rintelen Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 TMC jest aktywowany zawsze. Możesz co najwyżej w ustawieniach nawigacji, wskazać by uwzględniał komunikaty TMC przy planowaniu/zmianie trasy. Problem w tym, że w Polsce mamy dwa systemy TMC i trzeci testowy. Dwa pierwsze (RMF i Zetki) są wersją premium - płatną a Here nie ma licencji na korzystanie z TMC Premium. Zostaje Ci testowy TMC (PR), który - jak sama nazwa wskazuje - jest testowy i rzadko coś nadaje. W Szczecinie najczęściej odbieram TMC z Niemiec Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk to wiele wyjaśnia, do Bydgoszczy nie sięga niemiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja u siebie mam taka. Karty jeszcze nie wyciągałem żeby zobaczyć co jest na niej. Czy to jest najnowsza wersja bo nie ogarniam tego nazewnictwa i numeracji jeszcze. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Pawcio - czy Ty zamawiałeś swoje auto po 01.04.2016 ? Jeżeli tak to czy mówili Ci że masz 3 lata bezpłatnej aktualizacji map ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Karty jeszcze nie wyciągałem żeby zobaczyć co jest na niej. Czy to jest najnowsza wersja bo nie ogarniam tego nazewnictwa i numeracji jeszcze. Wyjmij kartę i podaj dane z etykietki - wtedy wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Pawcio - czy Ty zamawiałeś swoje auto po 01.04.2016 ? Jeżeli tak to czy mówili Ci że masz 3 lata bezpłatnej aktualizacji map ? Pytanie wprawdzie nie skierowane do mnie ale ... ja kupilem pod koniec lipca. I tak, dostalem info, ze mam 3 lata aktualizacje za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Wyjmij kartę i podaj dane z etykietki - wtedy wszystko będzie jasne. Taka siedzi u mnie. Pawcio - czy Ty zamawiałeś swoje auto po 01.04.2016 ? Jeżeli tak to czy mówili Ci że masz 3 lata bezpłatnej aktualizacji map ? Zamawiałem dokładnie 22.06.2016 r. Z terminem odbioru 5.09. Auto było juz u dealera 7.08 ale odebrałem dopiero 17.08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Taka siedzi u mnie. Zamawiałem dokładnie 22.06.2016 r. Z terminem odbioru 5.09. Auto było juz u dealera 7.08 ale odebrałem dopiero 17.08. Wg. mojej wiedzy, zawartość Twojej karty jest identyczna z zawartością KE288-LCNKE15 i obie są najnowszym wypustem. Ale zauważ, że na poprzedniej stronie, kol. f_r_a_n_t_i_c wymienili u dealera kartę na rzekomo najnowszą, oznaczoną LCN2K-EV1GW Czort wie o co w tym wszystkim chodzi z tymi numerami, bo jeszcze rok temu, numeracja była w miarę klarowna i wiadomo było o co biega i co się ma ... a teraz to mieszają jak mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 To my mamy HERE maps? QW poprzednim NC był Navteq. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 To chyba jeden czort. W pewnym momencie HERE wykupiło/przejęło Navteq i to jest jedyna zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Żeby jeszcze nauczyli toto porządnie gadać po naszemu, bo jak słyszę komendy w stylu "S jedenasty", zamiast "S jedenaście", to dostaję wypieków na twarzy No i mogli by w końcu na stałe wywalić ten szajsowaty zestaw fotoradarów, od wieków "nadmiarowy" (atrapy itp) i zaimplementować w to miejsce zestaw z SCDB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 A moja ostatnio chciała mnie prowadzić A1 od lotniska z Pyrzowic do Woźnik . Tam nawet kierownik budowy jeszcze nie wie kiedy skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 A Wy mówicie, że macie stare mapy hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koala410 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Centrala łże w żywe oczy. Niezależnie od tego, czy mamy mapę z literką "B", czy "C" na końcu, zawartość karty jest ta sama ... i jest to mapa z 2013 roku. Największa paranoja, to proponowana w ASO cena kart - już o tym kiedyś pisałem, ale przypomnę - za kartę 25920 4EA0C zażyczyli sobie w ASO ponad 2000 zeta. Wypada dodać, że na Allegro można to samo bez większego wysiłku kupić za 250 - 300 zeta. Zdarzyły mi się też w ASO propozycje wymiany karty "B" na "C" - to już jawne i świadome lecenie w bambuko z mniej zorientowanymi klientami, bo poza inną literką w oznaczeniu karty, niczym się ich zawartość nie różni. Oddzielna sprawa, to brak możliwości zaktualizowania bazy fotoradarów. Niby wiadomo, że mając bazę w formacie (.ntq) można nadpisać nią tą starą na karcie. Ale konia z rzędem temu, kto mi wskaże miejsce, gdzie wspomnianą bazę w (.ntq) można kupić (zdobyć). Całkowicie się zgadzam ,firma nie szanuje klientów i najlepiej wybić sobie Nissana z głowy..Odebrałem Nissana z nawigacją w połowie 2016 roku z kartą 25920 4EA0C i wmawiają, że mapa jest z 2015 roku, ale szczegóły mapy ,kiedy u nas co roku powstają nowe drogi wskazują, że jest to mapa z 2013 roku Zamiast nawigacji dostałem gadżet.Również zapłaciłem słono za kolejną zabawkę "komputer" okazuje się ,że Micra nie powinna mieć montowanego komputera ,bo jest on wygaszany po włączeniu świateł i zupełnie nie czytelny. Teraz firma żąda bym na własny koszt zamontował światła jazdy dziennej. Dlaczego jak płaciłem za bogate wyposażenie nikt mnie niepoinformował,że nie będę mógł z tego korzystać? Chcąc cieszyć się nowym samochodem to jak najdalej od Nissana. Pytanie wprawdzie nie skierowane do mnie ale ... ja kupilem pod koniec lipca. I tak, dostalem info, ze mam 3 lata aktualizacje za free. I co z tego wynika , ja też mam obietnicę aktualizacji ,a muszę jeździć ze starą mapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 .Również zapłaciłem słono za kolejną zabawkę "komputer" okazuje się ,że Micra nie powinna mieć montowanego komputera ,bo jest on wygaszany po włączeniu świateł i zupełnie nie czytelny. Teraz firma żąda bym na własny koszt zamontował światła jazdy dziennej. Dlaczego jak płaciłem za bogate wyposażenie nikt mnie niepoinformował,że nie będę mógł z tego korzystać? Chcąc cieszyć się nowym samochodem to jak najdalej od Nissana. Nie wiem czy masz u siebie regulację podświetlenia zegarów. Jeżeli masz, to ustaw na max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koala410 Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Nie wiem czy masz u siebie regulację podświetlenia zegarów. Jeżeli masz, to ustaw na max Niestety ,komputer jest mocno podświetlony przy wyłączonych światłach , a w chwili włączenia świateł (jazda w nocy) podświetlenie przygasa . Taka siedzi u mnie. Zamawiałem dokładnie 22.06.2016 r. Z terminem odbioru 5.09. Auto było juz u dealera 7.08 ale odebrałem dopiero 17.08. To ciekawe, ja odebrałem samochód na początku sierpnia i miałem taką kartę z mapą niby z 2015 roku, a jak jechałem trasą E65 z Gorzowa do Szczecina to nawigacja pokazywała ,że jadę po lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) koala410 Jeżeli zamawiałeś auto po 1 kwietnia br. to niezależnie od karty, którą dostałeś z navi, przysługuje Ci 3 letnia, bezpłatna aktualizacja map. Dzwoń do dealera Edytowane 7 Października 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 koala410 Jeżeli zamawiałeś auto po 1 kwietnia br. to niezależnie od karty, którą dostałeś z navi, przysługuje Ci 3 letnia, bezpłatna aktualizacja map. Dzwoń do dealera ale to dealer z tego co wiem będzie się kontaktował w sprawie aktualizacji map Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Jak coś będzie wiadomo o mapach 2017 do naszych NC 2/3 to poproszę o cynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ja w zeszłym tygodniu rozmawiałem ze sprzedawcą, który sprzedawał mi w zeszłym roku QQ i wygląda to tak: podobno Nissan zamawia mapy pod koniec roku. Firma wykonuje dostarcza i Nissan "kolportuje" do dealerów i tak mija kilka miesięcy. Powiedzmy, że mapa dociera do dealera w czerwcu, ale mapa jest z końca roku, czyli już brakuje na niej dróg. Według niego nie ma sensu aktualizować częściej niż co 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1968 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Witam takiego fajnego maila dostałem jakiś czas dzisiaj info od dealera że kartę już zamówili Budapeszt, dnia 06 październik 2016 roku Nr sprawy: 1-,,,,,,,,,, Pan Adam........... ...........@op.pl dot.: samochodu NISSAN Qashqai, VIN: SJN............ Szanowny Panie, W odpowiedzi na Pana reklamację uprzejmie informuję, że zapadła decyzja o pokryciu kosztów aktualizacji mapy w Nawigacji Pańskiego samochodu. Autoryzowany Dealer „PGD” został już poinformowany o podjętej przez nas decyzji, prosimy więc o bezpośredni kontakt celem skorzystania z oferty zadośćuczynienia. Z poważaniem, Agnieszka Asztalos Dział Obsługi Klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 O ja Cie!!! Adam! Ty to złotymi zgłoskami napisz i w złote ramki opraw! Naciągnąłeś Nissana na koszty!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1968 Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 O ja Cie!!! Adam! Ty to złotymi zgłoskami napisz i w złote ramki opraw! Naciągnąłeś Nissana na koszty!!! oczywiście DILER jak do nich zadzwoniłem czy już dostali info (po 2 tygodniach) powiedział że nie, i sprawę rozpoznają po czym zadzwonili z info że kosztami podzielimy się po połowie i kazali mi wpłacić TYLKO 350 zł netto..... na szczęście pomogło przekazanie maila z budapesztu i wtedy dostałem dopiero tą wspaniałomyślną wiadomość o wymianie karty bez kosztowo dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ręce mi opadły...Dalej traktują nas jak półgłówki ,którym można ciemnote wcisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 jak dla mnie to ten cały NC z jego nawigacją na którą tak na prawdę nie mogę powiedzieć złego słowa jest jest dla mnie bezużyteczny bo jedyną funkcję z jakiej korzystam na codzień to system kamer 360, nawigacja pomimo tego , że mnie jeszcze nie zawiodła jest teraz w każdym smartfonie za free i to bardzo aktualna a nie jak fabryczne , to ma jeszcze inne funkcje, aplikacje z NC to całkowicie bezsensowne apki bo znowu jak w przypadku navi wszystko to mamy w smartfonie. Ale jest to jest , jest trzy lata darmowych aktualizacji i podobno całkiem dobrze działa podczas zagranicznych wypadów na zachód Europy - w wersji Tekna jest w standardzie to mam - chyba jak bym miał dokupić do niższej wersji to wiedząc to co teraz wiem bym się nie zdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 oczywiście DILER jak do nich zadzwoniłem czy już dostali info (po 2 tygodniach) powiedział że nie, i sprawę rozpoznają po czym zadzwonili z info że kosztami podzielimy się po połowie i kazali mi wpłacić TYLKO 350 zł netto..... Czyli zażyczyli sobie tyle, za ile bez ich łaski możesz kupić najnowszą kartę na Alle ... a jakby dobrze poszukać, to na OLX znajdziesz za 2 stówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi