Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Użytkownicy Juke na forum - luźne dyskusje

^^ehhh^^
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma sie o co obrażać ;)

A ty mnie źle zrozumiałeś ;) żuczek jest wyuzdany...ale tak pozytywnie. :) Z chęcią bym nim jeździła...:)

Murano ? hymm - zważ że to nie jest mały samochód i zważ na słowa kolegi wyżej  i pytanie nie przesadzasz z tymi rozmiarami co ty w tym bedziesz wozić a i pytanie ile to twoje dziecko ma wzrostu że ci sie wózek ;)  się nie zmieści i miej na uwadze to że za jakieś parę lat wózek nie będzie ci potrzebny i co będziesz wozić w tym aucie, powietrze ? aa i jest też inne rozwiązanie dla wózka wyjmujesz te miseczke pod spodem, dajesz tę wykładziną (pomysł najaktywniejszego posiadacza Juka-Designera ;) ) i masz MIEJSCA A MIEJSCA . Ja ci mówię ty masz jedno małe dziecko i męża a u mnie 2 chłopaków 180 cm każdy ja i żona a podrużuje się nam w juku za***iście :dribble: :dribble: :dribble: :dribble: I tak jak wspomniał znowu kolega wyżej ;) że o gustach się nie dyskutuje ale ja gdybym miał tyle kasy na Murano nawet full wersje nie kupiłbym go w ogóle  :thumbsdown:  :thumbsdown:<_< (nie żebym ci odradzał bo to twoje auto ty będziesz nim jezdzic, ale lepiej przemyśleć wszystkie aspekty niż tylko wózek i bagażnik -_- ) . I pytanie czy ten Murano jest taki praktyczny, raczej nie sadze bo gdy dziecko dorośnie co ci z tej praktyczności :thumbsdown::whistle: i czy to będzie takie praktyczne w jeździe autko jak juczek bo szczerze to mi nawet czasami juczkiem ciężko znaleźć miejsce na parkingu (ale też to ma do tego że jeszcze nie upycham go na siłe bo sie boje :P nim) a co dopiero by było takim murano. A i nie zapomnę ci wspomnieć że raczej większość użytkowników juczka (przynajmniej na tym forum ;) ) to są kobiety.

Pozdrowienia dla was od Perełki :icecream: :icecream:

PS: Sry desi że się na ciebie tak ciągle powołuje ale ty myślisz logicznie i wiesz co mówisz :gun:

No to tak posłuchałem troche rad maxxmena i ewelineczki kupilem ten szamponik co mowił max tyle że ja w biedronce za 8 zl ;) oo taki http://allegro.pl/szampon-samochodowy-z-woskiem-gabka-grt-moje-

Wow !! Sorry że podpytam - to w biedronce są takie rzeczy do autek ???? A gdzie na chemii?? :wacko:

P.S. Ja bym tam nie zamieniła Juka na Murano ( też jeżdżę z dzieckiem) no ale są różne gusta, w każdym razie myśle że do posiadnie  Juka trzeba mieć trochę fantazji, szaleństwa,  itd. Po prostu to auto nie jest banalne i tuzinkowe. U mnie  to była  miłość od pierwszego wejrzenia - ten i żaden inny :hug:

Wow !! Sorry że podpytam - to w biedronce są takie rzeczy do autek ???? A gdzie na chemii?? :wacko:

No naprawdę było ale to taka mała Bezdomka  i to było tam jakby takie małe kartonowe stoisko i takie różnie produkty od tej całej firmy ,,Moje Auto" heh też byłem zdziwiony że w biedrące takie rzeczy :P nie byłem wtedy nastawiony że to kupie :P

Ja tez bardzo sie ciesze z JUKE i tez bym go nie zamienil na nic innego, zona chciała abym kupił QASHQAI ale żuczek podobał mi sie od zawsze.

Fakt poruszam sie tym autem sam mam 190 cm wzrostu i jest mi wygodnie sporadycznie jezdzimy w 3 i tez nie ma bidy zona i dziecko sa zadowoleni, na wieksze wyjazdy jezdzimy kombiakiem żony nowym Mondeo.

Dodam ze ogladałem inne auta przed zakupem Focusa - nedza fol opcja w cenie JUKE, a silnik 1litr i szyby z tyłu na korbki, Kaptur ten był mały w srodku i 0,9 litra silnik, a skody czy volkswageny biedne w wyposazeniu i tez silnik 1,2 albo 1,4.

No kobiety lubią duże rozmiary  :whistle:

A tak poważnie ,to ja też jestem zakochana w Juku i mnie by on wystarczył w zupełności. Ale moja druga połówka niestety nie jest tym faktem zachwycona. 

I chce coś dużo większego... :thumbsdown:

Maxxmen widzisz ,ty jak masz większy wypad ładujecie w kombiaka i śmigacie...a ja bym musiała się załadować w juka ;)

No kobiety lubią duże rozmiary  :whistle:

A tak poważnie ,to ja też jestem zakochana w Juku i mnie by on wystarczył w zupełności. Ale moja druga połówka niestety nie jest tym faktem zachwycona. 

I chce coś dużo większego... :thumbsdown:

Maxxmen widzisz ,ty jak masz większy wypad ładujecie w kombiaka i śmigacie...a ja bym musiała się załadować w juka ;)

Skoro Twoja druga połówka chce Ci dyktować czym Ty masz jeździć i co ma Ci się podobać to coś chyba jest tu nie tak..... no chyba że planujecie jedno auto dla dwojga wtedy rzeczywiście potrzebny jest kompromis z obu stron.... a jak kompromis to wiadomo, że żadna ze stron nie będzie zadowolona.....

Jedyne rozwiazanie (tak jak u mnie) to rozdzielność majątkowa i  2 samochody ... każdy kupuje wtedy to co uważa.... i jeździ tym co się jemu podoba.... a nie tym do czego jest zmuszany ze względu na jakiś kompromis...

ewelineczka to nie tak ze wiekszy biore:

Mondek ma wiekszego kopa i to diesel na dodatek na firme to paliwo mnie nie kosztuje nic  :icecream:

Pamiętam czasy jak sie z żonką do CC 700 pakowało i na niemcownie jezdziło :dribble:

Ja tez bardzo sie ciesze z JUKE i tez bym go nie zamienil na nic innego, zona chciała abym kupił QASHQAI ale żuczek podobał mi sie od zawsze.

Fakt poruszam sie tym autem sam mam 190 cm wzrostu i jest mi wygodnie sporadycznie jezdzimy w 3 i tez nie ma bidy zona i dziecko sa zadowoleni, na wieksze wyjazdy jezdzimy kombiakiem żony nowym Mondeo.

Dodam ze ogladałem inne auta przed zakupem Focusa - nedza fol opcja w cenie JUKE, a silnik 1litr i szyby z tyłu na korbki, Kaptur ten był mały w srodku i 0,9 litra silnik, a skody czy volkswageny biedne w wyposazeniu i tez silnik 1,2 albo 1,4.

Maxxmen, przed miesiącem przerabiałem to samo... wcześniej jeździłem renówką.... i pierwsze kroki skierowałem do salonu renault.... zaproponowali mi (w tym segmencie cenowym) nowe Clio .... i to w podstawowoej wersji. Nowe Clio to fajne auto, ale nijak nie przystaje do nissana Juke ani wyglądem, ani klasą, ani osiągami.

Ja swojego JUKA (po długich targach) wyhaczyłem z salonu za 54 tys. !!!!!!.... dziś (po raptem paru tygodniach) cennik z roku bieżącego zaczyna się od sporo ponad 60 tys. w górę w podstawowej wersji i to po rabatach w wakacyjnych promocjach.... a moja wersja bynajmniej nie zalicza się do podstawowych.... A/C (bardzo się przydaje w te upalne dni...) alu felgi (kupine dodatkowo) widzieliście na zdjęciach... 2+3 lata gwarancji gratis, metalizowany kolor, dodatkowo na zamówienie auto alarm i CP tył... i inne dupenszmity stylizacyjno użytkowe... + pakiet ubezpieczenia OC/AC na rok w baaardzo atrakcyjnej (by nie powiedzieć symbolicznej) cenie.

Ewelineczka ... Jaki wniosek z tej historii? Nie warto się zastanawiać... jeśli jest okazja trzeba działać szybko... zanim inni cię jej pozbawią.... Kup samochód i postaw męża przed faktem dokonanym.... jeśli Cię naprawdę kocha to zrozumie i wybaczy... w końcu to samochód dla Ciebie (jeśli dobrze zrozumiałem) nie dla niego, a skoro tak, to musi się podobać Tobie a nie jemu.... Dobrze myślę?

Edytowane przez Designer

Zgadza się Designer, rozumiem że nie kupiłeś Juka w tym roku? Bo my tak i mamy najprawdopodobniej taką wersję jak ty a zapłaciliśmy 61 tyś. tyle że po rabacie 6 tyś czyli łączna kwota to 67 tyś.

Nie, w tym roku kupiłem.... kilka tygodni temu odebrałem auto z salonu... Taki duży rabat wynikał z tego, że to był jeden z ostatnich egz. z rocznika 2012.... w tej chwili już chyba jest to nieosiągalne... bo sąsiad też chciał zrobić tak jak ja, ale mu dali ofertę taką jak Tobie... tzn. wg cennika tegorocznego...

Edytowane przez Designer

To ja powiem tak:

szukałem salonu na jakims uboczu ktory ogólnie ma mały ruch

oraz ktory ma auto u siebie taki model jak chce i ma go jakis czas

no i znalazłem auto stało jako pokazówka na salonie od marca cena katalogowa 74,800

rabat nissan polska w tamtym miesiacu był 4 tys. plus gwarancja 5 letnia gratis

plus rabat dilera 3,8 tys i podłokietnik za 760 zeta w cenie

czyli za JUKE dałem 67 tys plus 370 zł dokupiłem ramki halogenow

do tego ubezpieczenie u mojego ubezpieczyciela u ktorego mam ubezpieczone inne auta dom i oc na członkow rodziny - 1900zł

do tego dojda jeszcze opony zimowe plus felgi stalowe tak około 2tys.

i to by było tyle

w tej cenie miał bym reno Captur za 63 tys foll wersje ale z silnikiem 0,9 cm3 - ale za mały w srodku jak dla mnie JUKE jest wiekszy

skoda Yeti 64 tys silnik 1.4 i praktycznie golas pod wzgledem wyposazenia

oraz ford Focus foll opcja tyle ze silnik 1litr i szyby z tyłu na korbki - inna konfiguracja w tej cenie 3 miechy czekania. to takie pare przykladów jak szukałem auta.

I od razu liderem był JUKE :nissan2:

A ja poza wizytą w (uprzedno macierzystym) salonie renault także odwiedziłem skodę odczucia miałem podobne do Twoich (w sumie szkoda gadać).... co do focusa to sztampowy typowy bezpółciowy klocek mogliby go sprzedawać w wyłącznie  szarym kolorze, nikt by się nawet nie zorientował .... samochód który ciężko odróżnić od innych... z twarzy zupełnie nie podobny do nikogo (że tak zacytuję klasyka gatunku).

Na nissana trafiłem przpadkowo.... Swojego Juka zobaczyłem na wystawie... Zapytałem co jest jeszcze, w tym przedziale cenowym do kupienia,  obejrzałem  co ma w środku i co to za model.... marudziłem dość długo... choć od pierwszego wejrzenia na 100% wiedziałem, że to będzie ten konkretny samochód, a nie żaden inny... ot taki zabawny paradoks.... nie przypadkowy, bo dyktowany merkantylnymi względami....

Witam..
Jesteśmy po podróży naszym żuczkiem do Włoch.. Łącznie przejechane ponad 3 tys km:)
Autko sprawdziło się w 100%, zero problemów..

Już na dniach ruszamy w kolejną podróż do Skandynawii..
Pełna relacja z podróży na twiterze.. Zdjęcia, opisy odwiedzanych miejsc..  a także cała trasa będzie rejestrowana przez 2 kamerki umieszczone na zewnątrz autka..
Jak dobrze pójdzie to może przejedziemy łącznie 6 tys km:)
(nie wiem czy mogę tutaj reklamować konto na twitterze dlatego nie umieszczam linku)

Autko ma za zadanie reklamować nasz pomysł na nowy produkt na rynku.. Zostało lekko zmodyfikowane i otrzymało dodatkowe barwy bojowe:)..

Mieliśmy taki plan by zaproponować właścicielom żuczków wspólny rajd turystyczno-rekreacyjny po którejś z części europy. Dla wszystkich uczestników pełny zwrot kosztów za paliwo..
Lecz jest już za późno by taki rajd przygotować w te wakacje..

Jeżeli były by chętne osoby w przyszłości na taki rajd proszę o kontakt.. ewentualnie jakieś propozycje.. może nawet we wrześniu można by było taki rajd zorganizować 5-7 dniowy..

Pochwal się proszę zdjęciami tego waszego wybajerowanego Juka ;)

Chętna jestem na linka podeślij na PW.  :dribble:

Mam pytanko do was. ;)

jak to jest ...NP.zamawiam auto z kolorowymi felgami ,to dostaje tylko te kolorowe czy też dodatkowe "zwykłe",które są w danej wersji autka?

I to samo z np.kolorowymi nakładkami na lusterka. Czy kupując białe autko dostanę też białe nakładki czy tylko te kolorowe nakładki?

Trochę zamieszałam.... :whistle:

Edytowane przez ewelineczka

Aha. Czyli place tylko za kolor? A jakbym miala juz juka i chciala dokupic np.nakładki na lusterka to zabierają moje stare? ;)

Czegoś nie rozumie ;)

zgadza się.. pakiet stylizacyjny.. chociaż np. w naszym wypadku dali troszkę więcej:) za opóźnienie w dostarczeniu autka..
a co do fotek.. na szybko wykonane przed startem rajdu na Skandynawie..
z wyprawy dopiero na Twitterze i Facebooku będą już z naszym żukiem na tle przepięknych krajobrazów..
Najważniejsze że sprawdził się podczas wyprawy do Włoch.. i mamy nadzieję że przetrwa wyprawę do krainy Św. Mikołaja:)

juke001a.jpg

juke002a.jpg

juke003.jpg

chociaż zdaniem mojej Pani to pomarańcz jeszcze bardziej się wybija niż ta czerwień..
w pakiecie pamiętajcie że w środku też powinny być dodatki w danym kolorze.. obwódki głośników małych czy też na wylotkach bocznych klimy..

Edytowane przez soulnet

@Soulnet

Witam Cię na naszym forum w imieniu wszystkich fanów JUKE'a. Ciekawy pomysł zapodałeś z tym rajdem... Jeśli będziecie planować jakąś imprezę promocyjną piszę się (wstępnie) na udział w rajdzie.... Daj znać co i jak na priv. dogadamy szczegóły.

Myślimy o trasie przez Karpaty aż do Rumunii do słynnej trasy Transalpina lub Transfogaraska..
Zależy nam na przygotowaniu trasy tylko po nawierzchni asfaltowej ale zarazem by była bardzo widowiskowa.. Dzięki temu nie będzie uciążliwa dla żuczków ze słabszym silnikiem..
Na pewno nie ma możliwości już zorganizowania rajdu w sierpniu ponieważ już za późno ale we wrześniu jak najbardziej..
Maksymalna długość trasy w dwie strony to około 2 tys.. czas min: 4 doby (3 noclegi).. maksymalnie: 7 (6 noclegów)
Ilość załóg min: 3 max: 5 licząc z naszą załogą..

Pełny zwrot kosztów paliwa (już w trakcie pokonywania trasy) + dostarczymy sprzęt nagrywający.

Oczekiwania: Oprócz dobrej zabawy drobne zadania dla załóg i ich rejestracja video oraz fotograficzna jak i samego rajdu przez każdą z załóg..

Co do noclegu.. Da się wymyślić coś napewno w granicach rozsądku..
Nasza podróż do Włoch ostatnia licząc 4 noclegi po trasie (Praga, Wiedeń, Velden, Wenecja) kosztowała nas licząc same noclegi 700 zł dla 2 osób i to w hotelach powyżej 3g korzystając z rezerwacji last minute -nawet trafiając hotel w Wiedniu 5g aż z 70% zniżką... I na pewno można było jeszcze taniej gdyby nie oczekiwało się lepszych warunków:)

Edytowane przez soulnet

@Soulnet

Prześlij mi na komunikatorze tego forum na priv. wzór umowy i warunki uczestnictwa z opisem zabezpieczenia trasy, logistyką i tego co zapewnia Organizator, wzór umowy sponsorskiej i warunki i wymagania Sponsora etc. Jeśli mój Co-driver się zgodzi na uczestnictwo macie pierwszą załogę na starcie. Muszę wszystko wiedzieć wcześniej aby zaplanlwać urlop i skompletować załogę. Prześlij mi swojego maila na priv. aby nie robić prywaty na publicznym forum, zgodnie z net etykietą, ja odeślę Ci wiadomość ze swoim mailem i postaramy się dograć szczegóły.

Czy  ja mogę kogoś poprosić o przesłanie na maila katalogu i cennika z akcesoriami do juka?

Bo za cholerę mi nie chce pobrać  :thumbsdown:

A może ktoś może polecić gdzie można jeszcze zamówić akcesoria do żuczka ,nie koniecznie te oryginalne ;)

Na allegro nie ma tego dużo...