mehrer Opublikowano 13 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 motgum... gdzies to widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Sprawa może i super ale póki co w Wawie takie płaskie mają za duże branie : ja sobie odpuszcze, narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Wczoraj założyłem Alca. Cena zabójcza bo całe 12 zł. Kiedy się rozlecą to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Wrazenia po 1000 km z wycieraczkami płaskimi?? Polecam, bo super sprawa co jest w nich super w porówanianu do zwykłych i ile kosztowałey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marex9 Opublikowano 28 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2007 kupowałem wycieraczki różnych firm- i tansze i drozsze- aktualnie używam tylko MOTGUM- po prostu super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oweedom Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 JACEKLUBIN - oto link do aukcji człowieka, który handluje na allegro MOTGUMEM. Użytkownik ma nick JacekLubin. Nie ma wszystkiego wystawionego, ale jest w mocy wszystko z MOTGUMU dla NISSANÓW załatwić. Jego mail: sygieniewicz@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 11 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Niestety opinie na temat Alca się potwierdziły - dzisiaj mija 2 miesiące od założenia a wycieraczka kierowcy jest do wywalenia - odkształcona, skacze po szybie, zostawia smugi. Kupiłem same gumki Motgum i włożę je w ramki Champion. Mam nadzieję że będzie lepiej. Na allegro znalazłem w rozsądnej kasie Champion - http://www.allegro.pl/item192001106_wycier...e_champion.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Dziś skusiłem się na gumki Alca grafitowe za 14zł do docinania, zobaczymy jak będzie, do borska je założe, dotychczas był Motgum i nie można narzekać bo długo dobrze pracowały, ale ostatnio smugi zostają jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 W poniedziałek założyłem TITAN ! Taki wynalazek dłuższa kosztowała 8 zeta a krótsza 7, ciekaw jestem po ilu deszczach pójdą wp...u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bazant Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 Plaskie wycieraczki sa fajne, ale zurzywaja sie tak samo i szybciej giną. Komplet Valeo..to jakies 110zł + , pożadne markowe wycieraszki ~60zł. Ja wybieram 2 komplety...zamiast 1. No niby się wszystko zgadza, ale ze "zwykłymi" nie da się jechać w deszczu więcej jak 140-150km/h bo nie dają rady wycierać szyby (przynajm niej w N16) - sporo wody na niej zostaje. Na XTRMach da się i 180 jechać - wszystko ładnie się wyciera. Osobiście zimą trenuję Valeo Winterblade, latem XTRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artoor Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 No niby się wszystko zgadza, ale ze "zwykłymi" nie da się jechać w deszczu więcej jak 140-150km/h bo nie dają rady wycierać szyby (przynajm niej w N16) - sporo wody na niej zostaje. Na XTRMach da się i 180 jechać - wszystko ładnie się wyciera. Osobiście zimą trenuję Valeo Winterblade, latem XTRM. Gratuluję pomysłu na jazdę ponad 150km/h w deszczu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bazant Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Gratuluję pomysłu na jazdę ponad 150km/h w deszczu ... Heh, czekałem na podobnego posta Dziękuję Podpowiem ci, że na autostradzie nie jest to specjalny wyczyn. U naszych zachodnich sąsiadów jest to nawet legalne Meritum postu jest jednak fakt, że XTRMy dobrze wycierają szybę nawet przy bardzo silnym wietrze :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof jot Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Gratuluję pomysłu na jazdę ponad 150km/h w deszczu ... Heh, czekałem na podobnego posta Dziękuję nie 150, tylko kolega jeździ w deszczu 180 jak zrozumiałem. Ja gratuluje nie tylko wyobraźni Panu Kierowcy, ale równieź miejsca zamieszkania - no nie jest łatwo mieć takie warunki do jazdy... A, poza dobrymi wycieraczkami w takiej jeździe pomagają tez dobre opony i pare innych drobiazgów PS. wycieraczki kupuje od lat tylko Bosh. Najlepsza chyba guma idealne działanie nawet w wersji economicznej, o Twin czy Aero nie wspominam bo nie kazdy ma ochote płacic po kilkadziesiat zł za taki gadzet - ale np komplet Bosha TWIN do P12 kosztuje 72 zł w dobrym sklepie o rozsądnym podejsciu do cen. Raz na rok - warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ha!No to ostatnio jakaś mania wycieraczkowa ja też powiem Wam koledzy ze po długim namysle sie wykosztowałem i zapodałem XTRM,choć cena duuża :/ ale wrazenia są git! Przylegają naprawde lepiej,są cichsze i wiatr nimi tak nie rzuca.Ładnie wyglądają No oby tak dalej. Najlepiej było z dobraniem długosci bo te co mam nijak było znalezc takiej samej długości XTRMy,wiec po kilku przymiarkach z metrówka padło na 500mm i 530mm z tej oto aukcji http://www.allegro.pl/item204589010_wycier...o_s40_v40_.html Nie wiem Bombel u kogo Ty kupowałeś bo link już padł. Zobaczymy ile pochodzą bo cena konkretna ale naprawde jest różnica w pracy z tymi zwykłymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof jot Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 marceli moje sa stad -> http://www.allegro.pl/item206910625_wycier...m_promocja.htmlNie widze róznicy, a jak nie widac, to po co przepłacać zobaczysz bardzo szybko - aczkolwiek.... mozna i tak - kupowac tanie i zmieniać co dwa miesiące... moze lato bedzie słoneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 kupowac tanie i zmieniać co dwa miesiące... moze lato bedzie słoneczne Pracuja bez problemow ponad 4 miesiące A w Szczecinie ostatnie 2 tygodnie lało codziennie No koledzy zobaczymy jak to z tymi XTRMami będzie Oby tylko nie wyszło ze ja zmienie pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 krzysztof jot, kup sobie valoe, albo championa i zobacz jak powinny zbierac wycieraczki. Bosch to najwieksza pomylka jezeli chodzi o wycieraczki. Kupilem w sklepie, a nie na bazarze zeby nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 co polecacie do N-14, bo juz szlak mnie trafia z tymi co mam, wymieniłem niby same gumki po miesiaću jakieś takie paski mam na czybie a jak zacznie kropić i przetre to nic nie widać. Proszę o linki do aukcji w rozsądnej cenie do 80zł . . . myślałem nad BOSH ale pojechaliscie tera po nich :/ takie jak bombel zapodał chyba dobre były by na tył bo mam h-back ? ktoś moze wstawiał u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysztof jot Opublikowano 25 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 krzysztof jot, kup sobie valoe, albo championa i zobacz jak powinny zbierac wycieraczki. Bosch to najwieksza pomylka jezeli chodzi o wycieraczki. Kupilem w sklepie, a nie na bazarze zeby nie bylo no własnie prawie kupiłem na allegro v-cap za 70+10=80 ale pojechałem " w miasto" i ku mojemu zdziwieniu w tej mojej prowincjonalnej dziurze zwanej kielce był sklep gdzie moglem spokojnie wybierac w kilku modelach oraz... były rozmiary 65 i 48 cm a na dodatek za parke Valeo Xtrem Silencio zapłaciłem 130 zł. Ne mało ale pierwszy test wypadł niewiarygodnie - to ze ładnie zbieraja to normalka, ale ta cisza... to mnie miło zaskoczyło - wiec dla tych co maja ochote wydac pare groszy - polecam XTREM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 A ja polecam Bosch AeroTwin - do Note pasuje zestaw z jednego ze Sceniców: nie tylko wycierają super, ale są wyjątkowo... trwałe: trwalsze od Valeo; czym jestem pozytywnie zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Troche mam laickie pytanie, ale co mam zrobić by zdjąć pióro wycieraczki ? Z jednej strony są takie "haczyki" które blokują całe pióra w wycieraczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Fer tej gumy się nie zdejmuje... Pióro to cały element: Zdjęcie zapożyczone z allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Fer tej gumy się nie zdejmuje... Pióro to cały element: Obrazek Zdjęcie zapożyczone z allegro.pl Niektórzy jednak zdejmują - osobiście też kupuję całą wycieraczkę nową, ale fakt faktem gumkę samą też można wymienić. IMO nie polecam, ale można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 johny_fellow, ale żeby wycieraczka Bosha była z gumą MotGum ? Wiem że te wycieraczki już kilka razy miały wymieniane gumy, lecz nigdy nie byłem przy wymianie gumek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Kiedyś wymieniałem same gumy. Ten 'haczyk' rozgiąłem śrubokrętem, a potem przywróciłem do pierwotnego stanu kombinerkami. Ale lepiej całe pióro wymienić, np na wspomniane Motgumy. Tanie a dobrze sobie radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi