aquariusmax Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) 10 godzin temu, Franek2000 napisał: ? Piszesz o tym w kolorze, hmm fioletowym? Też na niego patrzyłem, dużo ludzi ma o nim pochlebne zdanie. A jak walory zapachowe, nie przeszkadza? Nie pamiętam jaki kolor. Ważne, aby był z dopiskiem Xtreme. Letni ma bardzo mało wyczuwalny przyjemny (chyba trochę jabłkowy zapach, typu zielone jabłuszko, choć mogli go już zmienić), a zimowy czuć bardziej i to nie jabłkiem, ale lepiej niż wszystkie poprzednie, które używałem. Zazwyczaj używam tylko zimowego (cały rok), no chyba, że dużo zużyję latem. Ale efekt udrożnienia dysz miał ten zimowy, bo ma więcej detergentu. Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 gdzie tu można zgłaszać takie reklamowe posty do usunięcia? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 W dniu 22.08.2021 o 19:35, Karminadel napisał: gdzie tu można zgłaszać takie reklamowe posty do usunięcia? Jeśli pijesz do mnie, to mi przykro. Szkoda, że będąc tyle czasu na forum, prosząc o pomoc, widząc kto co pisze i jak długo, oskarżasz kogoś o czyny zabronione. Może osadzasz kogoś na podstawie siebie? Zgłoś sprawę do sądu, z chęcią spotykam się twarzą w twarz i sprawdzimy działanie z art. 234 KK. Żenada, za głupotę się płaci, ale jeszcze młody jesteś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 19 minut temu, aquariusmax napisał: Jeśli pijesz do mnie, to mi przykro. Szkoda, że będąc tyle czasu na forum, prosząc o pomoc, widząc kto co pisze i jak długo, oskarżasz kogoś o czyny zabronione. Może osadzasz kogoś na podstawie siebie? Zgłoś sprawę do sądu, z chęcią spotykam się twarzą w twarz i sprawdzimy działanie z art. 234 KK. Żenada, za głupotę się płaci, ale jeszcze młody jesteś. Post którego to dotyczy jest niewidoczny. Proszę wyluzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2021 eee tam, spoko. gdzieś tam padł link bezpośredni. Nie wiem - musiałbym poszukać kto i co - ale ..... to nie było o k2. A ja osobiście na razie - lubię K2 - i możecie usunąć tego posta. i ma preparaty od kokpitu po pastę do rąk i czyszczenia chromów. I jestem zadowolony. PS nawet do czyszczenia wtrysków. ( na szczęście nie robią pasty do wYtrysków ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 8 godzin temu, aquariusmax napisał: Jeśli pijesz do mnie, to mi przykro. Był tu post typowego bota: wczoraj zarejestrowany, jeden post z durnym linkiem itp Pozdrawiam ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Mam takie pytanko: czy musze wymienic olej, jezeli auto przejechalo tylko 1000km lecz minal rok od ostatniej wymiany? Wizualnie olej nie jest czarny tylko brazowy. Wiem, max rok, ale to naprawde konieczne? Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Nie musisz - jeżeli nie chcesz mieć gwarancji. Posiadanie gwarancji nie jest obowiązkowe jak i nowy olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Chyba że już po gwarancji to wymienisz se za 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 To nie moj Qashqai tylko zony( moj nie ma nawet roku). Zony jest juz dawno po gwarancji, rocznik 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Teoretycy mogą pisać, że olej już jest stary itp. pierdy pierdy. Ja bym nie wymieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brumiej Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Pomoże ktoś? Gdzie szukać samych diod led, chciałbym je wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 4 godziny temu, brumiej napisał: Pomoże ktoś? Gdzie szukać samych diod led, chciałbym je wymienić? Sprawdzil bym w sklepach z czesciami elektronicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario111 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Witam Ile lat mogą wytrzymują czujniki cisnienia powietrza w kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brumiej Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 3 godziny temu, OsobaNN napisał: Sprawdzil bym w sklepach z czesciami elektronicznymi Niestety nie wiem jaki to model diody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 W dniu 23.08.2021 o 17:56, Banan61 napisał: Mam takie pytanko: czy musze wymienic olej, jezeli auto przejechalo tylko 1000km lecz minal rok od ostatniej wymiany? Wizualnie olej nie jest czarny tylko brazowy. Moim zdaniem, jeśli nie jeżdziłeś w totalnym zapyleniu albo smogu to sobie wymianę odpuść. Ja w Maździe swojej żony olej wymieniłem po 8000 i dwóch latach od wymiany. Dam Ci jeszcze dwie rady. 1. Jak wiesz że tyle zrobisz km do następnej wymiany to kup tańszy olej, przez 1000 km różnicy mu nie zrobi. 2. Zrób płukankę olejem napędowym, będziesz miał czyste sumienie że zrobiłeś wszystko co potrzebne. 2 godziny temu, Mario111 napisał: Witam Ile lat mogą wytrzymują czujniki cisnienia powietrza w kołach Z tego co mówili na wulkanizacji to 8 do 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 2 godziny temu, Mario111 napisał: Witam Ile lat mogą wytrzymują czujniki cisnienia powietrza w kołach To chyba zależy od czasu jaki działają aktywnie. W czasie postoju są w stanie uśpienia. Mam 3 lata i fabryczne letnie oraz kupione do zimówek VDO dalej działają. Czytałem, że po 5-6 latach niektórym przestają być wykrywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Czujniki (baterie) max 6 lat...owszem,mogą dłużej,ale zasada jest taka,że liczone są na 6 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Mam nadzieję, że to się nada na proste pytanie i szybką odpowiedź Otóż od około tygodnia zdarza się, że jak zamykam/otwieram drzwi i chwycę metalową część to samochód mnie kopie. O ile samo kopnięcie przeżyję o tyle czasem to kopnięcie skutkuje tym, że głośniki przestają działać. Muszę wtedy wyłączyć radio/Dasaite i włączyć ponownie. Czasem zdarza się tak, że po uruchomieniu samochodu działają tylko głośniki z tyłu i to działają bardzo głośno. Wyłączenie i włączenie radia naprawia sprawę. Czy to by oznaczało, że jest jakiś problem z Dasaitą czy może gdzieś zrobiło się przebicie/zwarcie? Gdzie szukać? (jedyne co przychodzi mi do głowy to sprawdzenie czy masa się gdzieś nie odczepiła od radia ale to dopiero w weekend). Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 2 godziny temu, Jacoob napisał: Mam nadzieję, że to się nada na proste pytanie i szybką odpowiedź Otóż od około tygodnia zdarza się, że jak zamykam/otwieram drzwi i chwycę metalową część to samochód mnie kopie. O ile samo kopnięcie przeżyję o tyle czasem to kopnięcie skutkuje tym, że głośniki przestają działać. Muszę wtedy wyłączyć radio/Dasaite i włączyć ponownie. Czasem zdarza się tak, że po uruchomieniu samochodu działają tylko głośniki z tyłu i to działają bardzo głośno. Wyłączenie i włączenie radia naprawia sprawę. Czy to by oznaczało, że jest jakiś problem z Dasaitą czy może gdzieś zrobiło się przebicie/zwarcie? Gdzie szukać? (jedyne co przychodzi mi do głowy to sprawdzenie czy masa się gdzieś nie odczepiła od radia ale to dopiero w weekend). Z góry dziękuję za pomoc. Ja bym stawiał na okablowanie radia . Możliwe że któryś z kabli ma uszkodzoną izolację i czasami robi zwarcie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Natomiast "kopanie" to efekt odzieży - niektóre materiały się elektryzują. Wystarczy wysiadając z auta dotykać jakiegoś metalowego elementu nadwozia - sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Ja obstawiam buty (podeszwa gumowa vs plastikowa). Zmień buty i sprawdź efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 (edytowane) Cytat Czy to by oznaczało, że jest jakiś problem z Dasaitą czy może gdzieś zrobiło się przebicie/zwarcie? Gdzie szukać? Czy ten pojedynczy czarny kabel od masy tez masz podlaczony? Cytat Czasem zdarza się tak, że po uruchomieniu samochodu działają tylko głośniki z tyłu i to działają bardzo głośno. Wyłączenie i włączenie radia naprawia sprawę. Twardy RESET i wgrac aktualne firmware probowales juz? Edytowane 12 Października 2021 przez Banan61 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 (edytowane) Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi. W dniu 11.10.2021 o 20:11, Wojtek74 napisał: Ja bym stawiał na okablowanie radia . Możliwe że któryś z kabli ma uszkodzoną izolację i czasami robi zwarcie . Trochę się tego obawiałem i uznaje, że to w super mega ostateczności by się stało. W dniu 12.10.2021 o 03:48, Banan61 napisał: Czy ten pojedynczy czarny kabel od masy tez masz podlaczony? Twardy RESET i wgrac aktualne firmware probowales juz? Tak, czarny kabel od masy również mam podłączony. Twardego resetu i wgrania nowego firmware nie próbowałem. W dniu 12.10.2021 o 00:24, Andrzej G napisał: Natomiast "kopanie" to efekt odzieży - niektóre materiały się elektryzują. Wystarczy wysiadając z auta dotykać jakiegoś metalowego elementu nadwozia - sprawdzone. W dniu 12.10.2021 o 02:32, aquariusmax napisał: Ja obstawiam buty (podeszwa gumowa vs plastikowa). Zmień buty i sprawdź efekt. Przy zmianie butów nie odniosłem wrażenia żeby coś pomogło ale zmieniłem kurtkę i dodatkowo popsikałem fotele płynem Ania i elegancko bo albo nie kopie albo kopie słabo (raz się na razie zdarzyło od zastosowania zmian). Jak mnie dziś lekko kopnęło to radio/głośniki nadal działały normalnie. Dziękuję raz jeszcze za wskazanie drogi, jakby mi się temat powtórzył to pójdę w tematy, które zasugerowali @Wojtek74 oraz @Banan61 Edytowane 13 Października 2021 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Zmień dres na dżiny na zakończenie dyskusji. .Albo adidasa na Lidla hehe. Mniej się elektryzuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi