k3dbe Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ja tez przy 40k celowałbym w eu, spokojnie mozna dorwać do małego wkładu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Pierwszy i drugi to handlarz i co z tego? Z zoltym spokojnie sie w 40 zmiescisz nawet jak bys mial nowy piec wsadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabliQ Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Co do tego handlarza co ma 350z na holenderskich blachach czytałem słabe opinie na jego temat dot. cofania liczników i sprzedawania wszystkich samochodów jako "igieł". Nawet tu na forum był temat tego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3dbe Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 W takich autach przebieg widać, poza tym to są auta które nie robię po 400kkm jak passaty i nie są cofane do bariery 200kkm. Poza tym takiego auta nie kupuje się bez sprawdzenia, nawet jak gdzieś było draśnięte to co? byle nie było spawane z kilku sztuk, miało zdrowy piec. W tym aucie szybko można wyczuć czy ulep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 no a nawet jak ma skrecony licznik to co z tego? Myslisz ze ten od prywatnej osoby nie bedzie mial? Zreszta co to ma za znaczenie? Patrzy sie na stan auta a nie na to ile ma na liczniku. Wole dbane 500 tys niz zajechane 100. No ale zyjemy w takim kraju, ze trzeba pokazac sasiadowi jaka super okazje wychaczylismy. Dlatego cofa sie liczniki. A nikt nie bedzie spawal auta wartego 35tys bo sie poprostu nie oplaca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizawar Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witajcie. Od jakiegoś czasu myślę o kupnie 350z. Auto planuje kupić pod koniec wiosny lub w lato ale już się rozglądam. Jak narazie nie jest za ciekawie jedyny który mi podpasowal to ten: https://www.olx.pl/i2/oferta/nissan-350z-3-5v6-2004-r-CID5-IDi5cqj.html#:1cdd6c658c lecz stoi już jakiś czas, jest od handlarza i wersja US. Na Nissana nie chcę wydać więcej niż 35k bo ma to być zabawka ale do sierpnia spokojnie powinienem uzbierać drugie tyle. Moje pytanie jest takie: Powinienem szukać jakiegoś do planowanej kwoty czy wydać trochę wiecej na coś w dobrym stanie, a może 370z byłoby o wiele lepszym wyborem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dieselLPG Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 dla mnie 370z jest jak skalpel, a wiekszosc 350tek jakimi jezdzilem byly co najwyzej jak ostre noze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Musisz pojechac i zobaczyc. Jak bedzie caly w szpachli, to albo negocjuj albo sie wstrzymaj, bo taka zetke juz mozna kupic ponizej 30k. To ze stoi dlugo to jeszcze nic nie znaczy. Ale w pierwszej kolejnosci zwaracaj uwage na stan silnika a potem na bude, przynajmniej jak bym tak zrobil. Oczywiscie w granicach rozsadku, zeby nie zostawial 4 sladow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damii94 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witajcie. Od jakiegoś czasu myślę o kupnie 350z. Auto planuje kupić pod koniec wiosny lub w lato ale już się rozglądam. Jak narazie nie jest za ciekawie jedyny który mi podpasowal to ten: https://www.olx.pl/i2/oferta/nissan-350z-3-5v6-2004-r-CID5-IDi5cqj.html#:1cdd6c658c lecz stoi już jakiś czas, jest od handlarza i wersja US. Na Nissana nie chcę wydać więcej niż 35k bo ma to być zabawka ale do sierpnia spokojnie powinienem uzbierać drugie tyle. Moje pytanie jest takie: Powinienem szukać jakiegoś do planowanej kwoty czy wydać trochę wiecej na coś w dobrym stanie, a może 370z byłoby o wiele lepszym wyborem? Jak szukałem 350z wczesną wiosną to dzwoniłem zapytać o tego Nissana. Generalnie mają idiotyczne podejście do klienta, zapytałem sprzedawcy co było robione w tym samochodzie, niestety widać było że to bardzo kłopotliwe dla niego pytanie i kazał mi sprawdzić sobie na amerykańskiej stronie po VIN-ie bo "on nie wie co było robione" ale jednocześnie zapewniał mnie że w Polsce już żadnej przygody nie miało - trochę takie f*ck logic Jak chcesz możesz sprawdzić to auto ale z rozmowy z tym gościem wynikało że to będzie złom Dodam że wtedy ten samochód nawet nie miał znaczka na przednim zderzaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizawar Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Dzieki za odpowiedzi. Niestety w moim przypadku jedyny sposób na sprawdzenie auta to wysłanie eksperta ponieważ mieszkam za granicą. Dla mnie liczy się aby auto było sprawne technicznie i nie przeżarte przez rdzę w strukturze nośnej, a z wyglądu może być poobijane i porysowane aby tylko nie było składane z dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ktoś z forum drapnął? http://allegro.pl/show_item.php?item=6667286744 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawxxx666 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Niezła okazja, prawie tyle samo to ja za amerykańca płaciłem. Aż trudno uwierzyć, że wszystko z nim ok – czy europejczyk z 2006 roku nie powinien mieć czerwonego pola na obrotomierzu na 7000x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_211 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 to auto z poliftu ma tylko kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) bo to nie jest 2006 a 2005 i wtedy licznik się zgadza a czy taka okazja to nie wiadomo, zdjęcia są tak zrobione żeby nie wyglądało no mocnego strzała, tymczasem pewnie jest już podprostowany trochę, nadkole się wygięło i mocowanie tylnej klapy po lewej na pewno też > https://e.allegroimg.com/original/018654/1ae790e24948820fd4ce4877b79e podłoga jeśli był wyciągany jest pogięta pewnie a i tylne koło mogło oberwać też.. zatem może okazja, a może wcale nie bez kanału to wróżenie z fusów ale obadać warto jeśli aktualne, pytanie ile opłat trzeba doliczyć terazBtw. Wie ktoś jak to aktualnie z tymi stawkami akcyzy będzie ostatecznie i kiedy wejdą? Zastanawiam się od kiedy mój 06 będzie warty 20 tyś więcej na naszym rynku Edytowane 3 Stycznia 2017 przez Szachi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 (edytowane) Btw. Wie ktoś jak to aktualnie z tymi stawkami akcyzy będzie ostatecznie i kiedy wejdą? Zastanawiam się od kiedy mój 06 będzie warty 20 tyś więcej na naszym rynku nie wiadomo czy w ogole wejda. Takie sa ploty. Niektorzy tez mowia ze maja wejsc od marca Edytowane 3 Stycznia 2017 przez xpl1337 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damii94 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Prawe nadkole to on ma aż do samych drzwi wygięte, ładnie musiał oberwać. Jedyny plus to że fajna wersja i niski przebieg a doliczając koszta naprawy to nie wiem czy tak tanio on wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) stawki akcyzy na 2017 zostały uchwalone przez Senat, prawdopodobnie wejdą w życie w Marcu, aż tak koszmarnie drogo nie jest, bo do stawek wyjściowych doliczany jest współczynnik deprecjacji czyli Z350 z 2005 będzie miało 46tyś zł akcyzy pomniejszonej o współczynnik współczynnik deprecjacji Wartość akcyzy = współczynnik bazowy x (1 – współczynnik deprecjacji) 46 0000 x (1-0.86) = 6440zł akcyza do zapłacenia http://moto.onet.pl/aktualnosci/zmiany-w-akcyzie-przyjete-przez-senat/cxkrcf według mnie nowe stawki to nawet zaleta bo nie trzeba szukać totalnego złomu żeby zaniżać wartość. Będzie się opłacać sprowadzać auta w lepszym stanie Btw. Wie ktoś jak to aktualnie z tymi stawkami akcyzy będzie ostatecznie i kiedy wejdą? Zastanawiam się od kiedy mój 06 będzie warty 20 tyś więcej na naszym rynku mam dla Ciebie złą wiadomość, rząd pracuje na nowym rozporządzeniem, według którego, mają zostać wycofane auta niebezpieczne, więc Twoja 7 razy bezwypadkowa totalnie furka, nówka nie śmigana zostanie skierowana na dodatkowy przegląd konstrukcji i może potanieć o 20tyś zł, czyli w cenie złomu może być, módlmy się aby tak nie było Edytowane 4 Stycznia 2017 przez Kazik_R52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szachi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 w ramach ścisłości to 46 x (1-0,82) = 8280zł a stawka sprzed zmian (po lekkim zaniżeniu wartości auta) to 7440złno to w zasadzie za wiele się nie zmieniło jeśli chodzi o stawki akcyzy na Zetkę, a faktycznie na plus może wyjść ściąganie ładniejszych egzemplarzy a nie tylko uszkodzonychDziękuje za podanie informacji, nie wiem skąd ta złość i zazdrość na końcu no ale załóżmy że to przez późną porę Co do zmian na stacjach diagnostycznych to planują wprowadzić u nas bardziej rygorystyczne przeglądy na kształt niemieckich TUV'ów (kolejny stopień eliminacji starszych aut z rynku), co to będzie oznaczać? A no każdy element wyposażenia auta musi być sprawny i posiadać homologację tak jak go wypuściła fabryka.. i tak np. jeśli podświetlenie w podsufitce nie działa to auto nie przechodzi przeglądu Dodatkowo nie możesz posiadać większych hamulców, gwintu, innego kolektora, wydechu, innej kierownicy, zmiany lamp czy zderzaków.. chyba że kupisz takowe z certyfikatem (tzn nie importowane przy okazji). Kolejna rzecz to u nas przeglądu nie przechodzi auto z wydechem dziurawym na wylot, tam nie przechodzi auto z oznakami korozji na wydechu lub karoserii, patrzą też na stan opon i mieszankę spalin czy spełnia normę podaną przez producenta (znacznie bardziej rygorystycznie niż u nas). Jak zwykle będzie mieć to plusy i minusy Jak to na dobre się rozkręci to będzie problem z modyfikacjami auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 9:24pm pm to nie tak pozno :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 w ramach ścisłości to 46 x (1-0,82) = 8280zł a stawka sprzed zmian (po lekkim zaniżeniu wartości auta) to 7440zł no to w zasadzie za wiele się nie zmieniło jeśli chodzi o stawki akcyzy na Zetkę, a faktycznie na plus może wyjść ściąganie ładniejszych egzemplarzy a nie tylko uszkodzonych Dziękuje za podanie informacji, nie wiem skąd ta złość i zazdrość na końcu no ale załóżmy że to przez późną porę Co do zmian na stacjach diagnostycznych to planują wprowadzić u nas bardziej rygorystyczne przeglądy na kształt niemieckich TUV'ów (kolejny stopień eliminacji starszych aut z rynku), co to będzie oznaczać? A no każdy element wyposażenia auta musi być sprawny i posiadać homologację tak jak go wypuściła fabryka.. i tak np. jeśli podświetlenie w podsufitce nie działa to auto nie przechodzi przeglądu Dodatkowo nie możesz posiadać większych hamulców, gwintu, innego kolektora, wydechu, innej kierownicy, zmiany lamp czy zderzaków.. chyba że kupisz takowe z certyfikatem (tzn nie importowane przy okazji). Kolejna rzecz to u nas przeglądu nie przechodzi auto z wydechem dziurawym na wylot, tam nie przechodzi auto z oznakami korozji na wydechu lub karoserii, patrzą też na stan opon i mieszankę spalin czy spełnia normę podaną przez producenta (znacznie bardziej rygorystycznie niż u nas). Jak zwykle będzie mieć to plusy i minusy Jak to na dobre się rozkręci to będzie problem z modyfikacjami auta no i co z tego ze wprowadza bardziej rygorystyczne przeglady jak dalej bedzie sie robic "za 150" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattss Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Własnie byłem ogladac tą czarna zetke i chciałem Was przed nią ostrzec. Uderzenie nie jest takie złe, aczkolwiek tylna podłużnica dostała,a gosc przez telefon mowil, ze nie dostała i że poza uszkodzeniem samochód jest igla i ze wczesniej bezwypadek.Tak nawet jest napisane w aukcji. Belka dosc powaznie wgniotła sie w koło zapasowe. Ale to było wiadomo, najgorszej jest to, że prawy błotnik był cieniowany, prawe drzwi były malowane, błotnik też, maska prawdopodomnie też, a na przednim zderzaku przy miejscu tych "wlotów" jest nawet zaciek i prawa lampa nie jest spasowana ze zderzakiem, a lewa nie schodzi sie dobrze z blotnikiem i zderzakiem. Fotel kierowcy wyglada jakby miał 200 tyś przebiegu, a kierownica jakby była nowa. Coś jest nie tak. Straciłem dużo pieniedzy i czasu, żeby wziac lawete i tam dojechac, wiec ostrzegam. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez mattss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 z tego co piszesz to trzeba poczekac albo cena do dołu i latac bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattss Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Kurde, pomyliłem sie i zle napisałem, chodziło mi o lewe drzwi i błotniki. Prawy błotnik, ten uszkodzony nie był malowany. Jeszcze moge dodać, ze maska była zdejmowana cos widac po srubkach (Sa na chama dokrecane i widac ślad po kluczu) i z tego co zauwazylem jest aluminiowa i juz utlenia sie, tzn robia sie takie bąble przy zamku, wydech jest urwany, ale poza tym to jest okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpl1337 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) i z tego co zauwazylem jest aluminiowa i juz utlenia sie, tzn robia sie takie bąble przy zamku Czyli maske prawdopodobnie kupili w kolorze. Tak sie robi jak stoi dlugo luzem Ostatnio tez kupowalem maske do auta i identyczna sytuacja Edytowane 6 Stycznia 2017 przez xpl1337 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandinho Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Dla mnie to jeszcze jest klapa bagażnika kupiona na cito pod kolor... bo raczej nie jeździł by z korektorem onumerowanej części... ogólnie do przewidzenia, że to kolejny poważny dzwon i sprzedający już nie chce trupa ratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi