Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Akcesoria do i w Waszych Qashqaiach

Synkro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wyglada on calkiem przyzwoicie a do tego kolega wspomniany przes Ciebie powiedzial ze wykonamie jest ok wiec jest juz sprawdzony i dzisiaj go do mnie sprzedajacy wysyla :)

Niestety jescze nie. Dziś w południe opuścił Warszawę. Najwcześniej jutro :( Poczta... Ale i tak szybko jak na pocztę ;)

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

ja tez dostalem email z numer przewozowym:) .....ciekawe ile zejdzie :)

Jeśli list jest z TNT to z Turcji - 1 dzień roboczy. U mnie było tak że wysłano 27.03. - dzień później wieczorem kluczyk był już w stacyjce na testach.

Btw. Kraj pochodzenia tego kluczyka to uwaga: Tajlandia ( tak przynajmniej jest napisane  w papierach)

Edytowane przez toldo80

tak tak Tajlandia widzialem na ebayu wlasnie :)......ale to chyba nie problem tym bardziej ze juz sprawdziles stan i wykonanie :)

Ja właśnie dostałem list z włoch :) Pierwsze wrażenie pozytywne: paragon, ładnie zapakowane w woreczek, małe elementy również w dodatkowy woreczek.

5221396e5f28db12.jpg

Po rozpakowaniu czar nieco prysł. obudowa w miarę solidna, ale plastik jest dość chropowaty, oraz co mnie zaskoczyło to metalowe elementy nie są chromowane, tylko takie nakrapiane.

e5c696a75e5b2bfbmed.jpgbb1dea9f36e27535med.jpg

3a8badd97cd29c6emed.jpg640cd39b272daf4cmed.jpg

Elektronika z kluczyka weszła idealnie.

a61e508ea201768emed.jpg

Grot kluczyka zablokowant jest metalową blaszką. Bez obaw - siedzi pewnie i nie rusza się :)

42932ebf30778780med.jpg

Uwaga podczas nakręcania sprężyny! Podczas trzykrotnego obrotu sprężyna się skrzywiła. Udało się na szczęście uratować (maksimum to 2x).

960758448124b62amed.jpg

Logo, które zostało mi z chińskiego odpowiednika idealnie pasuje do tego pilota (włoski producent nie dołącza go do zestawu :thumbsdown: )

74f38c902e4fc068med.jpg

c1d5979e73c26ae8med.jpg

Porówanie wszystkich pilotów razem. Tutaj wydaje się, że włoski jest prawie taki szeroki jak inne, co nie jest prawdą. Jest szerszy i po włożeniu do stacyjki idealnie obraca się wokół plastików wokół stacyjki. Czy to dobrze, czy źle sam nie wiem. Czuć po prostu jego garyty. Nie wiem jak jest to w przypadku tajlandzkiego zamiennika :)

9f2f393c13f8db64med.jpg

czyli ogolnie jestes z niego zadowolony czy. nie za bardzo?:).....czy spodziewales sie czegos lepszego?

Już sam nie wiem. Jak wziąłem kluczyki od Captivy rodziców to kluczyk działa jak masełko. Ładnie się składa i jest zwarty, a mój taki średni...
Toldo (i inni którzy mają taki sam kluczyk), wrzuć proszę zdjęcie w dużej rozdzielczości i opisz jak Ci działa mechanizm kluczyka? Czy składanie działa płynnie? Czy nie zacina się? Jakiej jakości jest plastik, i jakiej chromowane dodatki? Ja ze swojego kluczyka jestem tak zadowolony w skali szkolnej 4/6. Gdyby był zrobiony z lepszych materiałów i logo nie było na śrubce to by było 6. Strasznie drażnią mnie te metalowo - chropowate elementy, że nie są w chromie.

Kluczyk ma wymiary 7 /4 / 1,5 cm. Mechanizm działa jak nóż sprężynowy na "warszawskiej pradze" ( ułamek sekundy i taki fajny dzwięk ) . Chrom jest gładki a plastik bardzo porządny. Daje mu 5,5/6  ( szóstkę by dostał gdyby dzięki niemu auto mniej paliwa paliło ;) ) Jestem bardzo zadowolony. 

Filmik masz w poście #672 ( dokładnie taki sam jak mój)

Linki do zdjęć w dużej rozdzielczości ( w tandemie - nie odpinałem kluczyka od blokady skrzyni bo późna już pora)

http://imageshack.us/a/img35/4320/dsc01600m.jpg
http://imageshack.us/a/img69/5595/dsc01601w.jpg

Mój też się ładnie rozklada, gorzej ze skladaniem, nie jest super płynne bo mniej więcej w połowie czuć lekką chropowatosc, ale to może moja wina bo jak pisałem wcześniej uszkodziłem sprężynę (która jest średniej jakości) i to może moja wina.

Ten plastik jest mniej więcej takiej jakości jak w oryginalnym kluczyku? U mnie krawędzie plastiku tam gdzie chowa się kluczyk sa dość ostre (co jeszcze potęguje jakość tego materiału), jak jest u Ciebie? Teraz trochę żałuję, że nie dołożyłem do tego...

Plastik w porównaniu z oryginalnym ma trochę delikatniejszą fakturę (gładszą). Jakość jest bardzo dobra i krawędzie takie jak powinny. Generalnie - wyglądem nie odbiega od innych fabrycznych scyzoryków i za bardzo nie ma się do czego doczepić.

To tylko kluczyk do samochodu - taki czy inny auto jeździ :)

kurcze tak piszecie i mysle zebym tylko ja nie spierniczyl tej sprezynki jak bede przekladal:)

kurcze tak piszecie i mysle zebym tylko ja nie spierniczyl tej sprezynki jak bede przekladal:)

W komplecie jest jedna zapasowa - ale spokojnie dasz radę za pierwszym razem.

to dobrze ze jest.......:) i milo ze chociaz Ty wierzysz w moje umiejetnosci haha:)........a tak na powaznie to juz sie nie moge doczekac az bede go mial:) ......lubie takie gadzety:)

U mnie Włosi nawet nie dali zapasowej blaszki, która trzyma kluczyk :/ Jak będę miał trochę wolnej kasy to też kupię tą lepszą obudowę, a ten będzie zapasowy. Ale się zdziwi przyszły wlasciciel za kilka lat :D

http://www.ebay.com/itm/261198022905?item=261198022905&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&cmd=ViewItem&hash=item3cd09d88f9&vxp=mtr

ida mu te kluczyki jak swieze buleczki .....juz 5 sprzedal i zapewne wszystkie do PL:)