B 52 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 skoro więc stoi od jesieni i nikt nie zainteresował się taką "perełką" to chyba jest rzeczywiście coś z nią nie tak ....sprzedający zapewnia, że Maxima ma 9 tyś przebiegu i że jeżeli znajdę jakąkolwiek usterkę to oddaje ją gratis He, he, he. Nie zgodzi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudeboyjanek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 He, he, he. Nie zgodzi się. A ja chyba jutro będę z nią jechał na przegląd. @Rentgen: rozmawiałeś z komisem przez telefon? Pytam, żeby wiedzieć co odpowiadać, jak mi sprzedawca wypali, ze tu do niego aż z Kielc chcą po ten wóz przyjechać. Swoją drogą to co o niej z tych zdjęć sądzicie? Komis zarzeka się, że silnik nie myty, ale to by znaczyło chyba, że nawet 900 km nie przejechał, taki czysty... A ta navi w ogóle będzie w Polsce dizałać? Bo gdyby co, to może być punkt w negocjacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość J3 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Nie chcę zapeszać, ale prawie wszystkie auta na stronie tego komisu mają czysto pod maską. Nie ma znaczenia czy auto ma 220 tyś czy 67 czy 9 tyś Zwróć uwagę na to czy ma popękaną skórę na siedzisku kierowcy. Jeśli tak to przebieg jest lipny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Komis zarzeka się, że silnik nie myty, ale to by znaczyło chyba, że nawet 900 km nie przejechał, taki czysty... A ta navi w ogóle będzie w Polsce dizałać? Bo gdyby co, to może być punkt w negocjacjach. Działać nie będzie, bo nie oferowali map na Polskę w tamtym czasie. Argument słaby, nawigacja jest tylko dodatkiem, ale zawsze warto próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Z podstawowych sprawdzeń: sprawdź czy są oryginalne dywaniki, na ile wytarta jest kierownica, pedały, gałka drążka skrzyni, przestrzeń podwozia za tylnymi kołami, zewnętrzne przestrzenie błotników (ranty) - po tak małym przebiegu nie powinno być śladów użytkowania, czy jest wyciek przy czujniku oleju - po tak małym przebiegu nie powinno być śladów oleju. Kolor płynu skrzyni biegów i hamulcowego - powiedzą wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majqui Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Witam, Zwracam się do forumowiczów z następującym pytaniem: Dostałem od przełożonego ofertę zakupu auta po baardzo okazyjnej cenie - Nissan Maxima QX z 2001 r. z 3litrowym benzyniakiem. Auto było w jego rękach od nowości, przez cały czas eksploatacji ASOwane i pieszczone. Garażowane w pracy i w domu. Przebiegu ma ze 200 000 tysięcy pewnie i automatyczną skrzynię biegów. Mam możliwość kupienia jej za jakieś 12-13 tyś (chce się jej pozbyć i oddać w dobre ręce bo chce coś nowego kupić). Z tego co wiem, to co było do tej pory naprawiane w aucie to alternator i wymiana jednego wahacza z tyłu. Poza tym klocki, płyny i tego typu eksploatacyjne rzeczy. Auto jest bardzo dobrze utrzymane za wyjątkiem jednego wgniecenia sprzed miesiąca bo szef przy parkowaniu zahaczyl o slupek, ale to drobnostka (lakier nietknięty nawet) i prawie tego nie widać. I zastanawiam się nad kupnem tego auta, tylko niepokoi mnie jego zdanie o tym (niepotwierdzone żadnym konkretnym faktem) że po prostu obawia się że z racji wieku auto może po prostu paść i narazić mnie na koszty. wiele sie nasluchalem jakie to bezawaryjne auto ale potrzebuje rady i opinii: - ile kosztuje utrzymanie takiego auta (sprawy eksploatacyjne - klocki, amortyzatory, filtry - wymiany w dobrym warsztacie a nie ASO, bez paliwa - wiem że troche pije ten silnik, ale mam zamiar na start zalozyc dobrą sekwencję) - ile kosztuje "regeneracja" skrzyni biegów - jak jest z jej trwałością, jakie są pierwsze oznaki padania? - co się lubi zepsuć i ile kosztuje naprawa tego(warsztat, nie ASO) - czy polecilibyscie to auto jako zakup na perspektywę 5 lat (lubie wygodne auta i szukam czegos czym pojezdze dluzej)? Innymi slowy - boje sie, ze wpadne w studnie bez dna jezeli chodzi o koszty, a wolalbym tego uniknac. Aha - auto bedzie eksploatowane w warszawie (jezeli chodzi o serwisy). Co do tego jak to auto bylo uzytkowane to do zdecydowanie spokojnej i kulturalnej jazdy, zadnego katowania i uzytkowane glownie na trasie dom - praca (ok. 30 km dziennie) i podkreslam - bardzo "dbane". Brać czy nie brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gruzin87 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 za 12 tysia to brac i jeszcze raz brac. czesci nie sa jakos przesadnie drogie, wszystko mozesz zobaczyc w katalogu online intercarsu. silnik to oczywiscie juz legenda, wiec o to bym sie nie martwil, skrzynia 4biegowa to stara generacja (raczej trwala, pod warunkiem odpowiedniego traktowania i terminowych wymian oleju), zawieszenie jest bardzo wytrzymale i bardzo tanie w naprawach. poki co wymienialem dwa razy cewki zaplonowe i jest to czesto spotykane w tych autach (koszt uzywki z a32 wyniosl 50zl/szt.). Ogolnie jesli auto jest zadbane jak piszesz, to szczerze polecam. Mam taka maxime ponad rok i codziennie jak do niej wsiadam to micha mi sie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Jak mi ją odstąpisz to dam ci coś w kopercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majqui Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Póki co zachęcają mnie wszyscy łacznie ze znajomymi handlarzami aut. No tyle tylko że się dowiedziałem że auto niechodliwe więc ciężko ewentualnie potem sprzedać i że jak coś pójdzie w skrzyni to koszty są spore.... Czy ktoś z was naprawiał automat w tego rodzaju aucie? Albo A32... Na co tutaj zwracać uwagę i po czym poznać (nigdy nie jeździłem automatem) pierwsze oznaki zużycia. Czy przeprowadzenie diagnostyki w ASO nissana (mam 50 metrów od domu) gwarantuje wykrycie wszystkich usterek czy tylko niektórych? (jesstem troche zielony w temacie bo poki co jezdze wysluzoną ale wierną bryczką - Fiat Siena z 98 r. - swoją drogą - auto nie do zarżnięcia a na wszystkie problemy pomaga młotek i łom wiec diagnostyka zbedna (i tak nie ma zlacz diagnostycznych) I jeszcze jedno - zwrocilem uwagę na problem z cewkami o ktorym sporo sie naczytalem na tym forum, ale zerknalem sobie na ebaya i wychodzi mi ze cewki mozna miec od $29 czyli cos kolo 60 zł + przesyłka +cło. Czy cewki z modeli na rynek USA będą pasować do modeli europejskich? np to: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2000-2001-Nissan-Maxima-Left-Ignition-Coil-NEW-6505_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem53da592344QQitemZ360145560388QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_1409wt_939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Sprzedaż Siene i będziesz miał na naprawę skrzyni w razie co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aramnn Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Witam Jestem Świeżakiem i potrzebuję porady i odp na kilka pytań I nie ukrywam że liczę na Was;) Ale patrząc po słownictwie którego używacie nie będziecie mieli z tym najmniejszego problemu. 1. czy za kwotę ok 12 tys można kupić maximę np 98r 3.0???? Jeśli tak czy będzie nadawała się do jazdy czy tez będzie to raczej padluch<czy można w tych pieniądzach kupić zadbaną> ?? 2. Automat czy manual ? 3. Założenie gazu bądź użytkowanie na gazie wpływa jakoś znacząco negatywnie na silnik?? 4. Ciągle psująca się elektryka to prawda czy tez mit?? Co sądzicie o tych konkretnych egzemplarzach: - Mój odnośnik - Mój odnośnik - Mój odnośnik LICZĘ NA WASZĄ WYROZUMIAŁOŚĆ I SKRUPULATNOŚĆ Z góry dzięki ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Gdynia Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam, a ja mam do sprzedania coś takiego: link Więcej zdjęć tutaj kurdę, ale jeszcze się waham, czy sprzedam, bo mi trochę szkoda... Pozdrawiam Jestem nowy, witam więc wszystkich forumowiczów - rozważam możliwość zakupu właśnie Maximy 2004 -2005. Cena Twojego auta nie należy do najniższych w tym roczniku, wyposażeniu i przebiegu. Fakt, że auto nie wydaje się być zanadto "zmęczone"... Jak daleko sięga Twoja elastyczność jeśli chodzi o cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 Witam Jestem Świeżakiem i potrzebuję porady i odp na kilka pytań I nie ukrywam że liczę na Was;) Ale patrząc po słownictwie którego używacie nie będziecie mieli z tym najmniejszego problemu. 1. czy za kwotę ok 12 tys można kupić maximę np 98r 3.0???? Jeśli tak czy będzie nadawała się do jazdy czy tez będzie to raczej padluch<czy można w tych pieniądzach kupić zadbaną> ?? 2. Automat czy manual ? 3. Założenie gazu bądź użytkowanie na gazie wpływa jakoś znacząco negatywnie na silnik?? 4. Ciągle psująca się elektryka to prawda czy tez mit?? Co sądzicie o tych konkretnych egzemplarzach: - Mój odnośnik - Mój odnośnik - Mój odnośnik LICZĘ NA WASZĄ WYROZUMIAŁOŚĆ I SKRUPULATNOŚĆ Z góry dzięki ;P 1. Zdaje się, że była juz omawiana. Zwróć uwagę, że sprzedający podaje 236tkm przebiegu, a auto juz ma obszyta kierownicę i zmieniona gałke zmiany biegów, co w maximach żadko się zdarza. Dodatkowo, w przednim zderzaku po prawej stronie, brakuje zaślepki, co może świadczyć, że coś z przodu był robione, a może też nic nie znaczyć. Nie ma zdjęć komory silnika. Stoi juz co najmniej 4-5 miesięcy 2. Stoi juz baaardzo długo, ze zdjęć cokolwiek sensownego powiedzieć. Mnie jedynie rzucił sie inny kolor zaślepki poduszki powietrznej w stosunku do pozostałej części kierownicy i to, że sprzedający nie podaje ani przebiegu ani nie wspomina o bezwypadkowości auta. 3. Całkiem "świeży" egzemplarz na allegro. Pojawiła się jakiś miesiąc temu. Ze zdjęć nic podejrzanego nie wynika. Odpowiadając na pytania 1. Patrząc na ogłoszenia - mozna. To duże auto z duzym silnikiem, więc popytu na nie nie ma zbyt wielkiego 2. Kiedyś w dziale była dyskusja i spora część polecała manual. 3. Nikt o tym nie pisał 4. Elektryka, chodzi Ci chyba o cewki zapłonowe w modelach po 98 r. ( ceny tych w ostatnim czasie spadły i kupić 1-2 na zapas, to nie problem ). Inne przypadłości występują nie częściej niż w innych modelach czy autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rudeboyjanek Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 znalazłem coś takiego na nieszczęsnym mobile.de: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=127031824&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1995-01-01&maxPrice=4001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=1 Co sądzicie? Przebieg duży, ale jest kilka zalet (w sumie dokładnie to, czego szukam: ciemna maxi 3.0 z gazem). Poza przebiegiem wadą jest opis sprzedającego: jest na mobile.eu od pół roku dopiero+"mówimy we wszystkich językach", czyli być może konsorcjum ukraińsko-turecko-polskie wciskające szroty. No, ale do berlina mam rzut beretem, a na schones wochenende ticket można w 5 osób przejechać tam i z powrotem+komunikacja miejska za jakieś 150zł. Będę wdzięczny za wstępne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 74sylwus Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witajcie, jestem ostatnio zafascynowany maximami i chcę taka kupić. Stąd moja prośba, oceńcie mi te dwa egzemplarze http://motogielda.interia.pl/nissan-maxima-C11392743.html http://motogielda.interia.pl/nissan-maxima-C11864040.html z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Szukam A34 w kolorze czerwonym. Może ktoś widział w necie lub posiada. Z góry dzięki za info. Witajcie, jestem ostatnio zafascynowany maximami i chcę taka kupić. Stąd moja prośba, oceńcie mi te dwa egzemplarze http://motogielda.interia.pl/nissan-maxima-C11392743.html http://motogielda.interia.pl/nissan-maxima-C11864040.html z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam jeden link nie działa. W drugim przypadku Duży silniczek, natomiast niezły wygląd. jednak aby ocenić trza dotknąć - inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bob375 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam od pewnego czasu poszukuję wygodnego i taniego auta, po jakimś czasie doszedłem do wniosku że maxima to idealne rozwiązanie, niestety takich aut w mojej okolicy jak na lekarstwo. A teraz pojawiło się to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10203403%20%B3eczna Dokładnie o to mi chodziło 3,0 b+lpg i jeszcze z manualem. I teraz pytanie czy taki przebieg morze być orginalny przy takim zużyciu(fotka kierownicy) i czy niebaci się takiego przebiegu. Z góry dzięki za rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam od pewnego czasu poszukuję wygodnego i taniego auta, po jakimś czasie doszedłem do wniosku że maxima to idealne rozwiązanie, niestety takich aut w mojej okolicy jak na lekarstwo. A teraz pojawiło się to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10203403%20%B3eczna Dokładnie o to mi chodziło 3,0 b+lpg i jeszcze z manualem. I teraz pytanie czy taki przebieg morze być orginalny przy takim zużyciu(fotka kierownicy) i czy niebaci się takiego przebiegu. Z góry dzięki za rady. Pozdrawiam Kolego przy moim podobnym przebiegu kierownica jest w o niebo lepszym stanie. Tak naprawdę pierwszy raz widzę tak zajechaną kierownice. Kanapa tylna jest dzielona ... hmmm czy jest tylko podłokietnik ? Zobacz na zdjęciu jak wygląda moja po przebiegu w okolicy 220000 km. Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez B 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bob375 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Tak jak myslałem pewnie ma conajmniej jeszcze 100000km gratis. Ale zbliża się długi weekend to pewnie podjadę ją obejrzeć. Igły za tą kasę nie znajdę nigdy. Dzięki za fotkę teraz widać jak może wyglądać autko z takim przebiegiem gdy jest zadbane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Versatis Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Może doskrob jeszcze trochę kaski... Ja w końcu kupiłem ten egzemplarz... http://www.allegro.pl/item994210235_nissan_maxima_3_0_193_km_1995r.html Od prawie roku sie czaiłem na coś sensownego... nie był najtańszy ale chyba i tak warty tej ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Może doskrob jeszcze trochę kaski... Ja w końcu kupiłem ten egzemplarz... http://www.allegro.pl/item994210235_nissan_maxima_3_0_193_km_1995r.html Od prawie roku sie czaiłem na coś sensownego... nie był najtańszy ale chyba i tak warty tej ceny... Ładny egzemplarz, ale trapią go szczegóły tak jak mój, stan extra tylko szczególiki zakłócają "pełną czystość". Dlaczego nie ma skóry na lewarku zmiany przełożeń w skrzyni skoro jest skórzana tapicerka oraz obszyta skórą kierownica, czy to norma w QX'ie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabber1000 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam Jestem tu nowy od kliku tygodni szukam samochodu dla siebie. moje auto powinno byc spore i miec mocny benzynowy silnik dlatego coraz bardziej sklaniam sie ku Maximie. chcialem sie dowiedziec kilku rzeczy odnosnie tego modelu i licze na wasza pomoc. slyszalem wiele dobrego na temat silnika 3.0 1.czy faktycznie jest taki dobry?? 2.czy to prawda ze jest na lancuchu rozrzadu?? jesli tak to ile taki rozrzad wytrzyma?? 3.jak sprawje sie sekwencyjna instalacja gazowa?? 4.chcialbym automat ale nie wiem jak z jej trwaloscia... 5.kupujac taki samochod majacy nascie lat i najprawdopodobniej opnad 200000km przebiegu na co zwrocic uwage?? 6.czy auto posiada ESP?? 7.jakie sa typowe usterki tego modelu?? 8.czy majac okolo 10000zl uda sie kupic cos sensownego?? 9.jakie jest realne spalanie maximy 3.0 z automatem?? 10.jak sprawuje sie zawieszenie na polskich drogach??jakie sa jego koszty??czy dobrze trzyma auto na drodze?? 11.dlaczego lepiej kupic maxime a nie np toyote camry albo chryslera stratusa?? Jesli zagladacie tu jeszcze to bylbym wdzieczny za odpowiedz czytalem troche na www.autocentrum.pl o tym aucie ale nie ma za wiele opini chociaz te ktore sa sa raczej na TAK Samochod uzywalbym glownie do jazdy na trasie ok 2500km miesiecznie + miasto ok 500-1000km Aha rozwazam kupno Maximy tej z lat 1995-2000 bo na ta nowsza raczej nie bedzie mnie stac:) z gory dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B 52 Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam Jestem tu nowy od kliku tygodni szukam samochodu dla siebie. moje auto powinno byc spore i miec mocny benzynowy silnik dlatego coraz bardziej sklaniam sie ku Maximie. chcialem sie dowiedziec kilku rzeczy odnosnie tego modelu i licze na wasza pomoc. slyszalem wiele dobrego na temat silnika 3.0 1.czy faktycznie jest taki dobry?? Jest bardzo dobry. Maxima czwartej generacji oznaczona jest symbolem: A32. Występowały dwie wersje Europejska (QX) oraz Amerykańska (GE, GLE, GXE). Silniki to 3.0 litrowy VQ30DE 193 KM EU i 190 KM US. Na rynek europejski wydany została również oszczędniejszy 2.0 140 KM VQ20DE. Silnik VQ30DE przez pięć lat był uznawany jako jeden z dziesięciu najlepszych silników świata magazynu Ward (Ward's 10 Best Engine List), jego miejsce na liście zastąpił jego następca VQ35DE, oraz kolejne jego ulepszenia (w chwili obecnej (2008) silniki VQ pozostają 14 lat na liście). W 1997 model zza oceanu przeszedł lifting, urósł oraz wnętrze przeszło delikatne zmiany. Różnice wersji QX w modelach 1995-1997 do modeli 1997-1999 to między innymi: listwy boczne w kolorze nadwozia, czerwone wskazówki zegarów, trzecie światło stop, głośniki wysokotonowe przeniesione ze słupków w drzwi boczne, boczne poduszki powietrzne umieszczone w fotelach (modele po lifcie posiadają w sumie 4). Na wielką uwagę zasługuje skrzynia automatyczna która charakteryzowała się wysoką wytrzymałością oraz bardzo dobrymi parametrami. Głownie dla europejskich konsumentów przewidziana była 5 biegowa przekładnia manualna, ale można również spotkać sportowe modele Maximy w Stanach Zjednoczonych. Opcjonalnie można było zamówić system Audio Bose. Auto występowało w Filmie „Szybcy i wściekli” w stylizacji JDM. 2.czy to prawda ze jest na lancuchu rozrzadu?? jesli tak to ile taki rozrzad wytrzyma?? Silnik jest na 3 łańcuchach, praktycznie bezawaryjne. 3.jak sprawje sie sekwencyjna instalacja gazowa?? Do tego auta lepiej zainwestować w sekwencje, mam już prawie rok i jak narazie bardzo dobrze się sprawuje. Byłem dziś na przeglądzie po 15000 km i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Polecam założenie lubryfikatora, który chroni głowice przed przegrzaniem (np. w fordzie jest to konieczne ze względu na słabą konstrukcje głowicy silnika, ale Maxima znosi bardzo dobrze) 4.chcialbym automat ale nie wiem jak z jej trwaloscia... Moja Maxima ma 13 lat i śmiga aż miło. Wielki komfort w szczególności w mieście. Natomiast auto w M/T pali w okolicy 1.5 litra mniej oraz o mniej więcej tyle szybciej się zbiera. 5.kupujac taki samochod majacy nascie lat i najprawdopodobniej opnad 200000km przebiegu na co zwrocic uwage?? Gdzie był serwisowany, na jakim oleju jeździł. Najlepiej jakbyś miał wszystko udokumentowane. (zawsze możesz zadzwonić do warsztatu i podpytać sie co było z autem robione i kiedy). W A32 należy zwróci uwagę na stojące tylne zaciski. Elektryka jest trwała, mechanika też. W wersji usa masz hamulce nieco słabsze (1 tłoczkowe) w wersji europejskiej QX (masz 2 tłoczkowe, są one większe i skuteczniejsze). Zwróć uwagę czy silnik i skrzynia się nie poci. Koszt uszczelniacza tylnego wału koszt około 300 zł, do tego trzeba skrzynie wyciągać. Łączny koszt co najmniej 600 zł. Zwróć uwagę na manszety, stan przegubów. 6.czy auto posiada ESP?? Auto nie posiada systemy ESP. 7.jakie sa typowe usterki tego modelu?? Typowe bolączki to zapiekające się tylne zaciski (przeważnie jak auto długo stoi) ale to chyba każdy wóz tak ma kiedy jest nieużywany. 8.czy majac okolo 10000zl uda sie kupic cos sensownego?? Wszystko zależy jak właściciel ma ciśnienie na kasę, do 10000 z powinieneś mieć wybór aut z przed face liftingu od roku 1995 do 1997/8. 9.jakie jest realne spalanie maximy 3.0 z automatem?? realne spalanie oscyluje w okolicy 12 - 16 litrów w mieście, w trasie 8.9 do 12 litrów. Wszystko zależy od stylu jazdy. Ja jadąc nad morze z Warszawy spale prawie cały bak i zostanie mi na 2 dni spokojnej jazdy po mieście. Innym razem w jedną stronę weźmie 150 litrów. Wszystko zależy czy jedziesz do powiedzmy 130 km/h czy 230 km/h. 10.jak sprawuje sie zawieszenie na polskich drogach??jakie sa jego koszty??czy dobrze trzyma auto na drodze?? Zawieszenie jest ogólnie trwałe, natomiast trzeba się liczyć z tym, że będziesz musiał wymieniać końcówki drążka kierowniczego oraz końcówki stabilizatora. Tylne zawieszenie to inteligentna belka skrętna, praktycznie bezawaryjne. Mogą po kilkunastu latach ulec zniszczeniu gumowe elementy/tuleje wahacza tylnego. Wahacz jest tylko dostępny w aso w całości, cena oscyluje w okolicy 940 zł. Trochę zarzuca tyłem. http://www.youtube.com/watch?v=5a9C451ZlnA 11.dlaczego lepiej kupic maxime a nie np toyote camry albo chryslera stratusa?? Wszystko zależy od Twojego "widzi mi się", co Ci się podoba. Części do Camry nawet w aso są przystępne (tak przypuszczam, ostatnio dzwoniłem po części do Toyoty Avalon, a to jest model wyższy i miło się zdziwiłem). Jesli zagladacie tu jeszcze to bylbym wdzieczny za odpowiedz czytalem troche na www.autocentrum.pl o tym aucie ale nie ma za wiele opini chociaz te ktore sa sa raczej na TAK Samochod uzywalbym glownie do jazdy na trasie ok 2500km miesiecznie + miasto ok 500-1000km Aha rozwazam kupno Maximy tej z lat 1995-2000 bo na ta nowsza raczej nie bedzie mnie stac:) z gory dzieki Pozdrawiam Pozdrawiam i życzę owocnego poszukiwania auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gabber1000 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 dzieki serdeczne za tak wyczerpujaca odpowiedz. wczoraj mialem przyjemnosc przejechac sie maxima... ehh cos wspanialego przypomniala mi czasy kiedy bylem w stanach. duza fura z automatem a i tak wciska w fotel... super auto. usilnie poszukuje takiego ale nie ma w polsce wielkiego wyboru niestety. a nie chce silnika 2.0 bo to jest 50KM roznicy i z pewnoscia bedzie to odczuwalne. byc moze wybiore sie na poszukiwania gdzies za granice. no nic jeszcze raz dziekuje. jak znajde to z pewnoscia sie pochwale mam nadzieje ze znajde jakas ladna sztuke i nie bedzie to kupno pod wplywem emocji:) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_goral1 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Osobiście posiadam Maxime 2000 w automacie z silnikiem 2.0 benz. Auto jest świetne. Mi nie potrzeba bardzo duzo KM ponieważ jest to dla mnie zbędne.(nie jestem połamaniec co musi wyrywać dziewczyny na dobrą furę). Mimo mniejszego silnika jesz wystarczająco szybkie na Polskie drogi:) W moim odczuciu jest to wysokiej klasy limuzyna (odpowiednik merca S-klasy). I jeżeli jezdzisz na benzynie a nie pchasz w niego sekwencje to dobrze chodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi