Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] NissanConnect 2 - aplikacje i nowości

huckster
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Po prostu niedomówienie z mojej strony:

Miało być:

Dokładnie,głupawki dostawała i chciała mnie wlec dłuższymi drogami(starymi) w Łodzi , przez Miasto Wielkiej wieży jedzie się prosto i nie była załączona

Powrotna droga przez łódź bez tego badziewia w NCII

To tak gwoli zrozumienia :D
Ale,dzisiaj doczytałem gdzieś w internecie(szukałem dalej możliwości złamania odczytu map) ,że za dostęp do aktualizacji i aplikacji w NCII Nissan zawoła 700 zł co roku(info z grudnia2014 ,ktoś ma inne?) Do tego mapy...horror!
Idąc dalej tym tropem to za 10 lat Qashqai będzie najdroższym staruszkiem w obsłudze!

Pojawiła się alternatywa za NCII ,oczywiście wiem ,że nie wszystkim się spodoba :D

143644167758_225x158.jpg

http://www.gms.pl/pl/_sp/181/nissan_qashqai_ii_adayo_ce4sx9/

Stacja GMS z bursztynowym podświetleniem :D

Alternatywa jest dla tych co nie mają NCII,albo mają bez kamer.

Zrobią pełną obsługę kamer, to może NC pójdzie do lamusa. Tylko coś chinolom chyba nie wychodzi.

Raczej ten sprzęt jest ustawiony inaczej niż funkcja NCII, w tym GMSie są bajery których nie ma NCII TV,DVD,może szpliki zdjęciowe ogladać,nie ma internetu...chyba :D Inie ma fabrycznej navi,można sobie zaserwować własną kartę z navi.

• 4 tygodnie później...

Do podanego linku nie da się wejść - jest napisane, że tylko z rangą VIP. Przekopiuj co tam jest napisane.

Oj tam zaraz złe opinie... są dobre też.

Wszystkim nie dogodzisz, a i sam NCII nie jest bez wad - co przecież jest oczywiste.

Tam jest napisane, ze jak zaplacisz to Ci wysla (jakby nie bylo )rzeczy kradzione :mad:

Lub tez dokladniej umozliwiaj Ci byc zlodziejem.

Edytowane przez monika99

Monika, choćbyś nawet skopiowała mapę z oryginalnej karty Nissana, to nic to nie da, bo sklonowana nie ruszy w NC2.

Do tej pory nie udało się nikomu złamać zabezpieczeń (a przynajmniej nic nam na ten temat nie wiadomo).

• 5 tygodni później...

Czy ktoś z kolegów wie jak zrobic/ustawic, aby radio po kilku minutach się nie wyłączało samo? 

Doprowadza mnie to do szału jak myję auto i co chwile musze włączać ulubioną muzyczke :)

To jest chyba odgórnie,...oszczędzanie akumulatora.

Po pierwsze - chciałbym się przywitać. Jestem nowy(m) właścicielem Nissana QQ i na Forum :) Korzystając z okazji witam wszystkich Forumowiczów!

Proszę o poradę/procedurę jak dodać do mapy (która jest jaka jest) swoje punkty POI. W instrukcji napisano, że do Connecta można wgrać aż 8 Mb danych. Czy chodzi tu o tzw. "raw data" czyli pliki excella, czy też można do Connecta (prócz samych) punktów POI dodać jakieś ikonki i  inne informację.

Proszę o Wasze przemyślenia.

Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. *

*jeśli napisałem coś oczywistego, to nie bijcie :)

Przy okazji testowania NCII w swoim nowym QQ odkryłem, że gdy telefon (Android) połączony jest z NCII przez Bluetooth to ścieżkę dźwiękową odtwarzanych w Youtube klipów można wysyłać na głośniki QQ, wybierając Aux/Bluetooth jako źródło. Szkoda, że obraz nie przechodzi. *

Tak działa wszystko co chcesz otwarzać za pomocą telefonu w NCII. Dodatkowo jak używasz spotify (online) lub odtwarzacza wewnętrznego (offline) to działają przyciski sterujące na kierowniczy do zmiany utworów.

Debesciak - dzięki.

Sumując:

1. Zgrałem plik (a raczej kilka plików) ze strony: http://ump.waw.pl - zrobione
mam teraz kilka plików ecela (dane), kilka bmp (ikonki) i kilka wav (dziwięki)

I teraz.. powiedz, czy poniższa procedura będzie OK.

1. Na PenDrive tworze katalog myPOIs;

2. w nim (myPOIs) tworzee katalog myPOIWarnings

3. Do katalogu myPOIs wgrywam pliki excella (CSV)

4. Do katalogu myPOIs/myWarnings wgrywam ikonki(bmp) i dzwięłi (vaw).

Czy tak? (katalogi i kontent się zgadzają?)

Potem  importuje to z poziomu NC poprzez port USB.

dla mnie najbardziej przydatnym jest Skype - dziala tak jak telefon na glosnomowiacym 

Edytowane przez ProceSS

a

@Piotr_B

Nie do końca.

Do katalogu MyPOIs wklejasz pliki z zwykłymi POIami. Np. w necie znajdziesz pliki .csv z restauracjami Burger King, KFC czy coś podobnego. Nazwy plików CSV będą nowymi kategoriami w POI.

Natomiast w MyPOIWarnings wrzucasz jak sama nazwa z angielskiego ostrzeżenia. Różnica taka, że ostrzeżenia mogą być sygnalizowane dźwiękiem. Czyli np. baza fotoradarów, czarne punkty czy biuraposelskie PiS ;-)

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99068-nawigacja/page-4?do=findComment&comment=1065746

Edytowane przez Karminadel

Słuchajcie, mam dwa pytania:

1) Czy testowaliście już kompatybilność NC II z poniższymi telefonami (chodzi mi głównie o działanie bluetooth itd.):

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, Samsung Galaxy S6, HTC One M9, LG G4

2) Czy testowaliście już streaming muzyki przez bluetooth na aplikacjach Tidal i Spotify?