Gość odmulacz1 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 witam!szukam letnich opon do micry (k12). samochód jest żony, więc użytkowany mało, po mieście i raczej spokojnie. co sądzicie o tym: http://www.allegro.pl/item584984850_opony_...ynaxer_81t.html Ja właśnie kupiłem takie( tyle że większe) do swojego i nie narzekam, a zastanawiałem się między Kleberami a Fuldą. Kleber ma moim zdaniem lepszy bieżnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marselus Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 witam mam pytanie, a mianowicie czy zakładał ktoś opony 205/55R16 do almery n15 z 2000r. Obecnie mam 205/50R16 zastanawiam się czy zmieszczą się a powodem jest kasa, na 55 są o wiele tańsze. Za odpowiedzi dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Czy na felgi 7 cali szerokości wejdą opony 195? Witaj Odpowiedź znajdziesz np. tutaj: http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/ a dokładniejsze tutaj: http://www.forumsamochodowe.pl/rozmiary/?m=nissan a przy braku danych tutaj: http://www.opony.com/felgi/dobor_opon_i_felg Pozdrawiam :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shym_ON Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam. :!!: Mam felgi autec 7J ET 38 otw cent 66,1 i nie mieszczą mi się na przedniej osi proszę o pomoc :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Potrzebuję jakieś opinię na temat ej oponki UNIROYAL RainSport 1 195/55/R15 85 V. Bełkot z różnych porównywarek itp. jest praktycznie idealną kopią opisu producenta. Ktoś z osób tu zaglądających może jeździł na tych oponkach nie koniecznie w podanym rozmiarze i coś może o nich powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrexxl Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 ja na nowych alumach mam założone te opony http://moto.allegro.pl/it...ysylka_0zl.html mieliście może z nimi do czynienia? jak oceniacie? pozdro Ja zakupiłem te oponki u tego usera na allegro. Teraz są jeszcze tańsze. Odnośnie samej transakcji to jestem zadowolony bo na 2 dzien miałem je w domu. Czytałem opinie na temat tych kapci i martwi mnie tylko ścieralność i jazda na mokrym, której generalnie użytkownicy nie chwalą. Ktoś może coś jeszcze o tych bamboszach powiedzieć? ps gwarancja na te kapcie to 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam.:!!: Mam felgi autec 7J ET 38 otw cent 66,1 i nie mieszczą mi się na przedniej osi proszę o pomoc :!!: Może mają za mało cali i nie wchodzą przez tarcze i zaciski bo przypuszczam że rozstaw śrub jest OK :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shym_ON Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Cali ma 15 i właśnie nie mieszczą się przez tarcze a dokładnie przez zaciski felga się opiera i nie da się jej przykręcić. Macie jakiś pomysł ?? Podobno można by je roztoczyć ale nie chcę osłabiać felgi. Rozmiar wewnętrzny felgi to 70 mm a jakoś nie umiem zmierzyć ile w obwodzie ma tarcza z zaciskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Nie masz czasem Almy po 2002 bo wtedy powinny być 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shym_ON Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Shym_ON czyzby ktos jakies za duze tarcze wsadzil?? Rozmiar wewnętrzny felgi to 70 mm Felgi czy otworu centralnego?? 15" x 2,5 cm = 37,5 cm w papierach pisze że jest to środkowy otwór felgi " mittenloch-Φ des Rades in mm 70,0" ale nie centrujący bo ten ma 66,1 "mittenloch-Φ des Rades mit zentrierring : 66,1" a fela nie włazi na piastę bo zawisa na zaciskach z tyłu jest miodzio idealnie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam Czeka mnie wymiana opon z przodu. Pierwsze pytanie w gwoli ścisłości Jak zmierzyć dokładnie głębokość bieżnika ? licząc całkowitą głębokość czy tylko to co jest powyżej nadlewu (rowka) ? Druga sprawa to wybór dobrych gumek. Zależy mi na odprowadzaniu wody oraz przyzwoitym pokonywaniu zakrętów - jako że ma być to przód. Spodobały mi się Firehawk TZ300 185/60 R14 - w cenie ~160 zł/szt Jakieś opinie/kontrpropozycje ? Dodam, że rocznie pokonuję ok 30 tys km w cyklu mieszanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shym_ON Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 a fela nie włazi na piastę bo zawisa na zaciskach z tyłu jest miodzio idealnie pasują. A na jakich byla poprzednio felgach?? jeździ na stalowych 15" a alusy są zdjete z primery p10 kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sony Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czym się różni TOYO PXT1R od PX4? Czy te opony posiadają rant ochronny? Co sądzicie o Bridgestone Potenza RE050A? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Fajne dla mnie to dobre i fajne wygladajce. Mam japonski samochod chce japonskie opony. Wiec wiadomo co TOYO, T1R albo lepiej R1R. Nie ma jch w rozniarze 195/60/15 tylko 195/55/15. Czy te 5% to bardzo wplyniue na przeklamania licznika? czy ktos jezdzi primera na takim rozmiarze 195/55/15? Nie jest za nisko? Parametry nosnosci tez sie roznia, w serii jes 88V a te 195/55 maja 85V. Czy bedzie jakas strasznie negatywna roznica? Stracisz troche na komforcie jazdy, mniejszy profil a co za tym idzie mniej powietrza miedzy felga a guma spowoduje ze odczujesz troszke bardziej nasze kochane polskie szosy bedzie poprostu bardziej twardo. W profilu 55 nie ma zbytnio ciekawego i bogatego wyboru, takze tutaj tylko T1R pozostaje na polu bitwy. Co do licznika. Srednica kol na profilu 55 bedzie mniejsza niz na 60, co za tym idzie kolo bedzie sie szybciej krecic, zas predkosciomierz bedzie dodawac. Przy setce jest to bodajze ok. 3 km/h, takze gdy wskazowka wskazuje 100 kmh my w rzeczywistosci poruszamy sie z predkoscia ok. 97 kmh. Dzieki, jeszcze sprawe przemysle, T1R by byly ok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PRTP'06 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Czym się różni TOYO PXT1R od PX4?Czy te opony posiadają rant ochronny? Co sądzicie o Bridgestone Potenza RE050A? Czym sie roznia ? bieznikiem tak na powaznie, nie jezdzilem na px4 takze nie pomoge, aczkolwiek z wygladu bieznik mi sie nie podoba. Jezeli w oznaczeniu nie ma symbolu 'FR' to takiego rantu opona nie posiada, jednakze od profilu 55 w dol wszystkie oponki juz takowy rant posiadaja (bywaja wyjatki). Co do Bridgstona sa to dobre opony, dobrze kleja na suchej nawierzchni, jednakze chyba nie warte swojej ceny. Spotkalem sie z opiniami ze ze te gumy czesto zabkuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a i jeszcze jedno pytanie? czy przejscie z 195/60 R15 na 195/55R15 nie stworzy klopotu z czujnikami abs?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Potrzebuję jakieś opinię na temat ej oponki UNIROYAL RainSport 1 195/55/R15 85 V. Powiem Ci, że są to dobre opony, ja mam RainSport 2 205/50/16 i są naprawde super, jestem pewien że narzekał nie będziesz na jedynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a ja szukam czegoś w rozsądnej cenie w rozmiarze 185x60x14 i trudno coś dobrać... albo jakieś gówno albo drożyzna... jaki inny popularny i tańszy romiar by wszedł na felgi od GTI ? jak narazie jedyną sensowną opcją zdają się Multihawki Fireston'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 wieshaq napisał/a: Potrzebuję jakieś opinię na temat ej oponki UNIROYAL RainSport 1 195/55/R15 85 V. Powiem Ci, że są to dobre opony, ja mam RainSport 2 205/50/16 i są naprawde super, jestem pewien że narzekał nie będziesz na jedynki Znalazłem 2 w dobrej cenie także się zdecyduje :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 a i jeszcze jedno pytanie? czy przejscie z 195/60 R15 na 195/55R15 nie stworzy klopotu z czujnikami abs?? Wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McAlmera Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 a ja szukam czegoś w rozsądnej cenie w rozmiarze 185x60x14 i trudno coś dobrać... albo jakieś gówno albo drożyzna... jaki inny popularny i tańszy romiar by wszedł na felgi od GTI ?jak narazie jedyną sensowną opcją zdają się Multihawki Fireston'a Hej! bierz te Dunlop porządna opona i cena ok. Mam na służbowej fabii i są jednym z niewielu fajnych elementów tego auta pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolf1973 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 szukam oponek do P12. jak na razie waham się pomiędzy: UNIROYAL RainSport 2 GOODYEAR OPTIGRIP DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE czy macie jakieś doświadczenie z tymi oponami? a może polecicie mi jakieś inne, w cenie do 350zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 szukam oponek do P12. jak na razie waham się pomiędzy: UNIROYAL RainSport 2 GOODYEAR OPTIGRIP DUNLOP SP SPORT FASTRESPONSE czy macie jakieś doświadczenie z tymi oponami? a może polecicie mi jakieś inne, w cenie do 350zł? wieshaq napisał/a: Potrzebuję jakieś opinię na temat ej oponki UNIROYAL RainSport 1 195/55/R15 85 V. Powiem Ci, że są to dobre opony, ja mam RainSport 2 205/50/16 i są naprawde super, jestem pewien że narzekał nie będziesz na jedynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 185/60 R14 do almery N15 bedzie ok? na seryjnych stalowych 14, przeklamiania licznika itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michal27 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Mam dylemat przy wyborze opon do primery p11.144 który rozmiar będzie lepszy 195/60R15 czy 205/60R15 czy szersza opona nie będzie ocierać przy maksymalnym skręceniu kół i czy nie pogorszą się właściwości trakcyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi