Gość gucio15 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 265 na tył nie wejdzie ? Wejdzie bez problemu. Na 19" od 2 lat jeździłem szerokością 285. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ale mam felgę 8.5 J wiec jak zauwazył coobcio ta opona bedzie za szeroka. Gucio jaką ty masz szerokośc felgi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gucio15 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ale mam felgę 8.5 J wiec jak zauwazył coobcio ta opona bedzie za szeroka. Gucio jaką ty masz szerokośc felgi ? Oj ma rację. Ja wsadziłem na 9,5". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 montował ktoś śruby pływające do zetki ? Wgl wiecej jest na allegro śrub pływajacych niz nakretek pływajcych. Do nissana potrzebuje nakrętki czy może sie myle i musze założyć śruby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Jak wypadną felgi 18' szerokość 9'5 ? z przodu opony naciągnięte 225 tył 245, gleba u mnie jest -35mm, felga ET 35, nie chciałbym wycinać błotników czy poszerzać z racji tarcia o ranty. Pozdro wg http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi tylko 19mm szerzej z oby stron, wiec trzeć nie powinno bo jak wiadomo seryjne felgi dość mocno się chowają. Szykując się do zimy chce zadbać o to, by auto podnieść troszkę wyżej, nie będe wymieniał sprężyn na seryjne, myślałem bardziej o oponach 225/65/18 które podniosą auto wyżej o ok 3,5cm w stosunku do opon które mam 245/45/18 (wyniki z kalkulatora średnicy opon) tak więc te 35mm byłoby ok. Pytanie jednak brzmi jak się będą miały opony o takim profilu ? o tył się nie martwie bo zawsze mogę wyjąć dystane i trzeć nie będzie, gorzej być może z przodem. Jakie balony montowaliście do swoich zetek i było ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 dlaczego zakładasz że 225 to dużo z przodu i oto pytasz ? 245 to jest optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 mam na myśli profil opony a mianowicie wysokość, tak by wrzucić zimowe 225/60/18 ew 225/65/18, jeśli tylko się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Nadkola sobie porozrywasz na takich balonach. Ja bym pozostał przy profilu 45 jak coś wyżej chcesz to maks 50... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Ja szukam sposobu by jednak aut obyło trochę wyżej na okres zimowy. Nie koniecznie wymieniając zawias na oem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 se tak nida...1cm cie i tak nie zbawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ja szukam sposobu by jednak aut obyło trochę wyżej na okres zimowy. Nie koniecznie wymieniając zawias na oem. Prosta sprawa AIR RIDE ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walu Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 A czy ktos z Was poleca moze ktos jakies konkretne opony? Sadzicie, ze warto placic 2-3x wiecej za jakies "markowe"? I ostatnia rzecz, co sadzicie o marce Toyo - uzywal ktos? (slyszalem z kilku zrodel dobre opinie, ale akurat nie, w kontekscie "Z"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 nokian-y są ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Szybkie pytanko, jakie opony założyć na Felgi 20" 8.5 lyb 9 J ( nie pamietam teraz) mam zawieszenie seryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja mam pytanko odnosnie opon mianowicie czy na oem raysy wejda 245/35/18 na przod i 265/35/18 na tyl semi slick federal 595 rs-r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 http://www.nakole.pl/tabela-szerokosci-felgi-a-opony.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 (edytowane) Ja mam na lato seryjne 18 Rays-y , opony Dunlop Sp Sport : przód 235/45/18 , tył 255/45/18 i nic nie obciera, po całym sezonie. Planuje na Nowy sezon 275/40/18 tył , 255/40/18 przód. Edytowane 10 Listopada 2013 przez ADIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 A gania ktos z was na profilu 35 na codzien? Bo jeszcze to mnie martwi ze bedzie calkiem betonowa jazda na moich HRach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 ja miałem felge 19" i opona 35......na dłuższą mete męcząca jazda....trzeba bardzo uważać i jest bardzo twardo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 No to fedrale odpadaja bo potrzebuje auto na codzien a i jak tak jest beton na 45 to 35 mogloby byc katastrofa. A polecicie jakies gumy w mniej wiecej tych cenach co federale (600zl) za sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ick56 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Kupiłem 17" nissana do zetki na zime(7 ramienne, z kropkami), są strasznie obdrapane więc je pomaluje. Jaki kolor do czarnej 350-tki ? Myślałem nad pomarańczowym, pasowało by do skóry w środku.. Co myślicie? Albo tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 a może taki kolorek http://img.tapatalk.com/d/12/09/26/eba6u6a8.jpg ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ick56 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Róże i fiolety odpadają ;p Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Może grafitowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Na zimę Biała perła ewentualnie złoty (subaru). Edytowane 18 Listopada 2013 przez ADIX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi