dubik77 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 mam prośbę podasz jeszcze raz linka do tej siatki, albo wymiary to bym sobie z chęcią zakupił taka siatkę do swojego auta, bo mate do bagażnika chyba kupie w salonie przy odbiorze. Siatkę kupowałem na allegro u AUTO-MOTOR (http://allegro.pl/my_page.php?uid=3053197). Dokładnie nie pamiętam już wymiaru ale tak jak pisze na aukcjach do wymiarów odległości między zaczepami w bagażniku dodaj 10% i taką siatkę znajdz w sprzedawanych przez niego akcesoriach. Dla pewności skrobnij do niego maila z wymiarami to Ci dobierze odpowiednią. Jeżeli w ASO nie doprosisz się maty to fajnie wygląda i spawuje się http://allegro.pl/1292452150-i1292452150.html ... sam taką mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mwylezol Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 A dostał ktoś z was dywaniki gumowe w prezencie od nissana ?? A jeśli tak to dostaliście oryginalne czy jakieś zamiennik że tak to nazwę. mam prośbę podasz jeszcze raz linka do tej siatki, albo wymiary to bym sobie z chęcią zakupił taka siatkę do swojego auta, bo mate do bagażnika chyba kupie w salonie przy odbiorze. Ja taką siatkę kupiłem w Carrefour za 40 zł i pasuje (chyba ma wymiar 90x100cm). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam. znalazłem kilka fotek z poszerzonymi nadkolami. Wrzuciłem je, bo chyba nie było jeszcze na naszym forum foto z nadkolami. Gdybym nie miał zamontowanych chlapaczy, to bym sobie chyba je zamontował,ale teraz to byłoby tego za dużo. podaę też linka, można przy okazji poczytać jakie zdanie mają inni na temat niektórych dodatków. http://giampablo.altervista.org/articoli/Tuningleggero Pozrawiam ..... castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Ja taką siatkę kupiłem w Carrefour za 40 zł i pasuje (chyba ma wymiar 90x100cm). Pozdrawiam. dzięki za informacje o wymiarach, znalazłem artykuł w którym wymiary zostały podane w najwęższym miejscu: szer 105cm a głębokość to 88cm więc w sumie by się chyba zgadzały napisze jeszcze maila do tego sklpeu co Dubik77 polecał a wymiary chyba będę brał 96x116 tzn napisze czy takie będą ok. Siatkę kupowałem na allegro u AUTO-MOTOR (http://allegro.pl/my...php?uid=3053197). Dokładnie nie pamiętam już wymiaru ale tak jak pisze na aukcjach do wymiarów odległości między zaczepami w bagażniku dodaj 10% i taką siatkę znajdz w sprzedawanych przez niego akcesoriach. Dla pewności skrobnij do niego maila z wymiarami to Ci dobierze odpowiednią. Jeżeli w ASO nie doprosisz się maty to fajnie wygląda i spawuje się http://allegro.pl/12...1292452150.html ... sam taką mam. A przy tej macie da się założyć siatkę ? Edytowane 21 Grudnia 2010 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^^ehhh^^ Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A przy tej macie da się założyć siatkę ? u mnie dało rade założyc - ori mata QQ plus ori siatka seat altea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robin Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witaj - robin- nakładki kupiłeś w serwisie , czy sa z Allegro? Pozdrawiam castoro W serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 A przy tej macie da się założyć siatkę ? Mata i siatka pasują do siebie i wszystko udaje się jednocześnie zmontować. Jutro cyknę fotkę to sobie zerkniesz jak wygląda. Pierw chciałem kupić orginalną mate, jednak się nie udało. Ta z allegro jako zamiennik pasuje wszystkimi wycięciami idealnie a dzięki wyższemu brzegowi pozwala fajnie zagospodarować boczne schowki w których stawiasz np. różnego rodzaju butelki z płynami i nic się nie przewraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Mata i siatka pasują do siebie i wszystko udaje się jednocześnie zmontować. Jutro cyknę fotkę to sobie zerkniesz jak wygląda. Pierw chciałem kupić orginalną mate, jednak się nie udało. Ta z allegro jako zamiennik pasuje wszystkimi wycięciami idealnie a dzięki wyższemu brzegowi pozwala fajnie zagospodarować boczne schowki w których stawiasz np. różnego rodzaju butelki z płynami i nic się nie przewraca. Dzięki czekam na fotkę oglądałem zdjęcie ehh z org matą super że wszystko pasuje, kupie chyba mate taką jak dubik77 bo po pierwsze trzeba by na org. w salonie czekać 5 dni a cena najpierw była 250zł a później pan zmienił wersje na 286zł a za tą cenę kupie matę, siatkę i zastanawiam się nad listwami progowymi http://allegro.pl/chrom-listwy-progowe-progi-nissan-qashqai-stal-i1372877707.html tylko nie wiem czy to nie jakiś kicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zapowiadane zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zapowiadane zdjęcie. Dzięki za zdjęcie zamówię jak się tylko zbiorę, moje akcesoria do auta to czujniki tył - przód, tył - rewelacja wyświetlacz na podsufitce z tyłu auta widoczny w lusterku, przód wedle uznania - dla mnie do d*py - i nie chodzi mi o praktyczność bo ta jest super w niepewnych sytuacjach przełączam jeden przycisk 3s i wszystko wiem ile mam do ściany czy auta obok, ale wykonanie czujek z przodu to porażka powtórzę porażka nawet mega dodam, mogli się bardziej postarać - zapisałem się już na miejsce u lakiernika w ASO bo bez pomalowania się chyba nie obejdzie żeby je jakoś schować te "guziki" na przednim zderzaku. Zrobię jutro fotkę jak to wygląda bo dla mnie porażka, znajomy który był zemną zapytał się czy kazałem sobie guziki dokleić do zderzaka przedniego, ehhh (witki mi opadły jak wszedłem do salonu i zobaczyłem przód auta aż mi się odechciało odbierać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert k Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Dzięki za zdjęcie zamówię jak się tylko zbiorę, moje akcesoria do auta to czujniki tył - przód, tył - rewelacja wyświetlacz na podsufitce z tyłu auta widoczny w lusterku, przód wedle uznania - dla mnie do d*py - i nie chodzi mi o praktyczność bo ta jest super w niepewnych sytuacjach przełączam jeden przycisk 3s i wszystko wiem ile mam do ściany czy auta obok, ale wykonanie czujek z przodu to porażka powtórzę porażka nawet mega dodam, mogli się bardziej postarać - zapisałem się już na miejsce u lakiernika w ASO bo bez pomalowania się chyba nie obejdzie żeby je jakoś schować te "guziki" na przednim zderzaku. Zrobię jutro fotkę jak to wygląda bo dla mnie porażka, znajomy który był zemną zapytał się czy kazałem sobie guziki dokleić do zderzaka przedniego, ehhh (witki mi opadły jak wszedłem do salonu i zobaczyłem przód auta aż mi się odechciało odbierać) Witam Jak byś mógł to proszę zrób fotkę tego przedniego zderzaka , bo też czekam na odbiór qq i mam zamówione takowe czujniki . Jeżeli na prawdę wyglądają tak paskudnie to chyba zrezygnuję z nich puki jeszcze mogę .Odbiór auta mam na marca. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam Jak byś mógł to proszę zrób fotkę tego przedniego zderzaka , bo też czekam na odbiór qq i mam zamówione takowe czujniki . Jeżeli na prawdę wyglądają tak paskudnie to chyba zrezygnuję z nich puki jeszcze mogę .Odbiór auta mam na marca. Pozdrawiam . fotki już zrobiłem ale nie wyszły bo zostałem wujkiem więc wiadomo czemu fotki nie wyszły za dobrze, jutro wyjadę przy świetle dziennym i zrobię fotografie zderzaka przedniego i samych czujników, choć moja druga siostra powiedziała że tragedii niema i nawet by ich nie lakierowała, ale fotki zrobię jak najbardziej to zobaczysz może Tobie spasuje wszystko bo to też kwestia gustu. Włącza się je za pomocom przycisku o tym Cie poinformowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert k Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 fotki już zrobiłem ale nie wyszły bo zostałem wujkiem więc wiadomo czemu fotki nie wyszły za dobrze, jutro wyjadę przy świetle dziennym i zrobię fotografie zderzaka przedniego i samych czujników, choć moja druga siostra powiedziała że tragedii niema i nawet by ich nie lakierowała, ale fotki zrobię jak najbardziej to zobaczysz może Tobie spasuje wszystko bo to też kwestia gustu. Włącza się je za pomocom przycisku o tym Cie poinformowali? Na początku gratulacje zostania wujkiem . Tak poinformowali mnie że włączą się je za pomocą przycisku wtedy kiedy ja będę tego potrzebował , bo w innym razie np. w jakimś korku to bym chyba ogłup od tego pi pi pi .No i masz rację że to kwestia gustu . Może mi akurat będę pasowały . Mam taką nadzieję . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 (edytowane) Wstawiam obiecane fotki, nawet da się przyzwyczaić, lakiernik powiedział że lakierowanie czujników to jest problem - lakier czasami schodzi ;/ więc z lakierowania zrezygnowałem przednie czujniki : zamieszczam też ustawienie wyświetlaczy - tylni za cicho sygnalizuje a przedni tak głośno, że aż głowa boli, mam być w serwisie na regulacji sorki za jakoś tych zdjęć tylnie czujniki zrobione chyba jak fabryczne Napiszcie co o Tym sądzicie Edytowane 24 Grudnia 2010 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Jeśli chodzi o przednie to jak narazie fajnie, odległości się na oko zgadzają co do tyłu to ciężko powiedzieć bo jak tylko z salonu wyjechalem to pojechałem trasa więc manewrów żadnych nie wykonywałem, ale sprawdze jak się pogoda poprawi bo narazie mam jeszcze stare auto i w zla pogode jezdze starym hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Napiszcie co o Tym sądzicie Powiem tak jak pisałeś, gdy wraz z kolegą zobaczyłeś pierwszy raz auto. Te przednie wyglądają jak guziki, pieprzyki czy pryszcze i nie wiem dlaczego nie chcą Ci ich pomalować. Skoro można zatyczke od dysz spryskiwaczy przednich świateł zrobić w kolorze auta to dlaczego tych guzików nie można ? Ja zdecydowałbym się na malowanie, aby wyglądało to normalnie. A w Tekanie nie ma kamery cofania że montowałeś i tylnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi-ei Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Napiszcie co o Tym sądzicie pavelsti a czy Ci "specialiści" którzy montowali i zamawiali te czujki do Twojego auta nie mogli zamontować takich samych czujek z przodu jak te które zamontowane są z tyłu, są o wiele cieńsze i lepiej komponują się z płaszczyzną zderzaka. Drugie co odrazu rzuca się w oczy to wysokość na jakiej zostały zamontowane, według mojego gustu powinny zostać zamontowane niżej, jeden na części lakierowanej a drugi na czarnej, QQ i tak jest wysoki więc nie powinno być problemu z ich poprawnym działaniem. Jako, że masz już wycięte dziury w zderzaku to aby to zamaskować osobiście kupiłbym inne czujki ( podobne do tych jakie masz zamontowane na tyle auta, polecam produkcji VALEO ) i pomalowałbym je w kolor nadwozia przed montażem. To zdecydowanie poprawi wygląd auta i przedewszystkim Twoje samopoczucie ( pomijając dodatkowy koszt ). Czarne niemalowane czujki pasują tylko do ciemnych kolorów. Dla zainteresowanych załączam zdjęcie poglądowe gdzie jeszcze można zamontować czujki z przodu. Edytowane 25 Grudnia 2010 przez tomi-ei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 W katalogu Nissana "Oryginalne akcesoria" jest zdjęcie QQ z czujnikami z przodu. Są one montowane dużo niżej, około 1 cm od dolnego zarysu lakierowanej części zderzaka. Na zdjęciu wyglądają na chowane w zderzak, takie jak z tyłu - nie wystają. W Twoim autku wygląda to fatalnie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 pavelsti a czy Ci "specialiści" którzy montowali i zamawiali te czujki do Twojego auta nie mogli zamontować takich samych czujek z przodu jak te które zamontowane są z tyłu, są o wiele cieńsze i lepiej komponują się z płaszczyzną zderzaka. Drugie co odrazu rzuca się w oczy to wysokość na jakiej zostały zamontowane, według mojego gustu powinny zostać zamontowane niżej, jeden na części lakierowanej a drugi na czarnej, QQ i tak jest wysoki więc nie powinno być problemu z ich poprawnym działaniem. Jako, że masz już wycięte dziury w zderzaku to aby to zamaskować osobiście kupiłbym inne czujki ( podobne do tych jakie masz zamontowane na tyle auta, polecam produkcji VALEO ) i pomalowałbym je w kolor nadwozia przed montażem. To zdecydowanie poprawi wygląd auta i przedewszystkim Twoje samopoczucie ( pomijając dodatkowy koszt ). Czarne niemalowane czujki pasują tylko do ciemnych kolorów. Dla zainteresowanych załączam zdjęcie poglądowe gdzie jeszcze można zamontować czujki z przodu. Według mojego gustu też powinny być montowane niżej - ale gość od akcesoriów powiedział montujemy tak jak nissan kazał (wydaje mi się to ściemą i zastanawiam się czy nie napisać do siedziby w warszawie czy faktycznie mają jakieś wytyczne odnośnie montażu a jak tak to w których miejscach) To zdjęcie pokazuje jak powinny być prawidłowo zamontowane czujniki - na stronie nissana w akcesoriach jest niby poglądowe zdjęcie ale wygląda to dokładnie tak jak jest na zdjęciu które zamieściłeś Znajomy teraz mówi że jak się siedzi w środku to nie widać jakie jest na zewnątrz, ale kur... boli mnie to że zapłacisz 1500zł , nie zaoszczędzisz nic bo uważasz że salon ma najlepiej skomponowane akcesoria i nagle auto za które zapłaciłeś ponad 100tys zł oszpecą Ci czymś takim to mnie skręca to że się i do tego przyzwyczaję to pewne ale kur.. wole resztę ostrzec żeby popatrzyli jak to wygląda w wydaniu krakowskiego salonu. Może inne salony mają lepszych fachowców, i powiedzą dokładnie kiedy będzie montaż tego typu akcesoriów - bo zaznaczałem że chce być w momencie montażu, a dowiedziałem się już po fakcie że zostało to zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janusz-pawlak Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Wstawiam obiecane fotki, nawet da się przyzwyczaić, lakiernik powiedział że lakierowanie czujników to jest problem - lakier czasami schodzi ;/ więc z lakierowania zrezygnowałem przednie czujniki : zamieszczam też ustawienie wyświetlaczy - tylni za cicho sygnalizuje a przedni tak głośno, że aż głowa boli, mam być w serwisie na regulacji sorki za jakoś tych zdjęć tylnie czujniki zrobione chyba jak fabryczne Napiszcie co o Tym sądzicie Współczuję Ci tego montażu czujek z przodu. Powinieneś reklamować jakość. Trzeba walczyć o nowy zderzak z zamocowanymi jak w zaleceniach Nissana, niżej i schowane. jp jp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Współczuję Ci tego montażu czujek z przodu. Powinieneś reklamować jakość. Trzeba walczyć o nowy zderzak z zamocowanymi jak w zaleceniach Nissana, niżej i schowane. jp jp No właśnie wydrukowałem zdjecie auta z katalogu z akcesowiami, jak pięknie tam wygładą te czujniki na stronie a jak "pięknie" u mnie. Moim zdaniem zrobili lipę bo nie mieli orginalnych na stanie- tak jak z felgami zamówione w październiku dowiedziałem się chyba 4 dni przed odbiorem że zamontują inne( choć to mnie nie powinno obchodzić czy zabrakło czy nie miał być oryginał). A tak poza tym to właśnie zauważyłem w gwarancji że czujek mi nie wpisali - czy to możliwe że dla tego że były na fakturze z oponami zimowymi i felgami?? I powinienem chyba walczyć jeszcze o utracenie wesołych święta bo chodzę struty od 3 dni przez te czujniki, choć i tak święta były szczęśliwe bo Mój Tato żyje a w listopacie lekarze nie rokowali najlepiej, wręcz nic nie mówili więc tylko się cieszyć. W każdym razie do poniedziałku satysfakcja klienta na badaniu telefonicznym jest poniżej krytyki wręcz -10 w skali od 0 do 5 Współczuję Ci tego montażu czujek z przodu. Powinieneś reklamować jakość. Trzeba walczyć o nowy zderzak z zamocowanymi jak w zaleceniach Nissana, niżej i schowane. jp jp A z taką reklamacją mam chyba uderzyć do kierownika salonu ?? chodzi mi o jakość montażu czujników i o braki w książce gwarancyjnej Edytowane 25 Grudnia 2010 przez pavelsti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aaa1977 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Moim zdaniem nie wygląda to aż tak źle. Lakierowanie czujników wpływa na ich działanie. Mnie jedynie razi to UFO w środku. Jest taki przesąd, że jak Ci się mniej podoba to go nie rozbijesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 ... powinienem chyba walczyć jeszcze o utracenie wesołych święta bo chodzę struty od 3 dni przez te czujniki ... Czujniki czujnikami i niech takie małe coś nie odbiera Ci radości cieszenia się z nowego auta i rodzinnego okresu świąteczno. Były gorsze przypadki np. pęknięty szklany dach. Względem czujników powinneś jasno przedstawić sprawę ... tak jak powiedzieli moi poprzednicy. Ma być to produkt markowy - bo za taki zapłaciłeś, a jego montaż ma być jak na zdjęciu poglądowym a nie jak się Panu z serwisu chciało. I choć to tylko zdjęcia poglądowe to produkt finalny powinien być zgodny z tym co w akcesoriach na stronie nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavelsti Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Czujniki czujnikami i niech takie małe coś nie odbiera Ci radości cieszenia się z nowego auta i rodzinnego okresu świąteczno. Były gorsze przypadki np. pęknięty szklany dach. Względem czujników powinneś jasno przedstawić sprawę ... tak jak powiedzieli moi poprzednicy. Ma być to produkt markowy - bo za taki zapłaciłeś, a jego montaż ma być jak na zdjęciu poglądowym a nie jak się Panu z serwisu chciało. I choć to tylko zdjęcia poglądowe to produkt finalny powinien być zgodny z tym co w akcesoriach na stronie nissana. Mądrze powiedziane o tych świętach, a z tymi czujnikami to raczej tak łatwo nie dam spokoju, za dużo kasy władowałem w cały samochód, który teraz mam zamiar używać ok 6 do 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Wstawiam obiecane fotki, nawet da się przyzwyczaić, lakiernik powiedział że lakierowanie czujników to jest problem - lakier czasami schodzi ;/ więc z lakierowania zrezygnowałem przednie czujniki : zamieszczam też ustawienie wyświetlaczy - tylni za cicho sygnalizuje a przedni tak głośno, że aż głowa boli, mam być w serwisie na regulacji sorki za jakoś tych zdjęć tylnie czujniki zrobione chyba jak fabryczne Napiszcie co o Tym sądzicie pavelsti- też uważąm że powinieneś reklamować jakość zamontowanych przednich czujników. Słusznie pisze tomi-ei że powinne być takie same jak na tylnym zderzaku - jak widzisz same czujniki osadzone są wewnątrz , a na zewnątrz wystaje tylko t.z.w. pierścień silikonowy, bo te zamontowane na przednim wygladają okropnie- nie są schowane w zderzaku tylko całe wystaja na zewnątrz. I nie daj wciskać sobie kitu lakiernikowi że nie da się malować czujników bo schodzi lakier. Musi to być niedouczony lakiernik - do malowania wszystkich detali plastikowych używa się innego podkładu i lakieru ( tzn przygotowanego w.g. innej formuły, prawdziwi lakiernicy wiedzą o co chodzi) niż do elementów blaszanych i wtedy nic nie schodzi i nie prawdą jest że malowanie pogarsza działanie czujników. Pozdr...........castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi