aquariusmax Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 (edytowane) 28 minut temu, Smakor napisał: No i Nissan w stosunku do renault to jednak prestiżowa marka co by nie mówić. Renault to taki Ford czy Skoda A Nissan, to takie chińskie Volvo. Edytowane 12 Sierpnia 2021 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Ja tam wolę chińskie volvo od francuskiego renault...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 18 godzin temu, Smakor napisał: Fakt jest taki, że Renault uratowało Nissana, ale czy Nissan to Renault? Raczej nie. Ile jeździ Kadjarów? A Ile QQ? Eeee - zakładam się, że 90% części ma znaczek renault w Qashqaiu, w tym cała elektronika. Najbardziej mnie zdziwiło, jak wszedłem do Qashqaia rocznik 2014 i zobaczyłem w podsufitce lampkę w 100% identyczną jak w poprzednim Scenicu rocznik 2004.... hehehe a mówią, że Dacia jest z oszczędności robiona na częściach poprzedników. 19 godzin temu, Smakor napisał: Fakt jest taki, że Renault uratowało Nissana, ale czy Nissan to Renault? Raczej nie. Ile jeździ Kadjarów? A Ile QQ? Nissan - jak się chwalą - został zaprojektowany w Europie. Chybia nie będziesz mnie przekonywał, że zamiast skorzystać z swoich francuskich inżynierów (nie tych dostarczanych pontonami z afryki) - przywiexli tabuny japońskich nissanowskich inżynierów? Produkowany też jest w Europie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Można by polemizować. Unifikacja części to standard w obecnej motoryzacji. Nawet modele taka samo wyglądają a różnią się np wielkością i jakimiś detalami. Nie ma w tym nic złego. To obniża koszty i ułatwia logistykę. W każdej branży tak jest. Tv różnią się kolorem ramki i dostępnymi funkcjami (odblokowanymi w menu serwisowym bo większość ma te same. bo tak jest taniej i prościej). Jeździłem Kadjarem i ma takie same elementy jak QQ niektóre, czy to wada? Raczej nie. Co do produkowania to zarówno mój Swift jak i X to rodowite japończyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Smakor napisał: Co do produkowania to zarówno mój Swift jak i X to rodowite japończyki Jesteś pewien? Swift'y na Europę produkowane są od lat na Węgrzech, a X-trail'a przenieśli kilka lat temu do Turcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 13 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Smakor napisał: Co do produkowania to zarówno mój Swift jak i X to rodowite japończyki Rodowity Japończyk to Mazda albo Mitsubishi a z dwójki którą przedstawiłeś to bliższy tego określenia jest Swift ale na pewno nie Nissan. 13 godzin temu, Karminadel napisał: Chybia nie będziesz mnie przekonywał, że zamiast skorzystać z swoich francuskich inżynierów (nie tych dostarczanych pontonami z afryki) - przywiexli tabuny japońskich nissanowskich inżynierów? Produkowany też jest w Europie itd. Nietrafione porównanie. Zobacz Kię Cee'd która powstała specjalnie dla Europy a podejrzewam, że Słowacy jej raczej nie projektowali. Nie oszukujmy się i nie zaklinajmy rzeczywistości. Nissan jest najbardziej francuski z Japończyków i najbardziej japoński z Francuzów. Pamietajcie o nowej strategii Aliansu to tak w kontekście tej następnej Micry o której pisałem trochę wyżej. Chociaż silnik 1,2 tce podobno wymyślili Japończycy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariooPL Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Witam Chciałbym zapytać czym różnią sie te wersj radia ? Chce kupić Qashqai po FL czyli 2018 w góre. Czy to z wyłączonym ekranem jest nowsze montowane od 2019 ? nie widze tam wejścia na kartę sd ? ktos moze coś podpowiedzieć :) Z góry dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 To dolne jest nowsze. W nich nie ma juz SD karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Stare ma przycisk Camera na dole z lewej nowe na górze z prawej. Szukaj auta z nowym radiem bo stare to przeżytek z XIX w.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 W dniu 16.08.2021 o 07:10, MariooPL napisał: Witam Chciałbym zapytać czym różnią sie te wersj radia ? Chce kupić Qashqai po FL czyli 2018 w góre. Czy to z wyłączonym ekranem jest nowsze montowane od 2019 ? nie widze tam wejścia na kartę sd ? ktos moze coś podpowiedzieć Z góry dzieki za odp FL to od połowy 2017 roku. Tak, jak kolega powyżej napisał, radio z wejściem SD to zabytek. Sporo osób wymieniło je na inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Cześć Czym usunąć "zacieki" na przedniej szybie, występujące poza torami wycieraczek. Wyglinkowałem szybę, przemyłem alkoholem izopropylowym, szyba jest gładziutka, skrzypi jak kieliszek ze zmywarki ale niestety zacieki nie zeszły. Macie jakiś patent albo możecie polecić jakąś chemię żeby to usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 w maluchu tak miałem po 12 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Miał ktoś Glass Compound Z z Sofft99 lub SHINY GARAGE Glass Polish Pro? Da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QaNi18 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Do polerowania szkła to tlenek ceru jest odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Kupiłem Shiny Garage Glass Polish Pro, piszą że zawiera tlenek ceru. Mam nadzieję że da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) @Franek2000 jak przetestujesz to podziel się proszę czy się udało. U mnie w miarę to schodziło po zwykłym szamponie od Shiny Garage ale nie było jakoś rewelacyjnie z tym, że ja mam położoną jeszcze niewidzialną wycieraczkę. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 W dniu 19.08.2021 o 16:07, Jacoob napisał: @Franek2000 jak przetestujesz to podziel się proszę czy się udało. przed 2 browary później Jestem zadowolony z efektu, położyłem na to jeszcze niewidzialną wycieraczkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 super. zobaczymy czy tylko zamaskowało czy wyczyściło szybę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 hmm, nie wiem jakby miało to zamaskować, to musiałaby być jakaś chemia a'la Harry P, taka pasta niewidka ? a na poważnie - syf z szyby zszedł, teraz tylko muszę trafić płyn do spryskiwaczy który nie zostawia na szybie osadu. Jakieś typy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 nie wiem jak taki osad powstał. Ja nie widzę po 4 latach nic a nic. O dziwo - bardzo mało zużywam płynów. ALe najbardziej podchodzi mi autoland. najmniej smug zostawiał. W porównaniu np z auchanem. Nie wiem jak cenowo - ale stara metoda - woda + denaturat? odtłuszczanie + antyzamarzanie w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 4 godziny temu, Brzyk napisał: nie wiem jak taki osad powstał. Ja nie widzę po 4 latach nic a nic. O dziwo - bardzo mało zużywam płynów. ALe najbardziej podchodzi mi autoland. najmniej smug zostawiał. W porównaniu np z auchanem. Nie wiem jak cenowo - ale stara metoda - woda + denaturat? odtłuszczanie + antyzamarzanie w jednym Psilk psik z Autolandu zapchał mi kiedyś dysze spryskiwaczy w J10, że aż chciałem kupić inne, używane za 150 zł (nowe, to chyba ponad 400 zł było w ASO). Kiedyś nawet oddałem jeden Psik psik do sklepu, bo pływały w nim jakieś brązowe fafory. Poza tym, nawet oryginalnie zamknięty, ale położony na boku się wylewał i to każde opakowanie. Wyleczyłem się z niego. Zmieniłem płyn na Sonax Xtreme (uwaga, są różne wersje) i się mocno zdziwiłem jak naprawił mi zapchane dysze, które były do wymiany (czyszczeniem szpileczką w gorącej wodzie nie pomogło, a płyn z nanocząsteczkami, taki jest opis, o dziwo "naprawił" dysze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek2000 Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 7 godzin temu, Brzyk napisał: Nie wiem jak cenowo - ale stara metoda - woda + denaturat? odtłuszczanie + antyzamarzanie w jednym he he, przy okazji nabomblowany za darmo, trochę mi walory zapachowe tego rozwiązania nie pasują ? 2 godziny temu, aquariusmax napisał: Zmieniłem płyn na Sonax Xtreme (uwaga, są różne wersje) i się mocno zdziwiłem jak naprawił mi zapchane dysze, które były do wymiany (czyszczeniem szpileczką w gorącej wodzie nie pomogło, a płyn z nanocząsteczkami, taki jest opis, o dziwo "naprawił" dysze). Piszesz o tym w kolorze, hmm fioletowym? Też na niego patrzyłem, dużo ludzi ma o nim pochlebne zdanie. A jak walory zapachowe, nie przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Co fiolet to fiolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterros Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Czy ktoś z kolegów naprawiał ostatnio wyciek spod pokrywy rozrządu w QQ J11? Jaki koszt i gdzie najlepiej pod kątem jakości takiej naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 19 godzin temu, Franek2000 napisał: Jestem zadowolony z efektu, położyłem na to jeszcze niewidzialną wycieraczkę. Elegancko wyszło 19 godzin temu, Franek2000 napisał: a na poważnie - syf z szyby zszedł, teraz tylko muszę trafić płyn do spryskiwaczy który nie zostawia na szybie osadu. Jakieś typy? Ja używam K2 Nano i jest spoko (i jest za 6 zł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi