Gość vejper Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Witam Jutro oglądam ta almerke http://tablica.pl/oferta/nissan-almera-full-opcja-niski-przebieg-CID5-ID3d23X.html#250eb1edef Na co zwrócić uwagę przy oględzinach? Jak ja oceniacie wizualnie. Dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 (edytowane) Witam Jutro oglądam ta almerke http://tablica.pl/oferta/nissan-almera-full-opcja-niski-przebieg-CID5-ID3d23X.html#250eb1edef Na co zwrócić uwagę przy oględzinach? Jak ja oceniacie wizualnie. Dziękuję za rady. Żartujesz sobie? Prawda? Spójrz na przód... Ufo zaje*ało w niego i spierdo**ło? Palec wejdzie między lampę z luzem. Brak nakładek na progi lub zderzaki z innej wersji. Pierwszy raz widzę taki środek, kierownica i deska zapsikane lateksem czy czym? Durex to auto wyprodukował? Poza tym spójrz na lewe przednie i prawe tylne koło... Jakie mają pochylenie... Auto skręcone geometrycznie czy jakie? Jeden halogen zalany jak po powodzi. Edytowane 26 Września 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vejper Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Żartujesz sobie? Prawda? Spójrz na przód... Ufo zaje*ało w niego i spierdo**ło? Palec wejdzie między lampę z luzem. Brak nakładek na progi lub zderzaki z innej wersji. Pierwszy raz widzę taki środek, kierownica i deska zapsikane lateksem czy czym? Durex to auto wyprodukował? Poza tym spójrz na lewe przednie i prawe tylne koło... Jakie mają pochylenie... Auto skręcone geometrycznie czy jakie? Jeden halogen zalany jak po powodzi. Bylem u mechanika od razu po zobaczeniu auta. Masakra!!! Bite w 90%!!!! poduszki niesprawne, abs niesprawny plus parę innych wad i usterek nieujętych w opisie! kanciarz i oszust... odradzam nawet ruszenie palcem w celu wykręcenia numeru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 A czego się spodziewałeś po N16 z dieslem i całkiem niezłym wyposażeniem, w cenie 7500zł? Gdyby to auto było w bdb stanie, bez takich przejść, to cena by wynosiła około 10 - 11 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Na początku witam wszystkich. Poszukuję N15ki do 3K zł ,5drzwiwej( ze względu na rodziców ), najlepiej z gazem,(z racji mniejszego oc lepiej silnik1,4) znalazłem taką ale mi tu coś nie gra w tym ogłoszeniu http://allegro.pl/nissan-almera-lpg-zarejestrowana-5-drzwi-i3638904102.html -silnik 1,5 benzyna ??? z tego co sie zdążyłem zorientowac nie ma takich -el.szyby. hehe widze korbki. -przednie lampy jak by się różniły(albo to kąt widzenia) no i chyba to jest handlarz bo inne jego oferty to same auta. Zanim się tam wybiore a muszę zaangażować kogoś kto mi je obejrzy(ja sie nie znam,tzn szyby o innych nr czy krzywo poskrecane elementy zobacze i to wszystko) moglibyście mi podpowiedzieć czy warto jechać. dzieki edit drugie ewentualne autkojakiego szukam to micrak11 5D Edytowane 21 Października 2013 przez pawel332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Masz rację nie bylo takiego silnika, chyba ze włożony od N16. Patrząc na zdjęcie, to prawa lampa jest nowsza. Facet handlarz jak sam zauważyłeś. Jechać się nie opłaci, bo i tak już jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 ALe panowie...Bądźmy szczeży. Ja rozumiem że nie kazdy mo że sobie pozwolić na zakup auta za 20 30 tys.Ale wraz z uboższym budżetem-spada także jakość tego co ię kupuje.Wg mnie nie można wymagać cudów od auta które ma 1996 do 2013= 17 lat.Ja jak kupowałem golfa mojego pierwszego to patrzyłem jedynie na silnik jak działa i to wszystko bo to było wazne. Zeby auto chodziło-a z pierdołami sobie zawsze rade dam. A mój golf nie miał nic. Golas przez duże G. Jedyny dodatek to podgrzewana tylna szyba I nie dałem za niego 3 lecz 6500zł ;)Ale to było 4 lata temu Ja bym nie patrzył za bardzo czy ma inna lampę,czy drzwi sa dobrze spasowane bo jak auto ma tyle lat to musi mieć coś. Cudów nie ma.ALe to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Patrzac na takie sprawy jak coś nie spasowanego czy wymienanego mam na mysli czy nie było bite, wiadomo wiek ma swoje prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 A jeśli ja np. do swojej Micry kupię drzwi od innej Micry, lecz w tym samym kolorze i będą się różniły cyferki na szybie, to co??? Tzn. że była bita? Ja mogę kupić takie drzwi gdyż będą tańsze niż lakierowanie moich gdzie np. zarysowali gwoździem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Ja w takich autach bym patrzył tylko i wyłącznie an działanie podzespołów. Mechanicznie żeby był sprawny a to czy był bity czy nie to mało ważne bo na 80 % każde auto 17 letnie było mocniej lub mniej uderzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Ważne rownież aby nie było widocznych śladów rdzy, choć w takim roczniku to czasami o to trudno. Lecz wydaje mi się że naprawa blachy i lakierowanie jest droższe niż kupno jakiś podzespołów mechanicznych. Prócz tego, nie każdy sam wymieni części blachy a mechanike już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Znaczy wiadomo że jak auto ma dziury w podłodze to nie biore Jak jest fest naznaczone przez rudą to też ALe jak ma delikatne purchle na nadkolach to nic takego Nowe mazdy 6 z 2007 mają purchle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Mirekg9 no tak masz racje z tymi drzwiami (jezeli jest racjonale wytłumaczenie) ale spotkałem sie z takim zjawskiem jak autko znajomego- kazda szyba inna, drzwi pasazera nie otwieraja sie lekko(trzeba użyc siły)nadkole w innym odcieniu ,maska poskrecana chyba po pijaku, tak rózne szpary( od1mm do4mm) i koleś twierdzi ze autko nie walone bo tak mu powiedział sprzedajacy. Ale wracajac do tematu czy warto sie angazowac w ten samochód.Dla mnie samego to nie problem wsiadam na motor i jade obejrze ale musze w to wmieszac kolege ,który nie ma za bardzo czasu(jeździ na tirach) i tu jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarovsky Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Witam. Szukamy z dziewczyną jakiegoś wozidełka (na uczelnie ~30km, po mieście itp) do 5tys. Wpadła nam (jej) w oko ta almera : http://otomoto.pl/nissan-almera-1-4-C30792731.html. W opisie nie ma totalnie nic, ale zawsze można zadzwonić. Wrzucam jednak, bo może komuś z Was rzuca się coś w oczy (zdaje mi sie czy klapa bagażnika coś odstaje?)? Jeśli doszło by to oględzin to na co zerkać : wiadomo, progi i podłoga. Pare postów wyżej piszecie, żeby zerknąć pod dywanik w bagażniku. Co jeszcze ;>Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Ale wracajac do tematu czy warto sie angazowac w ten samochód.Dla mnie samego to nie problem wsiadam na motor i jade obejrze ale musze w to wmieszac kolege ,który nie ma za bardzo czasu(jeździ na tirach) i tu jest problem. Pisałem Ci że nie, gdyż tego samochodu już nie ma - został sprzedany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r888 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Witam bede ogladal almerke z tego linka http://tablica.pl/oferta/nissan-almera-2001-CID5-ID3YuGD.html#ef72f9f1d9 jako ze opis jest enigmatyczny prosze was jako laik almerowy o ewentualne wychwycenie drobiazgow w stylu: w tym roczniku nie bylo takiej kiery albo zderzaka itp jesli chodzi o sprawy mechaniczne czy blacharskie to wiadomo, ze w gre wchodzi tylko wizja lokalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniz Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam, poszukuję godnej zaufania Almery N16 z gazem, w dobrym stanie, gotowej do jazdy. Jeśli ktoś z klubowiczów planuje sprzedaż takiego auta- proszę o kontakt. Ze względu na gaz wybór jest mocno ograniczony. Jestem z Trojmiasta i szukam auta najlepiej z regionu północnego. Jeśli też ktoś może dać jakąs męską radę na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego modelu to chętnie taką radę przyjmę Auto bedę chciała oczywiście sprawdzić w warsztacie, ale chyba każdy model ma coś charakterystycznego/ jakiś słaby punkt co wymaga uwagi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 (edytowane) Jeśli też ktoś może dać jakąs męską radę na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie tego modelu to chętnie taką radę przyjmę Auto bedę chciała oczywiście sprawdzić w warsztacie, ale chyba każdy model ma coś charakterystycznego/ jakiś słaby punkt co wymaga uwagi Pozdrawiam. Witamy, przyszłą Nissanmaniaczkę. Nie myśl że tutaj jesteśmy osobami mało uczynnymi, ale pytania i porady o które pytasz są w tym temacie i trzeba poczytać. Jest tego troszkę i nie ma co ciągle tego powtarzać. Pozdrowionka i udanego zakupu życzę. Edytowane 26 Października 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johnyboi Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Witam na forum Przymierzam się do zakupu swojego pierwszego Nissana. Chciałbym zapytać, czy ktoś wie coś na temat tego egzemplarza? http://otomoto.pl/nissan-almera-klimatyzacja-alufelgi-C30843318.html Oferta wydaje się bardzo interesująca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkgustav Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Witam, chciałbym ostrzec potencjalnie zainteresowanych zakupem Almery GTi.Dzisiaj byłem oglądać almerke z tego ogłoszenia:http://allegro.pl/nissan-almera-2-0gti-143-km-benzyna-gaz-i3660382669.html Jest to złom. Zaniedbany, wręcz strup. Kielichy całe za to spód cały rudy. Pan nawet nie próbował ukrywać, że nie ma sensu pakować kasy w 18to letnie auto kasy, tylko lać i jeździć aż stanie Przód wcale nie tak delikatnie puknięty tylko pogięty cały pas przedni. Ale buda to pikuś - odpalam, robię przegazówkę i słyszę brzęczący łańcuch. Znam ten dźwięk, bo przerabiałem to w swoim sunny. Zgasiłem, odczekałem 30min, a na bagnecie susza! Właściciel powiedział, że nawet na zimnym silniku nie zobaczę oleju na bagnecie. No jasne, sam się przecież nie doleje... Gaz drugiej generacji to tylko taki dodatkowy szczegół.I znów wróciłem do domu bez GTi Edytowane 31 Października 2013 przez mkgustav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forresst Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Witam planuje nabyć almere 1.6 16V SLX sedan 1996r benzyna + lpg na co zwrócic szczególna uwage?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Było już setki razy - w pełnoletnim aucie to nie zwracaj uwagi na to, czy malowane itp. tylko patrz, żeby to się jakoś kupy trzymało. Rdza, rdza i jeszcze raz rdza. W szczególności podłoga, a jak dasz radę to odchyl boczne wykładziny w bagażniku i tam zobacz, jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 i nie patrz na przebieg bo i tak będzie miała 150 tys km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 i nie patrz na przebieg bo i tak będzie miała 150 tys km Albo 150 tyś km mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Albo 150 tyś km mniej. żeby tylko Ostatnio na TVN turbo sprzedawali Toyote Corolle która miala niby 182 tys w 2012 r a w rzeczywistości na ostatniej akcji serwisowej w 2009 miała już ponad 430 tys Kurde tam to te km wyparowują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi