Tazor Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Mam pewną teorię jeśli chodzi o wariowanie przednich czujników. Co najmniej kilka razy zdarzyło mi się, że w pogodny, suchy dzień, podczas dojeżdżania/postoju np. na skrzyżowaniu, aktywował mi się na czerwono jeden lub więcej przednich czujników , chociaż np. samochód przede mną był oddalony o dobrych kilka metrów, albo nawet byłem sam na skrzyżowaniu. Doszedłem do (być może błędnego) wniosku, że spowodowane jest to odbiciem światła od błyszczącego elementu przede mną, np. chromowanej listwy tylnej samochodu, albo znaku drogowego. Zawsze w takich sytuacjach miałem ostre słońce świecące z tyłu i odbijające się/rozbłyskujące na obiektach przede mną. Co o tym myślicie? Od czapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Trop być może prawidłowy. Z tego właśnie powodu, o którym piszesz swego czasu była akcja naprawcza, a w sumie aktualizacja układu awaryjnego hamowania, bo wcześniej również zdarzyć się mogło, że system aktywował się niepotrzebnie w przypadku jakichś odblasków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 A mnie w nocy i pochmurne dni wyją..tak że nie ma reguły jakiejś, wszystkie softy i kampanie mam wykonane,na you tube najnowsze dokanania czujników pod tym samym tytułem co post. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Wyje zwykle troche po myjni zanim wszystko dobrze nie wyschnie. Kilka razy zdarzylo sie zupelnie bez powodu na pustej drodze ale generalnie jesli jest sucho wyszstko jest ok. Raz gdzies musialo sie sporo wody zebrac bo wylo bez powodu przez 2 dni. Wlaczenie i wylaczenie czujnikow pomagalo na jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Kolejny odcinek z cyklu "ciekawe zachowanie czujników parkowania". Stałem sobie dzisiaj dłuższą chwilę na skrzyżowaniu. Na pasie obok (a nawet 2 pasy obok) stał sobie autobus komunikacji miejskiej. Za każdym razem, gdy autobus "popuszczał" z systemu pneumatycznego (charakterystyczny syk powietrza), wzbudzały się na czerwono moje czujniki od strony autobusu (środkowy i prawy). Zaczyna mnie to nawet bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Żonka potwierdza, tak nikuś boi się autobusów i tramwaii ,piszczy jakby go ze skóry obdzierali, dziwne że nie przy każdym. ..może się czerwonych boi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Mija własnie 6 tygodni od naprawy czujników w Yama w Toruniu. W tym czasie ani razu czujniki nie załączyły się bez potrzeby. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Pora sprzyja. Poczekajmy do kolejnej zimy, a temat wróci jak bumerang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Optymista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jak już pisałem kiedyś - czujniki mojej QQ dostawały największego pierdolca przy pięknej słonecznej pogodzie. Nie ruszała ich ulewa, śnieg, myjnia etc etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Dzisiaj mądre aso mi wyłuszczyło że mam system MOD,%czyli mobility object detection znaczy się coś ruchomego jak się pojawi w polu ,,widzenia,, czujników to one na czerwono mnie ostrzegają. I to jest wszystko prawidłowe działanie.! Ten mądry mod reaguje na migające światło, na deszcz ,śnieg i słońce (Siara mówi i wszystko jasne) no i system nie jest doskonały I za czuły...i w nowej mikrze jest juz nowy-poprawiony system,i chętnie wezmą nikuśa w rozliczeniu za nowe auto ...bez problemu.... No i pojeździłem trochę i MOD zapalił i zaświeciła czewona lampka,a nie było rzadnego ruchu w promieniu działania czujnika (zaświecił prawy boczny czujnik podczas cofania) nie było słońca bo było pochmurno,nie padał deszcz, ani inne obiekty z migającymi światłami i bez swiateł, ani też na tej wysokości nie przeleciał ptak ....więc co zainicjowało zaswiecenie czujki ....drogie aso zdunek gdańsk. ... Edytowane 6 Maja 2017 przez mr Horhe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Brzydka pogoda z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Też mam MOD i nie działa zbyt nadgorliwie. Nawet bym powiedział z pewnym opóźnieniem. I reaguje tylko na obiekty w ruchu czyli np. idący pieszy, pies, przejeżdżający obok samochód (np. jak stoję w korku) czy jak cofam i jakiś samochód jedzie z lewej do prawej. Jednak wg mnie działa to z trochę nawet za dużym opóźnieniem. Przy szybszych manewrach zanim to zatita - to raczej walniesz już w ten ruchomy obiekt. Nigdy nie zauważyłem by to "szalało". MOD nie działa w oparciu o czujniki cofania - a o analizę obrazu z kamer. Gdy wykryje ruch - ramka obrazu z danej kamery miga na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 No bo u Ciebie działa normalnie a u mnie jest nadgorliwy i reaguje na coś co jest poza moją percepcja,tak raz sobie działa jak chce ....oczywiście działa tak samo jak u Ciebie i w opisanych sytuacjach gorzej że mój MOD widzi duchy.?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Do tej pory zdarzalo sie, ze czujniki dawaly o sobie nieoczekiwanie znac podczas deszczu ale np dzisiaj, piekny i mrozny poranek w Krakowie. Nie mam nic przed soba a przednie czujniki parkowania swiruja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Tak wita zbliżającą się zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dokładnie, "elektryka" Nissana czuła jest na zimno, potrafi nie tylko czujnikami ale i światłami zapalonymi witać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Dokładnie, "elektryka" Nissana czuła jest na zimno, potrafi nie tylko czujnikami ale i światłami zapalonymi witać. Czyli ta elektryka ma niewiele wspólnego z Nissanem,nie od dzisiaj wiadomo,że elektryka jest jednym ze słabszych punktów francuskich autek i przeszczepili to do japończyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Dzisiaj identyczne warunki do wczorajszych - brak problemow z przednimi czujnikami:) Loteria ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Mnie wita... wróć, jak jest tak zimno, to odmawia mi otwarcia drzwi przyciskiem na drzwiach. Tylko z pilota się da. Na szczęście jest to sporadyczne i nie jest upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czyli w sumie dobrze, że jeszcze nie go nie sprzedałeś... uff uff uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Już to kiedyś pisałem, qq to taki królik/poligon doswiadczalny dla X-traila, gdzie wyeliminowano większość problemów i pierdół z którymi się bujacie. Swoje zapewne robi także montaż małymi, dokładnymi japońskimi rączkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 To dobrze ,że chociaż Pakusie są już zindoktrynowani przez GB,inie gubimy części po drogach naszych kochanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi