madmen Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Teraz się zastanawiam... bo niby eibach proponuje dedykowane do 350z przykręcane dystanse 15 mm z certyfikatem TUV, zawsze to mniej dłubania, dystanse można zdjąć i założyć co się chce bez martwienia się o długaśne szpilki http://www.eibach.pl/eibach-nissan-350-z-%28z33%29-s90-4-15-001-pi-5640.html alternatywa to właśnie przelotowe ze szpilkami do wymiany, na parze tylko 30zł tańsze http://www.eibach.pl/eibach-nissan-350-z-%28z33%29-s90-6-15-026-pi-5639.html które byście brali ? jeżeli jedne i drugie dają taki sam poziom bezpieczeństwa i pewności to ja bym wolał chyba przykręcane jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) madmen, dnia 15 Lip 2013 - 20:47, napisał: Teraz się zastanawiam... bo niby eibach proponuje dedykowane do 350z przykręcane dystanse 15 mm z certyfikatem TUV, zawsze to mniej dłubania, dystanse można zdjąć i założyć co się chce bez martwienia się o długaśne szpilki http://www.eibach.pl/eibach-nissan-350-z-%28z33%29-s90-4-15-001-pi-5640.html alternatywa to właśnie przelotowe ze szpilkami do wymiany, na parze tylko 30zł tańsze http://www.eibach.pl/eibach-nissan-350-z-%28z33%29-s90-6-15-026-pi-5639.html które byście brali ? jeżeli jedne i drugie dają taki sam poziom bezpieczeństwa i pewności to ja bym wolał chyba przykręcane jednak. Zostały mi jeszcze dwa te Eibachy ze szpilkami, bo dwa na przędnich kołach się zapiekły i musiałem je ściągnąć fleksem Wystają z nich szpilki te z piasty więc felgi muszą mieć otwory na nie. Oryginalne Raysy je mają. Mam dwie sztuki na zbyciu jak byś chciał ta przyszła na części do Polski i felgi nie ruszone , nie malowane jaki kolor tamta Z miała ? wybrałem takie dystanse ,http://allegro.pl/dystanse-22mm-66-1mm-5x114-3-4x114-3-nissan-i3387890089.html raczej będą ok , co myślicie ? Musisz się liczyć ze skróceniem szpilek o jakieś 3 mm. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Filon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 dzisiaj będę zakladał felgi i zobaczymy jak to wyjdzie bo faktycznie jakieś 2mm wystają szpilki, ale te raysy mają od wew strony dokładnie pomiędzy szpilkami czyli tak jakby drugi rozstaw 5x114,3 takie wnęki ,nie są to okrągłe otwory jak na szpilki ale może te wystające szpilki tam wejdą . Musisz się liczyć ze skróceniem szpilek o jakieś 3 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 dzisiaj będę zakladał felgi i zobaczymy jak to wyjdzie bo faktycznie jakieś 2mm wystają szpilki, ale te raysy mają od wew strony dokładnie pomiędzy szpilkami czyli tak jakby drugi rozstaw 5x114,3 takie wnęki ,nie są to okrągłe otwory jak na szpilki ale może te wystające szpilki tam wejdą . Fakt, Raysy wchodzą bez kombinowania ze szpilkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 felgi zamontowane , obeszło się bez skracania szpilek , doszły dystanse 22mm i nic już nie haczy i nie przeszkadza , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 bez zdjęć się nie liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 tak na szybko telefonem zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Te lampiony to z żarówkami czy ozdoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 przyjemnie na tych felgach wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek91 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Ciekawie wygląda, aczkolwiek nie myślałeś może o obniżeniu? Przy takiej dużej feli przydałoby się (tył stoi dość wysoko, może to tylko wrażenie ze wględu na ujęcie), choć zdaję sobie sprawę, że zetki nie lubią naszych dróg i krawężników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 lampiony to zwykle lampki led wysoko stoi , ale nie chcę niżej chociaż wyglądało by lepiej, teraz normalnie podjeżdzam pod krawężniki itd więc po co to psuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A mi się wydawało że normalnie stoi, w sensie seryjnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberek91 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Znam ten ból! Moja zet na początku miała obniżenie -30 mm i 20" felgi. Jednego i drugiego już nie mam, a i tak zdarza mi się przytrzeć o krawężnik progiem (zmienione body). Stwierdziłem, że seryjne Rays'y to najlepszy kompromis między wyglądem a osiągami (mało która felga waży 8,5 kg przy 18"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 myślałem o 20stkach i glebie , ale szybko mi przeszło widząc ogłoszenia typu zamienię 20stki na 18stki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 według mnie 19`` cali w Z to max jeżeli chodzi o wygląd i prowadzenie...20 to raczej do lansu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 ja sie chętnie zamienie felgami 18: oryg na wieksze Jaki rozmiar opony max wejdzie i nie bedzie obcierało przy fabrycznym zawieszeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) witam. krotka pilka - zamawiac te opony czy nie warto ? yokohama-advan-sport-v105-245-45r18-100-y http://www.opony.com/parametry-opony/yokohama-advan-sport-v105-245-45r18-100-y Edytowane 28 Lipca 2013 przez nielegalnyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielegalnyx Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 dzieki biore je> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 co do tych opon to mam jak najlepsze wrażenia z używania ich i polecam na przyszlość, bardzo dobre trzymanie i ścieralność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Proszę was abyście mi powiedzieli jaki rozmiar opon moge włożyć na felgi 19" et 30 8.5 szerokość tzn jaka wysokość i szerokość ?? Zawieszenie mam fabryczne a felgi w drodze do mnie Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez driver_kaskader Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 U coś wąskie te felgi, tak że 255/35R19 można zapodać w maksie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 265 na tył nie wejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 wejdzie ale nie optymalnie będzie naciągniete i może nie za estetycznie to wyglądać... Bardzo fajna strona, zalecana szerokość felgi pod jaką oponę: http://www.nakole.pl/tabela-szerokosci-felgi-a-opony.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 dzięki wielkie za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi