Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

NissanKlub.pl Performance 0-60mili i 1/4mili

Coobcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

bodek_n14, ROKI może podjedziecie do tych Ryków w sobotę. Kibice mile widziani i będzie NKP grill. Każy bierze co może. Zapraszam :)

Będę jeździł ale jak biały stanie się hobby carem. Plany są i będą realizowane ale wszystko w swoim czasie.

Chodziło o to, że nie ma się z czym pokazywać na jakichkolwiek zawodach a na razie wystarczą mi orientacyjne pomiary g-techem.

start byl tragiczny ze wzgledu na samochody jadace za mna, do tego zbyt wysoko byl krecony silniczek, proba bardzo wymuszona i tyle ... jak jutro deszczyk nie spadnie bedzie 14 jak nic ...

tomjedrz napisał:
No to przyjedź towarzysko na grilla!

towarzysko na grilla to ja nie muszę zapitalać do Ryk :P Nie jadę, mam sesję na uczelni od wtorku i kupę innej roboty...

[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 15:31 ]

poza tym dziś wysrała mi się chłodnica i autko nie nadaje się na dłuższe trasy

[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 15:31 ]

koniec OT

xkarol napisał:
start byl tragiczny ze wzgledu na samochody jadace za mna, do tego zbyt wysoko byl krecony silniczek, proba bardzo wymuszona i tyle ... jak jutro deszczyk nie spadnie bedzie 14 jak nic ...

Padło :diabel2: , ale sprzęgło. Tylko 4 przejazdy w okolicach 15,2 - 15,5. A potem na holu do Wawki :zly: Jedyny pozytyw, to nowy dolocik i motorek wystrojony przez Coobcia :P

no wpisywać swoje czasy, ja muszę swoje 14,826 dopisać, Shopen zrobił coś w granicach 15,5 ale nie pamiętam ile dokładnie - i mniej więcj to by była różnica w KG miedzy naszymi suniaczami :D

Coobcio napisał:
no wpisywać swoje czasy, ja muszę swoje 14,826 dopisać, Shopen zrobił coś w granicach 15,5 ale nie pamiętam ile dokładnie - i mniej więcj to by była różnica w KG miedzy naszymi suniaczami :D

z tego co kojarzę to 15.54 wykręcił zielonym.

mój najlepszy czas był 15.488 a jak coobcio powoził wyszło 15.489 więc wóz po prostu wiecej nie podaje.

G-techem mi wychodziło 15.58 nie odelżonym wozem więc chyba zbyt optymistycznie.

szopen napisał:
G-techem mi wychodziło 15.58 nie odelżonym wozem więc chyba zbyt optymistycznie.

A miałem przy sobie Gtecha, szkoda że nie wrzuciliśmy go do którejś nyski, wtedy byłby dokładny pomiar jak to się ma do rzeczywistości bo na tym samym asfalcie robiony i przy takich samych warunkach.

Za miesiąc V eliminacja, może sie zbierzemy do kupy i unikniemy błędów z IV eliminacji. Czerwona aż sie prosi o tą cholerną czternastkę :D

A pomsł z G-techem swietny.

moim zdaniem primera to za cięzkie auto na 1/4... ale moja rada to krótsze przełożenie główne skrzyni + szpera np. "phantom grip" - w USA bardzo chwalą, felgi 15 + opony np.: Parada spec2... powinno wtedy wydać 14

prima tomka na dysansie 1/4mili spokojnie powinna pogonić seryjnego Sunnego GTi-R, myślę że wprawna wkładka mięsna i bez problemu będzie 14 :)

Swoją drogą dobre lacze to podstawa, swoją srebrną na zimowkach 1,5bara przod i wąskim tyle pierwsze 18 metrów robiłem w 2,3sek sunnym najlepiej jak mi się udało to 2,562sek, tak więć podstawa to dobre lacze, juz namierzyłem R888 w rozmiarze 185.60R14 w bardzo atrakcyjnej cenie :D

Jak już gdzieś mówiłem. Wystroiliśmy czerwoną z Coobciem i nie sprawdziłem potem paliwka. Pierwsza próba xkarola była na dobrą czternastkę, szkoda :( że dojechał z rozbiegu :D No i popieprzone opony, bo zprzodu 3, a z tyłu 2 bary ciśnienia. Brakło czasu na poprawki :/ jak nic, zimóweczki 14 pójdą na przód w V rundzie :D

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 2008 21:15 ]

PMW napisał:
moim zdaniem primera to za cięzkie auto na 1/4... ale moja rada to krótsze przełożenie główne skrzyni + szpera np. "phantom grip" - w USA bardzo chwalą, felgi 15 + opony np.: Parada spec2... powinno wtedy wydać 14

Rozejrzę się w modach , ale najpierw jedynka do 8500. Zobaczymy, niskie biegi i obroty to problem SR-ów.

W mordę Ty Zdrajco !! ;) dlaczego nie wysłałeś mi SMS-a o tak pięknej imprezie :kosci:

Za Karę nie dodam Cię do listy :diabel:

PMW napisał:
Pomiar dziś w nocy na spocie Passwordjdm.pl Wał Miedzeszyński - fotokomórka profi...

Primera Sportline

15.8XX

pełen zbiornik

niewybebeszony

felgi 17

Gratulacje, nie sądziłem, że jest taka szybka !

gdybym zrobił drugi przejazd pewnie urwałbym jeszcze z 0,5 sek. tzn inaczej ustawił się na pasach i ciągnął do odcinki a jechałem do 7k.

...zaznaczę że bak był prawie pełny, koło zapasowe na pokładzie, kompletna tapicerka i 2x fotelik dziecięcy, a ciśnienie w kołach było raczej na szybkie asfaltowe łuki - 2,6/2,8 bar :)

...heheh Coobcio trzeba było mi dać gg do siebie... - Jarka np nie udało mi sie wyciągnąć na spocik - za bardzo zmęczony tym rozrządem chyba był :D

PMW napisał:
gdybym zrobił drugi przejazd pewnie urwałbym jeszcze z 0,5 sek. tzn inaczej ustawił się na pasach i ciągnął do odcinki a jechałem do 7k.

zawsze się do odcinki ciągnie :)

PMW napisał:
Jarka np nie udało mi sie wyciągnąć na spocik - za bardzo zmęczony tym rozrządem chyba był

ja tam się nie napracowałem :)

zmęczony jestem codziennym wstawaniem o 6:30 :/

Na wale jest mega przyczepny asfalt !! Tam pasowało by robić oficjalnie legalną ćwiartkę... no i nie jest pod górę :>

PS. moje GG: 3911707

• 3 tygodnie później...

witam wszystkich

przeszukujac forum i wyniki nissanow pomyslalem sobie ze moze was zainteresuje nissan skyline r34 gtr, mam dwa takie i mieszkam w australii i jestem zwiazany z firma nismo i bylem tylko pare razy na 1/4 mili (8.45) ale duzo driftuje..

pozdr

ps. chcialem wstaiwc fote ale sie nie da