andrzej6411 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 W skrócie -niestety co do „dopasowania” musisz sam to ocenić , ja co prawda mam tylko 180cm ,ale z tego co wiem osoby o większych parametrach znalazły dobre miejsce za kierownicą /manual/, swoją drogą przydała by się wzdłużna regulacja kierownicy. -wg mnie jeżeli już brać to tylko wersje Platinum -nie okłamują Cię ,nie chcą zamawiać manuala bo się im po prostu nie sprzedają ,gdy ja szukałem w 2012r był tylko jeden dostępny na całą Polskę /mowa o GT edition, odpowiednik dzisiejszego Platinum/. Kupiłem manual ,ponieważ wcześniej poszukując 350z pierwszy raz w życiu jechałem automatem i w dwóch przypadkach by to się mogło fatalnie skończyć/raz właściciel by przez przednią szybę wypadł , drugi by mi najechali na doopę i dałem sobie spokój. Doszedłem do wniosku ,że starego drzewa się nie przesadza. Chociaż wszyscy doradzali mi automat. Kwestia preferencji, ale są tu koledzy co mają więcej do powiedzenia w tym temacie niż ja, chyba jednak warto się dobrze zastanowić nad tą sprawą, bo w manualu biegi aż ta pięknie nie chodzą jak w innych podobnych autach zwłaszcza 1-2. Ok jutro /właściwie dziś/ napiszę Ci jeszcze kilka słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art370z Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Młynarz, masz jakieś info czy pod koniec 2015 będzie w sprzedaży czy zostanie zaprezentowany dopiero? Andrzej6411, handlowiec u Zaborowskiego mówił właśnie, że zdecydowanie lepiej sprzedaje się automat. Co do stock'u miał podgląd na Czechy, Austrię i jakieś inne państwa jeszcze wymienił, jednak powiedział, że jak auto zostanie zarejestrowane to znika z podglądu i trzeba już szukać bezpośrednio u dilerów. Obecnie u Polody stoi Platinium czarny w pomarańczy roczny, z przebiegiem 6 000 km, wiec pewnie testówka, za 140 tyś brutto, odpada ze względu na automat i pewnie lekkiego życia nie miał jako testówka. Stoi jeszcze GT Edition za 115 tyś zł z 2012 roku na otomoto, ale w jakimś komisie, Salon PL, ale z zasady u mnie odpada, bo handlarzy dorabiał nie będę Andrzej, na filmikach na youtube zauważyłem, że przy zapiętym biegu drążek zmiany biegów "lata", nie był to jednostkowy przypadek w manualu, też to masz? a ile jest to irytujące? czy po prostu nie zwraca się na to uwagi? cheers, Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy23 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 W skrócie -niestety co do „dopasowania” musisz sam to ocenić , ja co prawda mam tylko 180cm ,ale z tego co wiem osoby o większych parametrach znalazły dobre miejsce za kierownicą /manual/, swoją drogą przydała by się wzdłużna regulacja kierownicy. -wg mnie jeżeli już brać to tylko wersje Platinum -nie okłamują Cię ,nie chcą zamawiać manuala bo się im po prostu nie sprzedają ,gdy ja szukałem w 2012r był tylko jeden dostępny na całą Polskę /mowa o GT edition, odpowiednik dzisiejszego Platinum/. Kupiłem manual ,ponieważ wcześniej poszukując 350z pierwszy raz w życiu jechałem automatem i w dwóch przypadkach by to się mogło fatalnie skończyć/raz właściciel by przez przednią szybę wypadł , drugi by mi najechali na doopę i dałem sobie spokój. Doszedłem do wniosku ,że starego drzewa się nie przesadza. Chociaż wszyscy doradzali mi automat. Kwestia preferencji, ale są tu koledzy co mają więcej do powiedzenia w tym temacie niż ja, chyba jednak warto się dobrze zastanowić nad tą sprawą, bo w manualu biegi aż ta pięknie nie chodzą jak w innych podobnych autach zwłaszcza 1-2. Ok jutro /właściwie dziś/ napiszę Ci jeszcze kilka słów. Ja zawsze jeździłem manualami, ale w Zetce mam automat i jeżeli kupię kolejny samochód to tylko z automatem. Fakt nie można porównywać zwykłych automatów do sportowych bo jeździłem też ze skrzynią DSG ale to nie to samo. Przez całe lato to z łopatek skorzystałem kilka razy do zabawy, a tak to wbijasz D i się relaksujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 to jest normalne ze gałka się trzęsie - to jest fajne moim zdaniem niż to by było jak w passacie kup z 2015 nismo w automacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art370z Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 stylistyka nismo nie bardzo mi odpowiada, za bardzo rzuca się w oczy i trąci trochę fast & furious gdybym chciał żeby sąsiadów bolało, to bym sobie kupił 911 po lifcie z 2009 roku za 200 tyś zł i brał małolaty spod Enklawy na Mazowieckiej w 370z podoba mi się to, że za relatywnie niskie pieniądze(względem prosiaków, jaguara f type itp.) dostajemy świetne auto, a że w opakowaniu Nissana, tym lepiej, rzuca się w oczy, ale na pewno nie tak jak prosiaki. Pewnie, że można mieć szybsze auta do 100 km/h w okolicy 200 tyś zł, najtańszy to Golf R, ale to nadal tylko Golf, A 45 Amg, fajne, no ale, to zupełnie inne liga i auto. Nie samym lataniem od świateł do świateł na wprost człowiek żyje cheers, Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy23 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 stylistyka nismo nie bardzo mi odpowiada, za bardzo rzuca się w oczy i trąci trochę fast & furious gdybym chciał żeby sąsiadów bolało, to bym sobie kupił 911 po lifcie z 2009 roku za 200 tyś zł i brał małolaty spod Enklawy na Mazowieckiej w 370z podoba mi się to, że za relatywnie niskie pieniądze(względem prosiaków, jaguara f type itp.) dostajemy świetne auto, a że w opakowaniu Nissana, tym lepiej, rzuca się w oczy, ale na pewno nie tak jak prosiaki. Pewnie, że można mieć szybsze auta do 100 km/h w okolicy 200 tyś zł, najtańszy to Golf R, ale to nadal tylko Golf, A 45 Amg, fajne, no ale, to zupełnie inne liga i auto. Nie samym lataniem od świateł do świateł na wprost człowiek żyje cheers, Art Tak, Zetka nie rzuca się w oczy wcale gwarantuje Ci że jak kupisz ten samochód to wszyscy będą się patrzyć co to jedzie. Porschaków jeździ dużo, a Zetek jak na lekarstwo. Ja od kwietnia spotkałem tylko jedną na dodatek przy drodze w komisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Z braku czasu postaram się z doskoku. Drżenie gałki zmiany biegów w Z-etkach to normalne, wcześniej miałem 350z przebieg 28 tys. salon pl. stan kolekcjonerski i też na to cierpiała, było to jedyna rzecz, która mnie martwiła przed zakupem, ale jak się okazało to auto już tak ma. Na forum jest wątek, który założyłem w tym temacie. W 370z też to występuje, ale jednak w dużo mniejszym stopniu, /mój ma aż …3,2 tys. przebiegu/ nie jest to w jakiś sposób irytujące, właściwie niezauważalne z pozycji kierowcy. Bardzo dobra zasada z komisów aut się nie kupuje, albo darmozjady zarobią kupę kasy na Tobie albo wcisną Ci samochód z jakąś ukrytą wadą, w 99% się sprawdza ta zasada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie będę przekonywał Ciebie do automatu (jeżdżę automatami od prawie 10 lat). Mam automat w (jak tu określają w dupowozie, sedan klasy premium) i AT w Zet w porównaniu z tamtą skrzynią to przepaść. Biegi zmieniają się błyskawicznie (może nie ma frajdy z przerzucania biegów ręcznie ale manetki wg mnie robią to równie dobrze). Da się znaleźć pozycję dla 188 cm. Z35 nie pojawi się w 2015 (najwcześniej w 2016) W połowie tego roku oglądałem nowe białe platinum AT za 160 tys (cena z 204 na 165 na początek negocjacji) więc 170 tys. to na pewno dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 http://www.autocentrum.pl/newsy/z-kraju-i-ze-swiata/nastepca-nissana-370z-dostanie-min-hybryde/- tutaj można nieco więcej poczytać. Co do automata vs manual, automat szybszy na prostej i wygodniejszy ale manual też daje rade. Automatyczny międzygaz robi fajną robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ja dodam jeszcze ze mam 350z w AT i co prawda miedzy skrzynia z 370z jest duza przepasc ale i tak jestem z niej zadowolony i jak bede zmieniać na nowszy model na raczej napewno na AT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art370z Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 http://www.autocentrum.pl/newsy/z-kraju-i-ze-swiata/nastepca-nissana-370z-dostanie-min-hybryde/- tutaj można nieco więcej poczytać. Co do automata vs manual, automat szybszy na prostej i wygodniejszy ale manual też daje rade. Automatyczny międzygaz robi fajną robotę zdziwiłeś mnie, bo czytałem w danych technicznych, ze manual ma 5,3, a automat 5,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Moze i tak jest ale zaden z normalnych uzytkownikow nie jest w stanie tak ogarnac skrzyni zeby byc szybszym niz automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Praktyka czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Seria Automat 370Z zmierzone Race Logickiem ma 5,1 do setki Manual jest o 0,3 sek wolniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art370z Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 zaczynam się przekonywać do automata niech się pogoda wreszcie ustabilizuje i lecę do Zaborowskiego polatać cheers, Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej6411 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Jeżeli jednak zdecydujesz się na zakup „manuala” od pewnego czasu rozważam sprzedaż swojego. Ogólnie powód ewentualnej sprzedaży /nie jestem jeszcze przekonany do tej decyzji /to moje ograniczenia, jako kierowcy. -GT Edition 2012 r , max wyposażenie, koniec listopada , ok 1,5 miesiąca musiał być zarejestrowany w salonie, jako pokazowy. Ale oczywiście został kupiony z przebiegiem zerowym, co zresztą było zawarte, jako warunek kupna w umowie przedwstępnej. -obecny przebieg … 3,2 tys. km po 2 przeglądach gwarancyjnych Możliwość przedłużenia gwarancji do 5 lat - środek właściwie pachnie nowością/czarny/ -samochód przez 2 lata nawet deszczu nie widział cały czas garażowany wcześniej poddany zabezpieczającej kosmetyce lakieru nie posiada rys ,wgnieceń itp. Co do koloru tapicerki z orange, zwróć uwagę, że przy dłużą eksploatacje, niestety dużo szybciej ulega zniszczeniu, zabrudzeniu itp. To nie to samo, co w 350z .Proponuje zobaczyć mojego ex. 350Z w Warszawie:}. Nie jest to jeszcze oferta sprzedaży, ale powoli dojrzewam do takiej decyzji targają mną sprzeczne emocje. Jednak jak wcześniej pisałem manual w codziennym użytkowaniu korkach warszawskich to chyba kiepska decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art370z Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Andrzej, wysłałem Ci prywatną wiadomość. cheers, Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba9449 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Kolego jeżeli takie coś się dzieje udaj się do serwisu. Przy każdej prędkości samochód jest stabilny a układ precyzyjny. Nawet grubo powyżej 200 można prowadzić jedną ręką. Byłem w serwisie i powiedzieli że ten typ tak ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ciekawe zdjęcia z przygotowań do tuningowego Tokio Auto Salonu 2015, który odbył się dwa tygodnie temu http://www.the370z.com/nissan-370z-photos-spyshots-video-media-gallery/99709-bulletproof-automotive-tokyo-auto-salon-2015-a.html Oczywiście nie zabrakło Zetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 za***iste fury, Japońce mają rozmach. Dobrze byłoby się kiedyś wybrać na taki auto-salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Bez dwóch zdań mistrzowie tuningu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 mają kasę, dużą kasę, rozmach to sprawa wtórna poza tym lubią się wyróżniać z tłumu chyba jeszcze bardziej niż my żyją tuningiem w koncepcyjnych wygrał świetny GT-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Imponujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy23 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Jak Nissan wypuści kolejną Zetkę z silnikiem 2.0T i popsuje zabawę to chyba postawię na Lexusa RCF. Ten niebieski robi wrażenie, tak jak Zetki to auto jest masywne i ma kawał silnika. Oglądałem różne filmiki i jedynie stockowy wydech nie daje rady, ale reszta jest konkretna. Mam jednak nadzieję że Z35 nie będzie Mercedesem 2.0T kompresorem tylko będzie miał 4.0 i V8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Tak V8 w zetce robiłaby robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi