Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ile czekacie na nowego QQ ?

Gość chris_voyager
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja czekałem na odbiór ( salon Wrocław) pięć tygodni. Wziąłem kolor nightshade Euro 4 i powiem szczerze, nie zamienił bym go na inny. Pierwotnie miał być czarny (chciałem tylko ciemne kolory) ale nie było i sprzedawca namówił mnie na nightshade.

Fakt że trochę ciężki do utrzymania w czystości ale jago blask i zmiana koloru w zależności od kąta promieni słonecznych REWELACJA.

Ja czekałem na odbiór ( salon Wrocław) pięć tygodni. Wziąłem kolor nightshade Euro 4 i powiem szczerze, nie zamienił bym go na inny. Pierwotnie miał być czarny (chciałem tylko ciemne kolory) ale nie było i sprzedawca namówił mnie na nightshade.

Fakt że trochę ciężki do utrzymania w czystości ale jago blask i zmiana koloru w zależności od kąta promieni słonecznych REWELACJA.

popieram kolor NIGHTSHADE jest rewelacja pod względem zmiany koloru:

( ma przynajmniej 3 odcienie/kolory: czarny, śliwka i silnym słońcu jest prawie fioletowy :) )

w utrzymaniu jest taki sam jak zwykły czarny czyli porażka...

Witam

Auto zamówione w dniu dzisiejszym w wersji Tekna 2.0 DCI 150KM 4x4. Odbiór zgdonie umową zamówienia marzec/kwiecień 2011. Mam nadzieje że to dobry wybór i warto poczekać.

Powiem, że nie tylko w Polsce takie terminy. Na codzień mieszkam w Portugalii. Tutaj czas oczekiwania to 8 miesięcy na umowie. Może być w niektórych przypadkach szybciej(6 lub 7). Swoją drogą przy takim zainteresowaniu powinien się Nissan bardziej przykładać, szczególnie jeżeli chodzi o usługi serwisowe po sprzedaży i kontakt z klientem.

Mojego Q+2 I-Way 2.0 dCi 150KM 4x4 zamawiałem 3/4 września 2010r. z terminem odbioru (mniej więcej) połowa/końcówka lutego 2011.

Również dopiero po zamówieniu zarejestrowałem sie na forum i zacząłem intensywnie czytać, co tylko utwierdziło mnie w podjętej decyzji.

W latach 97-99 byłem właścicielem Nissana SUNNY 1.4 SLX i bardzo mile go wspominam.

Obecnie dobijam Volvo V40 z silnikiem 1.9 dCi (od Renault) i mam bardzo pozytywne opinie o tym silniku, dlatego zdecydowałem się na 2.0 dCi w Qashqaiu !

Jeżeli chodzi o dealera Nissana w Gdańsku, to po lekturze forum odniosłem wrażenie (graniczące z przekonaniem), że jakoś im ne zależy na szybkim uszczęśliwieniu klieanta nowym autem, i gdziekolwiek indziej w Polsce bym zamówił to byłoby szybciej.

Może się mylę, może to nie zależy od chęci dealera a o jego jakiś tam możliwości i pozycji wśród innych w Polsce...może. W sumie strasznie mi się nie śpieszy póki Volvina jeździ...

@ ziolku_BKS ... do zobaczenia na trójmiejskich drogach ... na wiosnę :)

Ruch w porcie w Gdańsku jest b.duży - wczoraj widziałem przez chwilę w mieście 4 lawety z QQ i Note było parę białych

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj odebrałem telefon i dowiedziałem się że mój QQ stoi na placu u dilera w Zielonej Górze:D odbiór po 22.11.2010 a zamówiony był w październiku.

Witam. Wczoraj dostałem telefon z informacją że mój QQ właśnie zjechał z lawety salon Opole. W związku z tym mam pytanie ile czekaliście na odbiór samochodu od momentu kiedy był już w salonie, chodzi mi o oclenie.Czy to jest termin do 14 dni roboczych.

Witam. Wczoraj dostałem telefon z informacją że mój QQ właśnie zjechał z lawety salon Opole. W związku z tym mam pytanie ile czekaliście na odbiór samochodu od momentu kiedy był już w salonie, chodzi mi o oclenie.Czy to jest termin do 14 dni roboczych.

Mój przyjechał w pn do zielonej góry w poniedziałek. W wtorek były dokumenty u mnie. W środę rejestrowałem. W piątek odbiór.

Nie łam się!

Dzisiaj rano jak jechałem do pracy, widziałem kolejna lawetę z Qashqai-ami, która startowała z portu w Polskę.

Może Twój już tam był ;)

Mój też już przyjechał 2 tygodnie temu we środę(3.11) ale niestety z powodu kłopotów na razie wstrzymałem się z podejmowaniem decyzji czy biorę czy nie - bo ważniejszy jak narazie jest powrót do zdrowia,

Zamawiałem w sierpniu-pierwszy termin koniec listopada, następny 4-5.12, teraz stanęło na 10 grudnia :angry: , czy Wam tez się tak wydłuża?

Zamawiałem w sierpniu-pierwszy termin koniec listopada, następny 4-5.12, teraz stanęło na 10 grudnia :angry: , czy Wam tez się tak wydłuża?

Zamawiany 3 sierpnia - 3 tygodnie temu info od dealera, że płynie, a w piątek - 19 listopada, że nadal płynie - planowany odbiór do 10 grudnia. Ku ... a !!! Z Antarktydy płynie !!!

Coś długo płynie. Mój zamówiony 25 sierpnia i ma dojechać dzisiaj do dilera.

Mój dziś dojechał (info od dilera). Pierwsze oględziny w środe :)

Edytowane przez farules

Zamawiany 3 sierpnia - 3 tygodnie temu info od dealera, że płynie, a w piątek - 19 listopada, że nadal płynie - planowany odbiór do 10 grudnia. Ku ... a !!! Z Antarktydy płynie !!!

A gdzie kolego zamiawiałś auto?

Użytkownik meridion dnia 22 listopad 2010, 08:26 napisał

Zamawiałem w sierpniu-pierwszy termin koniec listopada, następny 4-5.12, teraz stanęło na 10 grudnia , czy Wam tez się tak wydłuża?

I ty tez gdzie zamaiwałeś?

Edytowane przez yasiorr

A gdzie kolego zamiawiałś auto?

Użytkownik meridion dnia 22 listopad 2010, 08:26 napisał

Zamawiałem w sierpniu-pierwszy termin koniec listopada, następny 4-5.12, teraz stanęło na 10 grudnia , czy Wam tez się tak wydłuża?

I ty tez gdzie zamaiwałeś?

Nissan Polody Poznań.

A ja Szeptycki Biała Podlaska

Witam serdecznie wszystkich! Chciałbym przyłączyć się do grona "nissanmaniaków", także czekam na odbiór swojego QQ, ale już w nowym roku, świadomy wybór terminu :P, także w białej Podlaskiej, u Szeptyckiego B).

Pozdrawiam RobertB.

Nissan Polody Poznań.

hehe... no to dobrze że się nie zdecydowałem w wrześniu jak obiecywali że będzie w połowie listopada.... By się spóźnił do stycznia i z kratki nici ;)

Witam.

Jak już pisałem wcześniej - zamówienie 3 sierpnia i czekam ...

Dzisiaj dzwonił dealer - już jest - w tym tygodniu do odbioru - QQ 1.6 Acenta black + ciemne szyby + nakładka ozdobna zderzaka przód i tył + chlapacze + 17" (szukam chętnych na podmianę na 18").

Edytowane przez Jaro73

Witam

Ja zamawiałem 7 września, planowany odbiór na 17 grudnia u Dąbrowskich w Zabrzu. Przed chwilą dostałem telefon, że QQ w salonie będzie na 10 grudnia. :dribble:

Gość Alexander

A ja się już nie mogę doczekać. Zamówiony we wrześniu - pierwszy termin około 5 grudnia (na mikołaja byłoby miło) a tu drugi termin na 17 grudnia :( i ciśnienie skoczyło na maksa nowy termin przez ten .....śnieg około 24 grudnia. :devil: . Suzuki Japan Motors Dąbrowa Górnicza

:rolleyes: a mój QQ stoi już w salonie u Dealera. Czekamy teraz na dokumenty, bo przychodzą oddzielnie.

A do mnie przychodzi Mikołaj i w poniedziałek wyjadę od dealera QQ.

Pozdrawiam

:rolleyes: a mój QQ stoi już w salonie u Dealera. Czekamy teraz na dokumenty, bo przychodzą oddzielnie.