szopen Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Korzystając z tego że jestem bylym posiadaczem opla calibry , przejechalem się w ten weekend na urodzinowy zlocik calibra team do Piotrkowa Trubunalskiego. Chlopaki w tym roku się postarali i zorganizowano profesjonalny pomiar czasu i wyscigi na 400m , fotokomórki i takie tam... Powiem szczerze , że pierwszy raz w zyciu statrowalem na ćwiartke - emocje niesamowite i cholernie trudno dobrze ruszyć. Żeby bylo smieszniej to na kresce stawalem z 200sx turbo w automacie i nawet z nim wygralem. Mój najlepszy czas ET to 16.29s. Czy to dobry wynik jak na niedlubane sunny gti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xzandafer Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2006 Sami robil w mniej niz 15,5 (Bemowo '05)... Ale w mocno odchudzonym. Generalnie 15tki powinienes krecic z palcem w d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Mój najlepszy czas ET to 16.29s Sami Swoim na Bemowie wykrecił 14,665 sek, jak na ulicy się sprwadzał z Nissanem 350Z to szli praktycznie łep w łep. Szopen no troche CI brakuje do zdrowej seri - Kolegi igła serja kręciła 15,5 sek po paru moich ustrawnieniach. Coś masz nie halo ze sprzętem albo wkadka mięsna nie wydawała 16,321 to czas mojej seryjnej primery po usunięciu katalizatora z zamontowaniu filtra stożkowego kręciła w Modlinie 2 lata temu Ps. Ople jakie czasy kręciły, bo pewien mój kolega wywołał troche zamieszania na ich forum pisząc żę w Nissan klubie jest Primerka co objedize 99% waszych tuningowanych opleków hehe :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopen Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Najbardziej zawodnym elementem chyba faktycznie bylem ja, nie opanowalem jeszcze ruszania, albo palilem gume albo zmulenie, a przy mierzonym przejezdzie slizgnelo mi sie sprzeglo. najlepszy czas z Calibr : 1 miejsce: "lenin" 14.81s calibra 2,5v6 biturbo (0,3bar) 2 miejsce: "waldano" 15,11s calibra 2,5v6 nitro 3miejsce: "martini" 15.32 calibra turbo ( FWD)(280km) niestety organizator zaliczal tylko dwa pomiary na każde auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 co tak slabo z tymi calibrami?? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2006 NO ładnie jak dmuchałem 0,6 bara to wszytkei te kalibry bym swoją osobówką opcykał Kosa tego dokona bowiem startuje na Bemowie a ja w N/A może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ticky Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Hej Coobcio wiagniesz mnie na listę?? Jakby co to mam zdjecia i filmiki na potwierdzenie Jechałem sam i na rezerwie czyli odciażony w miare mozliwości. Z modyfikacji to na razie tylko katalizator wywalony no ale mysle ze nówki oponki też urwały kilka dziesiatych. Wynik G-Tech pro 0-60 - 7,61 sec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 No Pare aktualizacji zamieszczonych Jak o kimś zapomniałem to dajcie znac. Aha no i już SKY LINE GTR R34 został definitywnie zdetronizowany i to przez FWD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 A ja mam male pytanko czy g-tech ma przeklamania a jak ma to jak duze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 dobrze skonfigurowany teoretycznie nie ma zadnych przeklaman - na stronie producenta znajduje sie porownanie roznych sposobow pomiaru czau i predkosci, m.in. satelita, i gtech na papierze bardzo malo jej ustepuje. jednak nalezy wziac pod uwage to ze liczy czas od momentu gdy cale auto zacznie sie ruszac co moze marginalnie odbiegac od czasu startu niektorzy mowia na to urzadzenie bajkomierz - ja do nich nie naleze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Chodzi o to ze miezylem swoja carisme 1.9td i wykrecilem 10,63. Pochwalilem sie tym na mitsumaniakach.com i tam powiedzieli ze to jest niemozliwe I dla tego sie pytam. Dodam ze byl to g-tech klubowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Coobcio ! Moglbys dopisac moje wyniki ? Nissan Maxima 3.0 Manual 0-60mph 6,19s 1/4 15,18s speed 153km/h Pomiary G-techem Z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Dodano, kto następny chce trafić na coraz to większą liste ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dodano, kto następny chce trafić na coraz to większą liste ? ja chce wzbic sie wyzej. czekam tylko na wyremontowana skrzynie i jade z nowym kolektorem, plus maly as w rekawie (taki minimalny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WOJTUSMAXIMUS02 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 maly as w rekawie NOS .......wiedzialem ze cos dlubiesz z maxi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 NOS .......wiedzialem ze cos dlubiesz z maxi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 mnie możesz na liste wciągnąć jak aparat będe miał to zrobie foty jak narazie 8,46s do 60Mph na ćwiare nie sprawdzałem ale ok 16s - tego nie pisz Jedynym zawodnym el. jestem ja + przepływka ja zaczne normalnie ruszać to do 8s sie zbliże jak narazie często ponad 9s mi wychodzi - mokro Jak uważasz trzyma serie moja GT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 no może być... Jak sprawdzałem serje P11 GT (kolegi z Kołbieli) to w dwie osoby na G-techu kręciła czasy na poziomie 8,19sek-8,4sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 to chyba zainwestuje 450zł i kupie nową przepływke bo 8,2 to naprawde przy dobrym starcie by musiało być, ja też pomiary robie z 2osobami pomiry g-techem i stoperem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Tylko taki mały szczegół że ja auto prowadziłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmink Opublikowano 17 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 Tylko taki mały szczegół że ja auto prowadziłem... ee to luz pewnie moja tez tyle bys wykrecił - zresztą na sprint ma tyle rzeczy wpływ że szok moze opony mam lipne - zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 To ja dorzucę coś jeszcze z klubowego G-TECH'owania 0-100km/h Mój 100NX GA16DS - 9,68s. Moja Micra CG10DE - 12,47s. (z Bomblem za kółkiem) 100NX należący do klubowego kolegi Wojtasnissan też GA16DS - 9,23s. Dodam od siebie, że w mojej Setce ostro przelewa bo po każdym przejeździe waliło benzyną i pow.6000obr. jakby gubiło gdzieś zapłon i wyglądało to jak odcinka, której nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 róbcie także pomairy na 400metrów sam pomiar do stówki to mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 To sobie w Borsku zmierzę bo u Nas trochę ryzykownie się tak bawić. Jak wracaliśmy to mijaliśmy 2 radiowozy. Także kto wie, może jakiś życzliwy mieszkaniec odludzia zadzwonił. Generalnie moje czasy były bardzo powtarzalne. Raz miałem 9,69 innym razem 9,72 a najlepszym był ten podany 9,68. Muszę wywalić cały EGR, może zmienić świeczki na cieplejsze bo te które mam (BERU UXF79) są praktycznie cały czas okopcone, dojść do tego dlaczego gubi chwilami zapłon, podjechac do serwisu na regulację gaźnika i może do zlotu jak dam radę finansowo porządny stożek założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Sprobowalem dzis zmierzyc swoja maximke, troche sie balem o sprzeglo i o to ze ktos zadzwoni zaraz gdzies i tylko 3 proby zrobilem. 0-60: 6.35s (LPG) - w dodatku na pelnym baku - 45 litrow - chwile wczesniej zatankowalem 1/4 : 16.11 przy "speed 84" - nie wiem czy to mozliwe taki wynik? w borsku sie poprawi - tym razem na Pb ten wynik na cwiare mnie troche martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi