Kucharo Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Serio napisałeś to ? Jak można być tak prostym człowiekiem aby wyrywać na kawałek blachy... Niektórym desperatom tylko to pozostaje do zaoferowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Mi jakoś moja g35c nie zwiększyła powodzenia *_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Na fure to mozna co najwyzej wyrawyac takie co ich iq nie jest wyzsze niz srednica twojej felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubut Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Uderz w stol a nozyce sie odezwa... Temat dziewczyn i zetek juz byl poruszany na tym forum wiec nie rozumiem skad to poruszenie? Moze trzeba oddzielny watek zalozyc;) Dla ciekawskich: mam stala kobiete od wczesniejszego czasu niz to auto i dwojke dzieci:) ale to chyba forum Nissana a nie analizy psychiki ludzi, to auto poza osiagami ma sie tez podobac otoczeniu i wlascicielowi i to pod uwage brali projektanci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam350Z Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Wracając do białej Zetki, ma ktoś o niej jakieś informacje, oprócz takich wyssanych z palca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ricciardo Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Cześć, od jakiegoś czasu szukam Zetki dla siebie. Mam raport Autocheck dla białej z Gdańska. Zainteresowanym mogę go podesłać, niestety bez zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revolas Opublikowano 12 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Cześć, od jakiegoś czasu szukam Zetki dla siebie. Mam raport Autocheck dla białej z Gdańska. Zainteresowanym mogę go podesłać, niestety bez zdjęć. Mogę poprosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Nie widzę powodu aby to zatajać: JN1AZ34D66M307878.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 raport jak każdego innego auta z USA, salvage - do kasacji na tamtejszym rynku, koszt naprawy przekracza wartość auta. Inne amerykańce do PL nie trafiają, chyba że 40 letnie klasyki Nie znaczy to że Europejskie znajdziemy mniej bite, ale przynajmniej można się łudzić, w przypadku amerykańców natomiast 100% pewności że konkret dzwon, a jak to naprawiane było i czy to jeszcze pojeździ to już trzeba dany egzemplarz obadać, jestem z Gdańska więc w razie co mogę pomóc przy oględzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam_Krosno Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witam wszystkich. Szukam Zetki dla siebie już od wielu miesięcy. Proszę o informację, jak się ma sprawa z samochodami z USA - chodzi mi o sprawę ksenonów i spryskiwaczy, oraz bocznych kierunkowskazów. Czy auta ściągnięte ze Stanów bez spryskiwaczy ksenonów oraz bocznych kierunkowskazów, które nie są za wielką wodą wymogiem, mogą "normalnie" funkcjonować w Polsce? Czy nie ma problemów przy rejestracji? Druga sprawa. Czy ktoś z tego forum wie coś na temat tego autka? https://www.olx.pl/oferta/nissan-350z-3-5-v6-2007-CID5-IDj9kSn.html#4059841134 Warto się nim interesować według Was? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawxxx666 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Nie ma obowiązku montażu bocznych kierunkowskazów jeśli nie były montowane seryjnie w aucie (a tu seryjnie były tylko w modelach z Europy). Musisz za to zamontować tylne światło przeciwmgielne i jeżeli już trzymamy się litery prawa to spryskiwacze i samopoziomowanie ksenonów też jest w Polsce wymagane. Co do auta z tego ogłoszenia – HR z 2007 roku za takie małe pieniądze? Musi być z nim coś konkretnie nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 290 leci. No nieźle. Chcial bym to zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Nie zdążyłbyś. Ledwie bys usłyszał ze się zbliża a już byłby daleko za horyzontem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revolas Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Biała 350z z Gdańska już nieaktualna, siedzi od dzisiaj w moim garażu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damii94 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 raport jak każdego innego auta z USA, salvage - do kasacji na tamtejszym rynku, koszt naprawy przekracza wartość auta. Inne amerykańce do PL nie trafiają, chyba że 40 letnie klasyki Nie znaczy to że Europejskie znajdziemy mniej bite, ale przynajmniej można się łudzić, w przypadku amerykańców natomiast 100% pewności że konkret dzwon, a jak to naprawiane było i czy to jeszcze pojeździ to już trzeba dany egzemplarz obadać, jestem z Gdańska więc w razie co mogę pomóc przy oględzinach. Właśnie to różnie jest z tym tytułem salvage. Mój też miał taki tytuł w USA, raport ze zdjęciami i auto było niemocno uderzone z przodu, nawet belka i podłużnice nie ruszone a do wymiany błotniki, zderzak i maska. Fakt faktem że poduszki wyskoczyły od tego uderzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Salvage zreszta jak sama nazwa wskazuje to jest właśnie auto do odbudowy a nie kasacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 https://www.carfax.eu/pl/article/import-ameryka%C5%84skich-aut-z-salvage-title Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Właśnie to różnie jest z tym tytułem salvage. Mój też miał taki tytuł w USA, raport ze zdjęciami i auto było niemocno uderzone z przodu, nawet belka i podłużnice nie ruszone a do wymiany błotniki, zderzak i maska. Fakt faktem że poduszki wyskoczyły od tego uderzenia Bo to zależy też kiedy był sprowadzany, im starsze auto na rynku tym mniej warte, a koszt naprawy uszkodzeń pozostaje na podobnym poziomie, do PL trafiają auta których nie opłaca się naprawiać tam, koszt naprawy > wartość auta. Zatem im wcześniej auto sprowadzone do PL tym mocniej j**nięte Kiedyś na forum Hyundaia przy podobnej rozkminie pod tytułem : "jak to jednak nie wszystkie auta z USA są roztrzaskane sprowadzane" był rozważany przypadek Hyundaia Coupe którego ktoś kupił sprowadzonego i "bezwypadkowego z USA" w pełnym widebody (niedostępnym w europie na dodatek), zatem faktycznie ciężko żeby auto było mocniej potłuczone skoro body przetrwało.. okazało się później że auto miało urwane oba koła z lewej strony a że sie złożyły pod podwozie to karoseria mocno nie ucierpiała xpl1337 coś Ci się zwroty pokićkały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Nie wiem jak zawsze przegladalem auta na aukcjach to salvage title mialy auta lekko walone, a te mocno mialy title parts only lub certificate of destruction albo cos w tym stylu, to tez zalezy od portalu aukcyjnego. Zreszta salvage z ang.= odzysk. No ale moze sie myle. https://www.copart.com/lot/36661096/?resultIndex=0&totalRecords=32&backTo=%2FvehicleFinderSearch%2F%3FdisplayStr%3DNISS,370Z,%5B2006%20TO%202017%5D&from=%2F&searchStr=%7B%22MISC%22:%5B%22lot_make_code:NISS%22,%22lot_model_group:370Z%22,%22vehicle_type_code:VEHTYPE_V%22,%22lot_year:%5B2006%20TO%202017%5D%22%5D,%22sortByZip%22:false,%22buyerEnteredZip%22:null%7D&displayStr=Search%20Results%20for:%20NISS,370Z,%5B2006%20TO%202017%5D&viewedLot=36661096 https://www.copart.com/lot/40435816/?resultIndex=6&totalRecords=32&backTo=%2FvehicleFinderSearch%2F%3FdisplayStr%3DNISS,370Z,%5B2006%20TO%202017%5D&from=%2F&searchStr=%7B%22MISC%22:%5B%22lot_make_code:NISS%22,%22lot_model_group:370Z%22,%22vehicle_type_code:VEHTYPE_V%22,%22lot_year:%5B2006%20TO%202017%5D%22%5D,%22sortByZip%22:false,%22buyerEnteredZip%22:null%7D&displayStr=Search%20Results%20for:%20NISS,370Z,%5B2006%20TO%202017%5D&viewedLot=40435816 I to nie jest tak ze oplaca sie sprowadzac auto mocno bite. Bardzo czesto sprowadza sie auta lekko bite, a nawet takie niebite z aukcji komorniczych. Sam kiedys kupowalem auto w stanach z licytacji komorniczej praktycznie nowe jakies 60-70 tys zl ponizej ceny rynkowej w polsce Edytowane 14 Grudnia 2016 przez xpl1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Bo to zależy też kiedy był sprowadzany, im starsze auto na rynku tym mniej warte, a koszt naprawy uszkodzeń pozostaje na podobnym poziomie, do PL trafiają auta których nie opłaca się naprawiać tam, koszt naprawy > wartość auta. Zatem im wcześniej auto sprowadzone do PL tym mocniej j**nięte Kiedyś na forum Hyundaia przy podobnej rozkminie pod tytułem : "jak to jednak nie wszystkie auta z USA są roztrzaskane sprowadzane" był rozważany przypadek Hyundaia Coupe którego ktoś kupił sprowadzonego i "bezwypadkowego z USA" w pełnym widebody (niedostępnym w europie na dodatek), zatem faktycznie ciężko żeby auto było mocniej potłuczone skoro body przetrwało.. okazało się później że auto miało urwane oba koła z lewej strony a że sie złożyły pod podwozie to karoseria mocno nie ucierpiała xpl1337 coś Ci się zwroty pokićkały... A to auto to nie czasem Pusi z Warszawy było takie jak pług z przodu ? kojarzę coś z tymi kołami urwanymi... http://www.motostat.pl/user_images/14999/01.jpg Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Rolandinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 patrząc tutaj to różny stopień zniszczenia od lekko uszkodzonych do spalonych wraków > https://erepairables.com/salvage-cars-auction/nissan/350z Szczerze mówiąc to nigdy nie widziałem auta sprowadzonego z US na handel z aukcji komorniczej, nie trzeba być obywatelem żeby brać udział w czymś takim? Rolandinho, tak to to auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Trzeba miec obywatelstwo tylko żeby kupic nowe auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 nie obywatelstwo a zameldowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zeby kupic auto nowe lub uzywane w USA od dilera, osoby prywatnej (rzadko to sie robi), trzeba miec jakikolwiek dokument tozsamosci, moze byc wazny paszport z innego kraju. Zeby kupic na raty podobnie, nawet teraz nie trzeba numeru social security, wystarczy numer IRS. Auto z tytulem salvage z reguly dotyczy aut, gdzie naprawa jest droga w stosunku do roznych czynnikow, co ma sie nijak do polskich warunkow, gdzie taka naprawa to wieksza kosmetyka czasami. Auto z "salvage" trudniej sprzedac, mniej sie wezniej oraz co wazne dilerzy nie chca takich aut w rozliczeniu, w usa nie sprzedaje sie aut miesiacami w ogloszeniach , idziesz do dilera po nowe, oddajesz stare, pare groszy doataniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Moje g35c miało tylko accident report bez salavage title tylko dodatkowe info o wywolonej poduszce kierowcy uderzenie było w prawy przód bez wyrwania koła i zawieszenia, było tk takie otarcie z zadarciem lekkim nadkola. nie było info o wywalonej poduszce pasażera deska nie jest regenerowana a wątpię żeby ktoś to całe wymieniał chociaż nigdy nie wiadomo, wiem jedynie ze pomiar punktów wyszedł bardzo ok i jest prosty. Jak sprawdzić czy tam siedzi poducha : D? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Cytrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi