Gość porcupine Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Wybór padł na HarryII + Sirio SG CB 1000. Zobaczymy jak będzie się sprawował ten zestaw. Dziękuje wszystkim za udzielanie się w temacie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Bedzie Pan zadooowolonyyy bardzo dobry zestawik, daj znac jak sie sprawuje. Ten Harry to z ASC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A używa ktoś tego TTi 880 ? Tak się zastanawiam, bo można w całkiem fajnj cenie na allegro wyrwać. Ma RF gaina i inne zabawki. Na CB-radio.pl się całkiem fajnie o nim wypowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Tak, ten Harry z ASC (różnica 20-30 zł w porównaniu z modelem bez ASC, a jest bajer ). Ja mam TTI 880, dobre radyjko w tej cenie (ja kupiłem za 280, nie na allegro). Niektórzy narzekają na zbyt jaskrawe podświetlanie (mi to nie przeszkadza, poza tym jest regulacja podświetlania), jedyna rzecz do której musiałem sie przyzwyczaić to nadawanie. Po wciśnięciu PTT trzeba odczekać dosłownie 0,5 sekundy i dopiero mówić Do innych rzeczy nie mogę się przyczepić. Ładnie wygląda, nieźle nadaje, odbiór też jest OK. Ogólnie radio godne polecenia w tym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Mam pytanie do kolegów: Dostałem uzywanego alana 100+. Jaką antenę do tego kupić? Myslę o 1metrowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 O podstawie magnesowej czy montowana na stałe? Do 1m z podstawą magnesową to hustler ic100 a z montowanych na stałe to sirio as100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Antenka na magnes. myslę o 1-metrowej bo micra z antena 1,45m chyba jakoś dziwnie wygląda (jak model zdalnie sterowany ) kupić na alledrogo czy poszukać jakiegoś sklepu w okolicy i tam nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 czy poszukać jakiegoś sklepu w okolicy i tam nabyć Moim zdaniem tak. Będzie nieco drożej ale w razie problemów ze sprzętem mniej zamieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 no i od dziś CB na pokładzie Alan 77-114 (otrzymany w spadku) + antena tti 145 Narazie sie uczę, ale przyznam że fajna zabawka :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 redwolf zacznijmy od tego, że CB to nie zabawka choć niektórzy do tej pory nie mogą tego pojąć. Na "19" ma być spkój, zero przeklinania, pysiania itp, za to różne śmieszne docinki są mile widziane :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dejneks Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 tak sie zastanawiam nad kupnem CB do Nismo radio prawdopodobnie bedzie to johnny II tylko nie wiem jaką antenę montażową czy na magnes, co do anteny to taką 1,5m. najlepiej zeby zestaw zamkął sie w koszcie 500zł moze cos poradzicie co do antenki i sposobu jej montażu?? Pozdro dejneks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 dejneks - antena montażowa. Kupujesz uchwyt SF-40 kub KF-150 jak SF nie będzie chciał podejść. Zawsze jest alternatywa w postaci uchwyru regulowanego coś na wzór ALAN SP-S INOX od CTE. Są bardzo podobne do tego i znacznie tańsze. Antena bardzo dobry wybór 1,5m. Co mogę polecić to LEMM AT1200 lub nieco dłuższa AT1500, ML145 (montaż na UC a nie na motylka) No do tego oczywiście Presidenty. We wrocławiu na al. Pracy (tam zaraz na zakręcie z Inżynierską) masz sklep z CB podjedź tam si się zapytaj co mają konkretnego do zaoferowania. Oni nawet montują i stroją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dejneks Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 dzieki za poradę bede musiał w najbliższym czasie podjechać BTW: Burton był wg mnie lepszym basistą niż Newsted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Ja niepolecam tych tanich radyjek typu midland,kiedys sie spytałem jak kupowałem radio-pana w niby serwisie CB czym sie rózni oprócz ceny President od Midlanda to usłyszałem że no mniej szumi niby ale takto to jest bardzo dobry i itp. i mozna spokojnie brać bo to mniejsza kasa.Pomyslałem i wziołem i tak jak na odbiór i inne parametry rzeczywiscie niemogę narzekać to niestety w tym radiu ciagle sie robi tzw.zimny lód i już było przelutowane i podziałalo miesiac i znowu trzeba dac do zrobienia wiec to jedno wielkie g.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 przepial1 pierwsza sprawa nie "lód" tylko "lut". A teraz ja do dam coś od siebie do tego co napisałeś. Dzieje się tak, że wszystko idzie na ilość, a nie na jakość więc wiadomo - byle żeby było więcej. Druga sprawa to polityka elektroniczna. Dzisiejsze stopy lutownicze zawierają coraz mniej ołowiu, a ma być bez ołowiu - (głupi wymysł Samsunga jak dobrze pamiętam) chodzi o to, aby jak najmniej zanieczyszczać srodowsko. Jak wiadomo ołów jest dość plastyczny, co nadawało lutom elastyczność i nie pękały. I tu tworzy się paradoks - lutowanie bezołowiowe - trudniejsza naprawa, wyższa temp. topieia się spoiwa, twardszy lut - więc na śmietnik itego złomu elektronicznego będzie coraz więcej, bo ie będzie się do niczego nadawał (trzeba dodać jeszcze to, że scalaki będą nalutowywane na płytkę i nie będzie wyprowadzeń ba boki), a jakby były normalne luty cynowo-ołowiowe - no to wiadomo - tańsza i łatwiejsza naprawa, nic nie pęka, mniej szrotu idzie na złom i na jedno wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Koledzy ja za nic NIE polecam Midlanda 1001z ma załozobą supert ateę a itak bujam sie z tym radiem juz długo i cały czas się cos dzieje,ostatio już pusciły mi nerwy bo dolega mu tzw zimny Lód [kolego, to ZIMNY LUT] już kilka razy go przelutowywałem i ciagle spowrotem sie pier... Jak tylko uzbieram wiecej kasy to szukam Presideta lub Unidena nawet jakis staroć ale przynajmniej niebedzie trzeba w niego uderzać żeby normalnie grał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 He he he no z tym lutem no tak od lutowania ale lepiej wyjsc na głupka na fprum niż w życiu codziennym ale na elektronice to się nieznam ale dzieki za sprostowanie i wytłumaczenie,ale co do sedna sprawy to w droższych(markowych)radyjkach widać potrafia zrobić tak by było ok a jak ktos wchodzi z tą tanichą to w serwisie odrazu biorą lutownice do reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Zastanawiam sie czy nie zmienic anteny od CB, mam teraz Hustlera, ale chcialbym jakas o polowe krotsza. Mozecie mi polecic jakies, zeby nie stracic na jakosci i zasiegu :?: Hustler ma ten minus, ze musze go zdejmowac przed kazdym wjechaniem do garazu. Jest to troche denerwujace, dlatego chcialbym cos z czym bede mogl swobodnie wjezdzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 ale chcialbym jakas o polowe krotsza. Mozecie mi polecic jakies, zeby nie stracic na jakosci i zasiegu Nie da się - zawsze jest coś kosztem czegoś. Jak masz inwestować w antenketo jakąś stałą na uchwycie ale ten 1m to min. Wtedy poluzowywujesz tylko motylka i kładziesz antene. W Hustlerze możesz odkręcać sam promiennik - przecież jest nakręcany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 30 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2008 Janusz_lublin, zdjac antene tez nie jest problem. Ale przypominam sobie o niej, jak zaczyna szorowac o sufit. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Janusz_lublin, zdjac antene tez nie jest problem. Ale przypominam sobie o niej, jak zaczyna szorowac o sufit. :/ to nie jezdzij autem po domu i nie bedziesz mial rys na suficie wiecej w wyborze krotszej kieruj sie tym: http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=165&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 Jak chcesz mieć w miarę dobry zasięg i jakość to nie powinieneś schodzić z anteną poniżej 1m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Koledzy mam możliwosć zakupienia używanego radia president walter za ok 400zł czy to dobre radyjko i dobra inwestycja? Midland naprawiony i działa naprawdę mamdobry serwis w Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 president walter za ok 400zł Nowe kosztuje ok 570zł więc jeżeli jest sprawne to warto. Radio całkiem fajne będziesz zadowolony. W Łodzi jest b.dobry szpec od radii RS39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 No dzis je zobacze ale czytałem na forum cb że president walker to bardziej radio dla bajeru i niechciał bym wydać 400zł na radyjko które bedzie sprechało jak jakieś z tanszej połki,bo mój midland jak juz go przelutowano działa z 1.5 metrową anteną i podobno niezle mnie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi