wegit Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 szkoda tylko że inni użytkownicy o tym nie myślą ; / przyglądałem się przez jakiś czas na auta jadące przede mną i niestety nieliczne tylko auta mają chlapacze zamontowane ; / obecnie nie mam zamontowanych chlapaczy u siebie ale myślę że do wiosny się w nie zaopatrzę Auta jadące przede mną bez chlapacze niestety powiększają możliwość uszkodzić przednią szybę,... mego auta, przez wyrzucenie z pod tylnych kół kamyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Auta jadące przede mną bez chlapacze niestety powiększają możliwość uszkodzić przednią szybę,... mego auta, przez wyrzucenie z pod tylnych kół kamyka. no a mi chodzi że my się przejmujemy, żeby komuś nie zrobić krzywdy kamykami, a inni myślą chcesz być bezpieczny to ubezpiecz sobie szyby ; / co zresztą zrobiłem ale doinwestuje jeszcze w chlapacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) Auta jadące przede mną bez chlapacze niestety powiększają możliwość uszkodzić przednią szybę,... mego auta, przez wyrzucenie z pod tylnych kół kamyka. Niestety szybę przednią uszkadzają głównie kamyczki wzbudzone przez samochody jadące z przeciwnej strony jezdni dwukierunkowej. Wtedy prędkości uderzenia kamykiem się dodają. Przy ruchu w jednym kierunku uderza w nas kamień z prędkością dużo mniejszą - różnicą prędkości pojazdów i jest to dużo mniej niebezpieczne. Szczególnie obserwujemy to przy dziurach łatanych przez drogowców. Właśnie dla tego są na tych odcinkach duże ograniczenia prędkości, oczywiście przeważnie nierespektowane przez naszych kochanych kierowców. Natomiast co do ukształtowania nadkoli i chlapaczy , to konstruktorzy pojazdów głównie walczą o ich wygląd , a nie o praktyczność. QQ ma "oryginalne" chlapacze zbyt zaokrąglone i chyba za krótkie i za wąskie na nasze brudne drogi , ale za to "wyglądają" i nie obrywają się przy cofaniu przez wysokie krawężniki! Edytowane 12 Lutego 2011 przez JACEK1952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygul Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Auta jadące przede mną bez chlapacze niestety powiększają możliwość uszkodzić przednią szybę,... mego auta, przez wyrzucenie z pod tylnych kół kamyka. macie racje choć przyznaję, że nie myślałem o kamykach , a o tym, że coraz więcej osób posiada bardzo dobre opony - doskonale zbierające wodę... ta woda ląduje oczywiście na szybie jadącego za nami pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegit Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 ...chcesz być bezpieczny to ubezpiecz sobie szyby ; / co zresztą zrobiłem... Kolega ma na myśli ubezpieczenie całego auto, a nie tylko szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Kolega ma na myśli ubezpieczenie całego auto, a nie tylko szyby? ja w umowie ubezpieczenie czytałem właśnie o szybach, nie każdy ubezpieczyciel ubezpiecza również szyby, więc warto poczytać ogólne warunku ubezpieczenia. Co ciekawe,wymienione są wszystkie szyby prócz szklanego dachu - więc tak jakby jego ubezpieczenie nie uwzględniało? Czytajcie ogólne warunki ubezpieczenia - warto wiedzieć co jest a co nie ubezpieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 ubezpieczenie szyb przy zakupie oc/ac w pzu wynioslo za rok 75 zł - i jest niezalezne od ac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) ubezpieczenie szyb przy zakupie oc/ac w pzu wynioslo za rok 75 zł - i jest niezalezne od ac A czy jest wymieniona szyba w szklanych dachu? Pytam bo jak kupowałem ubezp. to niektórzy ubezpieczyciele nie wymieniali jej(wymienione były wszystkie pozostałe), więc można się spodziewać, że będzie problem jeśli to z nią, się coś stanie. Dachowa nie jest wymieniona http://www.pzuagencja.com.pl/pzu_autoszyba Edytowane 10 Lutego 2011 przez cosmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) A czy jest wymieniona szyba w szklanych dachu? Pytam bo jak kupowałem ubezp. to niektórzy ubezpieczyciele nie wymieniali jej(wymienione były wszystkie pozostałe), więc można się spodziewać, że będzie problem jeśli to z nią, się coś stanie. Dachowa nie jest wymieniona http://www.pzuagencja.com.pl/pzu_autoszyba Ubezpieczenie szyb jest dodatkową opcją po to by w przypadku wybicia szyby podczas kradzieży, 'przypadkowego" kamienia, skorzystać z tej opcji i nie tracić zniżek z AC. Bez tego ubezpieczenia likwidacja szkody jest z AC. Szyby są integralną częścią auta. Oczywiście, gdy mamy sprawcę to z jego OC. To wątek o ubezpieczeniu? Edytowane 10 Lutego 2011 przez sceptyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) Ubezpieczenie szyb jest dodatkową opcją po to by w przypadku wybicia szyby podczas kradzieży, 'przypadkowego" kamienia, skorzystać z tej opcji i nie tracić zniżek z AC. Bez tego ubezpieczenia likwidacja szkody jest z AC. Szyby są integralną częścią auta. Oczywiście, gdy mamy sprawcę to z jego OC. To wątek o ubezpieczeniu? nie to watek o chlapaczach Kolega ma na myśli ubezpieczenie całego auto, a nie tylko szyby? a wracając do tego co koledzy pisali odnośnie ubezpieczenia szyb - odpowiedź już padła ubezpieczyłem tylko szyby na wartość do ok. 2500 zł bo tyle kosztuje przednia szyba (podobno najdroższa) w ubezpieczeniu wyszło ok 60-70zł więcej do zapłaty Będę montował oryginalne chlapacze choć zastanawiałem się nad takimi jak w autach rajdowych montują (takie miękkie i elastyczne) Edytowane 10 Lutego 2011 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seewolf Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Będę montował oryginalne chlapacze choć zastanawiałem się nad takimi jak w autach rajdowych montują (takie miękkie i elastyczne) Wydaje mi się że słusznie robisz. Orginalne nie psują wyglądu auta, a te tzw. rajdowe mogłyby mocno "udziwnić" wygląd całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro2013 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam. Mam zamiar dzisiaj bądz jutro zamawiac chlapacze na ebay. Wyglądają prawie jak te z salonu a kosztują o połowę mniej, zresztą ktoś już je wcześniej kupował i pisał że są ok. Jeśli ktoś jest chętny do wspólnego zakupu to proszę o szybki kontakt. Przyjdzie jedną paczką a ja prześlę dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 witam, a możesz podesłać linka do tej aukcji na ebayu? może bym się skusił pzdr marycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro2013 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam oto link. http://cgi.ebay.co.uk/NISSAN-QASHQAI-2007-FRONT-and-REAR-MUD-FLAP-SET-/150562454964?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item230e38bdb4 Ta aukcja się już skończyła ale napewno zaraz będzie kolejna. Poczekam jeszcze kilka dni może jeszcze ktoś się zdecyduje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam oto link. http://cgi.ebay.co.uk/NISSAN-QASHQAI-2007-FRONT-and-REAR-MUD-FLAP-SET-/150562454964?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item230e38bdb4 Ta aukcja się już skończyła ale napewno zaraz będzie kolejna. Poczekam jeszcze kilka dni może jeszcze ktoś się zdecyduje. Pozdrawiam Mam te chlapacze i pasują idealnie. Zainstalować można w 2 osoby w 30minut, ale potrzebna wkrętarka z przedłużeniem. Brałem większe zamówienie od tego sprzedawcy, wysłał mi listwy pod okna zamiast na drzwi, ale poza tym OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro2013 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) Dzięki danbam za info,tak właśnie kojarzyłem że ktoś kupował na ebay. Jak możesz napisz co jeszcze kupiłeś i jak się sprawuje. Pozdrawiam Edytowane 26 Lutego 2011 przez jaro2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 W trakcie przeglądu, zakupiłem chlapacze w serwisie. Komplet przód i tył za 250 zł + montaż 80 zł (ceny warszawskie). Pojeżdżę trochę to podzielę się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ziolklu Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Ja domowilem chlapacze pare dni przed odbiorem auta. Cena za komplet to 260 zl a montaz GRATIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nissanczesci Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Oryginalne, faktura, komplet - przód,tył - cena - 240 zł Edytowane 19 Maja 2011 przez nissanczesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCREEMER Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Właśnie wczoraj odebrałem przesyłkę. Chlapacze z Chin. Niby oryginały niby nie, ale wyglądają naprawdę solidnie. Niech mi ktoś łaskawie powie które na przód a które na tył. Przymierzałem na dwa sposobi i na dwa w sumie pasują. Moze ktoś z Was ma już fabrycznie założone. Wtedy wszystko będzie jasne. Poniżej link do aukcji na której je kupiłem: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3984Q2em1439Q2el2649QQitemZ260825801085QQsspagenameZSTRKQ3aMEWNXQ3aIT Z góry dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) te wyższe na tył Edytowane 2 Września 2011 przez paba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajot04 Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Właśnie wczoraj odebrałem przesyłkę. Chlapacze z Chin. Niby oryginały niby nie, TRKQ3aMEWNXQ3aIT Z góry dzięki i pozdrawiam nigdy nie potrafię zrozumieć mentalności polaka - 90tys za samochód, chlapacze w serwisie oryginalne z montażem 250,00 zł, ale lepiej kupić jakies g... ze śmierdzącego plastiku i jeszcze kombinować ja toto założyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lutenet Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 ze śmierdzącego plastiku i jeszcze kombinować ja toto założyć.... No ale jeżeli już to śmierdzieć będą na zewnątrz, to chyba nie różnica ... ? po kilku dniach lub miesiącach i tak przestana śmierdzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 2 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 nigdy nie potrafię zrozumieć mentalności polaka - 90tys za samochód, chlapacze w serwisie oryginalne z montażem 250,00 zł, ale lepiej kupić jakies g... ze śmierdzącego plastiku i jeszcze kombinować ja toto założyć.... montowałeś sobie w ramach porównania? może pachną konwalią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 nigdy nie potrafię zrozumieć mentalności polaka - 90tys za samochód, chlapacze w serwisie oryginalne z montażem 250,00 zł, ale lepiej kupić jakies g... ze śmierdzącego plastiku i jeszcze kombinować ja toto założyć.... Te z serwisu maja jakis taki dziwny napis krzaczkami i jeszcze coś .... aaaa "Made in Chaina". Penie to po angielsku. Ach zapomniałem! Witamy na forum przedstawiciela zagranicy który zauważa naszą, Polaków mentalność. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi