markson Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Można taniej są taśmy pół okrągłe o różnej grubości i szerokości z przylepcem 3M do tego potrzebna jest dobra suszarka lub opalarka do odpowiedniego wyprofilowania , dopasowania listwy na łukach zderzaka ,następnie benzynka eks.koniecznie , i centymetr po centymetrze przyklejamy . Efekt niezły , tani, czas pracy 1.5 g. dla utrwalenia można newralgiczne punkty przyklejonej taśmy zabespieczyć bezbarwnym klejem do plastiku zwykła tubka za 6-10 zl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 A zobiłeś to sam? Bo do tego plastiku zderzaka nic nie chce się kleić, nawet taśmy 3M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Nie chce się kleić bo nie ma gładkiej powierzchni tylko "fakturę" . Musisz b.dobrze wyczyścić i użyć mocnej taśmy ( czasem te które są na chromach / detalach- są zbyt słabe na taką gofrowaną powierzchnię. Lub naklej jedną taśmę dwustronną a na nią dopiero detal z taśmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 sam chcialem ta listwe chromowana zakladac , mialem nawet zamowiona w serwisie ale zrezygnowalem i zamowilem ra nakladke ba zderzak zta nakladka wyglada wydaje mi sie o wiele wiele lepiej a jak juz zrobi sie ta listwe na tyl chromowana to by oasiwalo inne chromy tez dolozyc.....ale to tylko moje zdanie i opinia..... narazie zamawiam ten modul lusterek bo to bedzie fajna sprawa......i mysle co by jeszcze z wygladu dolozyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Panowie, możecie polecić jakieś łańcuchy śniegowe? Opony i felgi z forumowego zakupu sprzed chyba 2 lat (16'', opony Uniroyal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) dzięki kolego Castoro za namiary na te nakładki ale ta pierwsza niepodoba się mojej Małżonce a do tej drugiej trzeba wiercic w zderzaku i to niewchodzi w gre jeszcze raz dzięki za zainteresowanie i pomoc a tak w zasadzie to jestem ciekawy jak montują nakładkę w serwisie....może też wiercą w zderzaku Edytowane 13 Stycznia 2013 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 jak montują nakładkę w serwisie....może też wiercą w zderzaku też wiercą w zderzaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 a tak w zasadzie to jestem ciekawy jak montują nakładkę w serwisie....może też wiercą w zderzaku ja zdejmowalem na chwile dokladke kiedys i te dwie dziurki ktore musza byc sa nie widoczne - trzeba wiedziec gdzie szukac by znaleść ...pozatym tak naprwde to dokladka trzyma sie na tych "kołkach" i srubach od dolu ...tasma to zbedny dodatek - moze jej nie być moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 noto już wszystko jasne a myślałem że nietrzeba wiercic, dzięki za wyjaśnienie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 sluchajcie powiedzcie mi na felge 18" jaka idzie opona do Qashqaia, jaki dokladnie rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nissan_3 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) sluchajcie powiedzcie mi na felge 18" jaka idzie opona do Qashqaia, jaki dokladnie rozmiar? Letnia Continental ContiPremiumContact 2 215/55R18 99V Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Nissan_3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 dzieki bardzo za te oponki.........a mam jeszcze pytanko bo akurat wczoraj pekla mi szyba przednia w Qashqaiu i nie widac sladu po kamyczku czy jakims uderzeniu.....jaka wiec moze byc przyczyna tego? A poza tym auto kupilem z salonu jako niby bezwypaskowe a przednia szyba jest z 2011 roku a reszta 2012, czy jest to mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jest możliwe, ( zobacz też boczne szyby z jakiego są okresu ? ) - przecież montownia samochodów nie produkuje szyb, tylko bierze od dostawcy tak jak i wiele innych komponentów i możliwe że wyprodukowano ją w końcowych miesiącach 2011, a auto składane było już w 2012. Albo była wymieniana - jeśli auto z drugiej ręki i nie za bardzo była spasowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jest możliwe, ( zobacz też boczne szyby z jakiego są okresu ? ) - przecież montownia samochodów nie produkuje szyb, tylko bierze od dostawcy tak jak i wiele innych komponentów i możliwe że wyprodukowano ją w końcowych miesiącach 2011, a auto składane było już w 2012. Albo była wymieniana - jeśli auto z drugiej ręki i nie za bardzo była spasowana? no boczne szyby sa z 2012 a przednia 2011 , dzwonilem nawet do serwisu i koles z podszedl do auta ktore stalo na salonue i okazali sue ze w tamtym boczne byly 2011 a przednia 2012.........czyli wychodzi na to ze hest to mozliwe nawet jesli szyba nie byla wymieniana wczesniej i jest od nowosci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 dzieki bardzo za te oponki.........a mam jeszcze pytanko bo akurat wczoraj pekla mi szyba przednia w Qashqaiu i nie widac sladu po kamyczku czy jakims uderzeniu.....jaka wiec moze byc przyczyna tego? A poza tym auto kupilem z salonu jako niby bezwypaskowe a przednia szyba jest z 2011 roku a reszta 2012, czy jest to mozliwe? jest OK - szyby moga byc nawet dwa lata starsze od auta - ja mam dla odmiany boczna lewą starsza o rok btw gorzej jakby byly mlodsze niz auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 jest OK - szyby moga byc nawet dwa lata starsze od auta - ja mam dla odmiany boczna lewą starsza o rok btw gorzej jakby byly mlodsze niz auto czyli nie musze sie raczej a tak tym martwic? Sluchajcie a powiedzcie mi jakie sa Wasze opinie na temat 18" felg do Qashqaia? Jak on sie na nich spisuje ma ktos jakies doswiadczenie z 18 w Qashqaiu?.....dodam ze moj akurat jest 1.6 w benzynce:) widze ze zadnych opinii nie macie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Hej, ja jeżdżę na letnich kołach 18" i opinie są pozytywne. Samochód prowadzi się dobrze, opony są 215 x 55 więc komfort jazdy może nie każdemu pasować, trzeba się nastawić na delikatniejszą jazdę po drogach z dziurami no i na nasze miejskie krawężniki. Prawdę mówiąc teraz mam zimówki 17" i wielkiej różnicy nie widzę w eksploatacji. Natomiast walory estetyczne jak najbardziej przemawiają za 18" kołami. Jest jeszcze aspekt finansowy, koła czy też opony 18" będą droższe niż te 16". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Hej, ja jeżdżę na letnich kołach 18" i opinie są pozytywne. Samochód prowadzi się dobrze, opony są 215 x 55 więc komfort jazdy może nie każdemu pasować, trzeba się nastawić na delikatniejszą jazdę po drogach z dziurami no i na nasze miejskie krawężniki. Prawdę mówiąc teraz mam zimówki 17" i wielkiej różnicy nie widzę w eksploatacji. Natomiast walory estetyczne jak najbardziej przemawiają za 18" kołami. Jest jeszcze aspekt finansowy, koła czy też opony 18" będą droższe niż te 16". dzieki bardzo w koncu jakas konkretna opinia ......a pytalem onto bo nzastanawiam sie nad 18" wlasnie do swojego ogolnie jest to auto raczej tylko do miasta i do nie dalekich wypadow wiec mysle ze z tym komfortem jazdy nie bedzie tak zle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Myślę, że na takie miejskie jeżdżenie to spokojnie możesz zmienić na 18", dużej różnicy w komforcie nie ma a jednak oko cieszy większa felga i niższy profil opony. Tylko ta cena opon mogłaby być trochę niższa, ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czy ktoś z kolegów - posiadaczy QQ posiada coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 nie cos Ty 230 zl sam modul plus do tego montaz.....a ile montaz nie pytalem:) Też interesuję mnie montaż tego modułu i dzisiaj dowiadywałem się w serwisie i pan odpowiedział mi że koszt montażu to ok 250zł. Trochę mnie to zdziwiło, gdyż wg strony Nissana czas montażu wynosi ok 40 min więc przeliczając to na roboczogodzinę to koszt takiej godziny wynosi ponad 370zł. Natomiast serwis liczy sobie 190zł za roboczogodzinę więc wg mnie koszt montażu powinien się kształtować na poziomie ok 130zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Też interesuję mnie montaż tego modułu i dzisiaj dowiadywałem się w serwisie i pan odpowiedział mi że koszt montażu to ok 250zł. Trochę mnie to zdziwiło, gdyż wg strony Nissana czas montażu wynosi ok 40 min więc przeliczając to na roboczogodzinę to koszt takiej godziny wynosi ponad 370zł. Natomiast serwis liczy sobie 190zł za roboczogodzinę więc wg mnie koszt montażu powinien się kształtować na poziomie ok 130zł. czyli co modul 240 plus 250 montaz? czy ich popier........z tymi cenami to te wszystkie serwisy troszke przesadzaja!!!. A powiedz mi dowiadywales sie na jakies zasadIe bedzie dzialal ten modul bo ja dzwonil do dwoch serwisow i mam dwie roNe wersje odpowiedzi, jeden powiedzial ze lusterka beda sie skladaly po zamknieciu i otwarciu auta z pilota a drugi ze po wlozeniu i wyjeciu kluczyka ze stacyjki......orientowles sie w tym temacie?.......a co so felg i opon to mas racje felgi tocjeszcze jakis ale cena opon to kosmos!!!! ponad 600zl za sztuke to jakies nieporozumienie!!! Czy ktoś z kolegów - posiadaczy QQ posiada coś takiego: no takiego organizera w zadnych akcesoriach Qashqaia nie widzialem i nie spotkalem......ale przyznam ze Ciekawa sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 no takiego organizera w zadnych akcesoriach Qashqaia nie widzialem i nie spotkalem......ale przyznam ze Ciekawa sprawa Jest w katalogu dodatków do QQ i Note. Widziałem kiedyś w salonie. Intryguje mnie jak się to cudo montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Jest w katalogu dodatków do QQ i Note. Widziałem kiedyś w salonie. Intryguje mnie jak się to cudo montuje. Musisz kupic i przekonac sie a z ciekawosci to jaka cena tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Musisz kupic i przekonac sie a z ciekawosci to jaka cena tego? montaż jest prosty - wstawia się go w uchyt na puszki i zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi