gambiting Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Czekając na nowego X-Traila liczyłem że pojawią się mocniejsze silniki no ale cóż jakoś konkurencja może. Nawet YD25 190KM byłby super sprawą w X-Trailu no ale cóż księgowy z Renault musi gdzieś upchnąć francuskie wynalazki. Miałem do firmy kupić nowego X'a ale prawdopodobnie skończy się na nowym LR New Discovery Sport. tam chociaż jest w czym wybierać. Jako wielki fan LR wydaje mi się,że nowy Disco Sport wcale nie robi rewelacji mając dokładnie te same silniki co Freelander i Evoque - bo jakby nie było,jest to auto większe i cięższe. W dodatku są to tylko i wyłącznie jednostki 4 cylindrowe, a kupując auto za tyle kasy chciałbym mieć coś uprzejmiej pracującego. Czemu nie diesel SDV6 z dużego Disco? Albo właśnie wprowadzona w tym roku, mała bo tylko 3.0l turbodoładowana benzyna V6,też z dużego disco? Jakbym miał wracać do LR z Nissana,to chyba jednak Discovery 4 albo Range Rover sport, właśnie ze względu na lepszy wybór silników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Ja dziś dzwoniłem do salonu z zapytaniem czy mają już koła zimowe bo poprosiłem żeby mi założyli bo jak by nie było odbierał będę w grudniu pan powiedział że coś już jest i we wtorek za tydzień pojadę i wybiorę jakieś, jedno co mnie martwi to mają jakieś Barumy, Semperity i coś jeszcze ale może kupię tylko felgi a opony sobie sam kupię takie jakie chce ale zobaczymy co zaoferują. No i pan powiedział że auto może być szybciej Tak piszecie o tych silnikach mi wystarczy ten co zamówiłem 1,6 dci bo tylko taki był z 4x4 Wszedłem na salon w Krakowie i zobaczyłem jakie mają rabaty to ja naprawdę dużo ugrałem w tym we Wrocławiu Edytowane 27 Października 2014 przez monsinior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 New Discovery Sport wejdzie na rynek w lutym 2015 i będzie następcą Freelandera. takie info dostałem w salonie. Wróćmy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 sq9mcs ja jak bym miał możliwość kupił bym sobie Ziła E 167 i niech wszystkie Angielskie brytolowozy się schowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Wszedłem na salon w Krakowie i zobaczyłem jakie mają rabaty to ja naprawdę dużo ugrałem w tym we Wrocławiu Ja sam zauwazylem ze w zaleznosci od salonu mozna kupic -tu mowie o 1.6 dig-t plus szyba i dach w cenie od 105k do 111k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Już nie lubię Krakowa, kocham Wrocław a tak na poważnie myślę że jakieś 8 tyś zyskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Ceny na stronie w KRK są mocno zawyżone. Podchodząc do sprzedawcy w salonie na Dzień Dobry 5% zniżki a więcej będzie im bliżej zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftw Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Potwierdzam... ceny czasem z kosmosu, ale w miare negocjacji i konkretyzowania zamówienia, można zbić cenę i dobrać trochę "gratisów"... typu alarm, czujniki parkowania itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silva Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Powiem ze czytajac wasze posty zaczolem sie grubo zastanawiac czy aby dobrego wyboru dokonalem. Mam zamowionego tekne 1.6 dci na cztery lapy i coraz bardziej jestem podlamany tymi niedociagnieciami o ktorych piszecie. Pojade obejrzec jeszcze raz ravke bo mam coraz bardziej mieszane uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) silva widzę że jesteś w wrocka pewno w tym samym salonie zamawialiśmy, ja podobnie mam co ty ale że nie lubię się wycofywać z pola walki że tak się wyrażę zostaje przy QQ choć to prawda że nie jest on idealny, gdy go oglądałem był zemną kolega i od razy zauważył że jak jest dach szklany to wykończenie podsufitki jest "niedorobione" ale on jest wrażliwy na estetykę mnie to wisi więc silva nie martw się jak coś będzie źle to założymy klub zawiedzionych użytkowników QQ Edytowane 28 Października 2014 przez monsinior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nie macie czego żałować. Każdy samochód będzie miał wady i zalety względem drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Z tego co wiem to w salonie w Toruniu tylko ja zamowilem 1.6 dig-t. Cos moze jednak jest w tym prawdy, ze zainteresowanie male. Ale patrzac, doplata kilku tysiecy do porzadnego silnika jaki powinien byc tym aucie, to nie jest to jakas super duza kwota. Bo nie oszukujmy sie, silnikowi 1.2 dig-t brakuje troche mocy. Po miescue OK ale poza juz nie do konca. Wiec troche sie dziwie temu malemu zainteresowaniu silnikiem 1.6 dig-t. Korciło mnie też by zamówić ale jakoś wytrzymałem "ciśnienie" i na razie przy moim po FL- niezawodnym 'staruszku" pozostanę Może po Waszych opiniach zdecyduję się na taki zakup ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Zastanawia mnie jedna rzecz. Alarm. Wielu z was wspomina o nim jako o czyms dodatkowo wytargowanym. To autolaramu nie ma na wyposazeniu samochodu? Nawet w wersji Tekna? Kiedys widzialem to w jakiejs specyfikacji, teraz faktycznie tego nie widze. To musze dodatkowo zaplacic aby go miec? Prawde mowiac przy kupnie auta nawet mi to do glowy nie przyszlo, ze moze go nie byc. A pytanie drugie- System zapobiegania kolizjom- nie widze go w najnowszej specyfikacji jaka zgralem ze strony Nissana -pazdziernik. Czy on ma jakas inna nazwe? Prawde mowiac przejrzalem wczesniejsze i tez nie widze aby byl wypisany. Wydawalo mi sie, ze jest on czescia tzw "Safety Shield". A jeszcze jedno. Dlaczego w cenniku Nissana QQ sa dwie strony z tym samym tylko rozne ceny-roznia sie o okolo 1.5tys? Chcialem sobie sprawdzic o ile mam cene nizsza niz cena katalogowa. Edytowane 28 Października 2014 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Co do alarmu to nie było go nawet w wersji Tekna, trzeba było go "wycyganić" w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Co do alarmu to nie było go nawet w wersji Tekna, trzeba było go "wycyganić" w cenie Jak pisalem, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze moze go nie byc w samochodzie. Edytowane 28 Października 2014 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 A pytanie drugie- System zapobiegania kolizjom- nie widze go w najnowszej specyfikacji jaka zgralem ze strony Nissana -pazdziernik. Czy on ma jakas inna nazwe? Prawde mowiac przejrzalem wczesniejsze i tez nie widze aby byl wypisany. Wydawalo mi sie, ze jest on czescia tzw "Safety Shield". Jest częścią Safety Pack i jest o nim wzmianka na pierwszej lub drugiej stronie cennika ale nigdy nie był wyszczególniony jako odrębna pozycja na liście opcji. W sumie nie wiadomo dlaczego. Tak samo jak nie wiadomo dlaczego na liście opcji wyposażenia jest pozycja Pasy bezpieczeństwa. To przecież oczywiste od 30 lat więc po to pisać. Równie dobrze można by podać, że auto ma wycieraczki szyb. Będzie wyglądać jeszcze bardziej bogato Jak pisalem, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze moze go nie byc w samochodzie. Nissan zostawił opcję dla Dealera aby ten mógł zamiast upustu dołożyć alarm który kosztuje go prawie nic. Normalnie kasują za alarm 900zł. Nie wiem za ile dealer kupuje alarm ale wartość części elektronicznych w alarmie to około 20zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) A pytanie drugie- System zapobiegania kolizjom- nie widze go w najnowszej specyfikacji jaka zgralem ze strony Nissana -pazdziernik. Czy on ma jakas inna nazwe? Wg mnie jest to pozycja: "Elektryczny hamulec awaryjny" w części "Pakiet bezpieczeństwa". [i występuje teraz jak i wcześniej w ceniku - mam ich kilka zapisanych ;-))) np. z lipca] Tak wnioskuję z tego, że jest on dostępny tylko w wersji TEKNA I nie jest to elektryczny ręczny, który możemy znaleźć w części "Wnętrze/komfort" pod nazwą: "Elektryczny hamulec postojowy" i jest dostępny w każdej, nawet najtańszej wersji. Edytowane 28 Października 2014 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silva Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Monsinior a ty kiedy odbierasz swojego QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) silva między 10 a 19 grudnia ma być wczoraj dzwoniłem coś się zapytać to jeszcze mi powiedział że może być i szybciej Edytowane 28 Października 2014 przez monsinior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silva Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Impwar na dluga meke bo ja mam termin na 23.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 a co zamówiłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silva Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 QQ 1.6dci 4x4 czrny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) ja też tylko że szary no i tekna a tak z ciekawości zapytam ile cię policzyli no to jak już będziemy mieli to jedziemy na jakieś bagna przetestować Edytowane 28 Października 2014 przez monsinior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silva Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Prawie 1.3 a ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) mnie z kołami na zimę 126 wyjdzie pewno też pan Jarosław M. cię obsługiwał Edytowane 28 Października 2014 przez monsinior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi