scanik Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Teraz dokładnie doczytałem... wg mojego rozumowania diody nie mogą świeć bez napięcia, idąc tym tropem skoro swiec to napięcie mają a o tym czy mają czy nie mają decyduje sterownik - więc sprawa jasna - sterownik do podmiany i sprawdzenia :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Było by zbyt pięknie gdyby bez napięcia świeciły. Miał byś tzw perpetuum mobile. A czy po obu stronach świeci ich jednakowa ilość i przez cały czas czy po jakimś czasie gasną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Tak wyglądają u mnie dedykowane LEDy- samodzielny montaż. Dodam dla potomnych, że już zdążyły mi się spalić dwie diody, na szczęście wymiana bez demontażu jest do zrobienia :-) Ogólnie to jak jedna z pięciu zaczyna wariować to cała strona szaleje.. tak mi mówił chłopak co to sprowadza a chin :-) Moje umarły z "przemoczenia" Edytowane 24 Marca 2016 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Fajnie ale tak na "smutno" go zrobiłeś, nie ładniej było by delikatnie w górę, miał by "weselszy" przód i ładniej z lampami by się komponowały. ..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Fajnie ale tak na "smutno" go zrobiłeś, nie ładniej było by delikatnie w górę, miał by "weselszy" przód i ładniej z lampami by się komponowały. ..?? No masz rację ale tych dedykowanych się nie da inaczej zamontować. One są razem z tym czarnym plastikiem gdzie wchodzą LEDy. Edytowane 24 Marca 2016 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Tak wyglądają u mnie dedykowane LEDy- samodzielny montaż. Dodam dla potomnych, że już zdążyły mi się spalić dwie diody, na szczęście wymiana bez demontażu jest do zrobienia :-) Ogólnie to jak jedna z pięciu zaczyna wariować to cała strona szaleje.. tak mi mówił chłopak co to sprowadza a chin :-) Moje umarły z "przemoczenia" Czyżby po myciu auta? Jeżeli tak to czeka Cię kolego jeszcze wiele niespodzianek. Ja używam lamp Philipsa (przez co najmniej 4 lata) i żadnego"przemoczenia"nie miałem a auto myję ciśnieniowo na myjni bezdotykowej. Edytowane 24 Marca 2016 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 No masz rację ale tych dedykowanych się nie da inaczej zamontować. One są razem z tym czarnym plastikiem gdzie wchodzą LEDy. To zmienia postać rzeczy i rozgrzesza ten "smutek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Czyżby po myciu auta? Jeżeli tak to czeka Cię kolego jeszcze wiele niespodzianek. Ja używam lamp Philipsa (przez co najmniej 4 lata) i żadnego"przemoczenia"nie miałem a auto myję ciśnieniowo na myjni bezdotykowej. Na pewno z wilgoci od mycia ale tylko jedna strona sie pocila. Problemu mi to jakiegoś duzego nie sprawia bo bezpośredniego importera tego cuda z chin mam w miejscu zamieszkania a wymiana samych oczek to 5 min. Wymieniają bez słowa. Nowe póki co sie nie pocą :-) Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Marca 2016 przez scanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Moje wcześniejsze NSSC też mi zaczęły parować, za chwilę schodziła farba z metalowych elementów, zaczynały korodować. Zmieniłem na mniejsze Philipsy i już któryś rok mam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Moje wcześniejsze NSSC też mi zaczęły parować, za chwilę schodziła farba z metalowych elementów, zaczynały korodować. Zmieniłem na mniejsze Philipsy i już któryś rok mam spokój Witam Mam nssc od początku samochodu czyli jakieś 4,5 roku. jak na razie zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Pewnie zależy od modelu, a może jakaś wadliwa seria? Nie wiem. Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam, Ja u siebie z NSSC też miałem na początku problemy. Na szczęście mam gwarancję door to door. Najpierw wymienili jedną lampę, potem drugą i na razie jest spokój. Parowanie kloszy od wewnątrz też jest kwalifikowane jako uszkodzenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 U mnie auto myte tak samo z lewej jak i z prawej ale zapociła się tylko jedna strona.. może jakieś wadliwe serie po prostu niekórym sie trafiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Miałem je reklamować, ale później zamontowałem Philipsy i tak jakoś o nich zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissimo Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Co sądzicie o poniższych lampach do jazdy dziennej ? Chcę zamontować je w miejsce halogenów. Nie ukrywam że cena tych pierwszych podoba mi się zdecydowanie lepiej aczkolwiek dwa kolejne modele też są ciekawe, szczególnie te ostatnie, niestety najdroższe. Może ktoś z Was miał okazję używać jedne z nich? http://allegro.pl/okragle-swiatla-led-cob-do-jazdy-lampy-e4-800lm-i6108357357.html Czy wymiar 70mm wpasuje się w oryginalny otwór po halogenach bez dodatkowej ramki? http://allegro.pl/nssc-510l-hp-swiatla-do-jazdy-dziennej-drl-ringi-i5954618749.html http://allegro.pl/drl-led-dzienne-halogen-nissan-qashqai-rogue-ii-2-i5978428604.html# Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Nissimo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, Jeśli zdecydujesz się na lampy NSSC kupuj tylko od autoryzowanego sprzedawcy. W gwarancji musisz mieć wklejony oryginalny hologram. Wtedy masz 24 miesiące gwarancji door to door, a nie jak na prezentowanej przez Ciebie aukcji - 12 miesięcy. Pozdrawiam. Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Ja kupowałem tu: http://sklepowisko.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Witam, Ja kupowałem tu: http://sklepowisko.com/ Jeśli chodzi o NSSC to strzał w 10-tkę. Ta firma prowadzi również serwis door to door. Do nich wysyłałem swoje lampki na gwarancję. Oczywiście darmowy kurier (door to door). Jedynym kosztem wysyłki jest koszt opakowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Witam, Jeśli chodzi o NSSC to strzał w 10-tkę. Ta firma prowadzi również serwis door to door. Do nich wysyłałem swoje lampki na gwarancję. Oczywiście darmowy kurier (door to door). Jedynym kosztem wysyłki jest koszt opakowania. Pozdrawiam. U mnie też zero problemu po spaleniu. Spaliła się jedna LED od razu dali 5 nowych na całą stronę abym nie musiał jeździć . Tak, ze polecam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Byd Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Co sądzicie o poniższych lampach do jazdy dziennej ? Chcę zamontować je w miejsce halogenów. Nie ukrywam że cena tych pierwszych podoba mi się zdecydowanie lepiej aczkolwiek dwa kolejne modele też są ciekawe, szczególnie te ostatnie, niestety najdroższe. Może ktoś z Was miał okazję używać jedne z nich? http://allegro.pl/okragle-swiatla-led-cob-do-jazdy-lampy-e4-800lm-i6108357357.html Czy wymiar 70mm wpasuje się w oryginalny otwór po halogenach bez dodatkowej ramki? http://allegro.pl/nssc-510l-hp-swiatla-do-jazdy-dziennej-drl-ringi-i5954618749.html http://allegro.pl/drl-led-dzienne-halogen-nissan-qashqai-rogue-ii-2-i5978428604.html# Ja mam te światła z ostatniego linka, niewątpliwą zaletą jest to że nie tracisz halogenów i pasują p&p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissimo Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Ja mam te światła z ostatniego linka, niewątpliwą zaletą jest to że nie tracisz halogenów i pasują p&p. Czy mógłbyś zamieścić zdjęcia włączonych świateł w Twoim samochodzie i czy przeciwmgielne dają radę (?), bo czytałem że barwa tego światła nie najlepiej wypada podczas mgły, lepiej podobno sprawdzałaby się barwa żółta. Atutem tych świateł jest tak jak wspomniałeś że pasują w miejsce oryginalnych, bo nie wiem czy nie byłoby problemu z mocowaniem uniwersalnych świateł z powodu ramki która jest skośna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Witam, Moc 800 lumenów (tak wynika z opisu aukcji) dla świateł przeciwmgłowych chyba szału nie robi. Tak jak piszesz, trzeba przetestować we mgle. Moim zdaniem, jak już są fabryczne halogeny, to chyba je lepiej zostawić w spokoju i zamontować zewnętrzne DRL-ki. No i jeszcze ta cena... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.Byd Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Czy mógłbyś zamieścić zdjęcia włączonych świateł w Twoim samochodzie i czy przeciwmgielne dają radę (?), bo czytałem że barwa tego światła nie najlepiej wypada podczas mgły, lepiej podobno sprawdzałaby się barwa żółta. Atutem tych świateł jest tak jak wspomniałeś że pasują w miejsce oryginalnych, bo nie wiem czy nie byłoby problemu z mocowaniem uniwersalnych świateł z powodu ramki która jest skośna. Zdjęcia są w tym temacie http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/101007-światła-dzienne-led-do-qq-i-2009r/page-2 Przeciwmgielnych nie miałem jeszcze okazji przetestować. Witam, Moc 800 lumenów (tak wynika z opisu aukcji) dla świateł przeciwmgłowych chyba szału nie robi. Tak jak piszesz, trzeba przetestować we mgle. Moim zdaniem, jak już są fabryczne halogeny, to chyba je lepiej zostawić w spokoju i zamontować zewnętrzne DRL-ki. No i jeszcze ta cena... Pozdrawiam. W J10 przedliftem jest problem z miejscem na dodatkowe świata DRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Witam, W J10 przedliftem jest problem z miejscem na dodatkowe świata DRL. Ja tam nie miałem problemów... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 A odległość do zewnętrznego obrysu pojazdu jest mniejsza niż 40 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi