sph3r3 Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Też właśnie założyłem moje 16-stki (w spadku po Jacko ) i przyznaję że mi się całkiem podobają. Nie są tak piękne jak moje oryginalne nissanowskie 18-stki letnie, ale znacznie ładniejsze niż gdybym miał zamontować stalowe, a że ostatnio ciężko u mnie z kasą to jestem bardzo zadowolony. Przyznaję że zimówki jak to zimówki - głośne, hałasują i nieco inczaej się prowadzą no ale to też kwestia większych balonów . Jak spadnie większy śnieg to potestuję bo miałem nieprzyjemność potestować moje letnie w kwietniu na sporym śniegu ... i to tydzień po wyjechaniu z salonu :/ .. i nie umiałem wyłączyć ESP .... no ale to już inna historia. Jak będę miał chwilkę to wypucuję felusie i cyknę focię moim balonom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 27 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 i tak 17" Alu na zimę zawsze będą lepiej wyglądały niż 16" stalowe bez kołpaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 i tak 17" Alu na zimę zawsze będą lepiej wyglądały niż 16" stalowe bez kołpaków i tak 16" Alu na zimę zawsze będą lepiej wyglądały niż 16" stalowe bez kołpaków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 jeszcze tylko brakuje wpisu, że ktoś ma 15" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 jeszcze tylko brakuje wpisu, że ktoś ma 15" i tak 15" Alu na zimę zawsze będą lepiej wyglądały niż 16" stalowe bez kołpaków :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Mówcie co chcecie i podróżujcie sobie nawet na 25-calowych felgach w QQ , ale ja nie mogę się już doczekać żeby założyć moje zimowe balonowe szesnastki (tylko wrodzone lenistwo mnie powstrzymuje przed wymianą). Bo wygląd wyglądem, ale w pewnym wieku zaczyna się też zwracać uwagę na komfort jazdy, a ten na balonach jest sporo wyższy. Edytowane 29 Października 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Autko już odebrane, oczywiście wydane na letnich kapciach 225/45 19 calowe nissanowskie alufele. Dzisiaj założyłem zimówki na 16 calowych alusach - kapcie 215/60 Nokiany. Autko wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jakby bez kół było Nie za wczas na zimowe obuwie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 no i wszystko widać jak na dłoni, balony dla colinsa a dla mnie pierwsza fota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Z tymi balonami to Colins ma chyba jakieś przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Colins już na balonach jeździł w zeszłym sezonie więc nie musicie mu pokazywać. No chyba, że balony pokaże jakaś forumowiczka - wtedy Colins nie będzie protestował. Colins nawet chyba powoli nabiera natchnienia na ponowne założenie balonówek. Hmmm....może jutro. Colins nie byłby sobą, gdyby nie zrobił tego sam. Trochę ze skąpstwa, bo przecież nie da zarobić wulkanizatorowi, trochę dla poćwiczenia wymiany aby nie wyjść z wprawy, a trochę też po to aby po zdjęciu kół wypatrzyć nowe usterki w tym śmiesznym, plastikowym samochodziku o trwałości porównywalnej do przeciętnego odkurzacza. Edytowane 29 Października 2015 przez colins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Eeeee..bez przesadyzmu...odkurzacze dłużej żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Redaktorze ! A co to za maniera językowa pisania o sobie w trzeciej osobie Napoleon ? Zieleń zobowiązuje ! Gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Myślałem, że nikt nie zorientuje się, że o Colinsie napisał Colins. Odnośnie porównania trwałości QQ do odkurzacza, to rzeczywiście Jacku popełniłem gafę. Mój Zelmer też już działa ładnych parę lat bez najmniejszej awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Jakby Mirekg9 wytargał z komórki swoje zabawki to i 40 letni zelmer ssie u niego jak .....te młode przy drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Indianie chrust zbierają więc zima tuż, tuż. Znawcy mówią, że będzie mroźna i śnieżna więc wolę dmuchać na zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dzisiaj założyłem zimówki na 16 calowych alusach - kapcie 215/60 Nokiany. Autko wygląda tak: Nie mam duszy artysty (więc mogę czegoś nie rozumieć ) - jam prosty człowiek jest - ale, że tak napiszę.... kontrowersyjny "look". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Za duzo sie tam dzieje w tych kolach, duzo detali, czerwona linia, biala linia i srebrny srodek. Lepiej wygladaloby to z czyms spokojniejszym. Ale jesli koledze sie podoba to wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Balon, balon. Mam i ja moje zimowe 16-stki. Dziś własnoręcznie przełożyłem. Fotka wykonana opróżnioną butelką po piwie więc jakość słaba. Szerszego ujęcia nie będzie, bo w związku z ostatnimi awariami QQ powoli się rozkłada. Żal więc pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 A ja dorzuciłbym jeszcze czerwone zaciski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Albo żółte ;-) i ledowe wentyle ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Colins się nie popisał....Brak elementów jak wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Nie będę dziadował jak Wy. Zbieram na porządne wentyle ze świecącymi trupimi główkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Zapomniałem dodać, że w zimówkach założyłem zakupione oryginalne czujniki TPMS. Po założeniu kół i przejechaniu jakieś ze 3 km czujniki po kolei zameldowały się w kompie QQ co było widać w postaci pojawiających się wartości ciśnienia w poszczególnych kołach. Różnica w ciśnieniu wskazywanym przez czujniki a tym na ręcznym manometrze to około 0,1 bara. Słowem zero problemów z czujnikami, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Masz pierwszego "plusa" za WRESZCIE coś pozytywnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi