RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Ja napisałem o parametrach jazdy samochodem, podczas kiedy kolega S znowu interpretuje to co widzi w sposób nieobiektywny i dla siebie wygodny. Ponadto ja się odnoszę do konkretnych modeli a nie do ogułu. To że jakaś firma nie ma w ofercie mocniejszego silnika to fakt, co z resztą z komentowałem że ich brak jest niedopuszczalny, i gdyby był to bym go być może kupił. Ale mówimy o konkretnym modelu z konkretnym silnikiem i dyskutujemy (słusznie) czy jest wystarczający czy nie. Dlatego te porównanie. Edytowane 4 Marca 2015 przez RATLOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cup Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Zgadzam się, ludzie wyluzujcie, bo ja śledzę wątek, chcąc się dowiedzieć jakie są opinie o nowym X-kie po zakupie, jak się samochody sprawują, co jest minusem zauważonym przez właścicieli, a nie czytać przepychanek i gadania o pierdołach na kilku stronach. I tym wcale nie pomagacie mi podjąć decyzję czy warto ten samochód traktować jako poważną opcję czy nie.Nawet odpowiedź na pytanie o konkret wylądowała w środku wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Z Bydgoszczy widziałem dobrą ofertę x-traila na OtoMoto. Acenta za 116 000 zł z 2014 r 4wd. To prawie tyle ile QQ w oficjalnym cenniku w Teknie 1.6 4wd. Co do auta, to jeśli testujesz u dilera to zaczekaj aż się rozgrzeje. Dopiero potem oceniaj jego możliwości. Niestety czasami dilerzy biorą na 10 minutową przejażdżkę a samochód nie zdąży się nawet rozgżać. Trzeba pamiętać (nie dawno to rozszyfrowałem) że Nissan Conect w Acentie nie ma pełnoekranowego podglądu z tylniej kamery co jest w Teknie co zaczynam wyjaśniać z Nissan Polska, bo ze specyfikacji to nie wynika. Przed ewentualnym zakupem trzeba się pilnować żeby nie wsadzili karty od nawigacji z 2013 r. Jeśli masz konkretne pytania, to służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Przypominam, że w Lagunie ani 1.9 ani 2.2 się nie sprawdził, tak było też z 2.5dci w Pathfinderze, poza tym też słyszałem o tych 99 czy nawet 95 kawałkach... YD25 w Patku sprawdza się. Patek to nie bulwarówka wiec tutaj liczą się właściwości terenowe i moment obrotowy. Mam wersję z DPF 171KM i nie narzekam. Silnik daje radę rozpędzić te prawie 2300kg. Po lifcie odprężyli YD25 jeszcze bardziej co umożliwiło podniesienie mocy do 190KM, zastosowano lżejsze wałki, mocniejszy rozrząd i sprawniejszą pompę oleju co daje większą żywotność silnika. V9X to już jest demon na trasie i bardzo wygodny sprzęt do jazdy. Wracając do tematu. T32 jest piękny i ma agresywną posturę. Dzisiaj kolejny raz podziwiałem tą konstrukcję w salonie Nissana odbierając kilka szpargałów do Patka. Nie mniej jednak na dzień dzisiejszy oferta na polskim rynku jest słaba i to nie ze względu na dokładane bajery ale przez tylko jeden silnik i brak zestawie napędu 4x4 i skrzyni automatycznej. Na pewno zadowoli niejednego kierowcę. Myślę że Nissan widząc wyniki sprzedaży i oczekiwania klientów poprawi ofertę dając inne opcje silnikowe i brakujące rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cup Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Z Bydgoszczy widziałem dobrą ofertę x-traila na OtoMoto. Acenta za 116 000 zł z 2014 r 4wd. To prawie tyle ile QQ w oficjalnym cenniku w Teknie 1.6 4wd. Co do auta, to jeśli testujesz u dilera to zaczekaj aż się rozgrzeje. Dopiero potem oceniaj jego możliwości. Niestety czasami dilerzy biorą na 10 minutową przejażdżkę a samochód nie zdąży się nawet rozgżać. Trzeba pamiętać (nie dawno to rozszyfrowałem) że Nissan Conect w Acentie nie ma pełnoekranowego podglądu z tylniej kamery co jest w Teknie co zaczynam wyjaśniać z Nissan Polska, bo ze specyfikacji to nie wynika. Przed ewentualnym zakupem trzeba się pilnować żeby nie wsadzili karty od nawigacji z 2013 r. Jeśli masz konkretne pytania, to służę pomocą. Akurat o rozgrzanie się nie boję, bo samochód z salonu w Bydgoszczy będę miał okazję przetestować na dłuższej trasie A co do nawigacji to zobaczymy co tam ma na pokładzie ich Tekna. A na czym polega problem z tą starszą kartą? Edytowane 4 Marca 2015 przez cup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Nawigacja Nissan Connect korzysta z map navteka zapisanych na kartach sd. Nie udało się jeszcze chyba złamć zabepieczeń które są zaszyte samej karcie. Więc nie da się jej skopiować. Kupując samochód na początku października, dostałem kartę z mapą z 2013 roku mimo że były już dostępne mapy na 2015 rok. Dla nich to biznes bo chcąc z aktulizować mapy musisz zapłacić około 800 zł za taką kartę . Pytanie z czego wynikała obecność karty z mapami z 2013 roku. Wyjaśniam ten problem z Nissan Polska. Kolega kupił Pulsara i ma już mapy na 2015 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Odebrałem to jako jedna trzecia prezentowanych samochodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Ja już zamykam temat. Tak jak pisałem wcześniej koresponduje z Nissan Polska w sprawie braku widoku pełnoekranowego z tylniej kamery ( mimo że był prezentowany ) oraz nie aktualnej karty sd z mapami. Zobaczymy co z tego będzie:/ Edytowane 4 Marca 2015 przez RATLOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Chyba taka wersja jest dostępna na Ukrainie , oraz w Rosji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ale tam mamy bliżej, tylko z fabryki Moskiewskiej. Ciekawe jak się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) 2.5dci jest awaryjny a nie zły. Chodziło o panewki. Chciałbym mieć ten silnik w xie Edytowane 4 Marca 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jslanina Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Też mam kartę z nawigacją z 2013. W serwisie mnie zbyli twierdząc, że taka była dana do auta i nie mają na to wpływu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Przypominam, że w Lagunie ani 1.9 ani 2.2 się nie sprawdził... W Lagunie silnik 2.2 był to produkt francuski. To nie był silnik YD22DDTi montowany w X-trail'u. To były dwa różne silniki o prawie identycznej pojemności oznaczane w skrócie jako 2.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Też mam kartę z nawigacją z 2013. W serwisie mnie zbyli twierdząc, że taka była dana do auta i nie mają na to wpływu... Dlatego nie ścigam dilera, tylko prowadzę korespondencje z Nissan Polska. Zobaczymy co z tego wyniknie. Za samą kartę kupił bym nowe urządzenie z aktualną mapą i aktualizacją na dwa lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 2.5dci jest awaryjny a nie zły. Chodziło o panewki. Chciałbym mieć ten silnik w xie E,tam. Jakie panewki. Padają w silnikach jak właściciel wymieniał olej raz na 3 lata. Jak robisz to regularnie to nic się nie dzieje. Jeszcze mi nic nie padło w silniku. Wymieniłem rozrząd, zawór SCV i regulowałem wtryskiwacze i tyle. Olej regularnie co rok albo co 15tyś km. I nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 6 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) W Lagunie silnik 2.2 był to produkt francuski. To nie był silnik YD22DDTi montowany w X-trail'u. To były dwa różne silniki o prawie identycznej pojemności oznaczane w skrócie jako 2.2 Wiemy to, chodziło o ogólne zasady. E,tam. Jakie panewki. Padają w silnikach jak właściciel wymieniał olej raz na 3 lata. Jak robisz to regularnie to nic się nie dzieje. Jeszcze mi nic nie padło w silniku. Wymieniłem rozrząd, zawór SCV i regulowałem wtryskiwacze i tyle. Olej regularnie co rok albo co 15tyś km. I nic się nie dzieje. to jest dokłądnie tak jak z moją laguną, 2.2 był najgorszy a ja zrobiłem nim 450tys. Ale to wyjątkowo mój, reszta będzie awaryjna. Powiem tak: Strider jednak nie mylił się mocno ze swoją skodą: Takiego SUva (ala q7) i przepiękną visonC to, to ja bym porównał do t32..... Edytowane 6 Marca 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 duster? Raczej nowe terrano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 A w radio nowego X-traila reklamują jako crossovera - razem z QQ i Jukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Jak dla mnie w motoryzacji porównywać można wszystko - pozostaje jedynie kwestia wniosków. Co tu się tak smutno i cicho zrobiło? Może dla podgrzania atmosfery porównamy X-traila i Dacię Duster? Nie prowokuj Edwarda!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 A w radio nowego X-traila reklamują jako crossovera - razem z QQ i Jukiem. W TV też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 No bo to jest przecież crossover - nie wiem skąd zdziwienie? Jeszcze niedawno poprzednik wisiał na stronie firmowej obok Navary i Pathfindera, w segmencie 4x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Jak dla mnie w motoryzacji porównywać można wszystko - pozostaje jedynie kwestia wniosków. Co tu się tak smutno i cicho zrobiło? Może dla podgrzania atmosfery porównamy X-traila i Dacię Duster? to porównujmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekD Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 to porównujmy Dajcie sobie na wstrzymanie albo strzelcie po piwku :beer:to może Wam przejdzie Tak na marginesie Strider - wyczuwam, że po przesiadce do XC 60 w klasie premium zmieniła się u Ciebie filozofia i podejście do niektórych aspektów poruszanych w wątku Pozdrawiam X-maniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Moze kolega chciał być kulturalny i dlatego napisał tak enigmatycznie. Piszesz że starasz się nie poruszać tematu XC60, ale już z 600 razy napisałeś, że kosztował prawie tyle samo co nowy X-trail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Popełniacie błąd zapominając, że segmenty wymyślili producenci, żeby ułatwić słabszym umysłowo kupującym odnalezienie się w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi