jabber1981 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Sluchajcie zamierzam zalozyc orurowanie boczne do swojego qashqaia, plus nakladke przednia i tylnia.............co sadzicie o tym orurowaniu ale tylko bocznym........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Sluchajcie zamierzam zalozyc orurowanie boczne do swojego qashqaia, plus nakladke przednia i tylnia.............co sadzicie o tym orurowaniu ale tylko bocznym........? Pytanie proste ale odpowiedż już nie ... w/g mnie Qashqai nie jest "terenowcem" i ja takiego nie założę. Ty możesz mieć w tym temacie inne spojrzenie(czytaj gust) i ważne oby Twoje oko ten tuning "cieszył" bo " użytkowym" on nie będzie. Dlatego myślę ,że dołożenie tych akcesorii zależy też od modelu i koloru auta . Ale radzę "przejrzeć" wszystkie strony w tym temacie i treści w nich zawarte zapewne Ci podpowiedzą . Powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Kiedyś na ulicy widziałem Opla Agilę w pełnym orurowaniu. Wyglądało to delikatnie mówiąc, kontrowersyjnie, a dokładniej śmiesznie QQ może wyglądać podobnie (widziałem kiedyś Koleosa w ogłoszeniu orurowanego i też nie było mu pięknie), ciekawe co na to sensory cofania? Mogą głupieć... Jeszcze kwestia homologacji takiego zestawu i badań technicznych (słyszałem coś kiedyś w tv, że samochód z orurowaniem może nie zostać dopuszczony do ruchu, ale nie wiem czy to weszło). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Kiedyś na ulicy widziałem Opla Agilę w pełnym orurowaniu. Wyglądało to delikatnie mówiąc, kontrowersyjnie, a dokładniej śmiesznie QQ może wyglądać podobnie (widziałem kiedyś Koleosa w ogłoszeniu orurowanego i też nie było mu pięknie), ciekawe co na to sensory cofania? Mogą głupieć... Jeszcze kwestia homologacji takiego zestawu i badań technicznych (słyszałem coś kiedyś w tv, że samochód z orurowaniem może nie zostać dopuszczony do ruchu, ale nie wiem czy to weszło). Ponieważ koledze chodzi o orurowanie boczne, to z dopuszczeniem do ruchu nie będzie problemu, bo przecież ASO też montuje w niektorych wersjach. Natomiast sam montaż, jest to kwestia gustu i osobista decyzja i jeżeli będzie to dyskretne orurowanie ( np. wąska półeczka - typu ala bmw) i tylko z boku a nie na okolo auta, to nawet ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 tak w gre wchodzi tylko biczne orurowanie i myslalem wlasnie nad waska puleczka ale nic takiego ciekawego znalezc nie moge.......zamowilem tez nakladje przednia listwy chromowane na drzwi i na tylni zderzak.......chcialem ta nakladje tez na tyl ale podobno jesli mam czujniki z tylu to ta nakladka nie podejdzie......jak to z tym jest naprawde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Castoro, zgadzam się z Tobą w 100% Źle zrozumiałem Kolegę Jabbera odnośnie nakładki przedniej i tylej (myślałem, że też chodzi o orurowanie ). Rozumiem, że chodzi o coś takiego: http://www.ebay.com/...=item416f518b68 Podejrzewam, że będzie problem z czujnikami, bo akurat w miejscu nakładki wychodzą 2 sztuki :/, chyba że ktoś by je jakoś przełożył na tą nakładkę i ewentualnie polakierował? Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 no dokladnie o takie nakladki chodzi zamowilem przednia w serwisie a tylnia powiedzial gisc ze nie podejdzie przez te wlasnie czujniki niestety .......szkoda bo wyglada fajnie.....w zamian zamowilem ta chromowana listwe na tylni zderzak i listwy na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 no dokladnie o takie nakladki chodzi zamowilem przednia w serwisie a tylnia powiedzial gisc ze nie podejdzie przez te wlasnie czujniki niestety .......szkoda bo wyglada fajnie.....w zamian zamowilem ta chromowana listwe na tylni zderzak i listwy na drzwi czujniki nie przeszkadzaja - da rade to zrobic z czujkami cofania - tylko dwie sztuki do malowania pod kolor .... jakies 20 zł trzeba za to doliczyć za dorobienie 100 lakieru [moze byc akryl] btw - ja u siebie montowalem przod i tyl sam [ale mam kamerę cofania nie czujniki wiec odeszlo wiercenie w dokladce pod czujki i malowanie ..ale to proste tylko cieply garaz i sama przyjemność zabawy ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) A widziałeś podświetlane nakładki na progi z napisem Qashqai? Rewelacyjnie to wygląda (widziałem po zmroku u znajomego w Subaru). Ponoć już lecą do mnie z Chin sHoW: Zapytam tak z ciekawości, skoro nie masz sensorów cofania, a samą kamerę, to podczas cofania o odległości od przeszkody dowiadujesz się tylko graficznie, bez pikania? Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Michalmiko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 sHoW: Zapytam tak z ciekawości, skoro nie masz sensorów cofania, a samą kamerę, to podczas cofania o odległości od przeszkody dowiadujesz się tylko graficznie, bez pikania? tak - jest obraz i skala pokazujaca odleglosc - mam tylko takie zamazane zdjecie w telefonie ..... ale pokazuje pi razy dzwi jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 jabber1981 - wrzuciłem Ci kilka fotek bocznego orurowania ktore nieźle wygladają, co to nakładek zderzaka tylnego, to są też w sprzedaży już z wywierconymi otworami na czujniki parkowania ( lub sam możesz wywiercic ) oglądałem je kiedyś na allegro. ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Moje jedno spostrzeżenie na temat rur bocznych - brudzą nogawki przy wysiadaniu. W QQ bardzo mi się podoba, że drzwi osłaniają krawędź podłogi, która zostaje czysta. Wiem, jestem strasznie przyziemny... Edytowane 5 Stycznia 2013 przez luc123456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 jabber1981 - wrzuciłem Ci kilka fotek bocznego orurowania ktore nieźle wygladają, co to nakładek zderzaka tylnego, to są też w sprzedaży już z wywierconymi otworami na czujniki parkowania ( lub sam możesz wywiercic ) oglądałem je kiedyś na allegro. ,,, a powiedz masz jakis namiar na te nakladki z wywierconymi otworami? i druga sprawa jak to sie pozniej idbywa ta nakladje jak sama nazwa mowi nakladam na ta ktora jest iryginalnie tak? a czujniki wycuagam i wkladam do tej nakladki? czujniki nie przeszkadzaja - da rade to zrobic z czujkami cofania - tylko dwie sztuki do malowania pod kolor .... jakies 20 zł trzeba za to doliczyć za dorobienie 100 lakieru [moze byc akryl] btw - ja u siebie montowalem przod i tyl sam [ale mam kamerę cofania nie czujniki wiec odeszlo wiercenie w dokladce pod czujki i malowanie ..ale to proste tylko cieply garaz i sama przyjemność zabawy ] dzieki bardzo i tak sobie tez mysle ze nawet na biede to tych czujnikiw nie trzeba malowac miga byc czarne beda sie idznaczaly na tej nakladce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 sluchajcie powiedzcie mi czy w serwisie mizna kupic taka nakladke jesli mam czujniki parkiwania czy jest ona tylko dostepna na zderzak bez czujnikiw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie mogę znaleźć już tej stronki do nakładek zderzaka tylnego ( było to już rok temu) ale firma nazywała się "Autobea". Nie kupiłem, bo dziewczyna mi odpisała że mają innego dostawcę i te już nie są takie ładne jak poprzednie i dałem sobie spokój. Wrzuciłem Ci innego linka - spytaj może oni mają ( mają też różne ładne progi) http://sklep-tuningo...ml/1/nazwa-asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Chciałbym wymienić lusterko wewnętrzne na fotochromatyczne. Zastanawiam się, czy trzeba wymieniać całość z uchwytem na szybie, czy tylko lusterko. Może ktoś z Was wymieniał i może mi pomóc? Czy będzie pasowało lusterko od samochodu innej marki np. Renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 nie moge znalezc zadnej nakladki na tylny zderzak juz z otworami pod czujniki:( .............mam nadzieje ze jak kupie w serwisie zwykla to nie bedzie to dla nich prblemem wywiercenie otworow i przelozenie dwoch czujnikow:)....................aczkolwiek roznie to bywa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 tak - jest obraz i skala pokazujaca odleglosc - mam tylko takie zamazane zdjecie w telefonie ..... ale pokazuje pi razy dzwi jak to wyglada Dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 sluchajcie a powiedzcie mi jak wyglada sprawa przyciemnienia szyb jesli autko jest na gwarancji?......czy moge to zrobic prywatnie czy musze w serwisie? jestem na jutro umowiony na montaz nakladki przedniej i na tyl i pytalem to koszt przyciemnienia to okolo 700zl wuec troche duzo a u mnie gdzie przyciemnial w innym autku powiedzieli 400 wiec roznica jest a napewno w serwisie lepiej tego nie zrobia........tylko pytanie czy moge na gwarancji przyciemnic gdzies indziej miz serwis?.......co o tym myslicie? czy moze jednak zrobilibysciento bw serwisie i przeplacili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Możesz to zrobić poza ASO- Ja też robiłem - koszt około 200 zł.;( tylne drzwi, małe szybki i tylna szyba ).Tylko dobrze byłoby aby warsztat miał atest na folię. Ja mam od warsztatu fakturę oraz atest i wożę to w schowku na wypadek gdyby się czasem zainteresowała policja. Szkoda przepłacać a ASO. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 no ale przecuez skoro nie masz przyciemnionych przednich to Ci Policja moze guzik zrobic......jesli bys mial tez przednie to wtedy owszem moga sie przypier.......ale tak to z tego co wi to mozesz nawet dechami zabic tylnie szyby:)......a tak swoja droga to zastanawiam sie wlasnie czy nie przyciemnic tez przednich:).......a z kolei za montaz nakladek powiedzieli mi 200zl tez chba teoszke duzo ale w tylniej musza otwory wiercic bo mam czujniki ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Szyby w promieniu widzenia kierowcy 180 stopni (czyli wszystkie przednie) muszą mieć przepuszczalność światła min. 75%. Policja ma mobilne mierniki więc jeżeli wartość odbiega od normy od razu zatrzymują dowód, kto nie wierzy, niech zobaczy "Uwaga pirat" Ja przód bym sobie odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 chyba wiec sobie odpuszcze ten przod ale tyl daje dzisiaj do przyciemnienia:)........wlasnie jestem w Lodzi na montazu nakladek na przod i tyl:)......myslalem jeszcze o chlapaczach ale nie wiem czy one nie spiernicza wygladu:)............ a tak z innej beczki powiedzcie mi czy ktos z Was ma 1.6 benzyne na kolach 18"? jesli tak to bardO prosze wypowiedzcie sie czy ten silnik daje rade na kolach 18 cali? jak wiemy nie jest to silnik z cholera wie jakimi osiagami a kola 18 moga go jeszcze bardziej dobic........stad tez moje pytanko.... juz sie z tym pierdziela 2,5 godziny szkoda gadac........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 myslalem jeszcze o chlapaczach ale nie wiem czy one nie spiernicza wygladu:)............ Jeżeli moge doradzić to zakładaj chlapacze i się nie zastanawiaj. Wyglądu nie spierniczą a jeżeli chodzi o walory użytkowe to są nieocenione. Przed montażem przednie i tylne drzwi i szyby do połowy zapierdzielone błotkiem spod kół po założeniu chlapaczy problem się rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) a tak z innej beczki powiedzcie mi czy ktos z Was ma 1.6 benzyne na kolach 18"? jesli tak to bardO prosze wypowiedzcie sie czy ten silnik daje rade na kolach 18 cali? jak wiemy nie jest to silnik z cholera wie jakimi osiagami a kola 18 moga go jeszcze bardziej dobic........stad tez moje pytanko.... Jabber 1981: -Takich kół nie mam ale ... to o czym piszesz nie ma żadnego " przełożenia" na silnik (czy są to 16" czy 18" felgi) bo promień toczenia pozostaje taki sam a redukowany jest profilem (wysokością ) opony ! Zmiana wielkości felg to tylko tuning optyczny . Zalecane jest aby na zimę zakładać felgi 16" i opony o wyższym profilu czyli - 215/65. Edytowane 8 Stycznia 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi