kubalon Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Można miele ząbkami uskutecznić a z energooszczędnością to mam pod górkę, nie zwracam specjalnie na to uwagi, a już żarówki te nowoczesne to włos wyrywają, jak pomysleć jakie należy czynności dokonać w przypadku stłuczenia. Sir Colinsie nie oszczędzaj energii, szkoda szalonych lat Ceny Miele są fakt kosmiczne, ale i jakość jest kosmiczna, pralkę kupiłem używaną w pięknym stanie za 2000 i jak padnie za 30 lat to też kupię, nawet w tym innym wymiarze. Nota bene fajny temat o pielęgnacji autów. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez kubalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Jeśli mowa o łożyskach w bębnie pralki, to tu akurat mile się zdziwiłem, bo rodzima Amica ma wymienne łożyska w swoich pralkach. Za to pokrętła mają luzy jak nie przymierzając, emerytowana kurtyzana. Ops, zdradziłem się jakiej firmy sprzęt między innymi kupiłem. A idź pan do uja z Amicą...Właśnie zakończyłem walkę z pralką,jutro jadę kupić nową...Pada na Samsunga,ale zobaczymy jeszcze.Ale po kolei: Mam Pa5512B421X z Aqua sprayem. Zaraz po gwarancji padły łozyska,plus dla Amici za wymienność,potem spalił się zawór trójdrożny ,a przez to szlag trefił triak i płytka sterownika do naprawy.Długo był spokój...aż nagle...nie grzeje kod5,dobra,testy ,resety,odpał i grzeje! Składam dekiel,lekkie tyrpnięcie ,kod 5 kur.....! Dekiel na podłogę,płytka sterownika w garśc i pierwszy strzał trafny,na płytce widać przy przekaźniku widać okopcenia,pomiar na sterowaniu cewki (tam gdzie okopcona)jest napięcie 12v,ale nie zasila cewki,próba naprawy,okazuje się że cewka stycznika coś nie teges,więc wymiana.Kupiłem wymieniłem.Puszczam pralkę,banan na gębie działa!!! Żonka puściła pranie i po dwóch godzinach:Jacek pralka słabo wiruje,kur.....!Co znowu!? Sprawdzam,na luzie wiruje,pod obciążeniem nie,taki francowaty delikates...Nie potrafi rozłożyć prania do wirowania i za każdym razem zwalnia i ponownie sobie układa i tak bez końca.Kontrola silnika:szczotki wyjąłem,ok! Komutator wyskrobałem,Ok! komutator wyczyszczony,Ok!Pas klinowy Ok!,Tachprądniczka na silniku Ok! Ręce opadły.Dzwonię do gościa od pralek,okazuje się,że mam jedną z pierwszych wersji oprogramowania tych pralek,gdzie możliwe jest iż podczas załączania i wyłączania w trakcie naprawy,sterownik mógł sobie przyswoić błąd "awaria pompy" i za chiny nie będzie wirowała z praniem.Trzeba więc wymontować płytkę,zawieźć do niego,on wczyta nowy program i będzie Ok!Więc podziękowałem pięknie panu fachowcowi i miałem ochote ją oblać ciepłym moczem,bo akurat pęcherz się upomniał,ale po chwili zastanowienia odpuściłem,bo wtyczka była w gniazdku...anie chciałbym świecić tą częścią ciała.... Tak więc po kilku latach przyszła na Amicę pora do wora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Jacko a taka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Jacko poszukaj Miele z bębnem jak plaster miodu, będziesz miał spokój na lata a i końcówka nie będzie świecić a kobita wdzięczność okaże wieczorową porą w pachnącej bikini. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Edek...jak widzę to będę musiał chyba spać koło pralki,bo moja tego nie ogarnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ni ma nie skomplikowanych programatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 No ja...Baba to jest skomplikowany model....ale ja sobie z nią radzę.... A jo jest taki prosty chop...a ona nikaj se ni może zymnom dać rady I jak ją do pralki dopuścić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 A niech w łapkach upierze (bez głupich domysłów) to szybko ogarnie guzikologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Był kiedyś taki sprzęt , zero elektroniki , łatwy dostęp do mechanizmów ,prosty w obsłudze TARA się to cudo zwało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ale blacha się prostuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mam w zapasie, blacha solidna, mogę odstąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 do tary to jeszcze kijanka i balia oraz miejsce nad rzeczką opodal krzaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 To robimy ściepke dla Jacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Taaaa franie dla Staniławy najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Mam w zapasie, blacha solidna, mogę odstąpić Nie bój źaby...u mnie jeszcze kijanka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 (edytowane) W stawie czy wisi i napis pod nią "Nieposłuszność Boli" Edytowane 23 Stycznia 2017 przez kubalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 W stawie czy wisi i napis pod nią "Nieposłuszność Boli" Tylko kto kogo do posłuszeństwa zmusza , hęę ? Ja nic nie sugeruję , ale to Jacka ostatnio nery bolały .... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Muszę sobie kupić na swoje graty domowe walizeczkę , tylko nie mogę się zdecydować którą , może jakieś sugestie ? http://www.ebay.ie/itm/Velleman-Metal-Toolbox-Tool-Case-Storage-Chest-Organizer-DIY-Carry-Boxes-Wheels-/301076001008?hash=item46198730f0:g:dzUAAOSwGzlTspdG lub http://www.ebay.ie/itm/3-Part-Rolling-Tool-box-2-Drawer-Storage-Chest-Soft-Rubber-Wheels-/252079112110?hash=item3ab115ffae:g:TL0AAOSwHnFV6FGB Która według Was jest solidniejsza , może macie jakieś doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Faktycznie, ciekawe jakie okłady stosował, pisał coś o cytrynie tylko czy pomogła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Fergul przecie te dwie robi jedna firma prawie takie same Bież tańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Faktycznie, ciekawe jakie okłady stosował, pisał coś o cytrynie tylko czy pomogła ? Cipitrynka,najlepiej pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 "Cipitrynka" pod warunkiem że młoda i świeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 I nie wyciśnięta. Fergul ja brał bym tą drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Bierz pierwszą, jeszcze parę podpowiedzi i weźmiesz dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Jak masz kogoś to się podzielisz....Mikołaj niedaleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Bierz obie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi