Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tymczasem dla równowagi.

Moja kosiarka ciągle i niezmiennie pali na dotyk, pracuje cichutko i równiutko, zalana jest "rzadkim" olejem 5W40, którego nie łyka wcale.

Równomiernie rozwija moc i posłusznie reaguje na prawego pedała :D, pali mało, a przy tym zapewnia frajdę z jazdy dając do dyspozycji maksymalny moment niemal w całym zakresie obrotów. Przy tym cicho mruczy i delikatnie poświstuje turbosprężarką wywołując tym samym uśmiech na gębie prowadzącego.

Po prostu cały czas jest jak nowa. :)

I co? Zatkało kakao? :banan:

Obym mógł tak napisać po roku......................bo po tych 146 stronach aż stracha mam, ale stare przysłowie mówi Polak mądry po szkodzie, a to do mnie pasuje jak ulał. Trzy tygodnie temu podpisałem wstępną uwowę na QQ, (ciekawostka jechałem do Renault-Pietrzak Katowice podpisać umowę na Kadjara tylko był korek na średnicówce i jadąc od strony chorzowa przy wesołym miasteczku zauważyłem Nissana ), QQ mam od 6 dni a czytam Was jeszcze krócej to a propos mądrości narodu polskiego.Teraz bym nie kupił, skusili mnie ceną, 5 letnią gwarancją, oponami zimowymi i oczywiście samym Nissanem (moją małą żonkę szklanym dachem), po paru godzinach spędzonych u Was z żalem będę mijał Kadjary na drogach :thumbsup:

adam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Gdyby nie wątek związany z ubytkiem oleju w silniku jednej z osób (zresztą jak na razie zażegnany) to w sumie jest ok. W zasadzie to chyba wszystkie choroby już wyszły i w przyszłości nie muszą cię one dotyczyć. Jeśli myślisz, że użytkownicy samochodów innych marek mają mniej problemów/mieszanych uczuć to się mylisz. Ciesz się z nowego zakupu.

Akurat Kadjar nie prezentuje nic lepszego więc nie masz czego żałować.

Kamień z serca      :ball:

adam, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Gdyby nie wątek związany z ubytkiem oleju w silniku jednej z osób (zresztą jak na razie zażegnany) to w sumie jest ok. W zasadzie to chyba wszystkie choroby już wyszły i w przyszłości nie muszą cię one dotyczyć. Jeśli myślisz, że użytkownicy samochodów innych marek mają mniej problemów/mieszanych uczuć to się mylisz. Ciesz się z nowego zakupu.

pewne doświadczenie w kupowaniu nowych aut mam  i trochę szczęścia w tym temacie chyba też........................więc liczę,że wszystko będzie ok, a że europejskiego-japońca jeszcze nie miałem ........więc jak mówi się u mnie w pracy Ufom Ci   :wave:

Takim tokiem myślenia to twój ma -15 papierowych koni bo jest lżejszy i pewnie silnik ciągnie pełną mocą  130KM  :D

Ale dobrze Colins prawi. Liczy się współczynnik mocy do masy. Poza tym niutki są ważniejsze :)

I wozi bele mokrego papieru i temu jest cięższy :D

Mnie się wydaje że LUDZIK flaka sobie z Was ....z Nas ciągnie !!! 

Przecież nie można być aż takim ignorantem by nie wiedzieć że Nissan / Renault to kooperacja i wspólne finanse z kopciuszkiem marki Dacia , Volvo jest Chińskie, a Skoda to uboższy brat Vwagena  itd. 

Edytowane przez Fergul11

15 niutków to ja jestem w stanie wypedałować na rowerze w drodze do monopolu na alkoholowym głodzie Eduardo. :D

Czyli przekładając na polski, to są za małe różnice w mocach żeby odczuć jakieś spektakularne zmiany na plus w Kadjarze w stosunku do QQ.

Na tego kopciuszka imieniem Duster też się kiedyś czaiłem, jednak wybór padł na Kangoora ;)

Reklamę to my zrobiliśmy temu 1.2 Tce :D  na Alledrogo pełno powystawianych używanych  J11  z tym silnikiem tylko kto to im kupi ...........

Gwarantuję Ci, że swojego sprzedałbym maksymalnie w tydzień.

Tak jak każdy swój poprzedni samochód (a nawet niektórych forumowiczów :)).

Akurat Kadjar nie prezentuje nic lepszego więc nie masz czego żałować.

Wstępny montaż Kadjara odbywa się na linii QQ Nissana ;)

Na OLX też trochę z symbolicznymi przebiegami ,ale brać nie chcą  :bezradny:

Dealer`skie, uszkodzone lub podejrzane ;). Takich samochodów zaswsze jest pełno na portalach ogłoszeniowych ;).

Aż żem się Eduardo pofatygował na Alledrogo żeby sprawdzić te ogromne ilości używanych QQ 1.2 wystawionych na sprzedaż.

Po ograniczeniu wyników wyszukiwania do samochodów używanych wyszukiwarka pokazuje kilkadziesiąt QQ J11 z silnikami 1.2.

Rzeczywiście kolosalne ilości biorąc pod uwagę, że sprzedano ich w Polsce już pewnie kilka (jeśli nie kilkanaście) tysięcy. :devil:

Dla porównania dodam, że więcej jest w tej chwili wystawionych na sprzedaż Mazd CX5 z silnikami benzynowymi i też symbolicznymi przebiegami (prawie 100 sztuk). Też podejrzane badziewie? :D

Pewnie rdza zaczęła wyłazić z wnęk  :D

Colins no rozglundam się za godnym następcą mojej salonki ale takowej nie zauważyłem w sprzedaży  :bezradny:

Trudno posiedzę jeszcze trochę w mojej bo mi w niej wygodnie  :P

Bierz nowego Fiata Tipo. Duży, ładny (jak dla mnie), przyzwoicie wyposażony, nieprzyzwoicie tani, równie tani w serwisowaniu, prosty konstrukcyjnie i ze sprawdzonym, prostym motorem 1.4 95 KM (lub równie prostym, a nieco mocniejszym 1.6) i 6-biegową skrzynią biegów. Podejrzewam, że to będzie hit sprzedaży.

Panie kochany ja Fiata omijam jak diabeł święcone wodę  :D

Tyle ile ja miałem akcji na trasach z nówkami fiatami służbówkami to szok  :P

Mnie kusi nowy Soul w środku to przebija me salunkę  :|