Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o 350Z...chcesz kupić? Tu ocena, komentarz

worm#21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie są obecnie szanse znalezienia dobrej, bezwypadkowej, pewnej zetki w PL? Jaki budżet przygotować chcąc się na coś takiego załapać? Wiem że nie będzie to 30 czy 40 tysięcy, pytanie ile. Parę miesięcy temu wrzuciłem tu ogłoszenie jednej - HR, 100k przebiegu, PL salon, jeden właściciel, serwis tylko ASO, podobno bezwypadkowa. 55k PLN, dwa dni później już nie było. Wtedy jeszcze nie szukałem, dziś biegłbym z kasą w zębach. Często trafiają się takie perełki czy to jest raz do roku? Pytam gdyż interesuje mnie wyłącznie auto w takim stanie, czytając kilka ostatnich stron wszystko co obecnie na allegro to szpachla tudzież topielce z USA.

PS. Czy ten kącik na forum wspólnym z pozostałymi, nudnymi Nissanami to jedyne miejsce dyskusji o Nissanach S/Z/GT-R? Nie ma nic osobnego? Nawet 100NX ma swoje forum i klub.

pierwszy właściciel , wersja usa sprowadzony jako mienie  przesiedleńcze malowany był malowany ale nie szpachlowany automat , 2004 r . nie zmęczony życiem

serwis tylko w aso książka to  potwierdza o ile nie została dorobiona

https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-ID6yLQvW.html#xtor=SEC-8 ta sztuka , jest w miarę trochę zniszczona w środku , ale stan jest spoko

2 poduchy powietrzne i bezwypadkowy a co z kurtynami i kolejnymi 2 poduchami ? Rocznik niezły ale kasa duża jak na brak wyposażenia bo to USA, grunt byś był zadowolony...

Daleko masz do Bemowa ?

PS a z rocznikiem to jak napisałeś 04 a ogłoszenie 07 ?

Jakie są obecnie szanse znalezienia dobrej, bezwypadkowej, pewnej zetki w PL? Jaki budżet przygotować chcąc się na coś takiego załapać? Wiem że nie będzie to 30 czy 40 tysięcy, pytanie ile. Parę miesięcy temu wrzuciłem tu ogłoszenie jednej - HR, 100k przebiegu, PL salon, jeden właściciel, serwis tylko ASO, podobno bezwypadkowa. 55k PLN, dwa dni później już nie było. Wtedy jeszcze nie szukałem, dziś biegłbym z kasą w zębach. Często trafiają się takie perełki czy to jest raz do roku? Pytam gdyż interesuje mnie wyłącznie auto w takim stanie, czytając kilka ostatnich stron wszystko co obecnie na allegro to szpachla tudzież topielce z USA.

PS. Czy ten kącik na forum wspólnym z pozostałymi, nudnymi Nissanami to jedyne miejsce dyskusji o Nissanach S/Z/GT-R? Nie ma nic osobnego? Nawet 100NX ma swoje forum i klub.

A od kiedy Z nie jest Nudnym samochodem ? słabo oceniać innych jak samemu nie ma się argumentów... Takie sztuki jak opisujesz pojawiają się, ale czy opis jest zgodny z prawda tego nie wiadomo, to że zeszła w 2 dni to nic nie znaczy, Sajmon od którego kupiłem sprzedawał niecały tydzień... także wiesz...

Edytowane przez Rolandinho

2 poduchy powietrzne i bezwypadkowy a co z kurtynami i kolejnymi 2 poduchami ? Rocznik niezły ale kasa duża jak na brak wyposażenia bo to USA, grunt byś był zadowolony...

Daleko masz do Bemowa ?

PS a z rocznikiem to jak napisałeś 04 a ogłoszenie 07 ?

Kolega wrzucił ogłoszenia dla GTwice, jego Z nie ma ogłoszenia ;)

Serwis ro nie zawsze oznaka jakosci i tego ze samochod jest ok. Ogladalem dwie audi a5 serwisowane w salonie i byly to mega porazki a serwisanci sie cale g znali. Ja kupilem HRke salonowke gdzie ksiazka serwisowa byla zagubiona a wlasciciel powiedzial ze ma gdzies zeby ja szukac nawet nie zamienil ze mna slowa mial nas w dalekim powazaniu. Wszystko zalatwialem z salonem bo go od niego odkupili. Ale dotarli do wpisow i wazne dla mnie byly tylko wymiany oleju itd. A to ze w 1 miejscu szpachla byla na nadkolu i brak ksiazki nie patrzylem na to. Wazne ze silnik byl zdrowy i byla zadbana. A w serwisie nawet nie wiedzieli skad sie bral halas podczas jazdy . Strzelali ze piasta lub cos z zawieszeniem a wystarczylo opony zmienic bo wina opon byla. Ale ich niewiedza byla dla mnie plusem bo cene mozna bylo targowac. A ile samochod stoi dla mnie nie jest wyznacznikiem. Moja stala ponad 2 tyg ale moze cena odstraszala. Ale jestem mega zadowolony z niej bo nic sie nie dzieje i zadbana. Czasem i szrot zniknie w 2 dni. Trzeba byc xierpliwym i tyle Edytowane przez Asesino

Zależy jak definiujemy słowo " BEZWYPADKOWY " - każdy element nielakierowany, czy samochód bez przygody ale jakieś tam obcierki były ( rama prosta ) i trafił na lakierowanie.

Bo osobiście, dla mnie, samochód który był lakierowany...wciąż może być bezwypadkowy :D 

+ jak to się mówi " WSZYSTKO ma swoją cenę " - ja móglbym rozważyć sprzedaż swojej za odpowiednią sumę  :icecream:

Dla mnie samochod bezwypadkwy to taki w ktorym nie zostal powaznie naruszony uklad jezdny oraz konstrukcja nośna pojazdu, czyli takie naprawy, gdzie nie wplywaja na pogorszenie bezpieczenstwa. Najczesciej poprostu odkrecanie i przykrecanie nowych elementow. Oczywiscie auto moze miec tylko polamany zderzak, ale jak ktos zregenerowal konsole i poduszki to to juz jest rzeznia i przy ponownym wypadku airbagi poprostu nie wystrzela.

każdy sobie tworzy definicje, ostatnio widziałem w tvn turbo jak handlarz mówił,że wystawione przez niego auto jest bezwypadkowe, bo został naprawiony po dzwonie :turned:

definicja jest jasna, bezwypadkowy to bezwypadkowy , gdzie żaden element nie był odkształcony/ wymieniony. (nie dotyczy ponownego lakierownia)

to co piszesz to się nazywa auto pokolizyjne, w sensie ,że powierzchowne uszkodzenie, stłuczka przy mniejszych prędkościach gdzie nie naruszona jest konstrukcja auta

Edytowane przez hot_rider

W myśl prawa definicja bezwypadkowy oznacza ze nie było rannych i ofiar śmiertelnych. Jak kupisz auto "bezwypadkowe" po czym okaże się że całe jest szpachlowane i malowane ale nikt nie ucierpiał i będziesz chciał je oddać w sadzie przegrywasz sprawę. To o czym piszecie to auto bezkolizyjne

Sprzedajesz czy jak?

Taka różnica w kolorach lakieru że aż gryzie w oczy.

Nie jest to jakaś super cena za usa w automacie bez pełnej opcji itd

Szczególnie że przygodę musiał mieć ciekawa skoro nadal widać że dostal: D

Zderzak eu itd cudów nie oczekiwał bym ale kto wie.

Edytowane przez Cytrus

do tego wnętrze sugeruje znacznie większy przebieg :P .. i ten przód.. krzywa każda szczelina z każdej strony no i stoi w komisie.. szybki reaserch i proszę opinie o tym miejscu > http://megawroclaw.nf.pl/firma/top-car-komis-samochodowy-D22BA7C43B (w tym jedna napisane przez właściciela :D )

nie zakładałbym się że to szybko pójdzie...

Edytowane przez Szachi

Jak ja kupowalem auto w komisie, to juz przez telefon wlasciciel mi mowil ze auto j**ane i przebieg pewnie krecony. Takze wyjatki sie zdążają :D

Auto wystawiane już kilka razy, po samych zdjęciach widac jaka padaka... :)

Edytowane przez damianaerox0219

DSC07945J_awaqhen.jpg

Być może w niedługim czasie bedę myślał nad sprzedażą Z, jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na PW (seryjne zderzaki w komplecie, jeśli komus ten pakiet się nie podoba) Pozdrawiam

O kurde, ale o tych felgach to ciepło bym myślał <3 

Co to za komplet? jakie wymiary ? :) Zamienię się na uri rays :3 

Varrstoen ES2, w PL raczej nie do dostania, 9,5j i 10,5j