Fergul11 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Oświeć nie Jack co to za historia z tą "wielką wieżą " w Łodzi , o co kaman ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Po prostu niedomówienie z mojej strony: Miało być: Dokładnie,głupawki dostawała i chciała mnie wlec dłuższymi drogami(starymi) w Łodzi , przez Miasto Wielkiej wieży jedzie się prosto i nie była załączona Powrotna droga przez łódź bez tego badziewia w NCII To tak gwoli zrozumienia Ale,dzisiaj doczytałem gdzieś w internecie(szukałem dalej możliwości złamania odczytu map) ,że za dostęp do aktualizacji i aplikacji w NCII Nissan zawoła 700 zł co roku(info z grudnia2014 ,ktoś ma inne?) Do tego mapy...horror! Idąc dalej tym tropem to za 10 lat Qashqai będzie najdroższym staruszkiem w obsłudze! Pojawiła się alternatywa za NCII ,oczywiście wiem ,że nie wszystkim się spodoba http://www.gms.pl/pl/_sp/181/nissan_qashqai_ii_adayo_ce4sx9/ Stacja GMS z bursztynowym podświetleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Zrobią pełną obsługę kamer, to może NC pójdzie do lamusa. Tylko coś chinolom chyba nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Cena też dość przyjemna ale jak colins napisał. Nie ma wsparcia kamer 360 to zostaje NCII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Alternatywa jest dla tych co nie mają NCII,albo mają bez kamer. Zrobią pełną obsługę kamer, to może NC pójdzie do lamusa. Tylko coś chinolom chyba nie wychodzi. Raczej ten sprzęt jest ustawiony inaczej niż funkcja NCII, w tym GMSie są bajery których nie ma NCII TV,DVD,może szpliki zdjęciowe ogladać,nie ma internetu...chyba Inie ma fabrycznej navi,można sobie zaserwować własną kartę z navi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Jako, ze QQ J11 odbieram za tydzien z obcym jezykiem pytam Was czy mozna ustawic w menu jezyk polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Na wyświetlaczu między zegarami - bez polskiego. W systemie NCII - jest 100% wszystko po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Piekne dzieki. Na jednym z portali onosnie nawigacji i nie tylko znalazlam takie cos " Nissan Connect 2 Europe 2014 [sD] czy to jest moze ta mapa o ktorej tak zla opinie macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Do podanego linku nie da się wejść - jest napisane, że tylko z rangą VIP. Przekopiuj co tam jest napisane. Oj tam zaraz złe opinie... są dobre też. Wszystkim nie dogodzisz, a i sam NCII nie jest bez wad - co przecież jest oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) Tam jest napisane, ze jak zaplacisz to Ci wysla (jakby nie bylo )rzeczy kradzione Lub tez dokladniej umozliwiaj Ci byc zlodziejem. Edytowane 8 Października 2015 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Monika, choćbyś nawet skopiowała mapę z oryginalnej karty Nissana, to nic to nie da, bo sklonowana nie ruszy w NC2. Do tej pory nie udało się nikomu złamać zabezpieczeń (a przynajmniej nic nam na ten temat nie wiadomo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Czy ktoś z kolegów wie jak zrobic/ustawic, aby radio po kilku minutach się nie wyłączało samo? Doprowadza mnie to do szału jak myję auto i co chwile musze włączać ulubioną muzyczke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 To jest chyba odgórnie,...oszczędzanie akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_B Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Po pierwsze - chciałbym się przywitać. Jestem nowy(m) właścicielem Nissana QQ i na Forum Korzystając z okazji witam wszystkich Forumowiczów! Proszę o poradę/procedurę jak dodać do mapy (która jest jaka jest) swoje punkty POI. W instrukcji napisano, że do Connecta można wgrać aż 8 Mb danych. Czy chodzi tu o tzw. "raw data" czyli pliki excella, czy też można do Connecta (prócz samych) punktów POI dodać jakieś ikonki i inne informację. Proszę o Wasze przemyślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Możesz dodać tylko współrzędne punktu i opis. Plik musi być w formacie .csv. Nie można wgrać ikonek, dźwięków itp. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99068-nawigacja/page-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. * *jeśli napisałem coś oczywistego, to nie bijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. * *jeśli napisałem coś oczywistego, to nie bijcie Tak działa wszystko co chcesz otwarzać za pomocą telefonu w NCII. Dodatkowo jak używasz spotify (online) lub odtwarzacza wewnętrznego (offline) to działają przyciski sterujące na kierowniczy do zmiany utworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_B Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Debesciak - dzięki. Sumując: 1. Zgrałem plik (a raczej kilka plików) ze strony: http://ump.waw.pl - zrobionemam teraz kilka plików ecela (dane), kilka bmp (ikonki) i kilka wav (dziwięki) I teraz.. powiedz, czy poniższa procedura będzie OK. 1. Na PenDrive tworze katalog myPOIs; 2. w nim (myPOIs) tworzee katalog myPOIWarnings 3. Do katalogu myPOIs wgrywam pliki excella (CSV) 4. Do katalogu myPOIs/myWarnings wgrywam ikonki(bmp) i dzwięłi (vaw). Czy tak? (katalogi i kontent się zgadzają?) Potem importuje to z poziomu NC poprzez port USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. * *jeśli napisałem coś oczywistego, to nie bijcie dla mnie najbardziej przydatnym jest Skype - dziala tak jak telefon na glosnomowiacym Edytowane 9 Listopada 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 (edytowane) a @Piotr_B Nie do końca. Do katalogu MyPOIs wklejasz pliki z zwykłymi POIami. Np. w necie znajdziesz pliki .csv z restauracjami Burger King, KFC czy coś podobnego. Nazwy plików CSV będą nowymi kategoriami w POI. Natomiast w MyPOIWarnings wrzucasz jak sama nazwa z angielskiego ostrzeżenia. Różnica taka, że ostrzeżenia mogą być sygnalizowane dźwiękiem. Czyli np. baza fotoradarów, czarne punkty czy biuraposelskie PiS ;-) http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99068-nawigacja/page-4?do=findComment&comment=1065746 Edytowane 9 Listopada 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VistulaPL Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Słuchajcie, mam dwa pytania: 1) Czy testowaliście już kompatybilność NC II z poniższymi telefonami (chodzi mi głównie o działanie bluetooth itd.): iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Samsung Galaxy S6, HTC One M9, LG G4 2) Czy testowaliście już streaming muzyki przez bluetooth na aplikacjach Tidal i Spotify? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Spotify - kilka postów wyżej: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95294-j11-nissanconnect-2-aplikacje-i-nowo%C5%9Bci/page-14?do=findComment&comment=1079735 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Działają następujące telefony: LG G4 , Xperia Z1 i Z3 Samsung Galaxy S5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f_r_a_n_t_i_c Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Samsung Galaxy Note 4 też działa, jakby ktoś pytał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Samsung Note 2 i Note 3 lacza sie bez problemu, jakby ktos pytal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi