Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] NissanConnect 2 - aplikacje i nowości

huckster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Po prostu niedomówienie z mojej strony:

Miało być:

Dokładnie,głupawki dostawała i chciała mnie wlec dłuższymi drogami(starymi) w Łodzi , przez Miasto Wielkiej wieży jedzie się prosto i nie była załączona

Powrotna droga przez łódź bez tego badziewia w NCII

To tak gwoli zrozumienia :D
Ale,dzisiaj doczytałem gdzieś w internecie(szukałem dalej możliwości złamania odczytu map) ,że za dostęp do aktualizacji i aplikacji w NCII Nissan zawoła 700 zł co roku(info z grudnia2014 ,ktoś ma inne?) Do tego mapy...horror!
Idąc dalej tym tropem to za 10 lat Qashqai będzie najdroższym staruszkiem w obsłudze!

Pojawiła się alternatywa za NCII ,oczywiście wiem ,że nie wszystkim się spodoba :D

143644167758_225x158.jpg

http://www.gms.pl/pl/_sp/181/nissan_qashqai_ii_adayo_ce4sx9/

Stacja GMS z bursztynowym podświetleniem :D

Alternatywa jest dla tych co nie mają NCII,albo mają bez kamer.

W dniu 5.09.2015 o 08:40, colins napisał:

Zrobią pełną obsługę kamer, to może NC pójdzie do lamusa. Tylko coś chinolom chyba nie wychodzi.

Raczej ten sprzęt jest ustawiony inaczej niż funkcja NCII, w tym GMSie są bajery których nie ma NCII TV,DVD,może szpliki zdjęciowe ogladać,nie ma internetu...chyba :D Inie ma fabrycznej navi,można sobie zaserwować własną kartę z navi.

• 4 tygodnie później...

Do podanego linku nie da się wejść - jest napisane, że tylko z rangą VIP. Przekopiuj co tam jest napisane.

Oj tam zaraz złe opinie... są dobre też.

Wszystkim nie dogodzisz, a i sam NCII nie jest bez wad - co przecież jest oczywiste.

Tam jest napisane, ze jak zaplacisz to Ci wysla (jakby nie bylo )rzeczy kradzione :mad:

Lub tez dokladniej umozliwiaj Ci byc zlodziejem.

Edytowane przez monika99

Monika, choćbyś nawet skopiowała mapę z oryginalnej karty Nissana, to nic to nie da, bo sklonowana nie ruszy w NC2.

Do tej pory nie udało się nikomu złamać zabezpieczeń (a przynajmniej nic nam na ten temat nie wiadomo).

• 5 tygodni później...

Czy ktoś z kolegów wie jak zrobic/ustawic, aby radio po kilku minutach się nie wyłączało samo? 

Doprowadza mnie to do szału jak myję auto i co chwile musze włączać ulubioną muzyczke :)

To jest chyba odgórnie,...oszczędzanie akumulatora.

Po pierwsze - chciałbym się przywitać. Jestem nowy(m) właścicielem Nissana QQ i na Forum :) Korzystając z okazji witam wszystkich Forumowiczów!

Proszę o poradę/procedurę jak dodać do mapy (która jest jaka jest) swoje punkty POI. W instrukcji napisano, że do Connecta można wgrać aż 8 Mb danych. Czy chodzi tu o tzw. "raw data" czyli pliki excella, czy też można do Connecta (prócz samych) punktów POI dodać jakieś ikonki i  inne informację.

Proszę o Wasze przemyślenia.

Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. *

*jeśli napisałem coś oczywistego, to nie bijcie :)

W dniu 8.11.2015 o 20:55, Tazor napisał:

Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. *

Tak działa wszystko co chcesz otwarzać za pomocą telefonu w NCII. Dodatkowo jak używasz spotify (online) lub odtwarzacza wewnętrznego (offline) to działają przyciski sterujące na kierowniczy do zmiany utworów.

Debesciak - dzięki.

Sumując:

1. Zgrałem plik (a raczej kilka plików) ze strony: http://ump.waw.pl - zrobione
mam teraz kilka plików ecela (dane), kilka bmp (ikonki) i kilka wav (dziwięki)

I teraz.. powiedz, czy poniższa procedura będzie OK.

1. Na PenDrive tworze katalog myPOIs;

2. w nim (myPOIs) tworzee katalog myPOIWarnings

3. Do katalogu myPOIs wgrywam pliki excella (CSV)

4. Do katalogu myPOIs/myWarnings wgrywam ikonki(bmp) i dzwięłi (vaw).

Czy tak? (katalogi i kontent się zgadzają?)

Potem  importuje to z poziomu NC poprzez port USB.

W dniu 8.11.2015 o 20:55, Tazor napisał:

dla mnie najbardziej przydatnym jest Skype - dziala tak jak telefon na glosnomowiacym 

Edytowane przez ProceSS

a

@Piotr_B

Nie do końca.

Do katalogu MyPOIs wklejasz pliki z zwykłymi POIami. Np. w necie znajdziesz pliki .csv z restauracjami Burger King, KFC czy coś podobnego. Nazwy plików CSV będą nowymi kategoriami w POI.

Natomiast w MyPOIWarnings wrzucasz jak sama nazwa z angielskiego ostrzeżenia. Różnica taka, że ostrzeżenia mogą być sygnalizowane dźwiękiem. Czyli np. baza fotoradarów, czarne punkty czy biuraposelskie PiS ;-)

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99068-nawigacja/page-4?do=findComment&comment=1065746

Edytowane przez Karminadel

Słuchajcie, mam dwa pytania:

1) Czy testowaliście już kompatybilność NC II z poniższymi telefonami (chodzi mi głównie o działanie bluetooth itd.):

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Samsung Galaxy S6, HTC One M9, LG G4

2) Czy testowaliście już streaming muzyki przez bluetooth na aplikacjach Tidal i Spotify?