Witam! Udało Ci się może zdobyć instrukcję w języku polskim? Jeśli tak to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie na mail: tomek.tabaka@op.pl. Z góry dzięki! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osaboss Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 czesc, jestes może szczęsliwym posiadaczem polskiej instrukcji do almery tino 2,2DI? :?: [ Dodano: Pon 17 Mar, 2008 20:19 ] Stała sie rzecz straszna, ni z gruszki ni z pietruszki moja almera tino 2,2DI straciła moc. Stało sie to po zatankowaniu paliwa i pomyslałem, że orżneli mnie na stacji, ale wymieniłem filtr i bez zmian. Dodam, że zatankowałem vervę, więc mniemam ze nie kraszą. Co to może być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamw Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Właśnie stałem się posiadaczem Nissana Tino jeśli ktoś ma i mógłby wysłać mi na adamw68@gmail.com polska instrukcję będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam AdamW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacekzet2 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 Witam Kupiłem Tino 2001 2.2 di - kupione 3 tygodnie temu poszukuję instrukcji obsługi w języku polskim (niemiecką mam) poszukuje cd lub zmieniarki do magnetofonu który jest w moim autku PS .autko super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi