jabber1981 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 montaż jest prosty - wstawia się go w uchyt na puszki i zamontowany hehe to faktycznie zadnej filozofii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACEK1952 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Ja w wnęce na puszki trzymam pudełko z klapką tzw. "wędrujacą popielniczkę" zakupioną swego czasu w supermarkecie motoryzacynym , w której od nowości trzymam cukierki miętuski. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez JACEK1952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja w wnęce na puszki trzymam pudełko z klapką tzw. "wędrujacą popielniczkę" zakupioną swego czasu w supermarkecie motoryzacynym , w której od nowości trzymam cukierki miętuski. tez tak mozna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 widze ze zadnych opinii nie macie:( Moze to nieśmiałość Co do 18' i komfortu jazdy to mały to minus w stosunku do estetyki. Dla mnie jedynie na nierównej, pofalowanej kostce lub na nierównych torach tramwajowych zauważalna jest minimalna różnica w stosunku do 16' jakie mam zimą. Naprawdę to minimalny dyskomfort i jak bym mogł to na 18' jeździłbym cały rok. Wiec jezeli Cię kuszą to już się nie zastanawiaj ... warte są tego aby je mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Moze to nieśmiałość Co do 18' i komfortu jazdy to mały to minus w stosunku do estetyki. Dla mnie jedynie na nierównej, pofalowanej kostce lub na nierównych torach tramwajowych zauważalna jest minimalna różnica w stosunku do 16' jakie mam zimą. Naprawdę to minimalny dyskomfort i jak bym mogł to na 18' jeździłbym cały rok. Wiec jezeli Cię kuszą to już się nie zastanawiaj ... warte są tego aby je mieć. dzieki bardzo za szczera opinie.....no mysle bardzo nad tymi 18" , juz sam nie wiem:).....wiem napewno,ze wyglad bedzie mega fajny auta na 18:).......jedyny minus to koszt opon.......bo jakie opony masz na 18? 215/55/18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Odnośnie modułu składanych lusterek, ja mam takowy zamontowany(dostałem w "gratisie" przy zakupie) Z ciekawości dodam ,że na początku jak powiedziałem o tym module to udawali ,że takowego nie ma , dopiero jak pokazałem w katalogu ze strony potwierdzili. Teraz najważniejsza sprawa odnośnie działania. Zamknięty samochód = schowane lusterka, otwieram czy z pilota czy z przycisku w klamce(mam wersję samochodu z inteligentnym kluczykiem) samochód otwiera się, lusterka zostają schowane. Przekręcam stacyjkę na acc lusterka otwierają się. Po wyłączeniu silnika lusterka pozostają otwarte i dopiero jak zamknę samochód z pilota lub przyciskiem w klamce lusterka chowają się. Jeszcze chowają się w sytuacji gdy siedzę w samochodzie i wcisnę zamykanie centralnego zamka od środka(przycisk na konsoli przy hamulcu ręcznym). Oczywiście przycisk składania lusterek przy joysticku regulacji lusterka też działa w pełni, żeby automat zajmował się lusterkami pozostawiamy przycisk w pozycji środkowej. mam nadzieję, że pomogłem rozwiać wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Odnośnie modułu składanych lusterek, ja mam takowy zamontowany(dostałem w "gratisie" przy zakupie) Z ciekawości dodam ,że na początku jak powiedziałem o tym module to udawali ,że takowego nie ma , dopiero jak pokazałem w katalogu ze strony potwierdzili. Teraz najważniejsza sprawa odnośnie działania. Zamknięty samochód = schowane lusterka, otwieram czy z pilota czy z przycisku w klamce(mam wersję samochodu z inteligentnym kluczykiem) samochód otwiera się, lusterka zostają schowane. Przekręcam stacyjkę na acc lusterka otwierają się. Po wyłączeniu silnika lusterka pozostają otwarte i dopiero jak zamknę samochód z pilota lub przyciskiem w klamce lusterka chowają się. Jeszcze chowają się w sytuacji gdy siedzę w samochodzie i wcisnę zamykanie centralnego zamka od środka(przycisk na konsoli przy hamulcu ręcznym). Oczywiście przycisk składania lusterek przy joysticku regulacji lusterka też działa w pełni, żeby automat zajmował się lusterkami pozostawiamy przycisk w pozycji środkowej. mam nadzieję, że pomogłem rozwiać wątpliwości.Pozdrawiam no w koncu sprawa stala sie jasna odnosnie tego moduly i jego dzialania, dzieki bardzo za opis:).....czyli nie pozostaje nic innego tylko go zalozyc:).......a powiedz orientujesz sie czy dlugo trwa jego montaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 no w koncu sprawa stala sie jasna odnosnie tego moduly i jego dzialania, dzieki bardzo za opis:).....czyli nie pozostaje nic innego tylko go zalozyc:).......a powiedz orientujesz sie czy dlugo trwa jego montaz? Niestety nie bo ja odebrałem samochód już z założonym modułem, ale chyba w godzinę sprawa będzie załatwiona. W tym katalogu na stronie nissana podawali chyba czas montażu. ale go nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Niestety nie bo ja odebrałem samochód już z założonym modułem, ale chyba w godzinę sprawa będzie załatwiona. W tym katalogu na stronie nissana podawali chyba czas montażu. ale go nie pamiętam. mowisz ze chyba w godzine sprawa bedzie zalatwiona .......ale to chyba jeszcze od "fachowcow" jacy pracuja w serwisie:) hehe.......ale tak czy inaczej skorzystam bo i tak mnie czeka wizyta w serwisie na wymiane szyby bo niestety pekla , nie wiem czy od kamienia czy tak od sie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Akurat mają promocje na szyby czołowe 25-50% taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_gdynia Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 mowisz ze chyba w godzine sprawa bedzie zalatwiona .......ale to chyba jeszcze od "fachowcow" jacy pracuja w serwisie:) hehe.......ale tak czy inaczej skorzystam bo i tak mnie czeka wizyta w serwisie na wymiane szyby bo niestety pekla , nie wiem czy od kamienia czy tak od sie:) Wg oficjalnej stronie Nissana czas montażu to 40min, mam natomiast nowe info na temat kosztów montażu, chyba wszystko zależy serwisu. Dzisiaj dzwoniłem do serwisu w Gdańsku i pan po rozmowie z montażystą poinformował mnie że cena to 180zł. Lusterka mają się składać przy zamknięciu auta pilotem ale nie zapytałem jak przy otwieraniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Akurat mają promocje na szyby czołowe 25-50% taniej. w serwisie jest promocja na szyby ? a w sumie i tak bede to bral na AC .... Wg oficjalnej stronie Nissana czas montażu to 40min, mam natomiast nowe info na temat kosztów montażu, chyba wszystko zależy serwisu. Dzisiaj dzwoniłem do serwisu w Gdańsku i pan po rozmowie z montażystą poinformował mnie że cena to 180zł. Lusterka mają się składać przy zamknięciu auta pilotem ale nie zapytałem jak przy otwieraniu. tak wiec widzisz zamiast ceny byc takie same wszedzie w kazdym serwisie to jest na odwrot ......a co do dzialania to kolega wyzej opisal na jakiej zasadzie dziala bo przy kupnie mial w gratusie zamontiwany taki modul......ogolnie jest tak jak bysmy chcieli zeby bylo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas007 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Tak otwierają się przy włączeniu stacyjki. Przycisk przy joysticku nadpisuje działanie modułu czyli jak przełączymy na zamknięte to włączeniu stacyjki lusterka nie otworzą się. Dobre jak parkujemy np przy ścianie. Ja ogólnie z modułu jestem zadowolony ale gdzie on jest i jak zamontowany to nie wiem. Zgadza się dużo zależy od serwisu. Raz widziałem jak to Panowie wzięli samochód to zanim zabrał się za robotę to z kolegami pogadał itd, później zaczął naprawę ale w międzyczasie ktoś podjechał innym samochodem to poszedł tam coś robić ,a jak skończył to wrócił z powrotem do pierwotnego zadania i tak parę godzin minęło... Ja moduł razem z alarmem i dywanikami wynegocjowałem w cenie przy zakupie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Tak otwierają się przy włączeniu stacyjki. Przycisk przy joysticku nadpisuje działanie modułu czyli jak przełączymy na zamknięte to włączeniu stacyjki lusterka nie otworzą się. Dobre jak parkujemy np przy ścianie. Ja ogólnie z modułu jestem zadowolony ale gdzie on jest i jak zamontowany to nie wiem. Zgadza się dużo zależy od serwisu. Raz widziałem jak to Panowie wzięli samochód to zanim zabrał się za robotę to z kolegami pogadał itd, później zaczął naprawę ale w międzyczasie ktoś podjechał innym samochodem to poszedł tam coś robić ,a jak skończył to wrócił z powrotem do pierwotnego zadania i tak parę godzin minęło... Ja moduł razem z alarmem i dywanikami wynegocjowałem w cenie przy zakupie auta. no to niezle ....ja modul chce i raczej napewno kupie tak wiec bedzie gitara .....caly czas tez walcze z myslami nad felgami 18" do Qashqaia........powiedzcie jakie rozmiary opon uda na 18" felge? i czy ktos z Was ma przy silniku 1.6 benzynie 18"?......kuedys z kims rozmawialem to mi nagadal ze 18" do takiego silnika to za duze kola, bo bedzie ciezko sie "zbieral".......co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Co do 18" mam takowe fabryczne dodawane do wersji I-way 1.6 benzyna.. Jeżdze na nich w sezonie letnim. Nie odczuwam znaczącej różnicy w jeżdzie pomiędzy 16" jakie mam na zimę. Auto zbiera się normalnie na 18 czy 16 bez problemu. Czy ktoś uwaza ze 2 cale na oponie i z 15 kg różnicy masy pomiedzy felgami ma jakieś znaczenie dla 117 kucyków? Różnica jest odczuwalna taka że po zmianie na 18" auto jest trochę twardsze ,ale za to wygldą zncznie fajniej.Nie jest to jakąś tragedią .Po paru dniach nawet się tego nie czuje. A propo opon to mały jest wybór na 18". Fabrycznie mam continentalpremiumContact 215/55/18. Kupno 18 nie nie jest tanie. Oferta nie duza dunlop i continental. No i może falken o koreańskich i innych nie wspominam. No i po 500 pln najbidniej trza dać. Trzeba też wspomnieć o nieznacznie większym spalaniu. Więc zabawa nie jest tania ale kto może zabronić przyjemności jazdy na 18'' alusach z fajnymi oponkami NO KTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Co do 18" mam takowe fabryczne dodawane do wersji I-way 1.6 benzyna.. Jeżdze na nich w sezonie letnim. Nie odczuwam znaczącej różnicy w jeżdzie pomiędzy 16" jakie mam na zimę. Auto zbiera się normalnie na 18 czy 16 bez problemu. Czy ktoś uwaza ze 2 cale na oponie i z 15 kg różnicy masy pomiedzy felgami ma jakieś znaczenie dla 117 kucyków? Różnica jest odczuwalna taka że po zmianie na 18" auto jest trochę twardsze ,ale za to wygldą zncznie fajniej.Nie jest to jakąś tragedią .Po paru dniach nawet się tego nie czuje.A propo opon to mały jest wybór na 18". Fabrycznie mam continentalpremiumContact 215/55/18. Kupno 18 nie nie jest tanie. Oferta nie duza dunlop i continental. No i może falken o koreańskich i innych nie wspominam. No i po 500 pln najbidniej trza dać. Trzeba też wspomnieć o nieznacznie większym spalaniu. Więc zabawa nie jest tania ale kto może zabronić przyjemności jazdy na 18'' alusach z fajnymi oponkami NO KTO? dzieki bardzo za szczera opinie.....co do spalania na 18" to zapewne nie jest nie wi jakie wieksE spalanie..... a co do opon to myslalem wlasnie te o oponach nangang czytalem sporo opinii i wiekszosc z nich byla bardzo dobra ogolnie ludzie polecaja te oponki......powiem Ci ze szkoda jest wladiwac 600-700 zl za sztuke jesli to auto bedzie jezdzili glownie inraczej tylko po miescie i roczny przebieg to max 5-8 tysiecy .........jak uwazasz? kolega mi tez wlasnie napisal jak mu pokazalem felgi ktore chce kupic ze 1,6 moze sie meczyc z takim laczkiem 18".......juz sam nie wiem Edytowane 3 Lutego 2013 przez jabber1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 dzieki bardzo za szczera opinie.....co do spalania na 18" to zapewne nie jest nie wi jakie wieksE spalanie..... a co do opon to myslalem wlasnie te o oponach nangang czytalem sporo opinii i wiekszosc z nich byla bardzo dobra ogolnie ludzie polecaja te oponki......powiem Ci ze szkoda jest wladiwac 600-700 zl za sztuke jesli to auto bedzie jezdzili glownie inraczej tylko po miescie i roczny przebieg to max 5-8 tysiecy .........jak uwazasz? kolega mi tez wlasnie napisal jak mu pokazalem felgi ktore chce kupic ze 1,6 moze sie meczyc z takim laczkiem 18".......juz sam nie wiem Nie rozumię dlaczego "wałkujesz" temat wielkości kół i dywagujesz przy tym zależność mocy i spalania? Tak jak wcześniej inni Ci wyjaśniali różnica jest tylko w komforcie jazdy i walorach estetycznych (większe felgi optycznie wyższe auto). Nic poza tym bo obwód toczenia każdego koła(16",17' czy 18") jest ten sam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie rozumię dlaczego "wałkujesz" temat wielkości kół i dywagujesz przy tym zależność mocy i spalania? Tak jak wcześniej inni Ci wyjaśniali różnica jest tylko w komforcie jazdy i walorach estetycznych (większe felgi optycznie wyższe auto). Nic poza tym bo obwód toczenia każdego koła(16",17' czy 18") jest ten sam ! kolego nie stresuj sie tak , jak nie masz ochoty odpowiadac to tego nie rob.......wole sie 100 razy o to samo zapytac i upewnic niz pozniej zalowac ......tu nie wchodzi. w gre 1000 zl tylko 6000.......chce poznac opinie kilku osob, czy cos w tym takiego zlego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Felgi 18" w QQ nie są najpiękniejsze. Może kupić drugi komplet 17", wybierając jakiś ładny model i jeden komplet przeznaczyć na zimowe a drugi na letnie kółka? Będzie większy wybór opon i będą tańsze a autko zyska bardziej oryginalny wygląd niż z felgami fabrycznymi. Edytowane 3 Lutego 2013 przez bambus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 kolego nie stresuj sie tak , jak nie masz ochoty odpowiadac to tego nie rob.......wole sie 100 razy o to samo zapytac i upewnic niz pozniej zalowac ......tu nie wchodzi. w gre 1000 zl tylko 6000.......chce poznac opinie kilku osob, czy cos w tym takiego zlego? a tak jeszcze na marginesie kolego dla Twojej informacji to owszem toczenie wszystki bedzie to samo pod warunkiem ze bedzie mial taka sama szeroka opone jak np. przy 17" czyli 215........wystarczy ze zalozysz przykladowo 225 i juz wszystko sie zmienia , rowniez spalanie..... Felgi 18" w QQ nie są najpiękniejsze. Może kupić drugi komplet 17", wybierając jakiś ładny model i jeden komplet przeznaczyć na zimowe a drugi na letnie kółka? Będzie większy wybór opon i będą tańsze a autko zyska bardziej oryginalny wygląd niż z felgami fabrycznymi. Czy ja wiem ze nie sa najpiekniejsze......te czarno- stebrne sa calkiem ladne .......a moze to kwestia gustu.........a ogolnie masz cos przeciwko felgom 18" czy tylko wzor 18 nissana Ci sie nie podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) kolego nie stresuj sie tak , jak nie masz ochoty odpowiadac to tego nie rob.......wole sie 100 razy o to samo zapytac i upewnic niz pozniej zalowac ......tu nie wchodzi. w gre 1000 zl tylko 6000.......chce poznac opinie kilku osob, czy cos w tym takiego zlego? Dlaczego się obrażasz ? Jeśli wcale lub żle bym Ci podpowiedział - to rozumię? Właśnie w trosce o Twój wydatek szczerze Ci napisałem !Przykro mi ,że to Ty się stresujesz ! Edytowane 4 Lutego 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Po co wydawać 6000 zl jeśli można kupić zestaw zdjety z nowego auta za 2500-3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabber1981 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dlaczego się obrażasz ? Jeśli wcale lub żle bym Ci podpowiedział - to rozumię? Właśnie w trosce o Twój wydatek szczerze Ci napisałem !Przykro mi ,że to Ty się stresujesz ! cos Ty ja sie nie obrazam...... .....jest ok kolego:)......wiem, ze mecze temat i zgadzam sie z Toba , ale jezdze nie mialem przyjemnosci albo tez nieprzyjemnosci jezdzenia na 18" stad te moje wszystkie pytania:)......ale obrazac sie ? cos Ty , nie mam 15 lat:) Po co wydawać 6000 zl jeśli można kupić zestaw zdjety z nowego auta za 2500-3000? mowisz kolego o 18" ? znajdziesz gdzies takie komplety? jedyne jak sa to tez uzywki.......ale juz u mnie decyzja podjeta, kupilem na alledrogo fele 18" co ma byc to bedzie , a jak bedzie chusteczkowo w co watpie bo to tylko 1cm w wysokosci opony w porownaniu z 17"...........teraz tylko i az trzeba znalezc oponki a tutaj niestety wyboru nie ma:(......tylko praktycznie Continentale i Falkeny.....aha i jeszcze sa opony Nankang ktore maja bardzo przyzwoite opinie ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 bo jakie opony masz na 18? 215/55/18? Tak takie Continentale. Jezeli zapytałbyś mnie czy ponownie kupiłbym auto na takich kołach, to bez chwili zastanowienia w 100% odpowiedziałbym że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Czy ja wiem ze nie sa najpiekniejsze......te czarno- stebrne sa calkiem ladne .......a moze to kwestia gustu.........a ogolnie masz cos przeciwko felgom 18" czy tylko wzor 18 nissana Ci sie nie podoba? Nie podoba mi się wzór, więcej nic o ww. felgach nie mogę napisać ponieważ ich nie posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi