manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zresztą wystarczy spojrzec w metrykę(homologację) z której stajni wyszedł . Ja w homologacji mam silnik K9K -renault . Dla bardziej zaawansowanych pozostaje odczytac kod z tabliczki w komorze silnika(e sumie proste , w moim przypadku gogle samo mnie naprowadziło na właściwą strone ) by otrzymać pełna specyfikację auta Kod podobny do vin też długi ciąg znaków na dole tabliczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Odbiegając od dywagacji nt nissanów , na górze strony jest link do mapy i lokalizacji , czy "ja" widzę siebie na zielono , a resztę userów na czerwono , tak ma każdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No chyba tak,bo ja jestem ....zielony a Ty czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Ten QQ 1.6DIG-T to zupełnie tak jak z Yeti wszyscy o nim słyszeli ale nikt go nie widział -żenujące . Dokladnie tak, teraz kiedy sprawdzalem oferte nowych samochodow u lokalnego dealera to maja zalew 1.5 dCi N-tec. Zadnej Tekny, zadnego 1.6 dCi. O Dig-t nie wspominajac. W prasie ani online nie widaz zadnej recenzji benzyny 1.6 wiec prawdopodbnie nie ma jeszcze ani jednego modelu ktory trafilby do odbiorcy, ba, do redakcji magazynow branzy motoryzacyjnej rowniez. Edytowane 7 Stycznia 2015 przez CaptainRandall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Dokladnie tak, teraz kiedy sprawdzalem oferte nowych samochodow u lokalnego dealera to maja zalew 1.5 dCi N-tec. Zadnej Tekny, zadnego 1.6 dCi. O Dig-t nie wspominajac. No ale ty chyba szukales auta 2014 na wyprzedazy pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) No ale ty chyba szukales auta 2014 na wyprzedazy pewnie. Patrzylem co maja obecnie na stanie. Na swoje auto czekam od listopada i jeszcze sobie poczekam, dlugo poczekam... Edytowane 7 Stycznia 2015 przez CaptainRandall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 U mnie jest do kupienia 1.6 dci tecna 4x4 . do odbioru natychmiastowego A przed chwila sprawdziłem i ten został sprzedany .Jest jeszcze demo 1.6 dci navi acenta za ok 93k ale to 2013/14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 U mnie jest do kupienia 1.6 dci tecna 4x4 . do odbioru natychmiastowego A przed chwila sprawdziłem i ten został sprzedany .Jest jeszcze demo 1.6 dci navi acenta za ok 93k ale to 2013/14 Wszystko poznikalo. W listopadzie dealer tlumaczyl mi, ze Tekna jest bardzo popularna i trzeba czekac do 7 miesiecy. Na razie widac tylko, ze wysuszylo magazyny a nowe dostawy jeszcze nie ruszyly (sytuacja na rynek szwedzki ale widze, ze na polskim jest bardzo podobnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Do Moderatorów . Jakieś stopnie oficerskie dostaliśmy ? Coś tych gwiazdek nie żałowano ... i przez to nie wiem np. w jakim stopniu jest Kol. Jacko ? Chciałbym nieraz służbowo się zwrócić - więc dlatego pytam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Półtora kapitana...a co!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 No to ja wiem. A nawet jakby "produkował" to istotniejsze jest chyba kto "projektował". Projektował i produkuje silnik 1.2Tce Renault ostatnio produkcja w zakładach Dacia bo wsadzają go teraz najwięcej do modeli Dacia!!!! Proszę zróbcie zdjęcia silnika 1.2 niby DIG-T a dokładnie bloków tam są nabijane oznaczenia i cyfry i pójdźcie do salonu Dacia otwórzcie maskę i zobaczycie ten sam silnik z takimi samymi nabiciami . Panowie nie wmawiajcie sobie że 1.2 jest produkowany w Japoni na papierze można wszystko napisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Półtora kapitana...a co!? Nadkapitan (nadradca , podszyszkownik) , albo podmajor a ja będę ten , no kapitan i gwiazdka nadziei Edytowane 7 Stycznia 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Edek ,masz tu link do całej rodziny silników stosowanych przez renault. Ten konkretny w renault nosi oznaczenie H5ft Dojedź w dół do literki H i poczytaj czy to renault czy WSPÓLNA praca nissan/renault http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Renault_engines jeśli nie chce Ci się szukać Main article: Nissan HR engine The H engine is an overhead camshaft engine developed jointly with Nissan, who refers to it as the HR engine. 't' means 'turbo-charged'. And 'k' means 'kaizen' which means 'revisioned' in Japanese. H4Jt: 1397 cc (turbo-charged petrol engine used on Renault Mégane; unveiled late 2008) H4M: 1598 cc (petrol engine used on Renault Samsung SM3; unveiled April 2009) H4Mk: 1598 cc (updated H4M petrol engine used on Renault Samsung SM3; unveiled September 2012) H5Ft: 1198 cc (turbo-charged petrol engine used on Renault Clio IV, Renault Mégane III, Renault Scénic III, Dacia Lodgy, Dacia Dokker, Dacia Duster; unveiled 2012) H4Bt: 898 cc (turbo-charged petrol engine used on Dacia Sandero II, Dacia Logan II, Renault Clio IV, Renault Captur; unveiled late 2012) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Japończycy to im pokazali jak się robi a oni robią,dla mnie silnik Japoński jest produkowany w Japoni a nie w Francji . http://przyspieszenie.pl/24993/1-2-tce-115-km-dacia-logdy-renault-scenic/ Manix jak to mam rozumieć jednorazówka????? Silnik został też wyposażony w niewymienialny, łańcuchowy układ rozrządu, dzięki czemu zmniejszą się koszty eksploatacji!!!! A jak się rozciągnie albo napinacze wyrobią????? Przecież wiadomo że dzisiejsze łańcuchy szybciej się rozciągają -problem w TSI i innych marek. Ja u siebie to nie ruszę jak silnik nie rozgrzany ,dmucham na zimne Edytowane 8 Stycznia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Edward , ktos to dosłownie przetłumaczył Łańcuch ma wystarczyć na całe "życie silnika" jak każdy łańcuch zresztą według producentów(twój też) ale życie poza paroma wyjątkami , pokazało że to teoria(szczególnie VW gorzko się o tym przekonał). Jak zapewne wiesz , jeśli ktoś coś wsadził w silnik , inny ktoś to będzie w stanie wyjąc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 A mi się wydaje że teraz robią silniki jednorazówki aby właśnie magik mechanik nie potrafił naprawić !!!! Tam łańcuch nie jest z super japońskiej stali a tym bardziej napinacz jak układ rozrządu kleknie tak nie magik mechanik tylko wymiana silnika. Bo ASO nie wymieni czegoś co jest nie wymienialne nie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jak chcesz 1.2 japońskI(tez w spółpracy z renault) z Japoni , to weź note II AICHIKIAKI PRODUKUJE 1.2DDR I 1.2 DE http://www.aichikikai.co.jp/en/products/engine/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Nie dziękuje ja mam już bardzo udany mało awaryjny silnik Japoński i cyka jak pszczółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Z tej samej fabryki , a przeniesienie napędu masz francuskie. Niestety. Co do reszty ,lubisz teorie spiskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 I te niestety Francuskie graty osprzętu tego silnika mnie tak wnerwia jak ta super wytrzymała skrzynia biegów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Czy wg posiadaczy QQII - ten pojazd ma spryskiwacze tzw. "mgiełka" czy zwykle "siki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zastanawiam się czy kupić takie gumy na lato , czy jako zimówki No dobra , gwiazdki przeżyliśmy , ale teraz doszły kolory , o co caman w zasadzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Michelin to zaczyna produkować w usa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zastanawiam się czy kupić takie gumy na lato , czy jako zimówki No dobra , gwiazdki przeżyliśmy , ale teraz doszły kolory , o co caman w zasadzie ? Niedługo koło od drabiniastego będzie nowum. Czy wg posiadaczy QQII - ten pojazd ma spryskiwacze tzw. "mgiełka" czy zwykle "siki"? To są siki po prostacie Bo inaczej tego nazwać nie można,nie kwalifikuje się do żadnej grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Bo wg mnie spryskiwacz leci ujowo - ale w ASO twierdzą, że to jest tzw mgiełka. Pooglądałem na youtube jak w innych autach wygląda tzw. mgiełka i nijak mi to nie pasuje do tego co prezentuje QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi