degaar Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Dobra jeszcze jedno pytanie;D Mam teraz 205/45/17 letnie , Czy jak założę na zimę 205/50/17 to będzie wszystko ok? czy to się jakoś przelicza? lub alternatywnie 215/45/17?? Edytowane 22 Października 2017 przez degaar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/ Oczywiście,musisz się uzbroić w cierpliwość,bo zaraz mogą się znajść tacy ,którzy po prostu zwrócą uwagę ,że jest to niezgodne i ubezpieczyciel może nie wypłacić odszkodowania w razie draki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degaar Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 wg tego kalkulatora 215/45/17 ,mogą być a róznica wyjdzie 9mm. więc chyba postawię na ten rozmiar bo cenowo wychodzi ok w porównaniu do 205/45/17 opony nad jakimi się zastanawiam to Yokohama W drive, Dunlop 4d a Nokian WR A3 lub A4. Ktoś ma jakieś porówanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ileven Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Kupił ktoś może te czujniki? Same się łącza czy serwis wymagany ? http://allegro.pl/czujnik-cisnienia-w-kole-nissan-40700-3vu0-i6928903213.html?reco_id=38391ddc-961b-11e7-b4b2-023cc802eb10&ars_rule_id=201 Myśle je kupić do zimowych opon na felgach 16 , obecnie jeżdżę na 19’ - ale to powinno być bez znaczenia dla synchronizacji czujników z BCM? Pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Dunlop lub Nokiany w ciemno bierz, są super. Co do czujników powinny zaskoczyć same i bez znaczenia felga, byle by kół średnica się mieściła w tolerancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2017 Co do czujników - była tutaj informacja, iż tu Nissan akurat dobrze to rozwiązał - w każdym nadkole jest osobny odbiornik. Dzięki temu nie trzeba się pieprzyć z jakimś kodowanie, wczytywanie do systemu czy pamiętaniem który czujnik (kolor) ma być na jakim miejscu by było zgodne wyświetlaniem na desce rozdzielczej. Niestety czasami (pojedyncze przypadki) się zdarza, że system nie wyłapuje nowych czujników i trzeba jechać do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ileven Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Co do czujników czy ktoś ma coś innego niż te z Allegro co znalazłem? Bądź ktoś kupił te co znalazłem ? Zależy mi na info by kupić coś co komuś już działa poprawnie... Dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Kup takie które są od nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wes_borland Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Witam Z racji iż jestem wygodny i kiepski ze mnie znawca wybrałem się do serwisu po propozycje calego zestawu na zimę. Zaproponowali mi czujniki cisnienia (160 zł), alufelgi Momo Ravenge 17 (535 zł) oraz opony Nokian D4 215/60R17(560 zł). Ceny czujników w necie sa zblizone, alusy równiez podobne, jedyne co to opony znalazlem po 500 zł za sztukę. Teroretycznie wiec przeplacam 240 zł, Ale biorac pod uwage ze wszystko mam na miejscu wraz z zamontowaniem i wywazeniem kwota ta praktycznie zanika. Wiec pytanie do Was, gdzie tkwi haczyk? Bo nie widze tu wielkiej marzy Nissana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 A znasz DOT opon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Witam Z racji iż jestem wygodny i kiepski ze mnie znawca wybrałem się do serwisu po propozycje calego zestawu na zimę. Zaproponowali mi czujniki cisnienia (160 zł), alufelgi Momo Ravenge 17 (535 zł) oraz opony Nokian D4 215/60R17(560 zł). Ceny czujników w necie sa zblizone, alusy równiez podobne, jedyne co to opony znalazlem po 500 zł za sztukę. Teroretycznie wiec przeplacam 240 zł, Ale biorac pod uwage ze wszystko mam na miejscu wraz z zamontowaniem i wywazeniem kwota ta praktycznie zanika. Wiec pytanie do Was, gdzie tkwi haczyk? Bo nie widze tu wielkiej marzy Nissana.. Na ilości?Jak policzyłem u siebie wyszło mi taniej bo inne opony. Polityki nie rozgryziesz. Ale dla mnie dla nas chyba lepiej dołożyć 100 czy 200 i mieć Ori fakturę. I każdy zadowolony. Skasują cię więcej na oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Witam Z racji iż jestem wygodny i kiepski ze mnie znawca wybrałem się do serwisu po propozycje calego zestawu na zimę. Zaproponowali mi czujniki cisnienia (160 zł), alufelgi Momo Ravenge 17 (535 zł) oraz opony Nokian D4 215/60R17(560 zł). Ceny czujników w necie sa zblizone, alusy równiez podobne, jedyne co to opony znalazlem po 500 zł za sztukę. Teroretycznie wiec przeplacam 240 zł, Ale biorac pod uwage ze wszystko mam na miejscu wraz z zamontowaniem i wywazeniem kwota ta praktycznie zanika. Wiec pytanie do Was, gdzie tkwi haczyk? Bo nie widze tu wielkiej marzy Nissana.. A gdzie indziej gdzie masz taniej - też nie widzisz> Co tamci dopłacają do interesu? Tamci z mniejsza ceną zarabiają, Nissanna jeszcze drożej - a Ty się dziwisz na czym on zarabia? Trochę więcej co tamci plus jeszcze to co przepłacasz. ASO nie oznacza z zasady najdroższych towarów/usług <-- chyba, że w ten mit wierzyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 24 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 A ja mam pytanie czy ktoś ma 1,6 4x4 i czy próbował założyć koła 16 cali?? Pytam się bo znalazłem fajny zestaw i sprzedawca twierdzi że 16 będą pasowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ileven Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 (edytowane) Tak ja mam 4x4 1.6 : lato 19 cali , a na zimę16 cali - także 16 pasują potwierdzam Edytowane 25 Października 2017 przez ileven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 A ja dziś założyłem Hankooki 215/55R18 iCept Evo 2. Sprawdziły mi się w dużym, więc i tu powinno być dobrze. Niecałe 2100 za komplet to chyba dobra cena. Czujniki zaskoczyły od razu, więc wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A ja mam pytanie czy ktoś ma 1,6 4x4 i czy próbował założyć koła 16 cali?? Pytam się bo znalazłem fajny zestaw i sprzedawca twierdzi że 16 będą pasowac Tak, już trzeci sezon zimowy na takich felgach i oponach jeżdżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dziękuję za info i pozdrawiam i rozglądam się za 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Pomóżcie wybrać QQ po lifcie lato na 19 calach Waham się między czy 17 czy 18 ? Felgi wybrałem nie chce oryginałów raczej wybrałem Dezenta TD dark miałem je na 3 samochodach są ok i kolorystycznie będą mi grały. W rozmiarze 18 wybór opon żaden w zasadzie zostaje kleber krisalp hp3 215/55W rozmiarze 17 do wyboru do koloru... 215/60Co polecacie ? czy na 17 nie będzie źle to wyglądało... ? Pytanie jeszcze o czujniki bo każdy mówi co innego jeden że trzeba kodować drugi że nie... czujniki brać z ASO ? Jak to jest w tych autach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Jam jest świeżak. Ale bez problemu zerknę kilka postów wyżej i masz odpowiedź u Jacko. co do czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpazner Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 (edytowane) Pomóżcie wybrać QQ po lifcie lato na 19 calach Waham się między czy 17 czy 18 ? Felgi wybrałem nie chce oryginałów raczej wybrałem Dezenta TD dark miałem je na 3 samochodach są ok i kolorystycznie będą mi grały. W rozmiarze 18 wybór opon żaden w zasadzie zostaje kleber krisalp hp3 215/55 W rozmiarze 17 do wyboru do koloru... 215/60 Co polecacie ? czy na 17 nie będzie źle to wyglądało... ? Pytanie jeszcze o czujniki bo każdy mówi co innego jeden że trzeba kodować drugi że nie... czujniki brać z ASO ? Jak to jest w tych autach ? Weź sobie 18 z kleberami. Ewentualnie sprawdź sobie w google obrazkach jak wygląda QQ na felgach 17 / 18 i sobie porównaj czy Ci pasuje. Co do czujników dzisiaj wymieniałem opony na zimowe i czujniki załapały ciśnienie po przejechaniu 100 metrów bez programowania. btw. ile płacicie za wymianę opon na felgach 19 w QQ? + wymieniał ktoś w ASO i wie może ile to kosztuje? bo mnie dzisiaj zabolało Edytowane 27 Października 2017 przez blackpazner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Ile bolało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 W ASO zaboli,u gumiarza 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 U mnie też 100zl zmiana opon. Zmiana kół 50. Wiec wymieniam tylko opony z czasem wyjdzie na to samo. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grika Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ale mając drugi komplet kół mamy komfort że zamieniamy kiedy MY chcemy a nie kiedy nie ma kolejki u wulkanizatora..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 28 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ale mając drugi komplet kół mamy komfort że zamieniamy kiedy MY chcemy a nie kiedy nie ma kolejki u wulkanizatora..... W poprzednim aucie miałem dwa komplety na felgach ale na wymianę i tak jeździłem do wulkanizatora ponieważ moim zdaniem koła trzeba wyważyć za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi